IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka2015 wrote:Kurcze trudne pytanie...Nie wiem dlaczego pojawia sie u ciebue krew. Ja tez stosuje od 3 dni luteine do pochwowo i nie mam nic takiego. Moze warto byloby zapytac lekarza? Nie potrafie ci pomoc , sorki
Zarówno w maju jak i teraz podczas aplikacji Lutinusa nie zauważyłam krwi.
Może faktycznie powinnaś skontaktować się z lekarzem. -
Agnieszka_A. wrote:Zarówno w maju jak i teraz podczas aplikacji Lutinusa nie zauważyłam krwi.
Może faktycznie powinnaś skontaktować się z lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 20:10
Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Z niecierpliwością czekam na wieści od Was jak to będzie z tym podawaniem zarodków w kolenych transferach po 01.11. My właśnie teraz zdecydowaliśmy się na in vitro komercyjne, mimo że przed zmianą prawa będziemy mieli tylko jeden transfer. Jeśli będziemy mieli jakieś mrozaki (daj Boże) to niewykluczone, że wywieziemy je do Parensa do Lwowa, tam nie będzie obowiązywało polskie prawo. Ale to pod warunkiem, że "prawne zamrożenie" zarodków będzie dotyczyło też małżeństw. Jeśli pierwszy transfer się nie uda to nie chcę czekać na kolejny pół roku...3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
Kalia wrote:Hej dziewczyny. Mam nadzieję, że któraś ma wiedzę w tym temacie. Morfologia z 5 sierpnia mojego M 0% (żadnej prawidłowej główki). Bierze garść suplementów i mamy zrobić kolejne badanie MSOME w listopadzie. SCD w normie. Poprzednio 16 lipca robiliśmy badanie komputerowe nasienia w tej samej placówce i prawidłowych główek było 1%. Jakie części plemnika biorą pod uwagę przy IMSI? Czy w ogóle mamy szansę na cokolwiek? Kwalifikację już mamy.
z tego co mi wiadomo to właśnie potrzebne są prawidłowe główki. jak jest 1% to i szansa jest!
-
triss wrote:W świetle ustawy problem zamrożonych przed jej wejsciem w życie zarodków dotyczy tylko par homoseksualnych i singielek. Nie ma ograniczeń co do mrożenia zarodków i ich podawania kobietom będących z związkach, zalegalizowanych czy nie. Wiec nie bardzo ogarniam o co chodzi ?
Swoją droga absurd do potęgi ze zgodnie z zapisami ustawy kobieta będąca singielka nie może skorzystać z banku nasienia i invitro a kobieta która ma 60 lat i jest w związku już tak.
Edit. Doczytałam o akredytacji placówek. Ciekawe, rzeczywiście. Jeśli chca żeby zostało kilka dużych ośrodków leczenia niepłodności to co z tymi, które warunków nie spełnia....
Gdzie będziesz robiła histero?mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
aneczka2015 wrote:Agniesxka juz niebawem twoj transf ja juz odliczam dni do mojego ☺
Tak
W końcu doczekałam się końca tygodnia w pracy. A po pracy jak wróciłam zjadłam i stwierdziłam, że na odstresowanie posprzątam, bo zanim męża się doproszę to może być ciężko hehe. Czekam teraz aż skończy się kolejne pranie. Jutro będę mogła odpocząć sobie. A w niedzielę ważny dzień. Mam nadzieję, że nic się nie pokomplikuje. A potem czekanie na testowanie.
Agi83, Kava, sylwiaśta159, aneczka2015, Moniaa lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:z tego co mi wiadomo to właśnie potrzebne są prawidłowe główki. jak jest 1% to i szansa jest!
U nas jest 0% prawidłowych główek a doktorek i tak uważa, że in vitro ma dużą szansę powodzenia. Chodzi o to, że piękna główka nie jest niezbędna do zapłodnienia, komórki i tak będą traktowane tym specjalnym enzymem które normalnie wpuszczają w nią plemniki zanim jeden się przebije (to dzięki temu enzymowi to jest możliwe, bo ściana komórki jajowej "puszcza"). Grunt, żeby plemnik niósł prawidłową informację genetyczną.triss, Kalia, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Agnieszka_A. wrote:Tak
W końcu doczekałam się końca tygodnia w pracy. A po pracy jak wróciłam zjadłam i stwierdziłam, że na odstresowanie posprzątam, bo zanim męża się doproszę to może być ciężko hehe. Czekam teraz aż skończy się kolejne pranie. Jutro będę mogła odpocząć sobie. A w niedzielę ważny dzień. Mam nadzieję, że nic się nie pokomplikuje. A potem czekanie na testowanie.Agnieszka_A., gosia81 lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
aneczka2015 wrote:Bedziemy razem czekac na testowanie. Bierzesz oba bomble pod serducho? Ja biore oba, taka mam przynajmniej nadzieje, ze kochane czekaja na mnie. Jade we wtorek
We dwie będzie raźniej
Chciałabym dwa. Ale to już zobaczymy w niedzielę ostatecznie. Embriolodzy mają się wypowiedzieć jeszcze w zależności jak będzie sytuacja wyglądać. Już chciałabym być po.aneczka2015, Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy to prawda, co bredzą, ze niedługo do aktu urodzenia beda dołączać protokół z in vitro do urzędu, jak sie dziecko rejestruje? Slyszalyscie o tym? Co za poje.....ny kraj?! Szkoda, ze nie wypala im na czole numeru....Wkurzylam sie...
-
godaweri wrote:Dziewczyny, czy to prawda, co bredzą, ze niedługo do aktu urodzenia beda dołączać protokół z in vitro do urzędu, jak sie dziecko rejestruje? Slyszalyscie o tym? Co za poje.....ny kraj?! Szkoda, ze nie wypala im na czole numeru....Wkurzylam sie...
tu masz wyjaśnienie
http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1105/naznaczone-dzieci-z-in-vitro -
Kochane moje, ja wierzę, że każdej z Was się uda. Z każdą porażką rodzi się zwątpienie i podziwiam te z Was, które przeszły już tyle prób i ciężkie chwile...
Ja po pierwszej nie udanej próbie zwątpiłam i miałam dosyć tego wszystkiego. Ala jestem przykładem tego, że jak się odpuści i podejdzie na luzie i bez "spiny" do całej procedury to może się udaćDo tej pory nie mogę uwierzyć, że się udało.
Także trzymam kciuki za każdą, bo wszystkie zasługujecie na swojego dzidziusia jak nikt inny! Nie poddawajcie sięgosia81, mysza89, Beata.D, La-mia, SzewskaPasja, justa1234, józefka, Agnieszka_A., pabelka88, czarownica_tea, Mimbla, Mimi86, MałaMi83, mia6 lubią tę wiadomość
-
Krew oddana, o 9 wizyta... i wszystko będzie jasne...
shooa, mysza89, triss, sylwiaśta159, Anuszka, Justine, Beata.D, gosia81, Agnieszka_A., Mimbla, Mimi86, MałaMi83 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0