IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem w 7 dniu stymulacji a w 9 dc. W piątek lub sobotę będzie pobieranko pęcherzyków. Na razie są z 4 większe i gdzieś w tle szykują się 2, ale mogą nie zdążyć. Słabo się stymuluję bo moje AMH jest słabe. Jest to moje drugie podejście. Poprzednie miałam na początku 2013.
Ściskam wszystkie staraczkikaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisiaMisia wrote:Jestem w 7 dniu stymulacji a w 9 dc. W piątek lub sobotę będzie pobieranko pęcherzyków. Na razie są z 4 większe i gdzieś w tle szykują się 2, ale mogą nie zdążyć. Słabo się stymuluję bo moje AMH jest słabe. Jest to moje drugie podejście. Poprzednie miałam na początku 2013.
Ściskam wszystkie staraczkiMisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Malinka skrót N. oznacza że dzwoniłaś do Novum? Bo z tego co pamiętam to wspominałaś też coś o Kriobanku i B.K. Trzymam kciuki za wizytę! i zycze powodzenia.
Martusia jakież znowu na złość nie ma @... może na szczęście i tego Ci życzę
MisiaMisia życzę powodzonka na punkcjimartusia1986, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
to zależy czy plamienie czy krwawienie no i czy do południa czy po południu. Ja niby miałam 1 dzień plamień i do kolejnego dnia do południa i jako 1dc zaliczono mi ten drugi dzień. Ja zawsze liczę 1dc wtedy, kiedy już wkładka higieniczna to za mało hehe. Trudno tak określić ogólnikowo, bo każda z nas ma inaczej wyglądające cykle. Jedne trochę więcej niż tylko plamią i jest to normalna @ a u innych leci potok. Więc na to nie ma reguły.
-
Moniaa jestem pewna, ze gdzies to przeczytalam ze 3 wczesniejsze podejscia dyskwalifikuja refundacje, wiem bo troche na ten temat debatowalam z mezem, ale teraz nie mam pojecia gdzie:/ zabilas mi klina, ale jesl to nieprawdziwa informacja to dobrze;)
-
no właśnie ta Twoja informacja mnie też zaciekawiła, dobrze by było abyś znalazła to gdzie to wyczytałaś i podrzuciła tu linka. Te informacje, które zamieściłam sa ze strony ministerstwa zdrowia, więc to dość wiarygodne. Jeśli chodzi o kwalifikację, myślę że sporo do sklasyfikowania pary ma lekarz widzący wyniki badań i dotychczasowe rezultaty leczenia. Więc to taka też wyrocznia par.
-
Witam wszystkie dziewczynki na forum
Od jakiegoś czasu podczytuje Wasze posty.Postanowiłam wreszcie dołączyć aby wspólnie z Wami przeżywać drogę do naszego upragnionego celu.
Mam 29 lat, od listopada 2012 r. rozpoczęłam z pomocą medyczna starania o upragniona dzidzie.Z uwagi na czynnik meski zostal zapropnowany nam zabieg ivf.W zasadzie rzutem na tasme udalo nam sie z M zakwalifikowac do programu MZ.Dzis jest 3 dzien stymulacji ( gonal 150 j.)Podobnie jak Wy czekam z niecierpliwoscia na kolejne etapy. W piatek jestem umowiona na I podglad jajeczek i pobranie badan na estradiol i progesteron.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki.Oby biezacestarania byly juz tymi ostatnimikaarolaa, Violik, martusia1986, Spero lubią tę wiadomość
W trakcie I ICSI
Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami -
Niecierpliwa, może w Gamecie kolejek nie ma. Wiem że u nas w Kriobanku dziewczyna składała papiery na badanie kliniczne, ale nie zakwalifikowała się, więc lekarka zaproponowała od kolejnego cyklu program rządowy, więc jednak można bez długiego oczekiwania.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa
O wzięciu pod uwagę udziału w ivf, podjęliśmy decyzje na wizycie kontrolnej pod koniec stycznia.Wtedy nasz lekarz prowadzący zaproponował, ze jeśli pospieszymy się z badanami i wszystko będzie ok. możemy zdążyć na udział w programie MZ, z uwagi na jego realizacje do końca czerwca 2014 r.Niestety nie wszystko szlo zgodnie z planem, gdyż z uwagi na dodatni wynik CFTR M, mnie również zlecono jego wykonanie.Czekanie na jego wynik przedłużyło wszystko o kolejne 4 tygodnie.Dlatego do końca nie wiedzieliśmy czy zdążymy podejść.
Bardzo dziękuję za cieple przyjecie na forumniecierpliwa lubi tę wiadomość
W trakcie I ICSI
Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami -
Przeciez program jest realizowany do czerwca 2016...ehh zaczyna mnie irytowac i przerazac ta niewiedza ile bede musiala czekac aby zakwalifikowac sie do refundacji, myslalam ze to bedzie latwiejsze a lekarka pierw kazala zrobic histeroskopie i przyjsc maj/czerwiec. Zaczynam watpic czy chocimz na jesien uda sie ruszyc:(
-
Moniaa wrote:Niecierpliwa, może w Gamecie kolejek nie ma. Wiem że u nas w Kriobanku dziewczyna składała papiery na badanie kliniczne, ale nie zakwalifikowała się, więc lekarka zaproponowała od kolejnego cyklu program rządowy, więc jednak można bez długiego oczekiwania.
Moniaa moze i mozna, ale w klinice ktora wybralam jest to raczej niemozliwe z marszu, za duzo chetnych par, a z kolei inne kliniki, w ktorych nie ma kolejek raz - nie mam zaufania, a moze po prostu mam do tej, ktora wybralam bo tam pracuje moj lekarz prowadzacy, dwa - wykonywana praca nie pozwala mi na dalekie dojezdzanie do kliniki, wiec atutem jest bliska odleglosc od miejsca zamieszkania