X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też może być faktycznie taka zagrywka. U nich było to crio za 4 tysiące poruszane? U nich przecież...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie invimed 1750 zł novum 1850zł a invicta 4000zł za Crio i tak się zastanawiam czy w tej cenie są wliczone może jakieś wczasy w ciepłych krajach po transferze na oczyszczenie myśli ;)

mysza89, Kava, Anna255, Tosia 1981, justa1234, Beata.D, mia6 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski. To jesli ja jestem w rzadowym programie i bede podchodzic niedlugo do krio to sobie bede musiala zaplacic?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Mimbla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to Anatolka, było może tzw "crio platinum". Para wtedy dostaje w gratisie, na pamiątkę współpracy - wypasioną zamrażarkę z kostkarką i magnetofon szpulowy vintage....
    ;-)

Anatolka, Anuszka, mysza89, kotkapc, urocza, Kava, Tosia 1981, justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o !! 4 tysiace!? Nie wpadlabym na to Anuszka... mozesz miec racje!

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Powiedzcie wprost... beta jest niska. Powinna być wyższa. :/ nie chce owijania w bawełnę. Nie pozostaje mi nic innego jak powtorzyć ją w sobotę.
    Zadzwoniłam do kliniki, moja Pani dr do mnie oddzwoni.

Najważniejsze że beta jest pozytywna, trzeba być dobrej myśli <3 Ja tam zaciskam kciuki z całej siły :*

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    No dokładnie invimed 1750 zł novum 1850zł a invicta 4000zł za Crio i tak się zastanawiam czy w tej cenie są wliczone może jakieś wczasy w ciepłych krajach po transferze na oczyszczenie myśli ;)

dobre :)))

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak jeszteś w rządowym to nie płacisz za crio w czasie trwania programu. Ale jeśli się do czerwca nie wyrobisz z zabraniem maluchów, to sama będziesz musiała pokryć koszta związane z crio.

• Anatolka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski. To jesli ja jestem w rzadowym programie i bede podchodzic niedlugo do krio to sobie bede musiala zaplacic?

Do końca czerwca przyszłego roku nie. Później jeśli zostaną Ci zarodki (nawet rządowe) to tak.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Dopóki program trwa za crio się nie płaci

k0kdanlij48n3q4y.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Boze oby nam sie udalo do tego czasu. Dziekuje za informacje ☺

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Dopóki program trwa za crio się nie płaci
    Anuszka mam do ciebie pytanko: mozesz mi napisac jak sie przygotoeywalas do krio? Tzn dieta czy jakies witaminy? Po pierwszym nie udanym transferze chce sie lepuej przygotowac. Wiem ze tobie sie udalo gratulacje ☺

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Anuszka mam do ciebie pytanko: mozesz mi napisac jak sie przygotoeywalas do krio? Tzn dieta czy jakies witaminy? Po pierwszym nie udanym transferze chce sie lepuej przygotowac. Wiem ze tobie sie udalo gratulacje ☺

No niestety u mnie szczęście było ogromne ale trwało bardzo krótko. Brałam tylko to co kazali w klinice (encorton, estrofem, acard i kwas foliowy) sama dorzuciłam sobie ananasa.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Bo to Anatolka, było może tzw "crio platinum". Para wtedy dostaje w gratisie, na pamiątkę współpracy - wypasioną zamrażarkę z kostkarką i magnetofon szpulowy vintage....
    ;-)

aż mi się lepij zrobiło po przeczytaniu twojego wpisu :D śmieje się....jak opętana ...

fakt jest taki ze gdyby teraz były fundusze w invimedzie czy polmedis zmieniłabym realizatora ,każdego pacjenta przeliczają na kase nie traktują jak człowieka...
    teraz tez mi sie wojna z nimi szykuje o embrioglue ,bo chce wykupić ale pewnie sie nie zgodzą ...

Mimbla lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja klinika w tym roku obchodziła 25-lecie, myślę że zakończenie programu ministerialnego im aż tak mocno nie zaszkodzi, że będą musieli się zamykać. Ale fakt będa miały problem podmioty mniej skuteczne i te z gorszymi opiniami

Kava, Marta1986, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Wiem że mnie to nie dotyczy bo ani nie jestem w invicie ani w programie ministerstwa ale wydaje mi się że oni kwalifikują nowe pary i rozpoczynają z nim stymulację żeby pomrozić im zarodki. No bo przecież kto się nie wyrobi do końca programu a zostanie z mrozakami będzie robił u nich crio odpłatnie. Takie zabezpieczenie finansowe na ciężkie czasy po skończonej refundacji. No bo po co pozałatwiać starych pacjentów którzy czekają na drugą stymulacje jak można kumulować cały czas potencjalnych nowych.

Anuszka chyba masz trochę racji, bo po co kwalifikują skoro nie mają kasy i nie starczy dla wszystkich.
    Zadałam takie pytanie lekarzowi to odpowiedział, że on też tego nie rozumie i jest to faktycznie dziwne.
    Oczywiście zaproponowano nam komercyjne podejście, strasząc nowa władzą i zmianami.
    Jak na razie w Wawie po kwalifikacji zapisują w kolejkę, w lipcu było przed nami ok 140 par i nadal kwalifikowali.
    Jeśli ruszą z procedurami po nowym roku to rzeczywiście będzie sajgon.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dyskusja o Invikcie nadal wre. Moim zdaniem bałagan jest straszny w kwestiach organizacyjnych, związanych z programem. I to ewidentne jest mankament kliniki. Pewnie osoba zarządzająca ma w tym jakiś wymierny cel, może tak jak Anuszka mówi chodzi o komercyjne podejścia do krio, może jeszcze coś innego chcą zrealizować.mfakt, ze zrobiło sie z tego niezłe bagno.
    A z drugiej strony, przynajmniej jak mam takie odczucia, prowadzenie leczenia jest ok. Nie czuje, żebym była traktowana pobieżnie, moje leczenie nie jest schematyczne. Lekarz jest zaangażowany i czuje ze mogę mu zaufać. Trochę czuje sie w obowiązku obronić invikte, bo nie ze wszystkim zarzutami sie zgadzam. Natomiast gdyby nie fakt, ze zależy mi na prowadzeniu leczenia przez tego konkretnego lekarza to pewnie odeszła bym do innej kliniki po pierwszym podejściu.

urocza, Asiula86, Mimbla lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    No niestety u mnie szczęście było ogromne ale trwało bardzo krótko. Brałam tylko to co kazali w klinice (encorton, estrofem, acard i kwas foliowy) sama dorzuciłam sobie ananasa.
    Ale czy to ze beta ci troszke spadla to od razu zle wiesc? Moze jak pójdziesz znowu to wzrosnie? Trzeba miec nadzieje kochana

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Ale czy to ze beta ci troszke spadla to od razu zle wiesc? Moze jak pójdziesz znowu to wzrosnie? Trzeba miec nadzieje kochana
    No jak dla mnie i chyba większości dziewczyn tutaj spadająca beta równa się z porażką i nie ma co się czarować niestety. Oczywiście powtórzyłam badanie ale to tylko proforma żeby z czystym sumieniem odstawić leki.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Wiem że mnie to nie dotyczy bo ani nie jestem w invicie ani w programie ministerstwa ale wydaje mi się że oni kwalifikują nowe pary i rozpoczynają z nim stymulację żeby pomrozić im zarodki. No bo przecież kto się nie wyrobi do końca programu a zostanie z mrozakami będzie robił u nich crio odpłatnie. Takie zabezpieczenie finansowe na ciężkie czasy po skończonej refundacji. No bo po co pozałatwiać starych pacjentów którzy czekają na drugą stymulacje jak można kumulować cały czas potencjalnych nowych.

wiesz co - moze cos w tym jest <3 nie myslalam pod tym katem, ale faktycznie pewnie na to licza skoro u nich crio tak drogo kosztuje w porownaniu do innych klinik...

Aneczka - nie wiem czy powinnam pytac, ale czy u Ciebie juz jest sprawa przesądzona? <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:36

‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ