IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata.D wrote:Ty juz mozesz-w koncu chcesz przyspieszyc @
Ja tez zaraz prysznic,cieply kocyk i winko(jak o 21 usnę to nie bedzie zle,przeciez pogoda tez taka bleeee..)
To na zdrówko dziewczynki
Zaraz jeszcze poćwiczę i gorąca kąpiel
Do kompletu brakuje tylkoale jakoś w nastroju nie jesteśmy... lekarz dzisiaj usg robił, więc może to wystarczy
Przeraża mnie trochę zbliżająca się @... dzisiaj endometrium miało przeszło 2 cm!!! To będzie jakiś potopSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
agnieszka bardzo mi przykro
dzieewczyny tez chetnie bym sie napiła (wolny weekend) ale od wczoraj jestem na antybiotykach- niby zwykle przeziebienie ale powiekszyly mi sie wezly chlonne na szyi i bardzo bolą
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Asiula86 wrote:Myślałam, że odłożoną kasę przeznaczymy dla dziecka... jakieś ciuszki, łóżeczko, parę gadżetów do pokoju... ale jednak przeznaczymy je na to, żeby mieć dziecko.
Mam nadzieję, że nasi goście weselni przyniosą nam szczęście i dzięki nim będziemy mieli upragnionego maluszka
Z całego serca Wam tego upragnionego Maluszka życzęAsiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja sie wzruszylam. Ogladalismy wraz z moim P zdjecia mojego przeukochanego chrzesniaka Szymka- ma 5 mcy. I P tak lezy z na pol zeszklonymi oczami i mowi ze tak bardzo pragnie dziecka ze dla niego nie ma juz znaczenia, czy beda to nasze geny... czy dziecko z adopcji zarodka... nie wazne. To bedzie nasze dziecko, najcudowniejsze na swiecie. Niby proste slowa, ale z ust faceta... zawsze wiedzialam ze pragnie dziecka tak jak ja, ale dzis wyjatkowo mnie rozczulil...
Milego wieczoru dziewczyny.Mimi86, lipa, Agnieszka_A., Asiula86, MałaMi83, sylvuś, pabelka88, Beata.D, Mimbla, mia6, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Ja lubię swoją pracę... ale w związku z tym, że jestem księgową, to co miesiąc mam nadzieję, że to ostatnie zamknięcie miesiąca... już nawet rok temu miałam nadzieję, że to ostatnie zamknięcie roku... a tu zapowiada się, że będę musiała jeszcze najbliższe przeżyć...
Ja też tak zawsze miałam tyle, że z myciem okien: za każdym razem jak jechałam ze szatą myślałam sobie, że to już ostatnie moje mycie bo następnym razem będę już w ciąży i wtedy mąż umyjea potem jak zwykle gówno i ani się obejrzałam jak znów zasuwałam ze scierą
w końcu przestałam tak marzyć i wtedy właśnie okazało się, że to było to ostatniemycie .
Wierzę że w końcu też doczekacie ostatniego zamknięcia miesiąca i ostatniego mycia okienAgnieszka_A., Asiula86, sylwiaśta159, sylvuś, Beata.D, Mimbla, La-mia, gosia81, Mimi86, Konwalia lubią tę wiadomość
-
MałaMi83, akurat okna u mnie od samego początku myje mąż
Pewnie dlatego takie brudne mam
Ale mnie trochę ciężko, bo niska jestem - taka jest wersja oficjalna
Ale za życzenia dziękuję, wiem, że kiedyś się spełnią... oby jak najszybciej!
Jak się czujecie?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualny
-
To i ja Potowarzyszę dziewczyny...wlasnie otwarlam piwko!
Miłego wieczorku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:59
Agnieszka_A., Asiula86, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki. Kiedys cos wspominalyscie o ACARD... kiedy to brac i przy jakich " schorzeniach jest to zalecane? Ja mam wysokie amh 8,2 wiec chyba PCO choc tego nie stwierdzono...mozna sie tylko domyslac jak to powiedziala Pani dr..... stwierdzono u mnie MTHFR :genotyp homozygotyczny c/c wariantu c677t oraz stwierdzono obecnosc wariantu heterozygotycznego a1298c.
WCZORAJ nylismy na wizycie 1DS. gdzie dr przepisala nam menopur z dawkami 150 -
Anatolka mam do Ciebie pytanie jakie badania genetyczne może zrobić kobieta a które mogą mieć znaczenie przy ivf?
Mój mąż robił kariotyp, AZF i CFTR wszystkie ok. I zastanawiam się czy po tym, co się stało z zarodkami nie powinnam ja jakiś badań zrobić.
Z góry dziękuję za odp -
Myślę, że nie masz wpływu na nierozmrozone zarodki. To raczej powód nieprawidłowości genetycznych zarodka, złego połączenia nawet dobrych genów. Ja, oprócz kariotypu, robiłam jeszcze panel z Invicty. http://www.topgenetics.pl/produkt/panel-nieplodnosc-zenska/
Mnie wyszła mutacja. Wyniosło to info nie tylko o niepłodności ale i takie ogólne na całe życie. Nie żałuję wydanych pieniędzy.Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
-
Wypiłam dzisiaj trzy tequile i trzy kawy, razem z mężem sącząc ten bursztynowy trunek z agawy posyłaliśmy wszystkim parom "w potrzebie" dobre fluidy więc mam nadzieję że do wszystkich dotarły...
dobranoc))
Agnieszka_A., Asiula86, sylvuś, gosia81, kotkapc, józefka, Kava, OctAngel, Mimi86, Agi83, Anatolka, Tosia 1981, mysza89, Justine, Beata.D, Beata.D, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikogo noe zniechecam do badania bo sama zawsze uwazam ze lepiej sie badac i wiedziec; podam tylko takie info od lekarza nie z GynC- ich zapytam dopiero w srode: powiedzial on ze te mutacje ma wiekszosc spoleczenstwa i nawet o tym nie wie i ze jesli chce to profilaktycznie mam wcinac witaminy z gr B i co najmniej 5 mg kwasu foliowego. Ale najpierw powinnam zbadac poziom homocysteiny i bedzie widac czy potrzeba wiecej kwasu foliowego czy nie. Tak jak mowie- dziele sie tylko pewnie informacja ktora wszyscy juz wiedza
Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Mutacje MTHFR owszem - ma znaczna część społeczeństwa, ale tam są jeszcze 3 inne i nie mówią o kwasie foliowym i wit. z grupy B. Wiedza np o nadkrzepliwosci to wiedza nie tylko na okres starań o dziecko ale i wiedza na całe życie
Tosia 1981, sylwiaśta159, Agnieszka_A., Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość