IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:my podpisywalismy wszystko przed wizyta kwalifkacyjna, dostalismy plik papierów do podpisania w tym regulaminy, co robimy z nadliczbowa iloscia komorek i cos tam jeszcze
a Wy dostaliscie umowe do reki w sensie egzemplarz dla Was?mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:zastanawia mnie to ze nie dostalismy skierowania na wirusologie i nie wiem czy czekac do tej wizyty 1W czy dzwonic na infolinie i zapytac dlaczego tego nie dostalismy
ja dostałam skierowanie na badania na wizycie kwalifikacyjnej. robiliśmy wirusologie i inne pozostałe na początku cyklu z ovulastanem. Późnawo w ogóle macie 1W, dopiero 20dc wyciszania, u mnie od 10dc z ovulastanem brałam już gonapeptyl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 06:50
-
nick nieaktualnyshooa wrote:ja dostałam skierowanie na badania na wizycie kwalifikacyjnej. robiliśmy wirusologie i inne pozostałe na początku cyklu z ovulastanem. Późnawo w ogóle macie 1W, dopiero 20dc wyciszania, u mnie od 10dc z ovulastanem brałam już gonapeptyl.
Mysza jyz mnie uspokoiła z tym skierowaniem, najwidoczniej daja i przy kwalifikacji i na 1w
Gadalam tez z dziewczynami z bociana i tez stwierdzily ze nie jest to możliwe aby mnie chcieli przetrzymać do stycznia na anty. -
nick nieaktualnyTeż mieliśmy długi. Ale pewnie i tak jest ok i tak.
Ale o badaniach wszystkich pamiętaj i sprawdź czy dostałaś skierowanie na całość (bo ja nie dostałam na grupę krwi, dopiero jak się zorientowałam przy którejś tam weryfikacji prg i E2 to mi zrobili) a potem pamiętaj, żeby na spotkanie z anestezjologiem Cię umówili. Trzeba ich pilnować.
A ja dziewczyny ciągle czekam na @ po poronieniu bo chciałabym crio w pierwszym cyklu jak wszystko będzie ok, ale franca nie chce przyleźć. Dziś 38dc i mic.
Ostatecznie wezmę luteinę na wywołanie bo mam w domu tylko czy musze iść wcześniej na USG czy nie ma potrzeby i po prostu jak nie przyjdzie w ciągu tyg to wziąć kilka dni prg? Bo jak ostatnio byłam u gina to powiedział, że żadnych USG (bo już miałam kontrolne po zabiegu i było ok) nie ma co robić, wszystko po @. Więc nie wiem czy mi ktoś będzie chciał zrobić czy każą czekać na @ jeszcze 2-3 tyg -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy.
Jestem bo transferze 2 blastocyst, w 7 dobie zaczeło się plamienie takie delikatne różowe, zbadałam progesteron wyszedł 12. Lekarka twierdzi ze jest ok. Ale mam duze watpliwosci. 8 doba cisza a dzisiaj to rano byla krew. Pomocy pomóżcie -
shooa wrote:Też mieliśmy długi. Ale pewnie i tak jest ok i tak.
Ale o badaniach wszystkich pamiętaj i sprawdź czy dostałaś skierowanie na całość (bo ja nie dostałam na grupę krwi, dopiero jak się zorientowałam przy którejś tam weryfikacji prg i E2 to mi zrobili) a potem pamiętaj, żeby na spotkanie z anestezjologiem Cię umówili. Trzeba ich pilnować.
A ja dziewczyny ciągle czekam na @ po poronieniu bo chciałabym crio w pierwszym cyklu jak wszystko będzie ok, ale franca nie chce przyleźć. Dziś 38dc i mic.
Ostatecznie wezmę luteinę na wywołanie bo mam w domu tylko czy musze iść wcześniej na USG czy nie ma potrzeby i po prostu jak nie przyjdzie w ciągu tyg to wziąć kilka dni prg? Bo jak ostatnio byłam u gina to powiedział, że żadnych USG (bo już miałam kontrolne po zabiegu i było ok) nie ma co robić, wszystko po @. Więc nie wiem czy mi ktoś będzie chciał zrobić czy każą czekać na @ jeszcze 2-3 tyg
u mnie @ po poronieniu też sie nie pojawiła dopiero po wywołaniu luteiną także jak masz w domu to bierz nie ma sęsu się męczyć ....
Ania1986 i sprawdzaj recepty czy masz dobrze wypisane czy na refundacje czy na 100% bo oni nawet luteine na 100% wypisują
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Judka wrote:Cześć Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy.
Jestem bo transferze 2 blastocyst, w 7 dobie zaczeło się plamienie takie delikatne różowe, zbadałam progesteron wyszedł 12. Lekarka twierdzi ze jest ok. Ale mam duze watpliwosci. 8 doba cisza a dzisiaj to rano byla krew. Pomocy pomóżcie -
nick nieaktualny
-
oo Dość spore dawki, 500 samego czystego progesteronu, a duphaston we krwi nie wychodzi. Mona by było zwiększyć o 1 tab popołudniu lutinusa i 1 wieczorem dupka. Ale ja na twoim miejscu poszłabym dziś do lab i zrobiła i progesteron i betę. Jest 9dpt i powinno coś tam wyjść, tym bardziej że miałaś 2 blastki. A jeśli progesteron byłby nadal taki niski na pewno bym zwiększyła dawki!
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:oo Dość spore dawki, 500 samego czystego progesteronu, a duphaston we krwi nie wychodzi. Mona by było zwiększyć o 1 tab popołudniu lutinusa i 1 wieczorem dupka. Ale ja na twoim miejscu poszłabym dziś do lab i zrobiła i progesteron i betę. Jest 9dpt i powinno coś tam wyjść, tym bardziej że miałaś 2 blastki. A jeśli progesteron byłby nadal taki niski na pewno bym zwiększyła dawki!
-
Ania1986 wrote:Nie wiem moze my mamy dlugi protokół? Albo dlatego ze jechalam na stymulacji tyle czasu?
Mysza jyz mnie uspokoiła z tym skierowaniem, najwidoczniej daja i przy kwalifikacji i na 1w
Gadalam tez z dziewczynami z bociana i tez stwierdzily ze nie jest to możliwe aby mnie chcieli przetrzymać do stycznia na anty.
skoro masz umówioną już wizytę, to chyba nie przetrzymają.
Ja po lipcowej kwalifikacji czekam na tel co dalej. Tydzień przed kwalifikacją byłam na komercyjnej wizycie i lekarz zaproponował ovulastan, ale kiedy zapytałam czy ma pojęcie, kiedy zaczniemy procedurę i jak długo potrwa branie tabletek, rozłożył ręce, na co ja powiedziałam, że nie będę się faszerować pól roku tabletkami, a potem jeszcze się okaże pod koniec roku, że nie ma kasy albo kolejka zbyt duża i nici z procedury, a ja zablokuje sobie nawet cień szansy na ciąże.
Nic nie powiedział, ale już nie nalegał na antykoncepcję.
Moniaa lubi tę wiadomość
-
toca81 wrote:Część dziewczyny. Podczytuje was ostatnio i postanowiłam sie odezwac.
6 lipca zakwalifikowalam sie do programu w Invicta Gdańsk. Od tego dnia przyjmuje antykoncepcje i czekam.
Powiem wam ze to czekanie mnie juz dobija i im dluzej czekam tym mam wiecej obaw i coraz bardziej mnie to wszystko przeraza.
I jeszcze te wszystkie smutne historie. Co mnie jeszcze czeka
A cos o mnie. To mam 34 lata a o dzidzie staramy sie od 2010 roku. Niepłodność idiopatyczna. -
Judka wrote:Dziękuje za odpowiedź. Mam wrażenie że tracimy kolejną szansę przez niedopilnowanie lekarzy, którym zaufaliśmy.
Wiesz ja raz przy duuuużych dawkach progesteronu miałam go na poziomie 19-27. brałam 3x1 lutinus, 1x1 agolutin, 1x1 prolutex, 3x1 duphaston...
Natomiast przy tym transferze brałam zaledwie 3x1 lutinus a progesteron miałam 300...
Tamten cykl to chyba nie był ten właściwy i tyle. Wielu dziewczynom powtarzam ze cykl cyklowi nie równy. A poza tym progesteron przyjmuje różne wartości w ciągu doby, nie jest on stały. Ale to nie tłumaczy braku reakcji Twojej lekarki.
Gdzie się leczysz? Zrób badania i napisz tu nam jak wyszłyTrzymam kciuki
-
I to jest chore w tej całej invikcie, że dziewczyny zakwalifikowane dawno czekają, mimo że są gotowe do nowego podejścia (brak mrozaków, odczekane te minimum 3 miesiące) a nowe zaczynają od ręki (Ania i Wrocław wczoraj). W programie jest wyraźnie napisane, że pary "wcześniejsze" mają pierwszeństwo. Czy któraś z Was pisała w tej sprawie do MZ? Chyba w żadnej innej klinice nie ma takiego syfu.
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:I to jest chore w tej całej invikcie, że dziewczyny zakwalifikowane dawno czekają, mimo że są gotowe do nowego podejścia (brak mrozaków, odczekane te minimum 3 miesiące) a nowe zaczynają od ręki (Ania i Wrocław wczoraj). W programie jest wyraźnie napisane, że pary "wcześniejsze" mają pierwszeństwo. Czy któraś z Was pisała w tej sprawie do MZ? Chyba w żadnej innej klinice nie ma takiego syfu.
Anatolka, co masz na myśli pisząc 'W programie jest wyraźnie napisane, że pary "wcześniejsze" mają pierwszeństwo' ? -
Anatolka wrote:I to jest chore w tej całej invikcie, że dziewczyny zakwalifikowane dawno czekają, mimo że są gotowe do nowego podejścia (brak mrozaków, odczekane te minimum 3 miesiące) a nowe zaczynają od ręki (Ania i Wrocław wczoraj). W programie jest wyraźnie napisane, że pary "wcześniejsze" mają pierwszeństwo. Czy któraś z Was pisała w tej sprawie do MZ? Chyba w żadnej innej klinice nie ma takiego syfu.
ja widziałam na innym forum odpowiedź mz w tej sprawie. Jak znajdę to przeklejęMimbla lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:I to jest chore w tej całej invikcie, że dziewczyny zakwalifikowane dawno czekają, mimo że są gotowe do nowego podejścia (brak mrozaków, odczekane te minimum 3 miesiące) a nowe zaczynają od ręki (Ania i Wrocław wczoraj). W programie jest wyraźnie napisane, że pary "wcześniejsze" mają pierwszeństwo. Czy któraś z Was pisała w tej sprawie do MZ? Chyba w żadnej innej klinice nie ma takiego syfu.
Ja napisze do mz jak tylko usłysze słowo styczen lub ze mam sie na jakąs liste zapisać ...bo skoro mamy pierszeństwo to ja im nie odpuszcze ...Kava lubi tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka