IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMallina wrote:Cześć Dziewczyny
Uświadomcie mnie, czy jeśli zostałam zarejestrowana w rządowym programie in vitro to czy przed kwalifikacją mogę zmienić realizatora? -
Aniu ale ktoś tu pisał (nie wiem czy czasem nie Ty) że jeśli tak miałoby być to klinika płaci wielkie kary więc myślę, że to nie jest możliwe, żebyście nie podeszli do stymulacji.
Ania1986 wrote:gorzej jest jak ma sie w głowie ta mysl ze mozes sie i tak mimo kwalifikacji nie załapać, i nie mow mi kochana o spokoju jak tak naprawde jestem w programie a moge z niego nie skorzystać...Gdybym miała pewnosc ze ta kasa na nasze podejscie bedzie napewno, spokojnie bym czekala a tak?I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Muszynka jasne,masz racje. Kazda rozumie ze kasa kiedys sie Konczy ale niektore sytuacje sa niedopuszczalne bo jak nazwac cos takiego kiedy ja dostaje @ 12 wrzesnia i zaczynam brac antyki i 13 z rana dzwonie imowic sie na wizyte i slysze ze stymulki nie bedzie a inna dziewczyna dostaje @ 15 wrzesnia, zaczyna anty i slyszy ze dla niej lekarz kase zarezerwowal w przod i bedzie miec kolejna stymulacje. Chora akcja.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy
, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnymuszynka wrote:Aniu ale ktoś tu pisał (nie wiem czy czasem nie Ty) że jeśli tak miałoby być to klinika płaci wielkie kary więc myślę, że to nie jest możliwe, żebyście nie podeszli do stymulacji.
-
To istnieje taka mozliwosc ze obydwa bociany korzystają z osobnych srodkow? Nawet jeśli jwalufikacja jest w wawie,a cala procedura w Białymstoku?
-
Adrenalina i wlasnie uważam, że to wszystko przez to, że kwalifikują bez opamiętania i wygląda to tak, że nowe dziewczyny zabierają srodki dla tych, które są w programie od dawna. I to jest największy idiotyzm klinik, bo normalnym jest, że wszystkich zadowolić się nie da, ale skoro srodków jest np. dla 1000 par, to po co kwalifikować 2000 ?
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
kotkapc wrote:Pabelka ja byłam na wizycie w Bocianie, i oberwalo nam się za spermiogram zrobiony gdzie indziej. Oni kładą duży nacisk na to badanie akurat. Gdyby nie to że robiliśmy 2 dni wcześniej to lekarz kazalby nam powtarzać, czyli 100 zł w plecy. Mówił mi lekarz ze najlepiej umówić męża na badanie 2godz przed wizytą.
-
To nic dziwnego, że dziewczyny są wkurzone, a te z invicta to już w ogóle. Kwalifikowali jak oszalali i teraz jest co jest. Na Slasku też było poruszenie jakoś w czerwcu, bo jedna z klinik przestała kwalifikowac całkiem. Przeliczyli ilu mają pacjentów i jakie możliwości refundacyjne i skończyło się. Na pewno do końca roku a może i do końca programu. Wysyłała oficjalne pisma do każdej pary. Dało się. Nikogo nie wstrzymuja .
Agi83, mia6, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyteraz weszlam na bociana i chyba nie ma czegos takiego jak w invikcie ze kazda ma swoja transze kasy bo klinika (oddział) musi spelniac jakies wymogi a to ze odsyłaja na ivf do bialegostoku to raczej w wawie warunkow na to nie maja, pewnie z jednej puli kwalifkuja i w bialym i w wawie
-
Anatolka wrote:To nic dziwnego, że dziewczyny są wkurzone, a te z invicta to już w ogóle. Kwalifikowali jak oszalali i teraz jest co jest. Na Slasku też było poruszenie jakoś w czerwcu, bo jedna z klinik przestała kwalifikowac całkiem. Przeliczyli ilu mają pacjentów i jakie możliwości refundacyjne i skończyło się. Na pewno do końca roku a może i do końca programu. Wysyłała oficjalne pisma do każdej pary. Dało się. Nikogo nie wstrzymuja .
mia6 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
ciekawe czy jak program się skończy to każda z nas będzie mogła sprawdzić np przez internetowy dostęp do ZIP, ile kosztowały jej procedury realizowane przez klinikę na koszt MZ.
-
Piggy, przykro mi
Mimbla, póki co można sprawdzić koszt zrealizowanych receptProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
dzięki, Justine
ciekawe czy zabiegi, procedury też kiedyś w tym systemie się pokażą
Edit: jeśli kogoś interesuje, taki dostęp jest bezpłatny:
http://www.nfz.gov.pl/dla-pacjenta/zalatw-sprawe-krok-po-kroku/jak-uzyskac-dostep-do-zip/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:31
adrenalina lubi tę wiadomość