IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:ja mam wodniaki na obu jajowodach i tez mi nie pomagaja w zajsciu...a maz ma kiepskie nasionka...ale mam nadzieje, ze dzieki lekarzom uda sie i bedziemy mieli sliczna dzidzie
Wam tez tego zycze uda sie w koncu, nie naturalnie to z mała pomoca...
Ojj współczuję A te wodniaki nie są do usunięcia ? U mego męża jest ok nasionko
Trzeba wierzyć że się uda Ja Wam życzę tego z całego serducha
Moniaa a co u Ciebie ?kaarolaa, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartusia1986 wrote:Ojj współczuję A te wodniaki nie są do usunięcia ? U mego męża jest ok nasionko
Trzeba wierzyć że się uda Ja Wam życzę tego z całego serducha
Moniaa a co u Ciebie ? -
u mnie dzisiaj beta poniżej 2 także pobrali krew i poważyli na zakończenie badania. A także dokumenty zostały złożone na kolejny udział w badaniu. Jajniki tak się zregenerowały, ze już w lewym owulka pełna gębą
kaarolaa, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:mozna je wyciac, ale jak beda za duze to usuną mi tez jajowody, albo zrobia plastyke a to wiadomo czym grozi, dlatego wole ich nie ruszac...moze jeszcze bym sie zdecydowała na usuniecie gdyby meza maluszki były w normie...a tak wole tego nie ruszac. czasami przy czuje taki bol jajnika i to mi przeszkadza, ale ogolnie nie jest bardzo zle...
No to jak nie przeszkadzają to lepiej nie ruszać masz racjękaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:u mnie dzisiaj beta poniżej 2 także pobrali krew i poważyli na zakończenie badania. A także dokumenty zostały złożone na kolejny udział w badaniu. Jajniki tak się zregenerowały, ze już w lewym owulka pełna gębą
No to może być teraz tylko lepiej
Hah ciekawe jak u mnie z tą wagą będzieMoniaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyu mnie poszło w brzuch i tyłek a kiedys wazyłam 65 kg w ciagu lata schudłam do 58...a teraz znow lekko poszła w gore, tylko w sumie jestem w miare wysoka 170 cm to jeszcze tak po mnie tego nie widac, ale oponka na brzuchu jest
Moniaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja licze, ze tak dobrze pojdzie mi jak siostrze mojej normalnie wazyła ok 70 kg, w ciazy przybrała moze 10, a po porodzie schudła 20 i teraz jest taka jak ja, pierwszy raz moge od niej ciuchy pozyczac, bo zawsze wszystko było za duze dla mnie
martusia1986 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dostałam @ i juz dziś dzwoniłam do N. i wizyta w środę
Jutro robię badanie z krwi FSH,LH,prolaktyne,TSH i antyTPO, do prog. potrzebne mi tylko FSH ale zrobię sobie komplet bo chce wiedzieć jak tam mój organizm po tak długim uśpieniu.
Poproszę o kciuki za dobre wyniki i podpisanie umowy w środę w Wawie:)
Trzymam za Was mocno kciuki szczególnie za Kriobankowe dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 21:53
kaarolaa, Moniaa, martusia1986, MisiaMisia lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnymalinka1984 wrote:Dziewczyny dostałam @ i juz dziś dzwoniłam do N. i wizyta w środę
Jutro robię badanie z krwi FSH,LH,prolaktyne,TSH i antyTPO, do prog. Potrzebne mi tylko FSH ale zrobię sobie komplet bo chce wiedzieć jak tam mój organizm po tak długim uśpieniu.
Trzymam za Was mocno kciuki szczególnie za Kriobankowe dziewczyny. -
nick nieaktualnymalinka1984 wrote:Dziewczyny dostałam @ i juz dziś dzwoniłam do N. i wizyta w środę
Jutro robię badanie z krwi FSH,LH,prolaktyne,TSH i antyTPO, do prog. potrzebne mi tylko FSH ale zrobię sobie komplet bo chce wiedzieć jak tam mój organizm po tak długim uśpieniu.
Trzymam za Was mocno kciuki szczególnie za Kriobankowe dziewczyny.
Trzymam mocno mocno kciuki -
niecierpliwa wrote:Tylko zeby mozliwosc refundacji dyskfalifikuje wczesniejsze 3 krotne podejscie do IVF, bo rozwazalam pierw opcje aby samej zakupic pakiet 3 podejsc do in vitro w klinice, aczkolwiek w razie niepowodzenia w tych 3 probach nie mialabym juz mozliwosci do podejscia z refundacja, a musze brac kazda ewentualnosc pod uwage i nie chce zamykac sobie furtki do kolejnych podejsc:/ no ale niestety cos za cos - droga ktora wybralam bedzie niestety dluzsza.
Niecierpliwa zainteresowało mnie to co napisałaś, bo sama teraz prawdopodobnie będę podchodziła po raz 2 do ivf-u, no i w razie niepowodzenia przestraszyłam się że w razie czego powinnam starać się o ministerialne, bo obawa przed 3 porażką w badaniu klinicznym daje takie myśli, że tracimy szanse na in vitro z ministerstwa.
Ale to co dyskwalifikuje pary to :
UDZIAŁ
UNIEMOŻLIWIA
Aktualna wiedza medyczna nie daje możliwości pomocy osobom w niektórych stanach zdrowotnych. Sytuacje wykluczające pary ze względów medycznych to:
a) brak możliwości pobrania komórek rozrodczych od jednego z partnerów,
b) potencjalne ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania: (hormon folikulotropowy - FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL),
c) nieprawidłowa odpowiedź na wcześniejsze stymulacje jajeczkowania, czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w 2 cyklach stymulacji,
d) nawracające utraty ciąż w tym samym związku,
e) wady macicy bezwzględnie uniemożliwiające kobiecie donoszenie ciąży,
f) brak macicy.
No i fakt wspominają o stymulacji, ale tylko wtedy uniemożliwia, kiedy nie dało się pobrać komórek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 11:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny