WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt w Provicie jest niższy :

Witryfikacja (5 kriotopów) + przechowywanie 1 rok – 1 700 zł

Witryfikacja (4 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 500 zł

Witryfikacja (3 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 300 zł

Witryfikacja (2 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 000 zł

Witryfikacja (1 kriotop) + przechowywanie 1 rok – 600 zł

W kriotopie są po 3 jajeczka/zarodki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:12

Agi83 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest dziewczyny jak ma sie np 11 komorek, a program mowin o 6? To co oni wybieraja ten6 sami?

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam mrozic komórki jajowe to w invikcie jest to koszt 900 zł za pierwszy rok, a kolejne 400 (o ile dobrze pamietam).
    U mnie, jak wiecie, nie było co mrozić, ale faktycznie, pierwszy raz decydowałam o tym przy podpisaniu dokumentów kwalifikacyjnych i w dniu pickupu tez o ty pytali (pro forma).

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ja jestem po wizycie kontrolnej. Endometrium ma 10 mm. Doktor mówi, że ładnie rośnie. Dostałam jeszcze dodatkowo plastry Estradot. Nie było ich w aptece więc mam zamiennik Oesclim 50.
    Kolejna wizyta w poniedziałek. Jeżeli endometrium urośnie to transfer może być już za tydzień w piątek lub w sobotę :)

to super ,że transfer będzie szybciej :)oby endo nadal ładnie rosło ...mojej @ ani widu ani słychu wiec o crio moge zapomnieć...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zapytali po punkcji czy utylizuje czy oddaje moje komorki... A jest opcja inna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No inna taka ze mrozisz sobie na kiedys tam.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    to super ,że transfer będzie szybciej :)oby endo nadal ładnie rosło ...mojej @ ani widu ani słychu wiec o crio moge zapomnieć...

Aj szkoda :(

Szkoda, że te moje crio nie będzie na cyklu naturalnym. No ale cóż jak jest problem z owulacją... Cieszę się więc, że na te leki dobrze reaguję. I że torbieli na jajniku już nie ma.
    Zdziwiłam się dziś ale i ucieszyłam, że transfer może być szybciej :)

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No inna taka ze mrozisz sobie na kiedys tam.
    Nikt mi o tym nie powiedzial... Wszedzie tak mozna ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie, przeciez to Twoje komorki:)
    Skoro wiesz o utylizacji i o oddaniu do adopcji to na pewno mowili tez o mrozeniu.. Moze nie uslyszalas z emocji albo pomyslalas ze chodzi o zarodki.

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w.1 klinice nawet o nic noe pytaki a mialam 14 komorek... Z tegp nawet nie mialam transferu bo 1 sie zaplodnila i nie przetrwala... Teraz mialam w innej i mialam 11 z tego 2 sie udalo ... Zapytali po punkci TYLKO. Czy oddaje czy utylizacja - podoisyealam nawet papiery z mezem...jakbym wiedziala zaplacilabym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:12

• La-mia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika!, przepraszam ze pytam, bo pewnie pisałaś, ale dzis z emocji nie wiem o bożym świecie, przypomnij proszę w której klinice jesteś?

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Parens a teraz Macierzynstwo Krakow

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze znowu mam glupie pytanie, wybaczcie, no ale moze nie bedziecie zle :P

Koszty mrozenia komorek sa spore, to nie lepiej je zutilizowac i jesli nie bedzie zsrodkow to poddac sie kolejnej stymulacji? Skoro one sa bardzo nietrwale po rozmrozeniu? Aaaa chyba ze (teraz na to wpadlam) chodzi o to by nie czekac kolejnych 3 mcy na kolejna stymulacje?
    Wybaczcie nieopierzonej- jeszcze kolezance :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Jak to jest dziewczyny jak ma sie np 11 komorek, a program mowin o 6? To co oni wybieraja ten6 sami?

sama sie nad tym zastanawialam, obstawiam, ze wybieraja te 6 najlepszych dla nas, a z reszta robia to, co zostalo wczesniej uzgodnione... ale jaka jest prawda...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to wygladalo w Twoich klinikach ale moj formularz mial trzy opcje wyboru i lekarz mi tlumaczyl jaka jest procedura w kazdej opcji. Sprawdz swoje papiery jak wygladaja

• Justine Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię się dodzwonić do kliniki. Czyli czekanie do jutra.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta chodzi o to,ze kiedys mozesz nie miec komorek (choroba, operacja, chemioterpia itd) a jak zamrozisz to zabezpieczasz sie.

Anna255, Wika!, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Nie wiem jak to wygladalo w Twoich klinikach ale moj formularz mial trzy opcje wyboru i lekarz mi tlumaczyl jaka jest procedura w kazdej opcji. Sprawdz swoje papiery jak wygladaja
    Za 1 razem nic nie mialam o nadprogramowych... Teraz mialam tylko 2 opcje na papierku jak mowie... Ale spytam mojego gina jak bede na wizycie

• La-mia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Byłam w Parens a teraz Macierzynstwo Krakow

Oi to kompletnie nie moje rejony i nawet nie znam nikogo kto by sie tam leczył. Ja jestem w invikcie we Wrocławiu a wcześniej miałam krótka przygodę w Invimedzie w Warszawie i w obu tych klinikach była mowa o mrożeniu (oczywiście odpłatnym) komórek. I wykorzystaniu na przykład po programie rządowym (zawsze to taniej no i bez obciążenia stymulacją).

Wika! lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Sylwiasta chodzi o to,ze kiedys mozesz nie miec komorek (choroba, operacja, chemioterpia itd) a jak zamrozisz to zabezpieczasz sie.
    Lub np jak zle znosisz stymulacje

shooa, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ