IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka, trzymam bardzo mocno kciuki :*Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
sylwiaśta159 wrote:Kuurde, moj tez mi dzis to dziadostwo kupil...
Mialyscie przed ivf robic usg piersi i tarczycy? Mnie kazano i jestem zdziwiona
U mnie lakarz zaleci przed ewentulanym drugim podejsciem usg sutkow i cytologie. Uzasadnil, ze po tych dawkach hormonow wszystko trzeba sprawdzic wiec to sobie cenie.
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Posiew nie musi pobierać gin. W diagnostyce umawiamy się z położną i to ona pobiera.Anatolka wrote:Lepsze. Napisałam wcześniej. Ale chodzi o czas, żeby na crio nie czekać w nieskończoność. Crp i ob będzie od ręki a biocenoze czy posiew pobrać musi gin, laboratorium, ponowna wizyta u gina i dopiero cokolwiek wymyśli/wypisze. A na stan zapalny nie musi ładować od razu antybiotyku. Często wystarcza czopki, np disterptaza

Myślę że warto poczekać 1 cykl dłużej aby mieć pewność że wszystko jest okey
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAntonelka czyli jednak zostajesz w invikcie?Antonelka wrote:U mnie lakarz zaleci przed ewentulanym drugim podejsciem usg sutkow i cytologie. Uzasadnil, ze po tych dawkach hormonow wszystko trzeba sprawdzic wiec to sobie cenie.
Trzymam kciuki za naturalny cud póki co
-
Wika, próbowałaś polewać sobie ciepłą wodę na brzuch? Termofor? To takie proste metody, ale mi zawsze pomagały. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale jeśli mniej jem podczas okresu to mniej boli...
Anatolka ja również trzymam za Ciebie kciuki.
Butter daj znać jak wyniki
Viki26 jestem na fioletowej, ale z sentymentu jestem również tutaj z dziewczynami
Bardzo chciałabym, aby każda z nas w efekcie trzymała małego, nieznośnego i najgłośniejszego brzdąca na rękach.
Wika!, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Kochana ja zrobiłam rano bętę i progesteron, to też moja 1 w życiu. Wynik dopiero po 17, zwariuje, przecież to jeszcze 8 godzin!!!Anna255 wrote:ja jeszcze sie wstrzymam do piatku - boje sie, to bedzie moja pierwsza beta w zyciu heh... mam bole jak na @ i wzielam nospe max, ale ogolnie dluzy mi sie ten tydzien jak cholera

Wika!, agulas lubią tę wiadomość

-
agulas wrote:Wika, próbowałaś polewać sobie ciepłą wodę na brzuch? Termofor? To takie proste metody, ale mi zawsze pomagały. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale jeśli mniej jem podczas okresu to mniej boli...
polewalam i tabsa zażyłam i pomoglo dzis mniej boli ale okresu nie widać dalej;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:12
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf -
-
Dziewczyny poradźcie proszę, zbieram dokuemtny do rządówki i chce mieć komplet badań przed wizytą u lekarza. Jeżeli nasienie jest dobrej jakości i w dobrej ilości, to czy przed pierwszym podejściem trzeba robić jakieś badania typu immunologia, posiewy nasienia itp?
-
Do rządówki samo badanie nasienia wystarczy, myślę że nie musisz dodatkowo diagnozować męża jeśli nasienie jest bez zarzutów. Powodzenialipa wrote:Dziewczyny poradźcie proszę, zbieram dokuemtny do rządówki i chce mieć komplet badań przed wizytą u lekarza. Jeżeli nasienie jest dobrej jakości i w dobrej ilości, to czy przed pierwszym podejściem trzeba robić jakieś badania typu immunologia, posiewy nasienia itp?
Butter, moje kciuki już są zaciśnięte!

-
Anatolka wrote:Posiew nasienia zróbcie sami dla siebie. Nawet jak nie będą wymagać. Mój ma świetne wyniki nasienia (nic nie wskazywało na bakterie) a leczyliśmy je pięcioma różnymi antybiotykami przez pół roku.
to pewnie zrobimy, można te badania zrobić jednocześnie? Nie wiedziałam, że w mojej klinice tak beznadziejnie wygląda przygotowanie do rządówki.
1. wizyta - wydanie regulaminów.
2. wizyta - podpisanie regulaminów i wydanie listy wymaganych dokumentów
3. wizyta - przedstawienie dokuemntacji z leczenia i ewentualna kwalifikacja.
U was teżto tak wyglądało? Ja się prawie poklóciłam z lekarzem w poneidziałek, miałam wszystko praktycznie przygotowane, męża zaciągniętego do klinki, a lekarz mi mówi, że nie może mnie kwalifikowac do ivf podczas cyklu z IUI, no i że data wydania regulaminu a podpisania go musi być inna. Dziwne mi się to wydaje -
Dziewczyny, ktore szly protokolem krotkim z antagonista, jak to u was wygladalo, Jakie miałyscie leki?
U mnie miesiac poprzedzajacy stymulacje byl ovulastan, od 2giego dnia cyklu gonal 75 i menopur 75 rano przez 6 dni pozniej usg, zastanawiam sie czy to nie sa zbyt niskie jednostki bo na ulotkach pisze ze zaczyna sie zazwyczaj od 150? I co pozniej po tych 6 dniach?
Dodam ze nie biore żadnej dodatkowej suplementacji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:15
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.