IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:Z wrażenia sama wstałam o 06:00. Miłego dzionka wszystkim i powodzenia!!! :*
Trzymam kciuki z całych sił!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 07:26
Asiula86 lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Asieńko trzymam i ja kciuki.
Odnośnie systemu zip nie ma w nim informacji o ivf. Miałam 3 pełne procedury i żadnego wpisu o ivf nie mam. Sądzę, że nie ma tu żadnego znaczenia czy ivf dało ciąże czy nie (ja mam synka z 1 procedury rządowej) bo NFZ refunduje wizyty bez względu czy lekarz nam pomógł czy nie.Asiula86, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:pigy przykro mi
looo syliwa juz za tydzien ci rozpisza stymulacje, ale leci ten czas, a ja dopiero we wtorek dowiem sie co i jak ze mna...
dokladnie w czerwcu mi powiedzieli w klinice ze nie mam co liczyc na rzadowke ze nawet na liste mnie nie wpisza, a do reszty wyslą listy ze dupa bladaMimi86 lubi tę wiadomość
-
Hej
Asiula z całych sił trzymam kciuki !!!!!! Wierze ze będzie dobrze !czekam z niecierpliwoscią na wynik
Anatolka jeśli chodzi o bociana to tak jak pisałam wcześniej w Warszawie nie ma możliwości przeprowadzenia pełnej procedury póki co. Nie maja ani labo ani oddziału szpitalnego. Ma sie to zmienić na jesień tego roku podobno, dostosowują w tej chwili klinikę.
W zeszłym roku jak chodziłam tam do gina jeszcze przed kwalifikacjami to nie było możliwości kwalifikacji w Warszawie, trzeba było jechać do b-stoku. Teraz już podobno kwalifikują rownież w Warszawie, ale nadal wyglada to w ten sam sposób. Jeśli jesteś z wawy to jest możliwość ze wizyty z usg są w wawie a punkcją, etap labo i transfer w Białymstoku.
Na ten moment wiec pula środków która klinika dostała jest wspólna. Jeśli skończyły sie środki to na pewno w Warszawie tez.
Nie wiem co zmieni sie w przyszłym roku. Czy oddział warszawski dostanie swoją pule środków, czy nadal bedą funkcjonować razem. Może w wawie bedą wykonywać tylko komercyjne procedury jeśli nie dostaną środków?
Anatolka, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Pytanko dziś mam 2dpt psorek przepisał mi branie magnezu dawka 3x2, na opakowaniu pisze jak wół nie przekraczać 2 tabletek dziennie. czuje, że zacznie mnie czyścić. już dziś zmniejszyłam sobie sama dawkę do 3x1. Czy któraś też miała taką końską dawkę magnezu?
aneczka2015 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:Pytanko dziś mam 2dpt psorek przepisał mi branie magnezu dawka 3x2, na opakowaniu pisze jak wół nie przekraczać 2 tabletek dziennie. czuje, że zacznie mnie czyścić. już dziś zmniejszyłam sobie sama dawkę do 3x1. Czy któraś też miała taką końską dawkę magnezu?
józefka, Mimbla lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Piggy, przykro mi... ale jakoś czuję, że Twoje "słabiaczki" Cię zaskoczą
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki i zabiegi!
Jak czytam Wasze rozważania dot. procedury rządowej i machlojek w klinikach to cieszę się, że od razu podeszliśmy komercyjnie... Sen z powiek spędzają mi "tylko" dwie sprawy: czy uda nam się uzyskać zarodki i kiedy będę mogła mieć drugi transfer jeśli pierwszy się nie uda. Pierwszy będzie tuż przed zmianą prawa, możliwe że na drugi będę musiała czekać aż klinika uzyska akredytację MZ na transferowanie zarodków które ma w "zasobach". O ile w ogóle będzie co transferować... Ale staram się za dużo o tym nie myśleć, bo sfiksujęPóki co robię zastrzyki z Gonapeptylu i z utęsknieniem wypatruję nowego cyklu, bo wtedy wszystko zacznie się na serio.
Karen_1980, Asiula86, Takanijaka, Anuszka, Mimbla lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Widzę w podpisach, że większość z Was ma IMSI. My mamy mieć ICSI, Parens w Krakowie z tego co wiem nie robi IMSI... a że naszym dużym problemem jest jakość nasienia, to znowu zaczęłam się martwić echhh...3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
Cześć dziewczyny,
Mam takie trochę dziwne pytanie - co wy robicie ze strzykawkami i igłami? Do zwykłych śmieci wyrzucacie, czy gdzieś do utylizacji oddajecie?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 rokuSpodzewamy się synka
-
lipa wrote:ale powiedzcie mi jak to wyglada? to nei mogą teraz kwalifikowac i po prostu brac te pary z listy od stycznia? odmawiają kwalifikacji kliniki całkowicie?
Wiesz chyba lepiej ze nie kwalifikują. W razie jak nie dostaną środków będziesz już związana z klinika. Lepiej kwalifikować sie w momencie jak już będzie wiadomo, w której klinice będzie można od razu po kwalifikacjach podejść do procedury.Mimbla lubi tę wiadomość