IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
urocza wrote:lipa czyli jesteście w Krakowie? a już myślałam, że na Rzeszów się załapaliście
Nie, jesteśmy w Rzeszowie. Badanie robiliśmy w Krakowie, bo M nie dostał urlopu, a w Rzeszowie można oddać nasienie tylko od pon do piątku, do 14tej. Wiec na szybko szukałam najbliższej kliniki, gdzie można to zrobić w sobotęurocza lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Dziewczyny tutaj to SKARB!
My dziś dużo rozmawialiśmy.Obydwoje stwierdziliśmy że zaczekamy do czasu az kliniki dostaną nowe środki.przecież nie mamy wyjścia...do tego czasu może uda nam się odzyskać żar w łóżku? Dawno go już nie było...zawsze do tej pory napięcie zwiazane ze starankami.Ważne że mamy plan!Agnieszka_A., Agi83, lipa, aneczka2015, Mimbla, Kava, agulas lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Nie, jesteśmy w Rzeszowie. Badanie robiliśmy w Krakowie, bo M nie dostał urlopu, a w Rzeszowie można oddać nasienie tylko od pon do piątku, do 14tej. Wiec na szybko szukałam najbliższej kliniki, gdzie można to zrobić w sobotę
czyli determinacja się opłaciła, super!
znamy się z wątku IUI, trzymam kciuki żeby się wszystko powiodło!lipa lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:Nie, jesteśmy w Rzeszowie. Badanie robiliśmy w Krakowie, bo M nie dostał urlopu, a w Rzeszowie można oddać nasienie tylko od pon do piątku, do 14tej. Wiec na szybko szukałam najbliższej kliniki, gdzie można to zrobić w sobotę
Mam wielką prośbę gdzie w sobotę udało się zrobić badania?
Jadę na weekend do Krakowa i chciałabym zrobić betę.
Będę wdzięczna.Endometrioza IV leczona od 2006.
Laparoskopie i laparotomia. Usunięty jajowód.
Hashimoto.
04.09. Punkcja 5 komórek.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
17.09. BetaHCG <0,1(tak czułam)
22.09. Decyzja o terminie wizyty w Novum -
Dziękuję!
Tak zrobię w Diag czynne 7dni w tygodniu.Endometrioza IV leczona od 2006.
Laparoskopie i laparotomia. Usunięty jajowód.
Hashimoto.
04.09. Punkcja 5 komórek.
IVF komercyjnie.
07.09. Transfer "2".
17.09. BetaHCG <0,1(tak czułam)
22.09. Decyzja o terminie wizyty w Novum -
nick nieaktualnyTo prawda lipa
ja tez gdyby nie to forum nie znalabym znaczenia podstawowych terminow, nie wiedzialabym na co zwrocic uwage lekarzowi, o co zapytac, czego wymagac... to skarbnica wiedzy i pomocy
I co wazne... mozna pomarudzic gdy ma sie gorszy dzien... nikt nie wysmiewa, nie krytykuje... to bardzo wazne szczegolnie dla osob, ktore sa odosobnione ze swoim problemem bo np nikt z bliskich nie wie o problemie wiec nie ma komu sie wyzalic...Karen_1980, Agi83, aneczka2015, Mimbla lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:300 zl leki
mnie kazano liczyc 2500 zl. No i 4500 to super cena 4800 to place za samo imsi a transfer 800 punkcja ze znieczuleniem 1000 zl
Apropo: kazdy zarodek mrozony osobno to jedna slomka? Mrozil ktos moze prywatnie zarodki w Gyn? Bo cene maja podana od 550 i zastanawia mnie gorny pulap
2500 to jakos kosmicznie dużo. Ty podchodzisz komercyjnie ale leki możesz mieć refundowane. U mnie tez leki do stymulacji to ok 400zl. Leki kupowane poza klinika, invicta nie prowadzi swojej apteki
-
nick nieaktualny
-
Piggy wrote:Zobaczę jak będzie teraz. Odstawilam wczoraj leki (juz nie bralam wieczornej dawki) a juz dziś mnie podbrzusze ćmi.
Hmmm...ja przy ostaniej biochemicznej dostałam 4go dnia po odstawieniu leków.
A teraz ....dostałam właśnie @ w trakcie brania luteiny. To normalne? Ze w ciąży nie jestem to pewne, testy wychodzą negatywne cały czas. Dziś zrobiłam betę, jutro wizyta w klinice wiec będę wiedziala czy chociaż coś drgnęło. Ale @ to dziś sie jeszcze nie spodziewałam
Mi dr P. zapowiedział ze zobaczę jeszcze betę mierzona w tysiącachniech sie tylko spróbuje nie wywiązać
chyba czuć w nim empatię, ja to przynajmniej tak odbieram. Zwraca sie wtedy do mnie po imieniu, normalnie nie jesteśmy na Ty
chyba mogę powiedzieć ze go lubię, dogadaliśmy sie, chociaż na początku mnie drażniła jego gadatliwość.
-
Ja też koło 2500zł wydałam na leki REFUNDOWANE z drugiej procedury. Nawet z tanią luteina po punkcji a nie z drogim lutinusem. To zależy od dawek leków i w ogóle leków. Invicta jedzie na ogól samym menopurem, śląskie kliniki łączą menopur i gonal najczęściej to i leków więcej. Invicta nie daje w standardzie zastrzykow przeciwzakrzepowych, które na 100% też swoje kosztują...
Krótko mówiąc, Sylwia licz raczej na 2500zł (z lutinusem na pewno). Na 400zł nie ma szans na Śląsku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 22:00
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
triss wrote:Hmmm...ja przy ostaniej biochemicznej dostałam 4go dnia po odstawieniu leków.
A teraz ....dostałam właśnie @ w trakcie brania luteiny. To normalne? Ze w ciąży nie jestem to pewne, testy wychodzą negatywne cały czas. Dziś zrobiłam betę, jutro wizyta w klinice wiec będę wiedziala czy chociaż coś drgnęło. Ale @ to dziś sie jeszcze nie spodziewałam
Mi dr P. zapowiedział ze zobaczę jeszcze betę mierzona w tysiącachniech sie tylko spróbuje nie wywiązać
chyba czuć w nim empatię, ja to przynajmniej tak odbieram. Zwraca sie wtedy do mnie po imieniu, normalnie nie jesteśmy na Ty
chyba mogę powiedzieć ze go lubię, dogadaliśmy sie, chociaż na początku mnie drażniła jego gadatliwość.
Mnie też czasem mówi na Ty: "Joasia, weź Ty się ogarnij" "Joaśka, najpierw badanie, bez marudzenia" itp itd.
Mnie po tym, jak powiedziałam, że koleżanki w pracy powiedziały mi wprost, że się boją, że w ciążę zajdę, że tym bardziej musimy się postarać! No i mam nadzieję, że prędzej, czy później się postaramy... oby to było jeszcze przed odejściem koleżanek z pracy na emerytury...triss, agulas lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
triss wrote:Hmmm...ja przy ostaniej biochemicznej dostałam 4go dnia po odstawieniu leków.
trochę roztrzepany, ale wesoły ....i te jego ciekawe skarpetki , albo portki w kratkę
A do mnie mówi "oj Kaśka, Kaśka i co ja mam z tobą zrobić?"Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 22:04
Asiula86, triss lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Anatolka wrote:Ja też koło 2500zł wydałam na leki REFUNDOWANE z drugiej procedury. Nawet z tanią luteina po punkcji a nie z drogim lutinusem. To zależy od dawek leków i w ogóle leków. Invicta jedzie na ogól samym menopurem, śląskie kliniki łączą menopur i gonal najczęściej to i leków więcej. Invicta nie daje w standardzie zastrzykow przeciwzakrzepowych, które na 100% też swoje kosztują...
Krótko mówiąc, Sylwia licz raczej na 2500zł (z lutinusem na pewno). Na 400zł nie ma szans na Śląsku.
400 zł to tylko leki do stymulacji, Menopur i Gonal (jestem żywym przykładem ze w invikcie czasem odchodzą od schematów) Gonapeptyl to jakieś grosze, nie liczę. Fakt, ze ja miałam małe dawki - Menopur 150 i gonal 75. ale różnica dla mnie ogromna mimo wszystko
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Piggy wrote:mnie dr P zawsze wprawia w dobry nastrój
trochę roztrzepany, ale wesoły ....i te jego ciekawe skarpetki , albo portki w kratkę
A do mnie mówi "oj Kaśka, Kaśka i co ja mam z tobą zrobić?"
Fakt, mi same jego skarpetki poprawiaja nastrój przy wejściu do gabinetu
Piggy, Asiula86, Mimbla, Sysiaaaaa, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Nie wiem moze dr liczyla jiz z lekami jakimis po stymulacji ?... z lutinusem itd... nie wiem, przekonam sie po pierwszej stymulacji. A jak inne dziewczyny z gyn placily? (Jestem od dr P)
Zależy w GynC na kogo trafisz, ja za pierwsza stymulację która ustaliła mi dr Cz. płaciłam ok 2,5 tys- oczywiście kompletna klapa, 2 dojrzałe komórki . Podczas drugiej stymulacji, którą ustalił mi dr M koszt ok 1 tys. W tym 15 dojrzalych komórek.. Tak więc tego... Z dala od Cz.mia6 lubi tę wiadomość
-
Kochane to jeszcze jedno pytanie. Moje miesiączki pojawiają się jak chcą. Tak jak przed pierwszą IUI, która chyba za bardzo przeżywała i mój cykl wydłużył się do 63 dni. Chce teraz tego uniknąć. Mam jeszcze opakowanie duphastonu. Tak myslalam wziąć go od 16dc, żeby mieć pewnosc, że @ przyjdzie w terminie. Czy mogę w cyklu przed stymulacja?
-
triss wrote:Fakt, mi same jego skarpetki poprawiaja nastrój przy wejściu do gabinetu
Mnie teżale zauważcie, że zawsze pod kolor jest ubrany. No i zawsze powie jakiś tekst, że buźka sama się uśmiecha
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
lipa wrote:Kochane to jeszcze jedno pytanie. Moje miesiączki pojawiają się jak chcą. Tak jak przed pierwszą IUI, która chyba za bardzo przeżywała i mój cykl wydłużył się do 63 dni. Chce teraz tego uniknąć. Mam jeszcze opakowanie duphastonu. Tak myslalam wziąć go od 16dc, żeby mieć pewnosc, że @ przyjdzie w terminie. Czy mogę w cyklu przed stymulacja?
Możesz.lipa, Mimbla, Agi83 lubią tę wiadomość