X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Dzisiaj zostały zamrożone moje zarodki w piątej dobie. Mam 2 blastki 4 1 1, jedną blastkę 3 1 2 i jedną blastkę 3 2 2. Co oznaczają te cyfry?
    Ja nie pomogę, zielona jestem w temacie...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek, nie martw się na zapas.

Trzeba wierzyć że liczy się jakość a nie ilość.

listek lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, u mnie takich numerów ;-) klinika też nie używa,moze spytaj embriologa albo gina, niech wyjaśniają - w końcu od tego są.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, pierwsza cyfra to stopień rozwoju i otoczka, druga to węzeł zarodka, z którego powstanie ciało zarodka a trzecia cyfra to warstwa komórek, z których powstanie łożysko. Czyli to tak jakby się oznaczało literkami.
    Podsumowując mam 2 blastki 4 AA, 1 blastkę 3 AB i jedną blastkę 3 BB.
    To chyba dobre zarodki? ;)

Mimbla, justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratuluję wysokich bet i trzymam kciuki za te z Was, które jeszcze przed lub w trakcie !

U mnie dzis 17 dpt, beta 5665, progesteron 80 i śliczny pęcherzyk ciążowy na zdjęciu z usg :)

Uszy do góry - zwłaszcza te dziewczyny, które sie martwią bo mają mało pęcherzyków - ja miałam 2 w tym tylko jedna dojrzałą komórkę !
    Da się ?
    Da się !

Pozdrawiam

kuciak, Agi83, Asienka1184, Piggy, lipa, mysza89, myszaaa, Tosia 1981, gosia81, Moniaa, Asiula86, Anna255, józefka, mia6, Karolina1111, kassik, Konwalia, Agnieszka_A., Mimbla, pabelka88, muszynka, justa1234, aneczka2015, czarownica_tea, Beata.D, Justine, Eliz, Mimi86, MałaMi83 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 22 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    Ja sie strasznie do invimedu wroclawskiego zrazilam..dlatego przerwalam chwilowo leczenie..ale pewnie lada moment tam wroce po moje zamrozone maluchy;)

ale czemu tak się zraziłaś?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dzień dobry :)
    Gratuluję wysokich bet i trzymam kciuki za te z Was, które jeszcze przed lub w trakcie !

U mnie dzis 17 dpt, beta 5665, progesteron 80 i śliczny pęcherzyk ciążowy na zdjęciu z usg :)

Uszy do góry - zwłaszcza te dziewczyny, które sie martwią bo mają mało pęcherzyków - ja miałam 2 w tym tylko jedna dojrzałą komórkę !
    Da się ?
    Da się !

Pozdrawiam
    Kochana superr!!! Teraz szykuj się na fioletową stronę na nasz wątek ☺

Kava lubi tę wiadomość

• kuciak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam 3 lutinusy zamiast 2. Dzwonilam do kliniki rano mam isc do lekarza po recepte i pokazac mu ten progesteron.

Mimbla, Kava lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    To super, że wszystko ok! A dr M przeprowadzał zabieg?

Niestety nie. Nawet nie wiem jak się ten lekarz nazywa, ale widywałam go już tam...taki starszy, siwy ;) dr M. pojawił się tylko z rozpiską leków i informacją o ilości pęcherzyków.
    Generalnie miło i sympatycznie było, jak przy histeroskopii. Jedynie teraz pobolewa brzuch i... jelito? Paskudny, przeszywający ból co trochę :( nie wiem, może za mocno wziernik włożyli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:37

Karolina1111 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś nam się owu popsuło, czy tylko ja nie mogłam się dobić :P Mimi jak po wizycie?

• mia6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam problem, żeby się na forum dostać ;) Dobrze, że już działa :)

Dziewczyny, czy Was też po punkcji bolał tyłek? Masakrycznie mnie boli, bardziej niż brzuch...

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Niestety nie. Nawet nie wiem jak się ten lekarz nazywa, ale widywałam go już tam...taki starszy, siwy ;) dr M. pojawił się tylko z rozpiską leków i informacją o ilości pęcherzyków.
    Generalnie miło i sympatycznie było, jak przy histeroskopii. Jedynie teraz pobolewa brzuch i... jelito? Paskudny, przeszywający ból co trochę :( nie wiem, może za mocno wziernik włożyli?
    Super, że jesteś już po i wynik fajny, oby teraz wszystko szło zgodnie z myślą :-)
    Ja jutro.. już mnie brzuch boli z nerwów :-/

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Super, że jesteś już po i wynik fajny, oby teraz wszystko szło zgodnie z myślą :-)
    powodzenia, ty jesteś z Gyn?:) na którą masz jutro :)

• mia6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie ma po co się denerwować :) Ból jest dopiero jak ketonal przestanie działać ;) A wenflon mi dzisiaj tak założyli, że nawet nie wiedziałam kiedy, bo nie poczułam ;) A pęcherzyki są, więc jajeczka też będą :)
    Będę trzymała kciuki :)

Karolina1111 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Nie ma sie co denerwować, ja tez z gyn, i o lepszym personelu marzyć nie mogłam! A pani anestezjolog jest cudowna!

sylwiaśta159, mia6, Karolina1111 lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi dobrze wiedzieć :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak super wieści! Jeszcze nie gratuluje, bo trzymam kciuki za przyrost ;)

kuciak lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak myślicie warto bawić się w histeroskopie przed pierwsza procedura?
    (przy czym hsg-wszystko ok
    usg wszystko idealne bez żadnych zastrzeżeń)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:34

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w środę miałam pick-up, miałam tylko 4 pecherzyki i okazało się, że aż 3 były puste. Pobrali 1 jajeczko i uzgodnili datę transferu na poniedziałek i jakby coś się nie udało to mówili, że będą dzwonić. W ogromnym stresie przetrwałam do poniedziałku, co 15 minut zerkałam na telefon i ufff nikt nie zadzwonił. Przejechaliśmy 400km do klinki, byliśmy pełni nadziei, wierzyliśmy, że się uda. Lekarz poprosił nas na wizytę i wiecie co się okazało? To jedno jajeczko, które mi pobrali było niedojrzałe i nawet nie probowali zapłodnić, po 2h od pick-upu wiedzieli już o tym i nikt, kompletnie nikt nie pofatygował się, żeby wykonać jeden telefon i w ciągu paru sekund poinformować nas o tym!!! Co najlepsze jeszcze w dniu pick-upu byliśmy w klinice, dobrych klika godzin po pobraniu komórek, bo miałam wątpliowści co do jednej z recept i lekarka nie wspomniała nawet słowem. Straciliśmy sporo kasy na dojazd, dzień w pracy, całe 5 dni brałam przepisane leki, w tym luteine 200mg, która nie jest refundowana i pewnie wiecie ile kosztuje, a o stresie już nawet nie wspomnę. Nie rozumiem jak można tak traktować ludzi, nie liczyć się z ich uczuciami, jak wyszłam z kliniki wyłam i nie mogłam się uspokoić....

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopie przed pierwszą procedurą i uważam, że warto zrobić, bo jest to dokładniejsze badanie niż usg, a jeżeli będzie jakiś polip, to lepiej usunąć, żeby nic nie przeszkadzało.

SzewskaPasja- strasznie mi przykro :( Karygodne jest to co ta klinka zrobiła... zdrowia i nerwów Ci nie zwrócą, ale kasę za leki i dojazd powinni, bo to ich zaniedbanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:39

ckai3e3kq5o7xu9o.png

‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ