IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:Takasobieja czekam na info kochanie!
A co do powodzenia transferów. Mój ginekolog mówił ze jego zdaniem najlepsze wyniki daje crio.
Ze jeśli zarodek rozwinie się do blasty,da się zamrozić i żyje po odmrożenia to jest to-ze to życie chce żyć. Ale nie miałam okazji spróbować.
1 próba ivf porażka, 1 zarodek w 5 dobie ale nawet nie blasta. W 2 próbie zmiana leków, mniej komórek ale lepszej jakości, w 5 dobie trzy ładne blasty. Ładne to jedyne określenie jakie o nich slyszalam. Mi ze względu na stres zabroniono podawać nazw numerów i kategorii. Dla mnie miała być info ze on i embriolog są zadowoleni.W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
No mi w poniedziałek kazali odstawić antyki, więc odstawiłam i czekam prawdopodobnie do stycznia
ale już tyle lat czekam, że te pare miesięcy mnie nie zbawi
gorzej z tym, że cały czas muszę brać sterydy i boję się jak będę w styczniu wyglądała
-
nick nieaktualny
-
Beta 27,31 miu/ml. 10 dpt. Chyba mój cud krótko potrwa...
Selena, Mimbla, Anna255, shooa lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Nie badałam wcześniej bety. Dwa dni temu na teście pojawił mi się bladzioch.Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
józefka wrote:takasobieja bete masz pozytywną, gratulacje !!! za 2 dni zrób poprawkę jak przyrasta i ciesz się chwiląGameta Rzgów
takasobieja wrote:Beta 27,31 miu/ml. 10 dpt. Chyba mój cud krótko potrwa...
Agi83 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Powiedzcie wprost... beta jest niska. Powinna być wyższa.
nie chce owijania w bawełnę. Nie pozostaje mi nic innego jak powtorzyć ją w sobotę.
Zadzwoniłam do kliniki, moja Pani dr do mnie oddzwoni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:36
Gameta Rzgów
Agi83 wrote:Ania nie powinnas tego tak odbierac, każda z nas walczy tu o swoje szczescie i jak widac nie jest łatwo. Te kliniki maja straszny bałagan z ktorym sobie nie radza, szkoda ze ten pomysł z refundacja ivf wszedl tak późno w zycie bo widac jak duzy problem mamy w pl i jak duzo chetnych...
Zgadzam się.
Ania, w wieku klinikach istnieją podobne sytuacje, nikt niestety nie jest ideałem. Absolutnie nikt. Nie miej wrażenia że ktoś potępia jedną jakąś Invictę albo wsiadł na Ciebie. To nie tak.
Ja akurat staram się zawsze mieć obraz plusów i minusów - każdej kliniki, bez wyjątku. Invictę co najwyżej mamy prawo krytycznie oceniać bo sponsoruje tu eksperta. Dla zapewnienia równowagi w przyrodzie.Mam nadzieję że rozumiesz co mam na myśli... Wolność słowa jest trochę ułudą na wszelkich forach działa marketing. Wg mnie, równo, na wszystkich polskich forach udzielają się spece od reklamy. Piszę to z pełną świadomością, że nie każdej użytkowniczce może się ta opinia spodobać.
Z tutejszego forum nie wynika czy jakaś konkretna klinika jest bardzo zła... albo super skuteczna. Jeśli ktoś uważa że jest prowadzony BEZbłędnie przez swoich lekarzy, niech sobie rzuca kamieniem. Spróbuj nabrać dystansu i jak radzi Kava, nie martw się bo my jesteśmy od pomagania sobie nawzajem. Ocen ostatecznych należy oczekiwać od Ministra Zdrowia.....Kava, urocza, shooa lubią tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Powiedzcie wprost... beta jest niska. Powinna być wyższa.
nie chce owijania w bawełnę. Nie pozostaje mi nic innego jak powtorzyć ją w sobotę.
Zadzwoniłam do kliniki, moja Pani dr do mnie oddzwoni.
No więc ja np. wprost Ci mówię że z takiej bety należy się cieszyć bo jest pozytyw, co prawda szału nie ma i zawsze w życiu może być lepiej ale liczy się przyrost a nie ta pierwsza wartość. A PRG sprawdzałaś? Ściskam i trzymam kciuki.Kava, gosia81, Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytakasobieja - Gratulacje...!!!
grunt, ze pozytywna, tak jak pisza dziewczyny, nie ma co panikowac - teraz wazne, zeby beta rosla. Zobacz jak rozne wartosci kazda z nas nieraz ma na poczatku, czy to przy badaniu HCG czy progesteronu i nie wszystkie przypadki zle sie koncza - kazda ma inny organizm. Ciesz sie ta chwila, bo na pewno na dlugo zostanie ci ona w pamieci
Mimbla, justa1234, gosia81 lubią tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Powiedzcie wprost... beta jest niska. Powinna być wyższa.
Zadzwoniłam do kliniki, moja Pani dr do mnie oddzwoni.fakt do wysokich ona nie należy ale trzeba czekać na kolejny przyrost. Więc trzymam dalej kciuki za duży przyrost
takasobieja lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:No więc ja np. wprost Ci mówię że z takiej bety należy się cieszyć bo jest pozytyw, co prawda szału nie ma i zawsze w życiu może być lepiej ale liczy się przyrost a nie ta pierwsza wartość. A PRG sprawdzałaś? Ściskam i trzymam kciuki.Gameta Rzgów
Leoś 1580g i Laura 1420g.