IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaka wrote:Zależy w GynC na kogo trafisz, ja za pierwsza stymulację która ustaliła mi dr Cz. płaciłam ok 2,5 tys- oczywiście kompletna klapa, 2 dojrzałe komórki . Podczas drugiej stymulacji, którą ustalił mi dr M koszt ok 1 tys. W tym 15 dojrzalych komórek.. Tak więc tego... Z dala od Cz.
Zgadzam się! podczas pierwszej stymulacji u M miałam 5 mrożaczków, a u Cz. były inne leki i ledwo uzyskaliśmy 3. Wiem, że wynik niezły, ale ona zdecydowanie gorzej dobrała mi leki..
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyMaka wrote:Zależy w GynC na kogo trafisz, ja za pierwsza stymulację która ustaliła mi dr Cz. płaciłam ok 2,5 tys- oczywiście kompletna klapa, 2 dojrzałe komórki . Podczas drugiej stymulacji, którą ustalił mi dr M koszt ok 1 tys. W tym 15 dojrzalych komórek.. Tak więc tego... Z dala od Cz.
aha i ja jestem juz dogadana na luteine
nie bede placic takich koszmarnych cen za lutinus ...
-
lipa wrote:Kochane to jeszcze jedno pytanie. Moje miesiączki pojawiają się jak chcą. Tak jak przed pierwszą IUI, która chyba za bardzo przeżywała i mój cykl wydłużył się do 63 dni. Chce teraz tego uniknąć. Mam jeszcze opakowanie duphastonu. Tak myslalam wziąć go od 16dc, żeby mieć pewnosc, że @ przyjdzie w terminie. Czy mogę w cyklu przed stymulacja?
Ja też będę się wspomagała dupkiem na własną rękę żeby nie czekać w nieskończonośćsylwiaśta159, lipa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jaki piękny dziś dzień dostałam okres
cieszę się ogromnie mimo iż się nie spodziewałam bo dziś 19 dc. jeśli następna @ przyjdzie w terminie to szybciej zacznę stymulację
miłego dnia dziewuszki
OctAngel, agulas, Karolina1111, Asiula86, myszaaa, józefka, pabelka88, Agi83, aneczka2015, Mimbla, Beata.D, Kava, Takanijaka, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH
-
nick nieaktualnyOctAngel wrote:Sylwiaśta, do dr P zawsze odsyłał mnie dr M jak potrzebne było usg a jego nie było w klinice, więc może podobnie, może to jego szkoła. Ja jestem od Ciebie dużo starsza, AMH mam 4,7, problem tylko męski (więc chyba podobna sytuacja) i za leki do samej stymulacji plus zastrzyk ovitrelle wydałam 875zł (miałam tylko gonal, bez menopuru), po punkcji - 1000, ale sam lutinus kosztował 700.
tez mialas ten fragmin?
Po co on w ogole jest przepisywany? Wiem ze przeciwzakrzepowe sa ale czemu akurat po in vitro? -
OctAngel wrote:Sylwiaśta, do dr P zawsze odsyłał mnie dr M jak potrzebne było usg a jego nie było w klinice, więc może podobnie, może to jego szkoła. Ja jestem od Ciebie dużo starsza, AMH mam 4,7, problem tylko męski (więc chyba podobna sytuacja) i za leki do samej stymulacji plus zastrzyk ovitrelle wydałam 875zł (miałam tylko gonal, bez menopuru), po punkcji - 1000, ale sam lutinus kosztował 700.Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
-
triss wrote:Hej
Odebrałam bete 10dpt - 3,3. Szaleństwo.
Coś tam chyba sie próbowało zadziac ale nie dało rady
Dostałam dzis rownież @ bez odstawienia leków.
Przykro mi Triss
szybko ta @, chociaz ja przy obu IUI dostawałam 2 zanim skończyłam brać duphaston. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry wszystkim przyszłym Mamom:),
Zapodaję artykuł z dzisiejszego Independent, no bo któż inny jak nie Wy może się nim zainteresować, wspomnę tylko że chodzi o badanie możliwych przyczyn poronień, dokonując manipulacji genetycznych na zarodkach. Te badania będą pewnie trwały trochę.. Kilka lat?
(W tym czasie w Polsce na pewno wybudujemy bardzo dużo pomników Świętego Papieża Polaka, Chrystusa Króla oraz powstanie "Grafenowa Dolina" nad której rozwojem będzie czuwać Ministerstwo Grafennictwa....
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale tak przynajmniej podpowiada mi kobieca intuicja;-) :
http://www.independent.co.uk/news/science/ivf-embryos-to-be-genetically-manipulated-as-scientists-investigate-repeated-miscarriages-10506064.html
miłego dnia życzę jashooa, Beata.D, józefka, Kava, agulas, lipa, triss, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wspłczuje ...
masz mrozaki jeszcze ??mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Triss, wiem że możesz się nie zgodzić ale.. moim zdaniem trzeba tą betę zweryfikować. U mnie w klinice by kazali to zrobić. -
Kleju nie próbowałam i zapewne nie spróbuje. W invikcie nie mam takiej możliwości. Nie badałam progesteronu właśnie
teraz żałuje. W poprEdnim cyklu miałam ok, coś koło 50j.
Mam nadzieje ze lekarz zgodzi sie chociaż na scratching przed kolejnym transferem, nic więcej nie moge zrobic.
Mam przeczucie ze na histeroskopii może wyjść jakieś paskudztwo.