X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    I to jest chore w tej całej invikcie, że dziewczyny zakwalifikowane dawno czekają, mimo że są gotowe do nowego podejścia (brak mrozaków, odczekane te minimum 3 miesiące) a nowe zaczynają od ręki (Ania i Wrocław wczoraj). W programie jest wyraźnie napisane, że pary "wcześniejsze" mają pierwszeństwo. Czy któraś z Was pisała w tej sprawie do MZ? Chyba w żadnej innej klinice nie ma takiego syfu.
    Moze to zależy od oddziału, bo Wrocław najdłużej kwalifikowal i z tego co wiem po kwalifikacji jakoś nikt dramatyczne dlugo nie czekal na rozpoczęcie, moze maja swoje rządy i kase dziela na pule dla nowych z kwalifikacji i dla starych na dalsze procedury

• La-mia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:

Ania1986 i sprawdzaj recepty czy masz dobrze wypisane czy na refundacje czy na 100% bo oni nawet luteine na 100% wypisują

No właśnie mi tak wypisali :/

Napiszcie mi proszę, które leki są refundowane a które na 100% bo juz sie pogubiłam...
    Głownie chodzi mi o luteinę dopochwową, estrofem, luteinę podjęzykowa, flamexin i relanium ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 09:49

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • triss Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiedź MZ - dziewczyna tez czeka / czekała na rozpoczecie kolejnej procedury z powodu braku środków w invikcie

" każdy z realizatorów
    w ramach otrzymanych funduszy może wykonać określoną liczbę cykli. Mając
    informację o posiadanych środkach na realizację Programu, każdy podmiot
    samodzielnie dysponuje i zarządza udzielaniem świadczeń w ramach Programu.
    Od tego, ile par zostało zarejestrowanych w danym podmiocie i ile par zakwalifikowano
    zależy, ile średnio para oczekuje na wizytę kwalifikacyjną i udzielenie świadczenia.
    Jeżeli w danym podmiocie dokonano rejestracji zbyt dużej liczby par, niewspółmiernej
    do wysokości środków przyznanych oraz posiadanych zasobów (liczba lekarzy
    specjalistów), efektem może być dłuższe oczekiwanie na wizytę kwalifikacyjną lub
    udzielenie świadczenia. Pragnę zaznaczyć, że to w jaki sposób podmiot zarządza
    środkami, zależy wyłącznie od niego."
    Ale na koniec było jeszcze pocieszenie: "Odnosząc się do Państwa sytuacji, pragnę poinformować, że podmioty, dostają środki
    finansowe na cały rok, w podziale na dwa okresy rozliczeniowe. Jeżeli realizator
    wykorzystał już wszystkie cykle, które miał do dyspozycji w pierwszym półroczu,
    kolejne cykle może wykorzystać dopiero w drugiej połowie roku. Wtedy, podmioty
    mogą dokonać kwalifikacji nowych par, mając na uwadze, iż są zobligowane do
    zabezpieczenia cykli dla par będących już w programie. Rozpoczęcie II okresu
    nastąpiło z dniem 1 lipca 2015 roku."

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug regulaminu macie 6miesiecy od zakonvzenia cylku ( czyli ostatniej negatywnej bety) zeby podejsc do kolejnej procedury.

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą moglam sie nie odzwac w kwestii kiedy zaczynamy, bo czuje jakiś atak w moja strone bo mi sie udalo rozpocząć to szybciej i moze komuś jeszcze kase zabieram?! Taki "atak " niby na invicte ale posługiwanie sie mna odbiera mi cala radosc z tego ze sie dostalam..
    Nie jest to fajne jak sie wchodzi i czyta ze ona sie dostala i rozpoczyna a inne czekaja to mozna to odebrac właśnie tak ze jest sie winnym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 09:57

• triss Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania chodzi o cały ten bajzel w invikcie, że nie ma żadnych reguł, zasad. To jest irytujące, ale Twojej winy w tym nie ma, wiec nie stresuj się :)

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Swoją drogą moglam sie nie odzwac w kwestii kiedy zaczynamy, bo czuje jakiś atak w moja strone bo mi sie udalo rozpocząć to szybciej i moze komuś jeszcze kase zabieram?! Taki "atak " niby na invicte ale posługiwanie sie mna odbiera mi cala radosc z tego ze sie dostalam..
    Nie jest to fajne jak sie wchodzi i czyta ze ona sie dostala i rozpoczyna a inne czekaja to mozna to odebrac właśnie tak.

Aniu to nie atak w Twoją stronę w żadnym wypadku ...
    Ja mam nadziejec,że na moich 2 mrozakach skończe i 2 procedura potrzebna nie bedzie ale zapobiegawczo o tym myśle jak i o tym co zrobić by zwiększyć szanse ....chce wykupic embrioglue teraz czy bedac w programie mz moge ?wole zapłacic im te 300 zł niz przechodzic procedure od nowa ....

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobie kciukam ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Nie jest to fajne jak sie wchodzi i czyta ze ona sie dostala i rozpoczyna a inne czekaja to mozna to odebrac właśnie tak ze jest sie winnym...
    Ania nie powinnas tego tak odbierac, każda z nas walczy tu o swoje szczescie i jak widac nie jest łatwo. Te kliniki maja straszny bałagan z ktorym sobie nie radza, szkoda ze ten pomysł z refundacja ivf wszedl tak późno w zycie bo widac jak duzy problem mamy w pl i jak duzo chetnych...

Mimbla lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyrektorka invicty Wroclaw jest moja znajoma. Razem pracowalysmy w innej klinice.
    Z tego co wiem każda klinika dostaje pewna pulę stymulacji i Wrocław miał nie tak dawno jeszcze zapas. Chyba nie było sytuacji ze we Wrocławskiej było tak ze jedna się dostała a druga która wizytę miała wcześniej - nie.
    Te pulę są rozdzielone pomiędzy miasta.
    I tak z invicta i pospiechem z otwarciem jej we Wrocławiu był taki myk ze otwierając ja skorzystało wiele kobiet w Polsce bo na otwarcie kolejnej kliniki invicta dostali ogrom miejsc - który na wroclaw przeznaczyli połowę a druga połowę na resztę swoich klinik. Wiec to rozwiązanie - hm sprawiedliwe dla całej polski (choć można się czepiać ze mało sprawiedliwe dla Wroclawia:))
    Ania a ty daj spokój. Nikt się nie czepia. Każdy kto długo czeka jest sfrustrowany.
    Ja miałam kwalifikacje w październiku(ale nie robiłam ivf we Wrocławiu, choć pewnie miałabym ciut prościej niż kowalska z ulicy - bo takie są realia służby zdrowa),ale zaczęłam od stycznia ivf-bo okazało się ze mam brać antyki 3 opakowania. Wiec zawsze jest wkurw:-)

Pamiętajcie że to my jesteśmy od nich zależne a nie oni od nas-i tyle niestety....

dfe01f0225.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Jakie jest powodzenie transferu embrio a jakie crio? Macie jakies doswiadczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 10:11

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:19

Mimbla, shooa, Beata.D lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Wysłany: 3 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w ciąży od razu po stymulacji.
    Nie miałam nigdy podanego mrozaka-mam dwa na przyszlosc:)

Agi83, sylwiaśta159, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddana. Denerwuje się ... Zrobiłam dziś sikanca i już jest wyraźna druga kreska. Ale dalej bledsza. Wyniki ok 12

Agi83, Anko:-), sylwiaśta159, mysza89, Tosia 1981, Selena, Moniaa, myszaaa, Kala 1980, agulas, Asiula86, OctAngel, duza, Mimbla, kkisia, MałaMi83, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Oddana. Denerwuje się ... Zrobiłam dziś sikanca i już jest wyraźna druga kreska. Ale dalej bledsza. Wyniki ok 12
    Bedzie dobrze musi byc!

takasobieja lubi tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:

trzymam kciuki mam pytanie do Ciebie moge na priv ?? jak krecha wyraźniejsza to beta rośnie

takasobieja lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja bedzie dobrze :)) nawet nie wiecie jak jestem podekscytowana waszymi wpisami :) nie moge sie doczekac kiedy sama zaczne procedure!

Agi83, takasobieja, lipa lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja czekam na info kochanie!
    A co do powodzenia transferów. Mój ginekolog mówił ze jego zdaniem najlepsze wyniki daje crio.
    Ze jeśli zarodek rozwinie się do blasty,da się zamrozić i żyje po odmrożenia to jest to-ze to życie chce żyć. Ale nie miałam okazji spróbować.
    1 próba ivf porażka, 1 zarodek w 5 dobie ale nawet nie blasta. W 2 próbie zmiana leków, mniej komórek ale lepszej jakości, w 5 dobie trzy ładne blasty. Ładne to jedyne określenie jakie o nich slyszalam. Mi ze względu na stres zabroniono podawać nazw numerów i kategorii. Dla mnie miała być info ze on i embriolog są zadowoleni.

Tosia 1981, takasobieja, Agi83, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ania nikt Cię nie atakuje, a Ty się ciesz że się udało i nie musisz już czekać :-) a niestety każda z klinik ma swoją pulę kasy, Gdańsk został "oblężony" po tym jak rozwiązali kontrakt z kliniką ze Szczecina a pan dr. mi wtedy powiedział że nie mogą blokować przenoszących się par już zakwalifikowanych więc myślę że stąd się wziął problem z brakiem miejsc, a podobno (piszę podobno bo to info od pani z rejestracji a wiadomo jak z nimi jest każda mówi co innego) klinika dostała środki w lipcu ale tą kasę miała już wykorzystaną w pierwszym półroczu i informacje że być może ruszą w październiku/listopadzie wynikają z tego że zastanawiają się w klinice czy nie ruszyć już środków przyszłorocznych

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    trzymam kciuki mam pytanie do Ciebie moge na priv ?? jak krecha wyraźniejsza to beta rośnie
    Pisz śmiało.
    Moja blastka przed mrozeniem była 4cc.. Ale jak widziałam jej zdj po odmrozeniu a widziałam świeżą 4cc to ta wyglądała jakby już literek w ogóle nie miała... No i to groszek z 6 doby. Ale walczy :) to mnie cieszy

Agi83, mysza89 lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
‹‹ 1755 1756 1757 1758 1759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ