X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, trzymam bardzo mocno kciuki :*

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Kuurde, moj tez mi dzis to dziadostwo kupil...

Mialyscie przed ivf robic usg piersi i tarczycy? Mnie kazano i jestem zdziwiona :)

U mnie lakarz zaleci przed ewentulanym drugim podejsciem usg sutkow i cytologie. Uzasadnil, ze po tych dawkach hormonow wszystko trzeba sprawdzic wiec to sobie cenie.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Lepsze. Napisałam wcześniej. Ale chodzi o czas, żeby na crio nie czekać w nieskończoność. Crp i ob będzie od ręki a biocenoze czy posiew pobrać musi gin, laboratorium, ponowna wizyta u gina i dopiero cokolwiek wymyśli/wypisze. A na stan zapalny nie musi ładować od razu antybiotyku. Często wystarcza czopki, np disterptaza :-)
    Posiew nie musi pobierać gin. W diagnostyce umawiamy się z położną i to ona pobiera.
    Myślę że warto poczekać 1 cykl dłużej aby mieć pewność że wszystko jest okey

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warunkiem jest mieszkanie w mieście, gdzie jest diagnostyka z opcją pobierania wymazow, bo nie każdy mały punkt ma :-) ale Mysza jak masz taką opcję to spróbuj :-)

Dobranoc, pchły na noc :-)

kuciak lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kciukasy za wszystkie testujące dzisiaj :)

Anatolka, Wika!, Anuszka, Asiula86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    U mnie lakarz zaleci przed ewentulanym drugim podejsciem usg sutkow i cytologie. Uzasadnil, ze po tych dawkach hormonow wszystko trzeba sprawdzic wiec to sobie cenie.
    Antonelka czyli jednak zostajesz w invikcie?
    Trzymam kciuki za naturalny cud póki co ;-)

• Wika! Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde wczoraj mialam wieczorem takie bole brzucha jak na @ aż ketonal zażyłam i nic nie przyszlo dzis tylko ćmi lekko;/

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • agulas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, próbowałaś polewać sobie ciepłą wodę na brzuch? Termofor? To takie proste metody, ale mi zawsze pomagały. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale jeśli mniej jem podczas okresu to mniej boli...

Anatolka ja również trzymam za Ciebie kciuki.
    Butter daj znać jak wyniki :)

Viki26 jestem na fioletowej, ale z sentymentu jestem również tutaj z dziewczynami :) Bardzo chciałabym, aby każda z nas w efekcie trzymała małego, nieznośnego i najgłośniejszego brzdąca na rękach.

Wika!, Viki26 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Butter Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    ja jeszcze sie wstrzymam do piatku - boje sie, to bedzie moja pierwsza beta w zyciu heh... mam bole jak na @ i wzielam nospe max, ale ogolnie dluzy mi sie ten tydzien jak cholera <3
    Kochana ja zrobiłam rano bętę i progesteron, to też moja 1 w życiu. Wynik dopiero po 17, zwariuje, przecież to jeszcze 8 godzin!!!

Wika!, agulas lubią tę wiadomość

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wika, próbowałaś polewać sobie ciepłą wodę na brzuch? Termofor? To takie proste metody, ale mi zawsze pomagały. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale jeśli mniej jem podczas okresu to mniej boli...

polewalam i tabsa zażyłam i pomoglo dzis mniej boli ale okresu nie widać dalej;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:12

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter kciuki z całych sił zaciśnięte! :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie proszę, zbieram dokuemtny do rządówki i chce mieć komplet badań przed wizytą u lekarza. Jeżeli nasienie jest dobrej jakości i w dobrej ilości, to czy przed pierwszym podejściem trzeba robić jakieś badania typu immunologia, posiewy nasienia itp?

age.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny poradźcie proszę, zbieram dokuemtny do rządówki i chce mieć komplet badań przed wizytą u lekarza. Jeżeli nasienie jest dobrej jakości i w dobrej ilości, to czy przed pierwszym podejściem trzeba robić jakieś badania typu immunologia, posiewy nasienia itp?
    Do rządówki samo badanie nasienia wystarczy, myślę że nie musisz dodatkowo diagnozować męża jeśli nasienie jest bez zarzutów. Powodzenia

Butter, moje kciuki już są zaciśnięte!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew nasienia zróbcie sami dla siebie. Nawet jak nie będą wymagać. Mój ma świetne wyniki nasienia (nic nie wskazywało na bakterie) a leczyliśmy je pięcioma różnymi antybiotykami przez pół roku.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Posiew nasienia zróbcie sami dla siebie. Nawet jak nie będą wymagać. Mój ma świetne wyniki nasienia (nic nie wskazywało na bakterie) a leczyliśmy je pięcioma różnymi antybiotykami przez pół roku.

to pewnie zrobimy, można te badania zrobić jednocześnie? Nie wiedziałam, że w mojej klinice tak beznadziejnie wygląda przygotowanie do rządówki.
    1. wizyta - wydanie regulaminów.
    2. wizyta - podpisanie regulaminów i wydanie listy wymaganych dokumentów
    3. wizyta - przedstawienie dokuemntacji z leczenia i ewentualna kwalifikacja.
    U was teżto tak wyglądało? Ja się prawie poklóciłam z lekarzem w poneidziałek, miałam wszystko praktycznie przygotowane, męża zaciągniętego do klinki, a lekarz mi mówi, że nie może mnie kwalifikowac do ivf podczas cyklu z IUI, no i że data wydania regulaminu a podpisania go musi być inna. Dziwne mi się to wydaje

age.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecacie jakieś książki może podnoszące na duchu ? potrzebuje coś :(

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter wrote:
    Kochana ja zrobiłam rano bętę i progesteron, to też moja 1 w życiu. Wynik dopiero po 17, zwariuje, przecież to jeszcze 8 godzin!!!

Wiem że to marne pocieszenie ale ja muszę czekać na wynik do jutra ;)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednocześnie z powtarzanym w klinice spermiogramem? Raczej tak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:02

lipa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butter wrote:

zaciśnięte <3

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore szly protokolem krotkim z antagonista, jak to u was wygladalo, Jakie miałyscie leki?
    U mnie miesiac poprzedzajacy stymulacje byl ovulastan, od 2giego dnia cyklu gonal 75 i menopur 75 rano przez 6 dni pozniej usg, zastanawiam sie czy to nie sa zbyt niskie jednostki bo na ulotkach pisze ze zaczyna sie zazwyczaj od 150? I co pozniej po tych 6 dniach?
    Dodam ze nie biore żadnej dodatkowej suplementacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:15

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ