IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pabelka88 wrote:Wlasnie tego sie boje,ze ponowie badania i pojade ze wszystkim co mam ,a oni powiedza ze jeszcze raz trzeba ,albo ze u nich trzeba zrobic te ktorych nie potrzeba...napisalam maila do bociana w wawie z prosba zeby mi napisali ktore badania mam miec swierze do kwalufikacji,to odpisali ze jak cos bedzie potrzebne to maja labolatorium i zrobia u siebie...taaaa i przesuna nam kwalifikacje na za miesiac,bo trzeba bedzie czekac np na amh? Ja ponowie u siebie amh i P b.nasienia zebysmy na nic czekac nie musieli...z tym ze strach troche bo tak jak pisalam ,moga chciaec badan u siebie zrobionych...i co ? Przeciez strach odmowic,bo zeby nagle sie nie okazalo ze miejsc nie ma,lub kasy juz dla nas...ehhh naciagacze...
-
Durna ja. Zrobiłam sikanca oczywiście negatywny. Jestem zła na siebie, ale też wiem ze kolejny tez raczej taki będzie. Nie ma się co czarować i pora przyzwyczajać się do myśli ze dzieciaczki nie będę miała. Zostały mi jeszcze dwa crio ale zarodki są slabiutkie. Pewnie na drugi pełny cykl tez juz się nie załapie. Zresztą jestem juz tym wszystkim zmęczona. Borykam się z niepłodnościa od 2008 roku. Mam dość. Żal mi tylko tego mojego towarzysza życia, on tak bardzo chce dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 12:22
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy ale zrobiłaś teraz czy z rana?? Jeśli teraz, to rzeczywiście mógł wyjść negatywny..
jeśli mi się uda, to zrobie ten excel o którym kiedyś wspominałam.. będziemy mogły wpisywać kiedy mamy punkcje, transfery, ile było podejść, jakie zarodki itd.józefka, Mimbla, shooa, Agnieszka_A., mia6, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Piggy wrote:Durna ja. Zrobiłam sikanca oczywiście negatywny. Jestem zła na siebie, ale też wiem ze kolejny tez raczej taki będzie. Nie ma się co czarować i pora przyzwyczajać się do myśli ze dzieciaczki nie będę miała. Zostały mi jeszcze dwa crio ale zarodki są slabiutkie. Pewnie na drugi pełny cykl tez juz się nie załapie. Zresztą jestem juz tym wszystkim zmęczona. Borykam się z niepłodnościa od 2008 roku. Mam dość. Żal mi tylko tego mojego towarzysza życia, on tak bardzo chce dziecka.
A po d*pie czasem nie chcesz?
Po co Ci sikaniec-oszukaniec tak wcześnie, hmmm?
Który to dpt dzis?
Ja głupia tez strzeliłam 6dpt (przy becie z krwi 35) i nie wiem sama na co liczyłamprzecież jasne ze to za wcześnie!
I porzuć to czarnowidztwo !!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 12:42
kassik, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
nick nieaktualnymargo001 wrote:Mam pytanie czy któraś z Was badała inhibinę b?
Przeczytalam, ze u kobiet stężenie inhibiny B zmniejsza się z wiekiem wraz ze spadkiem liczby pęcherzyków i w okresie menopauzy staje się nieoznaczalne. Obok oznaczeń AMH, pomiar inhibiny B jest najbardziej prognostycznym parametrem w ocenie rezerwy jajnikowej. Stężenie inhibiny B odzwierciedla liczbę i jakość pęcherzyków jajnikowych, liczbę uzyskiwanych oocytów i nasilenie odpowiedzi jajników na stymulację.
Chcialabys to zbadac, czy lekarz cos Ci wspominal o tym badaniu?
przejrzalam swoje wszystkie wyniki badan, nie mialam tego... -
Piggy wrote:Durna ja. Zrobiłam sikanca oczywiście negatywny. Jestem zła na siebie, ale też wiem ze kolejny tez raczej taki będzie. Nie ma się co czarować i pora przyzwyczajać się do myśli ze dzieciaczki nie będę miała. Zostały mi jeszcze dwa crio ale zarodki są slabiutkie. Pewnie na drugi pełny cykl tez juz się nie załapie. Zresztą jestem juz tym wszystkim zmęczona. Borykam się z niepłodnościa od 2008 roku. Mam dość. Żal mi tylko tego mojego towarzysza życia, on tak bardzo chce dziecka.
Kochana test po 6 dniach? Trochę szybko.....
Mi cień wyszedł 9 dni po. A 10 dni po miałam betę. Myślę że 6 7 dni po nic by nie wyszlo:*
Proszę Cię więcej optymizmu :-*pabelka88, Mimbla, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
-
aniesiack wrote:Hej dziewczyny:)
Jestem 7dpt i dopadło mnie jakieś okropne przeziębienie:/ Proszę, powiedzcie czy mogę brać jakieś leki, czy lepiej działać domowymi sposobami?
Pozdrawiam wszystkie i trzymam mocno kciuki za każdą z osobna
Hej. Też właśnie choroba mnie rozlozyla. Zamiast leków postaraj się leżeć zrób sobi syrop z cebuli a na noc mleko maselko i miód na gorąco. Polecam. Też po transferze czulam się chora. U mnie osłabienie i przeziębienie było objawem ciazy za każdym razem. Teraz przy zdrowej ciazy jak i przy tych które straciłam.
Pozdrwwiam:-*
Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, moze i wczesnie na testy, tak jak mowicie, ale u mnie po podaniu blastocysty pojawila sie II krecha wlasnie w 7 dpt, a potem beta z tego dnia wynosila juz 58,72 mIU/ml - wiec roznie to bywa... tez nie wiem dlaczego tak wczesnie sie wtedy pokusilam o test - mialam zrobic go dopiero razem z beta 12 dpt, ale ta ciekawosc czlowieka zzera w srodku, ze ciezko wytrzymac...
robilam test firmy Nordest - moze jakis bardziej czuly byl, kto wie, bo jak za kilka dni powtorzylam innej firmy, dluzej musialam czekac na II kreske i tez byla dosc wyrazna, ale juz nie tak jak na tym pierwszym tescie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:05
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Coś mnie podkusiło. Test leżał w szufladzie i nie wytrzymałam. Poprzednio robiłam chyba w 7dpt i wyszła ładna druga kreseczka. Teraz nic kompletnie nic. W sumie chciałabym wiedzieć wcześniej i poprostu odstawić leki i się nimi nie faszerować bez sensu.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Melduje że bliźniaki są już ze mną
Zaraz zjem relanium i będę wypoczywać.Anna255, pabelka88, mysza89, Selena, Piggy, BISCA, agulas, Anko:-), lipa, Moniaa, kuciak, justa1234, kotkapc, MałaMi83, Karen_1980, Karolina1111, Tosia 1981, Mimbla, Agi83, shooa, józefka, Asiula86, OctAngel, aneczka2015, myszaaa, Agnieszka_A., mia6, Kava, asieńka, Madzia82, Anuszka, Konwalia, Gosiacu, gosia81, Beata.D, Mimi86 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyPiggy wrote:Coś mnie podkusiło. Test leżał w szufladzie i nie wytrzymałam. Poprzednio robiłam chyba w 7dpt i wyszła ładna druga kreseczka. Teraz nic kompletnie nic. W sumie chciałabym wiedzieć wcześniej i poprostu odstawić leki i się nimi nie faszerować bez sensu.
no ale wlasnie zalezy kiedy zacznie sie zarodek zagniezdzac... czytalam, ze przy blastocystach 6 dpt zaczyna byc produkowane HCG... wiec w 6 dniu moze byc jeszcze go za malo, wiec kto wie czy tez nie ujrzalabym I kreski jakbym ten test zrobila dzien wczesniej
znacie Amelcie - ona to jak z nia ostatnio pisalam zadnych objawow nie miala w ciazy na poczatku - zerojakby nie beta, to mowila, w ogole by nie sadzila, ze sie udalo... i to po naprawde wielu, wielu transferach jakie przeszla...
u mnie jest tak, ze kilka dni pod rzad bole jak na @, ze sprawdzam, co chwile czy wkladka czysta, a sa dni, ze malo co czuje, ale staram sie nie schizowac, ze objawy ustaja, tylko ciesze sie, ze moge wtedy odpoczac od jakichs dolegliwosci...
Piersi na poczatku po transferze - oj bolaly bardzo, strasznie nabrzmiale i duze, pomyslalam, ze jak przez 9 miesiecy tak bedzie, to masakra... ale teraz roznie jest, raz bola, raz nie...
ale rozumiem Cie Piggy - tez chcialam wiedziec wczesniej, zeby nie brac tych lekow, bo po co... ale u Ciebie jest nadzieja, wiec wszystkie zaciskamy kciuki i czekamy na pozytywny zwrot akcji -
agulas lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Piggy wrote:Coś mnie podkusiło. Test leżał w szufladzie i nie wytrzymałam. Poprzednio robiłam chyba w 7dpt i wyszła ładna druga kreseczka. Teraz nic kompletnie nic. W sumie chciałabym wiedzieć wcześniej i poprostu odstawić leki i się nimi nie faszerować bez sensu.
Piggy, mi wyszedł cień cienia cieniów dopiero 8 dpti to z porannego moczu
Kreska była tak słaba, że biegłam do męża aby się upewnić czy widać czy nieZa szybko!
Mimbla, mrth666 lubią tę wiadomość
-
Anna255 wrote:dziewczyny, moze i wczesnie na testy, tak jak mowicie, ale u mnie po podaniu blastocysty pojawila sie II krecha wlasnie w 7 dpt, a potem beta z tego dnia wynosila juz 58,72 mIU/ml - wiec roznie to bywa... tez nie wiem dlaczego tak wczesnie sie wtedy pokusilam o test - mialam zrobic go dopiero razem z beta 12 dpt, ale ta ciekawosc czlowieka zzera w srodku, ze ciezko wytrzymac...
robilam test firmy Nordest - moze jakis bardziej czuly byl, kto wie, bo jak za kilka dni powtorzylam innej firmy, dluzej musialam czekac na II kreske i tez byla dosc wyrazna, ale juz nie tak jak na tym pierwszym tescie...
Okej Ania to u ciebie super ze tak szybko była, ale u mnie beta 9 czy 10 dni po wynosiła 80 i był cień kreski. Przy 200 miałam słabszy cień niż przy 80 - dlatego uważam ze można nie potrzebnie się zdolowac.
Jedna 10 dni po podaniu blasty ma 200 a inna 50 hcg i spoko są obydwie ciążę.
Wiec nie rozumiem tej twojej wypowiedzi. Nikt nikogo nie atakuje za wczesne testy,bo każda z nas to przerabiala -chciałam tylko dodać Piggy otuchy bo wcale dziś nic nie musiało wyjść. -
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Okej Ania to u ciebie super ze tak szybko była, ale u mnie beta 9 czy 10 dni po wynosiła 80 i był cień kreski. Przy 200 miałam słabszy cień niż przy 80 - dlatego uważam ze można nie potrzebnie się zdolowac.
Jedna 10 dni po podaniu blasty ma 200 a inna 50 hcg i spoko są obydwie ciążę.
Wiec nie rozumiem tej twojej wypowiedzi. Nikt nikogo nie atakuje za wczesne testy,bo każda z nas to przerabiala -chciałam tylko dodać Piggy otuchy bo wcale dziś nic nie musiało wyjść.
wiem Anko, wiem, ze po wielu przejsciach nie ma co tak robic wczesnie, jak w przypadku Piggy... chcialam tylko opisac jak to u mnie bylo.. bo kazdy organizm jest inny, stad roznie to w testach i wynikach potem wychodzi -
nick nieaktualny
-
Jasne ze bywa różnie! U mnie np w 1 ciazy test przed malpa byl mega 2 krechy az bordowe,niestety ciaza sie nie utrzymala.za to w 2 ciazy juz kropeczke bylo widac na usg a test niby pozytywny ale 2 kreska duzo jasniejsza jak kontrolna! Roznie bywa z tymi testami...trzeba je tak trochę na dystans traktowac!
Nie martw sie Piggy! Powtórz test za pare dni ! Bog uwielbia dawać nam niespodzianki! Przecież nie raz widzialysmy na forach ciaze wtedy kiedy naj mniej bysmy jej oczekiwaly tak?