IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi83 wrote:Dziewczyny, ktore szly protokolem krotkim z antagonista, jak to u was wygladalo, Jakie miałyscie leki?
U mnie miesiac poprzedzajacy stymulacje byl ovulastan, od 2giego dnia cyklu gonal 75 i menopur 75 rano przez 6 dni pozniej usg, zastanawiam sie czy to nie sa zbyt niskie jednostki bo na ulotkach pisze ze zaczyna sie zazwyczaj od 150? I co pozniej po tych 6 dniach?
Dodam ze nie biore żadnej dodatkowej suplementacji...
lekarz musi dobrać ci odpowiednią dawkę więc najpierw zaczyna od najmniejszej żeby później w razie czego zwiększyć a nie doprowadzić do hiperstymulacji. Po tych 6 dniach idziesz na usg i będzie widział czy Ci zwiększyć tę dawkę czy nie. Ja miałam w poprzedniej stymulacji gonal 100 i nie miałam zwiększanej dawki a pobrali mi aż 32 komórki jajowe, teram mam przepisany na początku gonal 75 a później też będzie decyzja czy zwiększać czy dołączyć menopur czy coś jeszcze innego.Agi83 lubi tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
nick nieaktualnylipa wrote:to pewnie zrobimy, można te badania zrobić jednocześnie? Nie wiedziałam, że w mojej klinice tak beznadziejnie wygląda przygotowanie do rządówki.
1. wizyta - wydanie regulaminów.
2. wizyta - podpisanie regulaminów i wydanie listy wymaganych dokumentów
3. wizyta - przedstawienie dokuemntacji z leczenia i ewentualna kwalifikacja.
U was teżto tak wyglądało? Ja się prawie poklóciłam z lekarzem w poneidziałek, miałam wszystko praktycznie przygotowane, męża zaciągniętego do klinki, a lekarz mi mówi, że nie może mnie kwalifikowac do ivf podczas cyklu z IUI, no i że data wydania regulaminu a podpisania go musi być inna. Dziwne mi się to wydaje
Dla mnie to zwykle wyłudzenie kasy, no chyba ze za te wizyty co dają papierki nie kasują pieniędzy w co wątpię -
Tilka wrote:lekarz musi dobrać ci odpowiednią dawkę więc najpierw zaczyna od najmniejszej żeby później w razie czego zwiększyć a nie doprowadzić do hiperstymulacji. Po tych 6 dniach idziesz na usg i będzie widział czy Ci zwiększyć tę dawkę czy nie. Ja miałam w poprzedniej stymulacji gonal 100 i nie miałam zwiększanej dawki a pobrali mi aż 32 komórki jajowe, teram mam przepisany na początku gonal 75 a później też będzie decyzja czy zwiększać czy dołączyć menopur czy coś jeszcze innego.W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualny
-
Hej
.
Ostatnio rzadziej tu bywam.
Anatolka mam te fakturę i powiedz mi proszę co teraz? Teraz mam ubiegać o zwrot kosztów czy po wszystkich procedurach??
Swoją drogą mam grocha ale meeega słabej jakościGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Agulas gratuluję i kciukam za betę kolejną.
Agi ja mialam dwa razy krótki protokół z antagonista. Brałam pierwszy raz menopur 150, a teraz puregon 125.
Aaa dziewczyny ważne pytanie... Weszła ustawa o ivf. Mówi że można zaplodnic do 6 komórek tak?? Czyli skoro teraz będę miała 3 podejście to już nie mogą mi zaplodnic wszystkich tylko sześć??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:36
agulas lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Hej
.
Ostatnio rzadziej tu bywam.
Anatolka mam te fakturę i powiedz mi proszę co teraz? Teraz mam ubiegać o zwrot kosztów czy po wszystkich procedurach??
Swoją drogą mam grocha ale meeega słabej jakości
Napisz tutaj: http://www.invitro.gov.pl/kontakt/
Opisz sytuację, napisz, że masz fvt. Na pewno się tym zajmą i odpisza co dalej. Jak się to dokładnie będzie toczyć to nie wiem, bo nie miałam takiego naciagania u siebie. Czytałam gdzieś, że kliniki zwracaly niesłusznie pobrane pieniądze, bo rządowy program nie przewiduje wspolfinansowania przez pacjentów i wszystko co zaleci lekarz powinno być refundowane.takasobieja lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Takasobieja, a czy po tych zastrzykach dochodza jeszcze jakies inne?
Masz dwa leki do stymulacji. Na tym koniec stymulantow. Później, może gdzieś od 8ds, będzie dodatkowy zastrzyk, żeby jajka nie pękały. Nie schizujpo to są kontrolę i badania krwi, żeby dostosowywać dawki leków
Agi83 lubi tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Agulas gratuluję i kciukam za betę kolejną.
Agi ja mialam dwa razy krótki protokół z antagonista. Brałam pierwszy raz menopur 150, a teraz puregon 125.
Aaa dziewczyny ważne pytanie... Weszła ustawa o ivf. Mówi że można zaplodnic do 6 komórek tak?? Czyli skoro teraz będę miała 3 podejście to już nie mogą mi zaplodnic wszystkich tylko sześć??
Ustawa wchodzi od listopada, jeszcze nie obowiazuje. Jest zapis, że przy trzeciej i kolejnej procedurze jeśli są wskazania to można zaplodnic wszystkie.sylwiaśta159, takasobieja lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Masz dwa leki do stymulacji. Na tym koniec stymulantow. Później, może gdzieś od 8ds, będzie dodatkowy zastrzyk, żeby jajka nie pękały. Nie schizuj
po to są kontrolę i badania krwi, żeby dostosowywać dawki leków
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agi83 wrote:Nie schizuj! No co Ty!?!?! A da sie w ogole?!?!? Ja jestem panikara jesli chodzi o igły!!! Jeszcze tylko 5 dni!
heheu mnie oprócz gonalu przez 11 dni było jeszcze kilka zastrzyków z cetrotide (antagonista) a później po punkcji clexane i prolutex przez jakieś 12 dni więc jeszcze trochę zastrzyków przed tobą
Agi83 lubi tę wiadomość
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Anatolka wrote:Nad igła możesz sobie schizowac ile wlezie
ale nie nad dawkami leków, bo po to są kontrolę.
-
Tilka wrote:hehe
u mnie oprócz gonalu przez 11 dni było jeszcze kilka zastrzyków z cetrotide (antagonista) a później po punkcji clexane i prolutex przez jakieś 12 dni więc jeszcze trochę zastrzyków przed tobą
-
pierwszą procedurę miałam w Invimedzie Katowice, teraz jestem w Gyncentrum i jak wszystko się uda rozpoczynam stymulację 6 września
Agi83, mia6 lubią tę wiadomość
Tilka wrote:pierwszą procedurę miałam w Invimedzie Katowice, teraz jestem w Gyncentrum i jak wszystko się uda rozpoczynam stymulację 6 września
ja 31.09 jade na pierwsze usg
-
Przeciwzakrzepowe po 1 szt dziennie będą po punkcji na pewno. W sląskich klinikach to standard. Prolutexu w GynC raczej nie wypisują. Jadą na lutinusie (tabletki) najczęściej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:08
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Agi dostaniesz pewnie 4xcetrotide i kończący procedure ovirelle, no a po punkcji będzie dodatkowo fragmin
też jestem z GC i miałam takie same dawki leków jak ty, wyhodowałam 11 dojrzałych komórek
ja igieł bałam się panicznie a teraz jak odstawiałam fragmin bodajże w 10tc to się śmiałam że będzie mi tego brakować ranodasz radę
trzymam za wszystkie procedury a przede wszystkim za pozytywne, pięknie rosnące bety &&&&&Agi83 lubi tę wiadomość