IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Piggy wydaje mi się że te objawy wspominane przez wiele z nas, to często wynikają z końskich dawek PRG czy estradiolu. To o niczym nie świadczy, że teraz ich nie masz. Spróbuj robić coś co Ci sprawia przyjemność, nie zamartwiaj się...
PS. Ja bym na żadne testy nie sikała, tylko robiła razem z betą PRG. Albo i samo PRG na początek. Zrobisz jak uważasz.
-
Mimbla wrote:Piggy wydaje mi się że te objawy wspominane przez wiele z nas, to często wynikają z końskich dawek PRG czy estradiolu. To o niczym nie świadczy, że teraz ich nie masz. Spróbuj robić coś co Ci sprawia przyjemność, nie zamartwiaj się...
PS. Ja bym na żadne testy nie sikała, tylko robiła razem z betą PRG. Albo i samo PRG na początek. Zrobisz jak uważasz.
Mimbla zgodzę się z Tobą absolutnie!! Ostatnio nawet o tym myślałam.
Z perspektywy czasu uważam ze te pierwsze objawy były właśnie spowodowane przez leki które zażywałam...
Z czasem przeszły i nabrzmiałe piersi, senność, zmęczenie. A i dodam, że to przeszło dosyć szybko na przełomie 7-8 tygodnia ciąży. Jak już wszystkie hormony po stymulacji się w miarę uregulowały tak i objawy zniknęły.
pabelka88, tulipanna, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiacu wrote:Do Grygouka. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale ważne że ktoś mnie przyjmie przed magicznymi 40 urodzinami.
AMH mam sama zrobić czy w Bocianie mi zrobią?, bo wcale nie mam tego badania.
Najlepiej zadzwon na infolinie kliniki z zapytaj czego wymagaja do kwalifikacji bo kazda klinika moze wymagac dodatkowo jeszcze innych badan
Standard to amh bądź fsh- aktualnie!!
Badanie nasienia nie starsze niz 6 miesięcy
Zaświadczenie od ginekologa o leczeniu -
nick nieaktualnyNie wymagali AMH? Przeciez do kwalifikacji nie moze byc ono nizsze niz 0,7 czy 0,75 wiec nie rozumiem??
chyba ze komercyjnie podchodzisz? Chociaz ja place a o tak AMH chciala zeby wiedziec jak mozna stymulowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:42
-
Cześć kochane
Vendettanie rozumiem dlaczego los nas tak doświadcza
Asiula dziś mam 6dpt, z zeszlym cyklu w tym dniu już wyszedł mi cień na teście i beta pozytywna, ale teraz sie najzwyczajniej w świecie boje ....
Mimi ja przy Amh 5,5 tez miałam długi protokół, ale w invikcie to raczej standard.
Anuszka podchodzisz do transferu w tym cyklu?
Lamia kciuki Za piękny przyrost
A mnie boli mocno dość dół brzucha, kłuje do tego od czasu do czasu jajnik lewy. Przy kichaniu muszę zwijać sie w kulkę bo mam wrażenie ze coś mi sie tam urwie -
nick nieaktualnyAha, cos mi sie ubzduralo, ze AMH wymagaja.
A co myslicie o takiej stymulacji?
1-3 dc GONAPEPTYL, od 2-6 Menopur 225 6dc USG i dalej aż do 9dc Menopur i dodała od 6dc-9dc Gonal F 75j. 9dc USG i decyzja o przerwaniu stymulacji
Kolezanka u dr Cz wyhodowala na tym 1 (.JEDEN) pecherzyk... jest zawiedziona... dawki sa dobre tylko ona zle zareagowala czy co??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:51
-
sylwiaśta159 wrote:Nie wymagali AMH? Przeciez do kwalifikacji nie moze byc ono nizsze niz 0,7 czy 0,75 wiec nie rozumiem??
chyba ze komercyjnie podchodzisz? Chociaz ja place a o tak AMH chciala zeby wiedziec jak mozna stymulowac.
-
Moniaa wrote:Mimbla zgodzę się z Tobą absolutnie!! Ostatnio nawet o tym myślałam.
Z perspektywy czasu uważam ze te pierwsze objawy były właśnie spowodowane przez leki które zażywałam...
Z czasem przeszły i nabrzmiałe piersi, senność, zmęczenie. A i dodam, że to przeszło dosyć szybko na przełomie 7-8 tygodnia ciąży. Jak już wszystkie hormony po stymulacji się w miarę uregulowały tak i objawy zniknęły.
u mnie identycznie. Od razu po transferze nie mogłam dotknąć się do piersi. W nocy budziłam się z bólu. Spałam godzinami. A teraz nic.mrth666, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agulas wrote:u mnie identycznie. Od razu po transferze nie mogłam dotknąć się do piersi. W nocy budziłam się z bólu. Spałam godzinami. A teraz nic.
Ostanio wykupiwalam w aptece zapas luteiny, pani farmaceutka pakując leki do torby zapytała "jak Pani daje radę funkcjonować przy takich dawkach? Nie usypia pani na stojąco? " .
agulas, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny normalnie szok, mój progesteron z piątku to 176,80 przy normie w ciąży widziałam chyba max 80...nie wiem co mam o tym myśleć..błąd laboratorium?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:35
shooa, Moniaa, gosia81 lubią tę wiadomość
-
mrth666 wrote:Dziewczyny normalnie szok, mój progesteron z piątku to 176,80 przy normie w ciąży widziałam chyba max 80...nie wiem co mam o tym myśleć..błąd laboratorium?
Chyba Agulas miała taki wywalony w kosmos PRG jeśli sie nie mylę, potem sie unormował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:39
-
triss wrote:Chyba Agulas miała taki wywalony w kosmos PRG jeśli sie nie mylę, potem sie unormował
dokładnie tak. 6dpt miałam 240,6 ng/ml. Lekarz mi od razu zmniejszył dawkę leków i 10 dpt miałam 35,8 ng/ml.
mrth666 a jakie masz dawki luteiny? ja miałam wtedy 4 tabletki 100 dowcipnie trzy razy dziennie i 4 tabletki 50 podjęzykowo trzy razy dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:45
mrth666, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Ja miałam taki progesteron w 10 dpt przy becie 239.9...mam nadzieje że nie zaszkodzi ewentualnemu dziecku, dzisiaj powtarzam wynik bety. Objawów jak na razie brak. Jak cycki bolały przed okresem to teraz mam flaczki
tylko w brzuchu czuje jakieś "wiercenie"
agulas lubi tę wiadomość