X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Wiesz chyba lepiej ze nie kwalifikują. W razie jak nie dostaną środków będziesz już związana z klinika. Lepiej kwalifikować sie w momencie jak już będzie wiadomo, w której klinice będzie można od razu po kwalifikacjach podejść do procedury.

no dziś się wszystkiego dowiem. nie wiem jak wytrzymam w pracy...

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Wchodzę dziś rano na pocztę a tam w newsleterze http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/894397,dzieci-z-in-vitro-naznaczone-urzednicza-bruzda.html

nie wierzę, że mogą to zrobić! po prostu nei wierze, żeby w dzisieszych czasach, gdzie nawet nr telefonu jest chronioną informacją, rzesza urzędników ma mieć dostep do takich informacji. Ja jestem z małej miejscowości. U nas w gminie pracowników nei obowiązuje tajemnica zawodowa...

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten rejestr w USC nie będzie dotyczył wszystkich dzieci. Podchodzisz z mężem czy partnerem i on oddaje swoje nasienie, więc nie ma wątpliwości, że jest ojcem. Dotyczy to kobiet samotnych, par korzystających z nasienia dawcy i lesbijek, które chciałyby podejść do ivf (to nie problem dla nich - zrobią za granicą i żadnego rejestru nie będzie). Bardziej uderza we wspomniane osoby, które już mają zarodki zamrozone, bo jeśli od 1.11.2015 samotna kobieta, która ma już zamrożony zarodek będzie chciala Go zabrać to musi przyjść z tatusiem, który dziecko właśnie USC uzna ( chodzi o to, że to zarodek z nasienie anonimowego dawcy i dlatego nowy "tatuś" musi składać urzędowe oświadczenie, że później nie odmieni mu się i powie, że to nie jego dziecko, bo nie jego materiał genetyczny). To też obchodzą same zainteresowane wywożąc zarodki najczęściej Czech. Faktem jest, że ustawa mocno zmienia realia i że przy debatach na jej temat o wielu kwestiach w mediach nie mówiono. Kto chciał to przeczytał całość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:19

Moniaa, sylwiaśta159, Agnieszka_A., Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to też jest straszne. Dyskryminacja samotnych kobiet i lesbijek. Państwo chce narzucać nam stan cywilny, sposób na życie? chore

Mimbla lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Piggy, przykro mi... ale jakoś czuję, że Twoje "słabiaczki" Cię zaskoczą :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki i zabiegi!

Jak czytam Wasze rozważania dot. procedury rządowej i machlojek w klinikach to cieszę się, że od razu podeszliśmy komercyjnie... Sen z powiek spędzają mi "tylko" dwie sprawy: czy uda nam się uzyskać zarodki i kiedy będę mogła mieć drugi transfer jeśli pierwszy się nie uda. Pierwszy będzie tuż przed zmianą prawa, możliwe że na drugi będę musiała czekać aż klinika uzyska akredytację MZ na transferowanie zarodków które ma w "zasobach". O ile w ogóle będzie co transferować... Ale staram się za dużo o tym nie myśleć, bo sfiksuję ;) Póki co robię zastrzyki z Gonapeptylu i z utęsknieniem wypatruję nowego cyklu, bo wtedy wszystko zacznie się na serio.
    O co chodzi z ta akredytacja? Ja tez boje sie ze zle zareaguje na stymulacje i nie bedzie zarodkow albo ze wszystkoe pecherzyki beda noedojrzale/puste... ze zarodki beda sie zle dzielic... ale to chyba normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic w naszym chorym kraju nie jest normalne, nie oszukujmy sie. Co do ovf rzadowego... to sa jakies istne jajca... MZ powinno przeciez w jakis tam sposob kontrolowac poczynania klinik, bo to co sie dzieje... brak slow!

Mimbla lubi tę wiadomość

• kookana1987 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mam takie trochę dziwne pytanie - co wy robicie ze strzykawkami i igłami? Do zwykłych śmieci wyrzucacie, czy gdzieś do utylizacji oddajecie?

ja oddaje je w aptece badz w przychodni, zalezy gdzie akurat jestem :) oni maja specjalny kosz na takie odpady

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    I dzwonilam do Wawy...nie ma kasy!!! Mam dzwonic w grudniu bo moze w styczniu beda nowe srodki...i dooopa :-(
    To mi powiedział to samo tylko kazał juz pod koniec listopada sie dobijać. Przykro mi ;( doskonale wiem co czujesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To mi powiedział to samo tylko kazał juz pod koniec listopada sie dobijać. Przykro mi ;( doskonale wiem co czujesz.
    Dziewczyny wspolczuje Wam... to musi byc okropne rozczarowanie... :(

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mam takie trochę dziwne pytanie - co wy robicie ze strzykawkami i igłami? Do zwykłych śmieci wyrzucacie, czy gdzieś do utylizacji oddajecie?

Do apteki,do lekarza,labolatoria,diagnostyki.....Nie wyobrazam sobie zeby nie chcialy przyjac-takie wywalanie do smieci przynosi bardzo duzo szkody :( Pozniej wychodzi ze w wodzie pitnej znajduja sie "dziwne"hormony ktore tam nie powinny byc :(

• V. Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    O co chodzi z ta akredytacja? Ja tez boje sie ze zle zareaguje na stymulacje i nie bedzie zarodkow albo ze wszystkoe pecherzyki beda noedojrzale/puste... ze zarodki beda sie zle dzielic... ale to chyba normalne...

Doczytaj sobie tutaj:
    http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Spotkanie-w-MZ-dotyczace-przepisow-o-in-vitro-rozwiewanie-watpliwosci,154164,2.html

fragment:
    "nie będzie możliwości wykonywania procedur in vitro z wykorzystaniem zarodków i komórek rozrodczych pobranych przed dniem 1 listopada 2015 r. bez uzyskania akceptacji Ministra Zdrowia programu postępowania z komórkami rozrodczymi i zarodkami (tzw. program dostosowawczy)".

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Wchodzę dziś rano na pocztę a tam w newsleterze http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/894397,dzieci-z-in-vitro-naznaczone-urzednicza-bruzda.html

pozostanie powiedzieć lekarzowi, że się nie udało i przenieść się z ciążą do innego szpitala
    i jak tu w tym kraju nie kombinować?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Do apteki,do lekarza,labolatoria,diagnostyki.....Nie wyobrazam sobie zeby nie chcialy przyjac-takie wywalanie do smieci przynosi bardzo duzo szkody :( Pozniej wychodzi ze w wodzie pitnej znajduja sie "dziwne"hormony ktore tam nie powinny byc :(

W aptece mi odmówili przyjęcia... Ale może faktycznie do lekarza spróbuje :)

Dziękuję za odpowiedź.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile bedzie trwalo uzyskanie takiej zgody :/ yhhhh

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Hej :)

Asiula z całych sił trzymam kciuki !!!!!! Wierze ze będzie dobrze ! :) czekam z niecierpliwoscią na wynik

Anatolka jeśli chodzi o bociana to tak jak pisałam wcześniej w Warszawie nie ma możliwości przeprowadzenia pełnej procedury póki co. Nie maja ani labo ani oddziału szpitalnego. Ma sie to zmienić na jesień tego roku podobno, dostosowują w tej chwili klinikę.
    W zeszłym roku jak chodziłam tam do gina jeszcze przed kwalifikacjami to nie było możliwości kwalifikacji w Warszawie, trzeba było jechać do b-stoku. Teraz już podobno kwalifikują rownież w Warszawie, ale nadal wyglada to w ten sam sposób. Jeśli jesteś z wawy to jest możliwość ze wizyty z usg są w wawie a punkcją, etap labo i transfer w Białymstoku.
    Na ten moment wiec pula środków która klinika dostała jest wspólna. Jeśli skończyły sie środki to na pewno w Warszawie tez.
    Nie wiem co zmieni sie w przyszłym roku. Czy oddział warszawski dostanie swoją pule środków, czy nadal bedą funkcjonować razem. Może w wawie bedą wykonywać tylko komercyjne procedury jeśli nie dostaną środków?
    mam informację z pierwszej reki, że zamierzają przerzucać do Warszawy embriologów z Białegostoku żeby tutaj ruszyć klinike na miejscu i w ogóle powymieniać co niektórych lekarzy w Warszawie bo ci co są raczej mają opinie mierne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:35

triss lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/events/1489571321360602/
    dla zainteresowanych :)

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:47

Moniaa, triss, adrenalina, Mimbla, pabelka88 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny MEGA WAŻNE!!!! Bardzo proszę, uświadomcie mnie czy 3 stymulacje mają pierwszeństwo przed drugimi stymulacjami?
    Wszędzie czytam, że 2 i 3 stymulki mają pierwszeństwo przed pierwszymi, ale nie mam nigdzie w regulaminie że 3 przed 2, tylko info że zależy to od kolejności zgłaszania się par do kolejnych procedur.

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Dzień dobry ;) miłego dnia ;) jadę na punkcję. trzymajcie kciuki proszę.

Trzymam kciuki mocno! Napisz co I jak później.

Ja jutro o tej porze bede juz po punkcji...

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Widzę w podpisach, że większość z Was ma IMSI. My mamy mieć ICSI, Parens w Krakowie z tego co wiem nie robi IMSI... a że naszym dużym problemem jest jakość nasienia, to znowu zaczęłam się martwić echhh...

Ja też mam ICSI.
    Ale u nas nie ma problem z nasieniem.

nie martw sie, na pewno wiedzą co robia:)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ