X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt w Provicie jest niższy :

Witryfikacja (5 kriotopów) + przechowywanie 1 rok – 1 700 zł

Witryfikacja (4 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 500 zł

Witryfikacja (3 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 300 zł

Witryfikacja (2 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 000 zł

Witryfikacja (1 kriotop) + przechowywanie 1 rok – 600 zł

W kriotopie są po 3 jajeczka/zarodki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:12

Agi83 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest dziewczyny jak ma sie np 11 komorek, a program mowin o 6? To co oni wybieraja ten6 sami?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam mrozic komórki jajowe to w invikcie jest to koszt 900 zł za pierwszy rok, a kolejne 400 (o ile dobrze pamietam).
    U mnie, jak wiecie, nie było co mrozić, ale faktycznie, pierwszy raz decydowałam o tym przy podpisaniu dokumentów kwalifikacyjnych i w dniu pickupu tez o ty pytali (pro forma).

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ja jestem po wizycie kontrolnej. Endometrium ma 10 mm. Doktor mówi, że ładnie rośnie. Dostałam jeszcze dodatkowo plastry Estradot. Nie było ich w aptece więc mam zamiennik Oesclim 50.
    Kolejna wizyta w poniedziałek. Jeżeli endometrium urośnie to transfer może być już za tydzień w piątek lub w sobotę :)

to super ,że transfer będzie szybciej :)oby endo nadal ładnie rosło ...mojej @ ani widu ani słychu wiec o crio moge zapomnieć...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zapytali po punkcji czy utylizuje czy oddaje moje komorki... A jest opcja inna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No inna taka ze mrozisz sobie na kiedys tam.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    to super ,że transfer będzie szybciej :)oby endo nadal ładnie rosło ...mojej @ ani widu ani słychu wiec o crio moge zapomnieć...

Aj szkoda :(

Szkoda, że te moje crio nie będzie na cyklu naturalnym. No ale cóż jak jest problem z owulacją... Cieszę się więc, że na te leki dobrze reaguję. I że torbieli na jajniku już nie ma.
    Zdziwiłam się dziś ale i ucieszyłam, że transfer może być szybciej :)

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No inna taka ze mrozisz sobie na kiedys tam.
    Nikt mi o tym nie powiedzial... Wszedzie tak mozna ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie, przeciez to Twoje komorki:)
    Skoro wiesz o utylizacji i o oddaniu do adopcji to na pewno mowili tez o mrozeniu.. Moze nie uslyszalas z emocji albo pomyslalas ze chodzi o zarodki.

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w.1 klinice nawet o nic noe pytaki a mialam 14 komorek... Z tegp nawet nie mialam transferu bo 1 sie zaplodnila i nie przetrwala... Teraz mialam w innej i mialam 11 z tego 2 sie udalo ... Zapytali po punkci TYLKO. Czy oddaje czy utylizacja - podoisyealam nawet papiery z mezem...jakbym wiedziala zaplacilabym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:12

• La-mia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika!, przepraszam ze pytam, bo pewnie pisałaś, ale dzis z emocji nie wiem o bożym świecie, przypomnij proszę w której klinice jesteś?

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Parens a teraz Macierzynstwo Krakow

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze znowu mam glupie pytanie, wybaczcie, no ale moze nie bedziecie zle :P

Koszty mrozenia komorek sa spore, to nie lepiej je zutilizowac i jesli nie bedzie zsrodkow to poddac sie kolejnej stymulacji? Skoro one sa bardzo nietrwale po rozmrozeniu? Aaaa chyba ze (teraz na to wpadlam) chodzi o to by nie czekac kolejnych 3 mcy na kolejna stymulacje?
    Wybaczcie nieopierzonej- jeszcze kolezance :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Jak to jest dziewczyny jak ma sie np 11 komorek, a program mowin o 6? To co oni wybieraja ten6 sami?

sama sie nad tym zastanawialam, obstawiam, ze wybieraja te 6 najlepszych dla nas, a z reszta robia to, co zostalo wczesniej uzgodnione... ale jaka jest prawda...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to wygladalo w Twoich klinikach ale moj formularz mial trzy opcje wyboru i lekarz mi tlumaczyl jaka jest procedura w kazdej opcji. Sprawdz swoje papiery jak wygladaja

• Justine Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię się dodzwonić do kliniki. Czyli czekanie do jutra.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta chodzi o to,ze kiedys mozesz nie miec komorek (choroba, operacja, chemioterpia itd) a jak zamrozisz to zabezpieczasz sie.

Anna255, Wika!, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Nie wiem jak to wygladalo w Twoich klinikach ale moj formularz mial trzy opcje wyboru i lekarz mi tlumaczyl jaka jest procedura w kazdej opcji. Sprawdz swoje papiery jak wygladaja
    Za 1 razem nic nie mialam o nadprogramowych... Teraz mialam tylko 2 opcje na papierku jak mowie... Ale spytam mojego gina jak bede na wizycie

• La-mia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Byłam w Parens a teraz Macierzynstwo Krakow

Oi to kompletnie nie moje rejony i nawet nie znam nikogo kto by sie tam leczył. Ja jestem w invikcie we Wrocławiu a wcześniej miałam krótka przygodę w Invimedzie w Warszawie i w obu tych klinikach była mowa o mrożeniu (oczywiście odpłatnym) komórek. I wykorzystaniu na przykład po programie rządowym (zawsze to taniej no i bez obciążenia stymulacją).

Wika! lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Sylwiasta chodzi o to,ze kiedys mozesz nie miec komorek (choroba, operacja, chemioterpia itd) a jak zamrozisz to zabezpieczasz sie.
    Lub np jak zle znosisz stymulacje

shooa, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ