IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam koleżankę, która wczoraj miała punkcje. Strasznie ją brzuch boli, nie może oddychać, nie może się położyć - jak dla mnie ma objawy hiperki. Pojechała u siebie w mieście do szpitala dali jej 3 kroplówki i wysłali do domu. Powiedzieli, że nie umią jej pomóc. Czy orientujecie się, w którym szpitalu w Łodzi lekarze będą jej umieli pomóc? Może któraś z Was jest z Łodzi, co leżała z hiperstymulacją w którymś z tamtych szpitali?
-
w maju mówili, że czekają na kasę, którą dostaną w lipcu dlatego wstrzymali kwalifikacje.
W lipcu zaprosili na kwalifikacje, po której stwierdzili, że nie mają kasy na procedury i trzeba czekać może pod koniec roku ruszy, albo w następnym bo nie mają kasy.
A ministerstwo twierdzi, że w lipcu dostali druga transzę.
takie rzeczy tylko w invicta, jeszcze straszą, że może się okazać, że nie zdążymy do czerwca 2016 podejść do procedury, bo takie kolejki.
Ale oczywiście zapraszają na komercyjne in vitro jeśli komuś zależy na czasie.
W tym momencie robią tylko kriotransfery i wiatr hula po klinice.
-
nick nieaktualnyWiecie co, przeczytalam raz jeszcze watek z genetyka i tam MisiaMisia, ktora miala duza wiedze z tej materii, napisala tak:
"Dobry genetyk lub gin prowadzący Twój temat powinien wiedzieć jak postępować. Kwas foliowy 5 mg powinnaś brać co najmniej 3 miesiące przed staraniem i kontynuować w ciąży. Dawka 5 mg jest bezpieczna zarówno przed ciążą, w ciąży jak i w okresie karmienia piersią. Nie wyklucza to jednak faktu, że jest to już lek RX i musi być wypisywana recepta"
wiec postanowilam, ze nie slucham ginki z kliniki i bede kontynuowac dalej 5 mg -
nick nieaktualnyJesli chodzi o Invicta - kiedy pisalam do nich maila, przed moja ostatnia wizyta, pytalam sie czy to juz odplatnie, pani napisala, ze tak 100 zl. Przychodze do kliniki, a tam sie okazuje, ze mam darmowa wizyte z USG, beta HCG tez darmowe, jedynie zaplacilam 58 zl za progesteron i estradiol. Na rozpisce zas od lekarza mialam dopiero 5 wrzesnia IV - ta niby darmowa weryfikacje u nich z MZ. Jak sie potem okazalo, kalenarz im przeskakiwal w kompie i te daty weryfikacj na rozpisce byly w zupelnie innych terminach. OK - zadowolona jestem, ze nie placilam za wizyte, ale poraz kolejny okazalo sie, ze infolinia zyje swoim zyciem, a praktyka w klinice swoim zyciem... niezgodnosc informacji i tak jak piszecie - jednym mowia, ze sa miejsca, innym - jak Tobie urocza, nagle mowia, ze juz nie ma miejsc
Sama juz nie mialam sily do nich i mam nadzieje, ze naprawde szybko tam nie wroce
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:Dziewczyny mam koleżankę, która wczoraj miała punkcje. Strasznie ją brzuch boli, nie może oddychać, nie może się położyć - jak dla mnie ma objawy hiperki. Pojechała u siebie w mieście do szpitala dali jej 3 kroplówki i wysłali do domu. Powiedzieli, że nie umią jej pomóc. Czy orientujecie się, w którym szpitalu w Łodzi lekarze będą jej umieli pomóc? Może któraś z Was jest z Łodzi, co leżała z hiperstymulacją w którymś z tamtych szpitali?
Niech wzywa pogotowie. Znajdą oddział, gdzie ja zawieść. Problemy z oddechem i szalejace serducho niech doda koniecznie. Każdy szpital powinien wiedzieć co robić. To nie jest nic nadzwyczajnego!Madzia82, triss, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia82 wrote:Aniu ja od początku ciąży biorę 15mg i z tego co wiem, mam taką dawkę brać przez całą ciąże.
dzieki kochana za te info, wiem, ze Anko tez brala 15 mg i nie bylam pewna czy kontynuowala w ciazyTo teraz juz nie mam watpliwosci
Madzia82 lubi tę wiadomość
-
Kala 1980 wrote:Odpisał mi lekarz ze z 17 komórek mam 12 zarodków i na razie 5 zamrożonych. Ciut mało jak na razie
Tak mi się wydaje!
Czy Ty przeczytalas to co napisałaś? Wiele z nas marzy o jakimkolwiek zarodku a Ty masz 5(!!!!) i szanse na kolejne... Sorry, Kala...renieczka, Agi83, Tosia 1981, Mimbla, Anuszka lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Niech wzywa pogotowie. Znajdą oddział, gdzie ja zawieść. Problemy z oddechem i szalejace serducho niech doda koniecznie. Każdy szpital powinien wiedzieć co robić. To nie jest nic nadzwyczajnego!
Edit: jak mnie na oddział z hiperka przyjmowała młoda lekarka to np nie wiedziała co przeciwbólowego może mi dac. W związku z tym wzięła zalecenia PTG czy PTMR i ku**a przeczytala.
Nota bene można brać albo paracetamol albo opioidowe. Nie można NLPZ. -
Madzia82 wrote:Dziewczyny mam koleżankę, która wczoraj miała punkcje. Strasznie ją brzuch boli, nie może oddychać, nie może się położyć - jak dla mnie ma objawy hiperki. Pojechała u siebie w mieście do szpitala dali jej 3 kroplówki i wysłali do domu. Powiedzieli, że nie umią jej pomóc. Czy orientujecie się, w którym szpitalu w Łodzi lekarze będą jej umieli pomóc? Może któraś z Was jest z Łodzi, co leżała z hiperstymulacją w którymś z tamtych szpitali?Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anuszka wrote:No to ja się za szybko zaczęłam cieszyć
14dpt beta 130,5
18dpt beta 115,5
Czyli początek końca a było tak pięknie
wspieram
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
monik wrote:Rozumiem że zaczynasz opakowanie startowe? Nie martw się i nie czytaj ulotki na razie bo jak przeczytasz to od razu będziesz mieć wszystkie skutki uboczne
a to jest naprawdę dobry lek. Ja dziś też nie mogłam spoć w nocy wiec może być że przez zmianę pogody tak się czujesz.
Takasobieja jest cień jest SUPER i nadal trzymam kciuki za bete
Zaczynam zwykłe opakowanie bo mam nieco podwyższoną prolaktynę- 29 przy normie do 24 i biorę prewencyjnie tylko na czas stymulacji (taką mam nadzieję).
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Wczoraj pani z rejestracji mowila ze na dana pare pieniądze na pierwsza procedure dostaja z chwilą wpisania do systemu na kwalifikacji. A pozniej przy drugiej procedurze juz trzeba czekac na kase.Ty przeciez tez po kwalifikacji nie czekalas na rozpoczęcie ze względu na brak kasy.
Ania, ale o co chodzi? przecież to nie był żadny przytyk do Ciebie tylko do kliniki.
Owszem, nie czekałam, ale to nie ma żadnego znaczenia, ja się kwalifikowałam w kwietniu, wtedy jeszcze był względny luz.
Anna255 juz chyba czekala bo dwa albo trzy mce byla na antykach wiec maja kase od razu przy kwalifikacji czy nie maja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:23
-
nick nieaktualnyA tak na marginesie to paniom z rejestracji nie ma co wierzyć, każda mówi co innego w zależności od dnia i to niestety trzeba przyjąć. Jak pytałam np. o procedury dodatkowe to panie z rejestracji mówiły, że absolutnie żadna nie wchodzi w grę bo przy rządówce NIE MOŻNA i koniec, nawet za dopłatą (to, że za dopłatą to akurat prawda). i wiele takich nieprawdziwych informacji sprzedają. Jak mi zapomnieli przed pick up anestezjologa umówić (i zorientowali się jak już miałam wchodzić do gabinetu) to też nikt się nie poczuwał do odpowiedzialności i chociaż słowa "przepraszam". Lepiej być tego świadomym.
Któraś z dziewczyn pisała, że po kwalifikacji jest zapewniona kasa na całą procedurę, nie wiem czy to prawda, ale jak tak to panie nie mają racji.mysza89, Mimbla, urocza lubią tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:Dziewczyny mam koleżankę, która wczoraj miała punkcje. Strasznie ją brzuch boli, nie może oddychać, nie może się położyć - jak dla mnie ma objawy hiperki. Pojechała u siebie w mieście do szpitala dali jej 3 kroplówki i wysłali do domu. Powiedzieli, że nie umią jej pomóc. Czy orientujecie się, w którym szpitalu w Łodzi lekarze będą jej umieli pomóc? Może któraś z Was jest z Łodzi, co leżała z hiperstymulacją w którymś z tamtych szpitali?
Instytut Matki Polki byłby chyba najlepszy może jest brzydki ale specjalistów tam mają naprawdę dobrych.
ja co prawda jestem w Salve Łódź i dostałam info gdyby coś się działko miałąm dzwonić na numer 42 2540000 lub 42 2540001 a w godzinach nocnych 42 2546460Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 16:15
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
shooa wrote:A tak na marginesie to paniom z rejestracji nie ma co wierzyć, każda mówi co innego w zależności od dnia i to niestety trzeba przyjąć. Jak pytałam np. o procedury dodatkowe to panie z rejestracji mówiły, że absolutnie żadna nie wchodzi w grę bo przy rządówce NIE MOŻNA i koniec, nawet za dopłatą (to, że za dopłatą to akurat prawda). i wiele takich nieprawdziwych informacji sprzedają. Jak mi zapomnieli przed pick up anestezjologa umówić (i zorientowali się jak już miałam wchodzić do gabinetu) to też nikt się nie poczuwał do odpowiedzialności i chociaż słowa "przepraszam". Lepiej być tego świadomym.
Któraś z dziewczyn pisała, że po kwalifikacji jest zapewniona kasa na całą procedurę, nie wiem czy to prawda, ale jak tak to panie nie mają racji.
tak podobno tak jest ,że dla nas fundusze powinny byc zapewnione na 2 procedure ale to przecież invikta :/też myślałam o embrio glue by teraz wykupić ...jeszcze Pani Kasia taka bardziej zorientowana i jest w stanie udzielic informacji ...a infolinia to w ogóle porażka ....myśle o 2 procedurze w polmedis czy sie nie przenieść ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Kala 1980 wrote:Odpisał mi lekarz ze z 17 komórek mam 12 zarodków i na razie 5 zamrożonych. Ciut mało jak na razie
Tak mi się wydaje!
U mnie udało się zamrozić 6 z 10 zapłodnionych i uważam że taki wynik to jak wygrana w totolotka.Anatolka, Agi83, Mimbla, Antonelka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:U mnie udało się zamrozić 6 z 10 zapłodnionych i uważam że taki wynik to jak wygrana w totolotka.
Anuszka, Mimbla, BISCA, Beata.D lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyMysza, nie wiem jak to jest z Polmedis i ich labo embriologicznym. Z nikim kto chodzil do dr Polaka tez nie gadalam.. my tam tylko pierwsze badanie nasienia robilismy. Musialabys poszperac za informacjami i jakimis opiniami. Moze na bocianie cos bedzie?
-
Cześć Dziewczyny,
koleżanka miała dziś drugi raz podanego 5 dniowego mrozaczka, nie jest zalogowana na forum, więc chciałam się podpytać w jej imieniu. Dostała 3x2 luteiny dopochwowo, czy to nie jest za mało?
Kiedy powinna zacząć badać progesteron? Bada się go rano czy można popołudniu?
Napiszcie proszę czy są jakies zalecenia teraz, bo trochę ją lekarze traktują ciepłym moczem, wypisali leki i że bete ma zbadać za 15 dni...