IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:I to jest chore w tej całej invikcie, że dziewczyny zakwalifikowane dawno czekają, mimo że są gotowe do nowego podejścia (brak mrozaków, odczekane te minimum 3 miesiące) a nowe zaczynają od ręki (Ania i Wrocław wczoraj). W programie jest wyraźnie napisane, że pary "wcześniejsze" mają pierwszeństwo. Czy któraś z Was pisała w tej sprawie do MZ? Chyba w żadnej innej klinice nie ma takiego syfu.
-
mysza89 wrote:
Ania1986 i sprawdzaj recepty czy masz dobrze wypisane czy na refundacje czy na 100% bo oni nawet luteine na 100% wypisują
No właśnie mi tak wypisali
Napiszcie mi proszę, które leki są refundowane a które na 100% bo juz sie pogubiłam...
Głownie chodzi mi o luteinę dopochwową, estrofem, luteinę podjęzykowa, flamexin i relaniumWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 09:49
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Odpowiedź MZ - dziewczyna tez czeka / czekała na rozpoczecie kolejnej procedury z powodu braku środków w invikcie
" każdy z realizatorów
w ramach otrzymanych funduszy może wykonać określoną liczbę cykli. Mając
informację o posiadanych środkach na realizację Programu, każdy podmiot
samodzielnie dysponuje i zarządza udzielaniem świadczeń w ramach Programu.
Od tego, ile par zostało zarejestrowanych w danym podmiocie i ile par zakwalifikowano
zależy, ile średnio para oczekuje na wizytę kwalifikacyjną i udzielenie świadczenia.
Jeżeli w danym podmiocie dokonano rejestracji zbyt dużej liczby par, niewspółmiernej
do wysokości środków przyznanych oraz posiadanych zasobów (liczba lekarzy
specjalistów), efektem może być dłuższe oczekiwanie na wizytę kwalifikacyjną lub
udzielenie świadczenia. Pragnę zaznaczyć, że to w jaki sposób podmiot zarządza
środkami, zależy wyłącznie od niego."
Ale na koniec było jeszcze pocieszenie: "Odnosząc się do Państwa sytuacji, pragnę poinformować, że podmioty, dostają środki
finansowe na cały rok, w podziale na dwa okresy rozliczeniowe. Jeżeli realizator
wykorzystał już wszystkie cykle, które miał do dyspozycji w pierwszym półroczu,
kolejne cykle może wykorzystać dopiero w drugiej połowie roku. Wtedy, podmioty
mogą dokonać kwalifikacji nowych par, mając na uwadze, iż są zobligowane do
zabezpieczenia cykli dla par będących już w programie. Rozpoczęcie II okresu
nastąpiło z dniem 1 lipca 2015 roku." -
nick nieaktualnySwoją drogą moglam sie nie odzwac w kwestii kiedy zaczynamy, bo czuje jakiś atak w moja strone bo mi sie udalo rozpocząć to szybciej i moze komuś jeszcze kase zabieram?! Taki "atak " niby na invicte ale posługiwanie sie mna odbiera mi cala radosc z tego ze sie dostalam..
Nie jest to fajne jak sie wchodzi i czyta ze ona sie dostala i rozpoczyna a inne czekaja to mozna to odebrac właśnie tak ze jest sie winnym...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 09:57
-
Ania1986 wrote:Swoją drogą moglam sie nie odzwac w kwestii kiedy zaczynamy, bo czuje jakiś atak w moja strone bo mi sie udalo rozpocząć to szybciej i moze komuś jeszcze kase zabieram?! Taki "atak " niby na invicte ale posługiwanie sie mna odbiera mi cala radosc z tego ze sie dostalam..
Nie jest to fajne jak sie wchodzi i czyta ze ona sie dostala i rozpoczyna a inne czekaja to mozna to odebrac właśnie tak.
Aniu to nie atak w Twoją stronę w żadnym wypadku ...
Ja mam nadziejec,że na moich 2 mrozakach skończe i 2 procedura potrzebna nie bedzie ale zapobiegawczo o tym myśle jak i o tym co zrobić by zwiększyć szanse ....chce wykupic embrioglue teraz czy bedac w programie mz moge ?wole zapłacic im te 300 zł niz przechodzic procedure od nowa ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ania1986 wrote:Swoją drogą moglam sie nie odzwac w kwestii kiedy zaczynamy, bo czuje jakiś atak w moja strone bo mi sie udalo rozpocząć to szybciej i moze komuś jeszcze kase zabieram?! Taki "atak " niby na invicte ale posługiwanie sie mna odbiera mi cala radosc z tego ze sie dostalam..
Nie jest to fajne jak sie wchodzi i czyta ze ona sie dostala i rozpoczyna a inne czekaja to mozna to odebrac właśnie tak ze jest sie winnym...Mimbla lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Dyrektorka invicty Wroclaw jest moja znajoma. Razem pracowalysmy w innej klinice.
Z tego co wiem każda klinika dostaje pewna pulę stymulacji i Wrocław miał nie tak dawno jeszcze zapas. Chyba nie było sytuacji ze we Wrocławskiej było tak ze jedna się dostała a druga która wizytę miała wcześniej - nie.
Te pulę są rozdzielone pomiędzy miasta.
I tak z invicta i pospiechem z otwarciem jej we Wrocławiu był taki myk ze otwierając ja skorzystało wiele kobiet w Polsce bo na otwarcie kolejnej kliniki invicta dostali ogrom miejsc - który na wroclaw przeznaczyli połowę a druga połowę na resztę swoich klinik. Wiec to rozwiązanie - hm sprawiedliwe dla całej polski (choć można się czepiać ze mało sprawiedliwe dla Wroclawia:))
Ania a ty daj spokój. Nikt się nie czepia. Każdy kto długo czeka jest sfrustrowany.
Ja miałam kwalifikacje w październiku(ale nie robiłam ivf we Wrocławiu, choć pewnie miałabym ciut prościej niż kowalska z ulicy - bo takie są realia służby zdrowa),ale zaczęłam od stycznia ivf-bo okazało się ze mam brać antyki 3 opakowania. Wiec zawsze jest wkurw:-)
Pamiętajcie że to my jesteśmy od nich zależne a nie oni od nas-i tyle niestety.... -
Oddana. Denerwuje się ... Zrobiłam dziś sikanca i już jest wyraźna druga kreska. Ale dalej bledsza. Wyniki ok 12
Agi83, Anko:-), sylwiaśta159, mysza89, Tosia 1981, Selena, Moniaa, myszaaa, Kala 1980, agulas, Asiula86, OctAngel, duza, Mimbla, kkisia, MałaMi83, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Oddana. Denerwuje się ... Zrobiłam dziś sikanca i już jest wyraźna druga kreska. Ale dalej bledsza. Wyniki ok 12
takasobieja lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
takasobieja wrote:Oddana. Denerwuje się ... Zrobiłam dziś sikanca i już jest wyraźna druga kreska. Ale dalej bledsza. Wyniki ok 12
trzymam kciuki mam pytanie do Ciebie moge na priv ?? jak krecha wyraźniejsza to beta rośnietakasobieja lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Takasobieja czekam na info kochanie!
A co do powodzenia transferów. Mój ginekolog mówił ze jego zdaniem najlepsze wyniki daje crio.
Ze jeśli zarodek rozwinie się do blasty,da się zamrozić i żyje po odmrożenia to jest to-ze to życie chce żyć. Ale nie miałam okazji spróbować.
1 próba ivf porażka, 1 zarodek w 5 dobie ale nawet nie blasta. W 2 próbie zmiana leków, mniej komórek ale lepszej jakości, w 5 dobie trzy ładne blasty. Ładne to jedyne określenie jakie o nich slyszalam. Mi ze względu na stres zabroniono podawać nazw numerów i kategorii. Dla mnie miała być info ze on i embriolog są zadowoleni.
Tosia 1981, takasobieja, Agi83, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
-
Nie jest to fajne jak sie wchodzi i czyta ze ona sie dostala i rozpoczyna a inne czekaja to mozna to odebrac właśnie tak ze jest sie winnym...a niestety każda z klinik ma swoją pulę kasy, Gdańsk został "oblężony" po tym jak rozwiązali kontrakt z kliniką ze Szczecina a pan dr. mi wtedy powiedział że nie mogą blokować przenoszących się par już zakwalifikowanych więc myślę że stąd się wziął problem z brakiem miejsc, a podobno (piszę podobno bo to info od pani z rejestracji a wiadomo jak z nimi jest każda mówi co innego) klinika dostała środki w lipcu ale tą kasę miała już wykorzystaną w pierwszym półroczu i informacje że być może ruszą w październiku/listopadzie wynikają z tego że zastanawiają się w klinice czy nie ruszyć już środków przyszłorocznych
-
mysza89 wrote:trzymam kciuki mam pytanie do Ciebie moge na priv ?? jak krecha wyraźniejsza to beta rośnie
Moja blastka przed mrozeniem była 4cc.. Ale jak widziałam jej zdj po odmrozeniu a widziałam świeżą 4cc to ta wyglądała jakby już literek w ogóle nie miała... No i to groszek z 6 doby. Ale walczyto mnie cieszy
Agi83, mysza89 lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.