X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 7 dniu stymulacji a w 9 dc. W piątek lub sobotę będzie pobieranko pęcherzyków. Na razie są z 4 większe i gdzieś w tle szykują się 2, ale mogą nie zdążyć. Słabo się stymuluję bo moje AMH jest słabe. Jest to moje drugie podejście. Poprzednie miałam na początku 2013.

Ściskam wszystkie staraczki <3

kaarolaa, mala29_ lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam na dzien dzisiejszy 1 zarodek, a 3 leniwe stoja w miejscu....jutro mam jeszcze dzwonic i sie pytac czy te 3 ruszyły...ale najwazniejsze, ze jest ta 1 :)

MisiaMisia, Moniaa, martusia1986, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Jestem w 7 dniu stymulacji a w 9 dc. W piątek lub sobotę będzie pobieranko pęcherzyków. Na razie są z 4 większe i gdzieś w tle szykują się 2, ale mogą nie zdążyć. Słabo się stymuluję bo moje AMH jest słabe. Jest to moje drugie podejście. Poprzednie miałam na początku 2013.

Ściskam wszystkie staraczki <3
    moje tez szło kiepsko, ale nie ma czym sie przejmowac na zapas...bedzie dobrze :) trzymam kciuki zeby wszystkie 6 okazało sie dobrych

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka skrót N. oznacza że dzwoniłaś do Novum? Bo z tego co pamiętam to wspominałaś też coś o Kriobanku i B.K. Trzymam kciuki za wizytę! i zycze powodzenia.
    Martusia jakież znowu na złość nie ma @... może na szczęście :P i tego Ci życzę :)
    MisiaMisia życzę powodzonka na punkcji :)

martusia1986, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczynki ale myślę że to raczej stres robi swoje..

Kochane a powiedzcie mi do której godziny liczycie 1 dc cyklu ?

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy czy plamienie czy krwawienie no i czy do południa czy po południu. Ja niby miałam 1 dzień plamień i do kolejnego dnia do południa i jako 1dc zaliczono mi ten drugi dzień. Ja zawsze liczę 1dc wtedy, kiedy już wkładka higieniczna to za mało hehe. Trudno tak określić ogólnikowo, bo każda z nas ma inaczej wyglądające cykle. Jedne trochę więcej niż tylko plamią i jest to normalna @ a u innych leci potok. Więc na to nie ma reguły.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa jestem pewna, ze gdzies to przeczytalam ze 3 wczesniejsze podejscia dyskwalifikuja refundacje, wiem bo troche na ten temat debatowalam z mezem, ale teraz nie mam pojecia gdzie:/ zabilas mi klina, ale jesl to nieprawdziwa informacja to dobrze;)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ta Twoja informacja mnie też zaciekawiła, dobrze by było abyś znalazła to gdzie to wyczytałaś i podrzuciła tu linka. Te informacje, które zamieściłam sa ze strony ministerstwa zdrowia, więc to dość wiarygodne. Jeśli chodzi o kwalifikację, myślę że sporo do sklasyfikowania pary ma lekarz widzący wyniki badań i dotychczasowe rezultaty leczenia. Więc to taka też wyrocznia par.

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczynki na forum :)
    Od jakiegoś czasu podczytuje Wasze posty.Postanowiłam wreszcie dołączyć aby wspólnie z Wami przeżywać drogę do naszego upragnionego celu.
    Mam 29 lat, od listopada 2012 r. rozpoczęłam z pomocą medyczna starania o upragniona dzidzie.Z uwagi na czynnik meski zostal zapropnowany nam zabieg ivf.W zasadzie rzutem na tasme udalo nam sie z M zakwalifikowac do programu MZ.Dzis jest 3 dzien stymulacji ( gonal 150 j.)Podobnie jak Wy czekam z niecierpliwoscia na kolejne etapy. W piatek jestem umowiona na I podglad jajeczek i pobranie badan na estradiol i progesteron.
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki.Oby biezacestarania byly juz tymi ostatnimi :):)

kaarolaa, Violik, martusia1986, Spero lubią tę wiadomość

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u Nas Meggi życze powodzenia i dobrych wyników. A skąd jesteś i gdzie podchodzisz do ivf-u?

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Mieszkam w Kielcach, do ivf podchodzę w Gamecie kieleckiej.

W trakcie I ICSI
    Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to znaczy,ze jest duże i idzie małymi krokami :)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj meggi29, a dlaczego udalo Ci sie dostac do programu rzutem na tasme??

meggi29 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, może w Gamecie kolejek nie ma. Wiem że u nas w Kriobanku dziewczyna składała papiery na badanie kliniczne, ale nie zakwalifikowała się, więc lekarka zaproponowała od kolejnego cyklu program rządowy, więc jednak można bez długiego oczekiwania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi29, witam i mocno trzymam kciuki :)

meggi29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj meggi29 zaciskam mocno kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test żeby zobaczyć może to wywoła moją @- zawsze jak robiłam to następnego dnia była..

• meggi29 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa
    O wzięciu pod uwagę udziału w ivf, podjęliśmy decyzje na wizycie kontrolnej pod koniec stycznia.Wtedy nasz lekarz prowadzący zaproponował, ze jeśli pospieszymy się z badanami i wszystko będzie ok. możemy zdążyć na udział w programie MZ, z uwagi na jego realizacje do końca czerwca 2014 r.Niestety nie wszystko szlo zgodnie z planem, gdyż z uwagi na dodatni wynik CFTR M, mnie również zlecono jego wykonanie.Czekanie na jego wynik przedłużyło wszystko o kolejne 4 tygodnie.Dlatego do końca nie wiedzieliśmy czy zdążymy podejść.
    Bardzo dziękuję za cieple przyjecie na forum :) :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

W trakcie I ICSI
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez program jest realizowany do czerwca 2016...ehh zaczyna mnie irytowac i przerazac ta niewiedza ile bede musiala czekac aby zakwalifikowac sie do refundacji, myslalam ze to bedzie latwiejsze a lekarka pierw kazala zrobic histeroskopie i przyjsc maj/czerwiec. Zaczynam watpic czy chocimz na jesien uda sie ruszyc:(

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Niecierpliwa, może w Gamecie kolejek nie ma. Wiem że u nas w Kriobanku dziewczyna składała papiery na badanie kliniczne, ale nie zakwalifikowała się, więc lekarka zaproponowała od kolejnego cyklu program rządowy, więc jednak można bez długiego oczekiwania.

Moniaa moze i mozna, ale w klinice ktora wybralam jest to raczej niemozliwe z marszu, za duzo chetnych par, a z kolei inne kliniki, w ktorych nie ma kolejek raz - nie mam zaufania, a moze po prostu mam do tej, ktora wybralam bo tam pracuje moj lekarz prowadzacy, dwa - wykonywana praca nie pozwala mi na dalekie dojezdzanie do kliniki, wiec atutem jest bliska odleglosc od miejsca zamieszkania

• aaana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wam zazdroszcze punkcji i transferu, tak bym chciala zeby to bylo JUZ. A tu pewnie jeszcze 1,5 mies. czekania, bo jutro ma przyjsc @ i rozpoczynamy wyciszanie...

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ