IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Adrenalina, ale skoro fsh traktuja na rowni z AMH a fsh masz OK, to moze faktycznie masz dobry poziom. Z drugiej strony ja wolalabym wiedziec, na czym stoje- ale to ja- osoba wyjatkowo nieciepliwa i w goracej wodzie kapana
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Aha, cos mi sie ubzduralo, ze AMH wymagaja.
A co myslicie o takiej stymulacji?
1-3 dc GONAPEPTYL, od 2-6 Menopur 225 6dc USG i dalej aż do 9dc Menopur i dodała od 6dc-9dc Gonal F 75j. 9dc USG i decyzja o przerwaniu stymulacji
Kolezanka u dr Cz wyhodowala na tym 1 (.JEDEN) pecherzyk... jest zawiedziona... dawki sa dobre tylko ona zle zareagowala czy co??
Moim zdaniem (porównuję do swojej stymulacji i tego co dziewczyny piszą) to dawki leków spore (ja miałam menopur 150 a tylko dwa albo trzy dni 225) i nie miałam dodatkowego gonalu. Chyba zależy jaki koleżanka ma AMH. Ale jeden pęcherzyk to faktycznie niedużo przy takich dawkach.
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Adrenalina, chyba nie powinnaś mieć się czym stresować
U mnie z fsh bardzo podobnym do Twojego bo 7,5 mam AMH 2,91 (tzn miałam przed stymulacją).
Mój gin (spoza kliniki) twierdzi ze Amh nie koreluje z fsh do końca. Znaczy jeden wynik może być do d*** a drugi ok.
Ja mam fsh 8,5 a Amh 5,5
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Adrenalina, chyba nie powinnaś mieć się czym stresować
U mnie z fsh bardzo podobnym do Twojego bo 7,5 mam AMH 2,91 (tzn miałam przed stymulacją).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja właśnie dziś zrobiłam FSH i LH, żeby mieć świeże do czwartowej wizyty. Jestem cała w nerwach, bo boje się, że wizyta będzie wyglądała tak: wezmą od nas podpisane regulaminy i każą przyjść na następną wizytę z dokuemntacją. A ja mam już komplet dokuemntów i nie chce, żeby sięto znowu opóźniło o 2 tygodnie. Wkurza mnie ten rzeszowski Parens.
-
Ja robiłam tylko Amh.
Moja koleżanka w Krakowie zapisała się na kwalifikacje i kazali jej porobić badania za prawie 800 zł. Masakra jak kliniki naciągają zdesperowanych.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy wrote:Ja robiłam tylko Amh.
Moja koleżanka w Krakowie zapisała się na kwalifikacje i kazali jej porobić badania za prawie 800 zł. Masakra jak kliniki naciągają zdesperowanych. -
Dziewczyny ja sobie porobilam większość badan prywatnie zanim nas zakwalifikowali i jezeli badania byly aktualne to nic nie kazali powtarzac. Tylko te co musieli miec na bierzaco. Kosztowalo to dosc sporo ale coz
.. Jak trzeba to trzeba. Ale ostatecznie nie musialam dlugo czekac na kwalifikacje bo sporo juz mialam zrobione. Pozdrawiam
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyDlatego pisałam Adrenalinie, że "chyba" nie powinna mieć się czym stresować (miałam na myśli, że wynikiem AMH na granicy kwalifikacji bo nie spotkałam się z takimi wynikami przy FSH koło 7), bo jakoś to FSH powinno być skorelowane z AMH, ale jak widać nie zawsze. Czort wie, które to badanie jest bardziej wiarygodne i czemu są takie rozbieżności.
A co do PCOS i amh to tutaj racja, totalnie nie ma co na to patrzeć. -
Właśnie to jest problem z tymi badaniami. My byliśmy zapisani do programu w jednej klinice ale brakło kasy więc nawet nie zdążyliśmy formalnie przejść kwalifikacji. Zmieniliśmy realizatora, poszłam z całą teczką badań a i tak okazało się, że niektórych nie mam a inne są za stare, w tym kazali mi zrobić histero, która tania nie była, zresztą jak wszystko. Ale tak jak już ktoś napisał, jak Ci zależy to zrobisz wszystko. Szczególnie teraz jak wszędzie powoli kasa się kończy na program.Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016