IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimbla wrote:Wypuścili mnie ze szpitala, kurka wodna. Nie mam zapalenia wyrostka robaczkowego, wszystkie wyniki w normie. Szlag mnie trafia. Polecili mi namówić klinikę, żeby mnie gruntownie przebadała od strony ginekologicznej bo jednak może coś daje takie objawy, oni w układzie pokarmowym nic na pierwszy rzut oka nie widzą żeby od razu kroić... Wkurzona jestem. Ból brzucha po posiłkach pojawia się nie wiadomo skąd i po co...lepiej jest tylko wtedy jak nic nie jem. Cóż.
Gin kliniczny polecił zbadać póki nie mam @ marker nowotworu jajnika. Tak więc planowo, jadę rano, będę pewnie zaglądać w majtki całą drogę... Nawet przy plamieniu, wynik nie byłby wiarygodny. A ja będę mieć 36 dc. Można oszaleć...
A z dobrych wiadomości:
najbliższy crio jak najbardziej mogę mieć na naturalnym cyklu. Gin się zgadza. :> !
Mimbla ja mialam identyczne objawy przy... Refluksie.. 3 miesiace mnie meczylo, bo balam sie gastroskopii. Mialam badania kalu, krwi.. Nic nie mogli znalezc. Bylam przebadana na mnostwo bakterii. A po gastroskopii okazalo sie, ze to refluks..Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam jedno pytanie, które ostatnio mnie nurtuje: czy odstępy czasowe między jedną a kolejną procedurą rządową in vitro są jakoś ograniczone czasowo? na przykład: maks pół roku jednej procedury od drugiej, czy po prostu muszę zmieścić się w terminie końca programu rządowego? Pytam, bo zostało mi trzecie podejście i nie chcę przegapić
ściskam mocno!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:27
-
dziewczyny przed transferem jakieś zalecenia? w przyszłym tyg mam dostac @ i potem odliczania do transferu pierwszy raz crio ale też ostatnio bo to mój jedyny mrożak... ktoś coś może polecić? dziękuję za wszystkie rady!endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
nick nieaktualnyKava, jakos tak sie sklada ze wiele rzeczy, ktore rzadko sie zdarzaja mi sie akurat przytrafia wiec z ta malpa moze tak byc ale PMS i ogolnie kiepskie samopoczucie przedokresowe kaza ruszyc z tematem przyspieszenia jej;)
OctAngel po zabiegu plamilam ponad dwa tygodnie a to co bylo w srode i czwartek to nie mozna nazwac inaczej niz brudzeniem wkladki, wiec ze to @ to odpada.
A do kliniki ide, juz postanowilam:) Chociaz o mozliwosci podejscia do crio pogadam jakby mnie chcial bez usg splawic. A moze antyki kaze wziac? Roznie moze byc.Kava lubi tę wiadomość
-
triss wrote:Dziewczyny mam pytanie w imieniu koleżanki.
Czy jest jakaś klinika w okolicach Wrocławia która jeszcze kwalifikuje nowe pary?
Czy usunięcie jednego jajowodu jest bezpośrednim wskazaniem do kwalifikacji, czy trzeba dokumentować 2 lata starań?
Mam nadzieję, że nic nie pomyliłamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:33
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
cisza wrote:Dziewczyny, mam jedno pytanie, które ostatnio mnie nurtuje: czy odstępy czasowe między jedną a kolejną procedurą rządową in vitro są jakoś ograniczone czasowo? na przykład: maks pół roku jednej procedury od drugiej, czy po prostu muszę zmieścić się w terminie końca programu rządowego? Pytam, bo zostało mi trzecie podejście i nie chcę przegapić
ściskam mocno!cisza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycisza wrote:Dziewczyny, mam jedno pytanie, które ostatnio mnie nurtuje: czy odstępy czasowe między jedną a kolejną procedurą rządową in vitro są jakoś ograniczone czasowo? na przykład: maks pół roku jednej procedury od drugiej, czy po prostu muszę zmieścić się w terminie końca programu rządowego? Pytam, bo zostało mi trzecie podejście i nie chcę przegapić
ściskam mocno!
z tego co dziewczyny na forum zawsze pisaly, to max 6 miesiecy przerwy miedzy jedna, a druga stymulacja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:32
cisza lubi tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:La-mia, jak tam???
Stan przedzawałowy trzymał mnie aż do teraz.
Właśnie odebrałam wyniki:
Beta 35,55
Estradiol 2702
Progesteron 50,16
Chyba mogę sie cieszyć, co ?
PS: Wasze kciuki sie przydały! Ja tez trzymam kciuki za każda z Was!!!Karolina1111, Wika!, justa1234, margo001, pabelka88, shooa, Kava, duza, Madzia82, Anko:-), Asienka1184, cisza, Tosia 1981, roletka, kkisia, Asiula86, Anatolka, Justine, sylwiaśta159, Moniaa, Anna255, Piggy, mysza89, OctAngel, myszaaa, sisi, takasobieja, Agnieszka_A., Konwalia, kassik, Mimbla, BISCA, Agi83, agulas, Anuszka, AmVormittag, kotkapc, Mimi86, Karen_1980, gosia81, mia6, sylvuś, MałaMi83, Beata.D lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
La- mia to chyba dobry znak
gratulacje
Karen_1980 lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH
-
Jestem właśnie po wizycie kontrolnej.
Pęcherzyków, póki co 15 sztuk - ponoć ok biorąc pod uwagę że mamy dzisiaj 5 dzień stymulacji.
Ginka zmniejszyła mnie dawkę Gonapeptylu a zwiększyła Fostimonu plus dołozyła Menopur.
Po pracy ide jeszcze na pobranie krwi...
Ogólnie stress
La-mia czuje że bedzie dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:16
pabelka88, Karolina1111, margo001, cisza, gosia81, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:z tego co dziewczyny na forum zawsze pisaly, to max 6 miesiecy przerwy miedzy jedna, a druga stymulacja...
Dziękuję dziewczyny! Z przerażeniem umówiłam się do gyncentrum na 21 września. Chyba i tak mam problem, leczenie immunologiczne skończę albo w październiku, albo jak źle pójdzie to w grudniu. To zdecydowanie będzie więcej niż pół roku od ostatniej próbyi teraz nie wiem co począć...