IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
No dokładnie invimed 1750 zł novum 1850zł a invicta 4000zł za Crio i tak się zastanawiam czy w tej cenie są wliczone może jakieś wczasy w ciepłych krajach po transferze na oczyszczenie myśli
mysza89, Kava, Anna255, Tosia 1981, justa1234, Beata.D, mia6 lubią tę wiadomość
-
Bo to Anatolka, było może tzw "crio platinum". Para wtedy dostaje w gratisie, na pamiątkę współpracy - wypasioną zamrażarkę z kostkarką i magnetofon szpulowy vintage....
Anatolka, Anuszka, mysza89, kotkapc, urocza, Kava, Tosia 1981, justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
takasobieja wrote:Powiedzcie wprost... beta jest niska. Powinna być wyższa.
nie chce owijania w bawełnę. Nie pozostaje mi nic innego jak powtorzyć ją w sobotę.
Zadzwoniłam do kliniki, moja Pani dr do mnie oddzwoni.
Najważniejsze że beta jest pozytywna, trzeba być dobrej myśliJa tam zaciskam kciuki z całej siły :*
-
Anuszka wrote:No dokładnie invimed 1750 zł novum 1850zł a invicta 4000zł za Crio i tak się zastanawiam czy w tej cenie są wliczone może jakieś wczasy w ciepłych krajach po transferze na oczyszczenie myśli
dobre))
-
Anuszka wrote:Dopóki program trwa za crio się nie płaci
Czekamy na Mikołaja ❤ -
aneczka2015 wrote:Anuszka mam do ciebie pytanko: mozesz mi napisac jak sie przygotoeywalas do krio? Tzn dieta czy jakies witaminy? Po pierwszym nie udanym transferze chce sie lepuej przygotowac. Wiem ze tobie sie udalo gratulacje ☺
No niestety u mnie szczęście było ogromne ale trwało bardzo krótko. Brałam tylko to co kazali w klinice (encorton, estrofem, acard i kwas foliowy) sama dorzuciłam sobie ananasa. -
Mimbla wrote:Bo to Anatolka, było może tzw "crio platinum". Para wtedy dostaje w gratisie, na pamiątkę współpracy - wypasioną zamrażarkę z kostkarką i magnetofon szpulowy vintage....
aż mi się lepij zrobiło po przeczytaniu twojego wpisuśmieje się....jak opętana ...
fakt jest taki ze gdyby teraz były fundusze w invimedzie czy polmedis zmieniłabym realizatora ,każdego pacjenta przeliczają na kase nie traktują jak człowieka...
teraz tez mi sie wojna z nimi szykuje o embrioglue ,bo chce wykupić ale pewnie sie nie zgodzą ...Mimbla lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Moja klinika w tym roku obchodziła 25-lecie, myślę że zakończenie programu ministerialnego im aż tak mocno nie zaszkodzi, że będą musieli się zamykać. Ale fakt będa miały problem podmioty mniej skuteczne i te z gorszymi opiniami
Kava, Marta1986, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Wiem że mnie to nie dotyczy bo ani nie jestem w invicie ani w programie ministerstwa ale wydaje mi się że oni kwalifikują nowe pary i rozpoczynają z nim stymulację żeby pomrozić im zarodki. No bo przecież kto się nie wyrobi do końca programu a zostanie z mrozakami będzie robił u nich crio odpłatnie. Takie zabezpieczenie finansowe na ciężkie czasy po skończonej refundacji. No bo po co pozałatwiać starych pacjentów którzy czekają na drugą stymulacje jak można kumulować cały czas potencjalnych nowych.
Anuszka chyba masz trochę racji, bo po co kwalifikują skoro nie mają kasy i nie starczy dla wszystkich.
Zadałam takie pytanie lekarzowi to odpowiedział, że on też tego nie rozumie i jest to faktycznie dziwne.
Oczywiście zaproponowano nam komercyjne podejście, strasząc nowa władzą i zmianami.
Jak na razie w Wawie po kwalifikacji zapisują w kolejkę, w lipcu było przed nami ok 140 par i nadal kwalifikowali.
Jeśli ruszą z procedurami po nowym roku to rzeczywiście będzie sajgon. -
Widzę ze dyskusja o Invikcie nadal wre. Moim zdaniem bałagan jest straszny w kwestiach organizacyjnych, związanych z programem. I to ewidentne jest mankament kliniki. Pewnie osoba zarządzająca ma w tym jakiś wymierny cel, może tak jak Anuszka mówi chodzi o komercyjne podejścia do krio, może jeszcze coś innego chcą zrealizować.mfakt, ze zrobiło sie z tego niezłe bagno.
A z drugiej strony, przynajmniej jak mam takie odczucia, prowadzenie leczenia jest ok. Nie czuje, żebym była traktowana pobieżnie, moje leczenie nie jest schematyczne. Lekarz jest zaangażowany i czuje ze mogę mu zaufać. Trochę czuje sie w obowiązku obronić invikte, bo nie ze wszystkim zarzutami sie zgadzam. Natomiast gdyby nie fakt, ze zależy mi na prowadzeniu leczenia przez tego konkretnego lekarza to pewnie odeszła bym do innej kliniki po pierwszym podejściu.
urocza, Asiula86, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:No niestety u mnie szczęście było ogromne ale trwało bardzo krótko. Brałam tylko to co kazali w klinice (encorton, estrofem, acard i kwas foliowy) sama dorzuciłam sobie ananasa.
Czekamy na Mikołaja ❤ -
aneczka2015 wrote:Ale czy to ze beta ci troszke spadla to od razu zle wiesc? Moze jak pójdziesz znowu to wzrosnie? Trzeba miec nadzieje kochana
-
nick nieaktualnyAnuszka wrote:Wiem że mnie to nie dotyczy bo ani nie jestem w invicie ani w programie ministerstwa ale wydaje mi się że oni kwalifikują nowe pary i rozpoczynają z nim stymulację żeby pomrozić im zarodki. No bo przecież kto się nie wyrobi do końca programu a zostanie z mrozakami będzie robił u nich crio odpłatnie. Takie zabezpieczenie finansowe na ciężkie czasy po skończonej refundacji. No bo po co pozałatwiać starych pacjentów którzy czekają na drugą stymulacje jak można kumulować cały czas potencjalnych nowych.
wiesz co - moze cos w tym jestnie myslalam pod tym katem, ale faktycznie pewnie na to licza skoro u nich crio tak drogo kosztuje w porownaniu do innych klinik...
Aneczka - nie wiem czy powinnam pytac, ale czy u Ciebie juz jest sprawa przesądzona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:36