IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Koszt w Provicie jest niższy :
Witryfikacja (5 kriotopów) + przechowywanie 1 rok – 1 700 zł
Witryfikacja (4 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 500 zł
Witryfikacja (3 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 300 zł
Witryfikacja (2 kriotopy) + przechowywanie 1 rok – 1 000 zł
Witryfikacja (1 kriotop) + przechowywanie 1 rok – 600 zł
W kriotopie są po 3 jajeczka/zarodki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:12
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Ja chciałam mrozic komórki jajowe to w invikcie jest to koszt 900 zł za pierwszy rok, a kolejne 400 (o ile dobrze pamietam).
U mnie, jak wiecie, nie było co mrozić, ale faktycznie, pierwszy raz decydowałam o tym przy podpisaniu dokumentów kwalifikacyjnych i w dniu pickupu tez o ty pytali (pro forma).05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Agnieszka_A. wrote:Ja jestem po wizycie kontrolnej. Endometrium ma 10 mm. Doktor mówi, że ładnie rośnie. Dostałam jeszcze dodatkowo plastry Estradot. Nie było ich w aptece więc mam zamiennik Oesclim 50.
Kolejna wizyta w poniedziałek. Jeżeli endometrium urośnie to transfer może być już za tydzień w piątek lub w sobotę
to super ,że transfer będzie szybciej :)oby endo nadal ładnie rosło ...mojej @ ani widu ani słychu wiec o crio moge zapomnieć...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
mysza89 wrote:to super ,że transfer będzie szybciej :)oby endo nadal ładnie rosło ...mojej @ ani widu ani słychu wiec o crio moge zapomnieć...
Aj szkoda
Szkoda, że te moje crio nie będzie na cyklu naturalnym. No ale cóż jak jest problem z owulacją... Cieszę się więc, że na te leki dobrze reaguję. I że torbieli na jajniku już nie ma.
Zdziwiłam się dziś ale i ucieszyłam, że transfer może być szybciej -
nick nieaktualny
-
Nie w.1 klinice nawet o nic noe pytaki a mialam 14 komorek... Z tegp nawet nie mialam transferu bo 1 sie zaplodnila i nie przetrwala... Teraz mialam w innej i mialam 11 z tego 2 sie udalo ... Zapytali po punkci TYLKO. Czy oddaje czy utylizacja - podoisyealam nawet papiery z mezem...jakbym wiedziala zaplacilabym..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:12
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
nick nieaktualnyMoze znowu mam glupie pytanie, wybaczcie, no ale moze nie bedziecie zle
Koszty mrozenia komorek sa spore, to nie lepiej je zutilizowac i jesli nie bedzie zsrodkow to poddac sie kolejnej stymulacji? Skoro one sa bardzo nietrwale po rozmrozeniu? Aaaa chyba ze (teraz na to wpadlam) chodzi o to by nie czekac kolejnych 3 mcy na kolejna stymulacje?
Wybaczcie nieopierzonej- jeszcze kolezance -
nick nieaktualnyWika! wrote:Jak to jest dziewczyny jak ma sie np 11 komorek, a program mowin o 6? To co oni wybieraja ten6 sami?
sama sie nad tym zastanawialam, obstawiam, ze wybieraja te 6 najlepszych dla nas, a z reszta robia to, co zostalo wczesniej uzgodnione... ale jaka jest prawda... -
nick nieaktualny
-
Nie potrafię się dodzwonić do kliniki. Czyli czekanie do jutra.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Nie wiem jak to wygladalo w Twoich klinikach ale moj formularz mial trzy opcje wyboru i lekarz mi tlumaczyl jaka jest procedura w kazdej opcji. Sprawdz swoje papiery jak wygladajaendometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Wika! wrote:Byłam w Parens a teraz Macierzynstwo Krakow
Oi to kompletnie nie moje rejony i nawet nie znam nikogo kto by sie tam leczył. Ja jestem w invikcie we Wrocławiu a wcześniej miałam krótka przygodę w Invimedzie w Warszawie i w obu tych klinikach była mowa o mrożeniu (oczywiście odpłatnym) komórek. I wykorzystaniu na przykład po programie rządowym (zawsze to taniej no i bez obciążenia stymulacją).Wika! lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
shooa wrote:Sylwiasta chodzi o to,ze kiedys mozesz nie miec komorek (choroba, operacja, chemioterpia itd) a jak zamrozisz to zabezpieczasz sie.
shooa, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf -