X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mam wodniaki na obu jajowodach i tez mi nie pomagaja w zajsciu...a maz ma kiepskie nasionka...ale mam nadzieje, ze dzieki lekarzom uda sie i bedziemy mieli sliczna dzidzie :)

Wam tez tego zycze :) uda sie w koncu, nie naturalnie to z mała pomoca... :)

Ojj współczuję :( A te wodniaki nie są do usunięcia ? U mego męża jest ok nasionko :D

Trzeba wierzyć że się uda :) Ja Wam życzę tego z całego serducha :)

Moniaa a co u Ciebie ?

kaarolaa, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Ojj współczuję :( A te wodniaki nie są do usunięcia ? U mego męża jest ok nasionko :D

Trzeba wierzyć że się uda :) Ja Wam życzę tego z całego serducha :)

Moniaa a co u Ciebie ?
    mozna je wyciac, ale jak beda za duze to usuną mi tez jajowody, albo zrobia plastyke a to wiadomo czym grozi, dlatego wole ich nie ruszac...moze jeszcze bym sie zdecydowała na usuniecie gdyby meza maluszki były w normie...a tak wole tego nie ruszac. czasami przy <3 czuje taki bol jajnika i to mi przeszkadza, ale ogolnie nie jest bardzo zle...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj beta poniżej 2 :D także pobrali krew i poważyli na zakończenie badania. A także dokumenty zostały złożone na kolejny udział w badaniu. Jajniki tak się zregenerowały, ze już w lewym owulka pełna gębą :)

kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    mozna je wyciac, ale jak beda za duze to usuną mi tez jajowody, albo zrobia plastyke a to wiadomo czym grozi, dlatego wole ich nie ruszac...moze jeszcze bym sie zdecydowała na usuniecie gdyby meza maluszki były w normie...a tak wole tego nie ruszac. czasami przy <3 czuje taki bol jajnika i to mi przeszkadza, ale ogolnie nie jest bardzo zle...

No to jak nie przeszkadzają to lepiej nie ruszać masz rację :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    u mnie dzisiaj beta poniżej 2 :D także pobrali krew i poważyli na zakończenie badania. A także dokumenty zostały złożone na kolejny udział w badaniu. Jajniki tak się zregenerowały, ze już w lewym owulka pełna gębą :)

No to może być teraz tylko lepiej :)

Hah ciekawe jak u mnie z tą wagą będzie :P

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podczas stymulacji trzymała się w normie, natomiast po transferze jakaś opuchnięta się zrobiłam i tak zostało... ale magicznej 7 nie przekroczyłam ... Dzisiaj było 69,9 muszę wziąć się za siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja waże tak 65 kg ogólnie to aż tak nie widać tylko wszystko idzie mi w brzuch :(

A kiedyś ważyłam 45 kg ahh marzenie :)

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie poszło w brzuch i tyłek :) a kiedys wazyłam 65 kg w ciagu lata schudłam do 58...a teraz znow lekko poszła w gore, tylko w sumie jestem w miare wysoka 170 cm to jeszcze tak po mnie tego nie widac, ale oponka na brzuchu jest :)

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, ja zanim paliłam jak smok, znaczy się prawie 2 paczki dziennie to moja waga sięgała nawet 48kg przy 170... ale 4 lata temu rzuciłam papieroski, metabolizm się zmienił, w między czasie stuknęła 30 i ciało się zmieniło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 165 cm wzrostu oj tam dziewczyny urodzimy i potem będziemy zzrzucać :D

Moniaa, kaarolaa, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia święte słowa !!!

martusia1986, kaarolaa, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego się trzymajmy kochane :)

kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja licze, ze tak dobrze pojdzie mi jak siostrze mojej :) normalnie wazyła ok 70 kg, w ciazy przybrała moze 10, a po porodzie schudła 20 :) i teraz jest taka jak ja, pierwszy raz moge od niej ciuchy pozyczac, bo zawsze wszystko było za duze dla mnie :)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam @ i juz dziś dzwoniłam do N. i wizyta w środę
    Jutro robię badanie z krwi FSH,LH,prolaktyne,TSH i antyTPO, do prog. potrzebne mi tylko FSH ale zrobię sobie komplet bo chce wiedzieć jak tam mój organizm po tak długim uśpieniu.
    Poproszę o kciuki za dobre wyniki i podpisanie umowy w środę w Wawie:)
    Trzymam za Was mocno kciuki szczególnie za Kriobankowe dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 21:53

kaarolaa, Moniaa, martusia1986, MisiaMisia lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Jutro robię badanie z krwi FSH,LH,prolaktyne,TSH i antyTPO, do prog. Potrzebne mi tylko FSH ale zrobię sobie komplet bo chce wiedzieć jak tam mój organizm po tak długim uśpieniu.
    to ja juz bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie :) uda sie napewno powodzenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Jutro robię badanie z krwi FSH,LH,prolaktyne,TSH i antyTPO, do prog. potrzebne mi tylko FSH ale zrobię sobie komplet bo chce wiedzieć jak tam mój organizm po tak długim uśpieniu.

Trzymam mocno mocno kciuki :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tylko zeby mozliwosc refundacji dyskfalifikuje wczesniejsze 3 krotne podejscie do IVF, bo rozwazalam pierw opcje aby samej zakupic pakiet 3 podejsc do in vitro w klinice, aczkolwiek w razie niepowodzenia w tych 3 probach nie mialabym juz mozliwosci do podejscia z refundacja, a musze brac kazda ewentualnosc pod uwage i nie chce zamykac sobie furtki do kolejnych podejsc:/ no ale niestety cos za cos - droga ktora wybralam bedzie niestety dluzsza.

Niecierpliwa zainteresowało mnie to co napisałaś, bo sama teraz prawdopodobnie będę podchodziła po raz 2 do ivf-u, no i w razie niepowodzenia przestraszyłam się że w razie czego powinnam starać się o ministerialne, bo obawa przed 3 porażką w badaniu klinicznym daje takie myśli, że tracimy szanse na in vitro z ministerstwa.
    Ale to co dyskwalifikuje pary to :

UDZIAŁ
    UNIEMOŻLIWIA
    Aktualna wiedza medyczna nie daje możliwości pomocy osobom w niektórych stanach zdrowotnych. Sytuacje wykluczające pary ze względów medycznych to:

a) brak możliwości pobrania komórek rozrodczych od jednego z partnerów,

b) potencjalne ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania: (hormon folikulotropowy - FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL),

c) nieprawidłowa odpowiedź na wcześniejsze stymulacje jajeczkowania, czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w 2 cyklach stymulacji,

d) nawracające utraty ciąż w tym samym związku,

e) wady macicy bezwzględnie uniemożliwiające kobiecie donoszenie ciąży,

f) brak macicy.

No i fakt wspominają o stymulacji, ale tylko wtedy uniemożliwia, kiedy nie dało się pobrać komórek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 11:14

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia trzymam kciuki za Ciebie !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa dziękuję :)

Jak na złość dalej nie mam @ :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Moniaa dziękuję :)

Jak na złość dalej nie mam @ :(
    to moze cos jednak z tego bedzie :)
    albo nerwy, ja tak czekałam na rozpoczecie stymulacji ze @ spozniła mi sie 4 dni :)

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ