X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Dzisiaj zostały zamrożone moje zarodki w piątej dobie. Mam 2 blastki 4 1 1, jedną blastkę 3 1 2 i jedną blastkę 3 2 2. Co oznaczają te cyfry?
    Ja nie pomogę, zielona jestem w temacie...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek, nie martw się na zapas.

Trzeba wierzyć że liczy się jakość a nie ilość.

listek lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, u mnie takich numerów ;-) klinika też nie używa,moze spytaj embriologa albo gina, niech wyjaśniają - w końcu od tego są.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, pierwsza cyfra to stopień rozwoju i otoczka, druga to węzeł zarodka, z którego powstanie ciało zarodka a trzecia cyfra to warstwa komórek, z których powstanie łożysko. Czyli to tak jakby się oznaczało literkami.
    Podsumowując mam 2 blastki 4 AA, 1 blastkę 3 AB i jedną blastkę 3 BB.
    To chyba dobre zarodki? ;)

Mimbla, justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratuluję wysokich bet i trzymam kciuki za te z Was, które jeszcze przed lub w trakcie !

U mnie dzis 17 dpt, beta 5665, progesteron 80 i śliczny pęcherzyk ciążowy na zdjęciu z usg :)

Uszy do góry - zwłaszcza te dziewczyny, które sie martwią bo mają mało pęcherzyków - ja miałam 2 w tym tylko jedna dojrzałą komórkę !
    Da się ?
    Da się !

Pozdrawiam

kuciak, Agi83, Asienka1184, Piggy, lipa, mysza89, myszaaa, Tosia 1981, gosia81, Moniaa, Asiula86, Anna255, józefka, mia6, Karolina1111, kassik, Konwalia, Agnieszka_A., Mimbla, pabelka88, muszynka, justa1234, aneczka2015, czarownica_tea, Beata.D, Justine, Eliz, Mimi86, MałaMi83 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 22 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    Ja sie strasznie do invimedu wroclawskiego zrazilam..dlatego przerwalam chwilowo leczenie..ale pewnie lada moment tam wroce po moje zamrozone maluchy;)

ale czemu tak się zraziłaś?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dzień dobry :)
    Gratuluję wysokich bet i trzymam kciuki za te z Was, które jeszcze przed lub w trakcie !

U mnie dzis 17 dpt, beta 5665, progesteron 80 i śliczny pęcherzyk ciążowy na zdjęciu z usg :)

Uszy do góry - zwłaszcza te dziewczyny, które sie martwią bo mają mało pęcherzyków - ja miałam 2 w tym tylko jedna dojrzałą komórkę !
    Da się ?
    Da się !

Pozdrawiam
    Kochana superr!!! Teraz szykuj się na fioletową stronę na nasz wątek ☺

Kava lubi tę wiadomość

• kuciak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam 3 lutinusy zamiast 2. Dzwonilam do kliniki rano mam isc do lekarza po recepte i pokazac mu ten progesteron.

Mimbla, Kava lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    To super, że wszystko ok! A dr M przeprowadzał zabieg?

Niestety nie. Nawet nie wiem jak się ten lekarz nazywa, ale widywałam go już tam...taki starszy, siwy ;) dr M. pojawił się tylko z rozpiską leków i informacją o ilości pęcherzyków.
    Generalnie miło i sympatycznie było, jak przy histeroskopii. Jedynie teraz pobolewa brzuch i... jelito? Paskudny, przeszywający ból co trochę :( nie wiem, może za mocno wziernik włożyli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:37

Karolina1111 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś nam się owu popsuło, czy tylko ja nie mogłam się dobić :P Mimi jak po wizycie?

• mia6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam problem, żeby się na forum dostać ;) Dobrze, że już działa :)

Dziewczyny, czy Was też po punkcji bolał tyłek? Masakrycznie mnie boli, bardziej niż brzuch...

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Niestety nie. Nawet nie wiem jak się ten lekarz nazywa, ale widywałam go już tam...taki starszy, siwy ;) dr M. pojawił się tylko z rozpiską leków i informacją o ilości pęcherzyków.
    Generalnie miło i sympatycznie było, jak przy histeroskopii. Jedynie teraz pobolewa brzuch i... jelito? Paskudny, przeszywający ból co trochę :( nie wiem, może za mocno wziernik włożyli?
    Super, że jesteś już po i wynik fajny, oby teraz wszystko szło zgodnie z myślą :-)
    Ja jutro.. już mnie brzuch boli z nerwów :-/

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Super, że jesteś już po i wynik fajny, oby teraz wszystko szło zgodnie z myślą :-)
    powodzenia, ty jesteś z Gyn?:) na którą masz jutro :)

• mia6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie ma po co się denerwować :) Ból jest dopiero jak ketonal przestanie działać ;) A wenflon mi dzisiaj tak założyli, że nawet nie wiedziałam kiedy, bo nie poczułam ;) A pęcherzyki są, więc jajeczka też będą :)
    Będę trzymała kciuki :)

Karolina1111 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Nie ma sie co denerwować, ja tez z gyn, i o lepszym personelu marzyć nie mogłam! A pani anestezjolog jest cudowna!

sylwiaśta159, mia6, Karolina1111 lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi dobrze wiedzieć :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak super wieści! Jeszcze nie gratuluje, bo trzymam kciuki za przyrost ;)

kuciak lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak myślicie warto bawić się w histeroskopie przed pierwsza procedura?
    (przy czym hsg-wszystko ok
    usg wszystko idealne bez żadnych zastrzeżeń)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:34

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w środę miałam pick-up, miałam tylko 4 pecherzyki i okazało się, że aż 3 były puste. Pobrali 1 jajeczko i uzgodnili datę transferu na poniedziałek i jakby coś się nie udało to mówili, że będą dzwonić. W ogromnym stresie przetrwałam do poniedziałku, co 15 minut zerkałam na telefon i ufff nikt nie zadzwonił. Przejechaliśmy 400km do klinki, byliśmy pełni nadziei, wierzyliśmy, że się uda. Lekarz poprosił nas na wizytę i wiecie co się okazało? To jedno jajeczko, które mi pobrali było niedojrzałe i nawet nie probowali zapłodnić, po 2h od pick-upu wiedzieli już o tym i nikt, kompletnie nikt nie pofatygował się, żeby wykonać jeden telefon i w ciągu paru sekund poinformować nas o tym!!! Co najlepsze jeszcze w dniu pick-upu byliśmy w klinice, dobrych klika godzin po pobraniu komórek, bo miałam wątpliowści co do jednej z recept i lekarka nie wspomniała nawet słowem. Straciliśmy sporo kasy na dojazd, dzień w pracy, całe 5 dni brałam przepisane leki, w tym luteine 200mg, która nie jest refundowana i pewnie wiecie ile kosztuje, a o stresie już nawet nie wspomnę. Nie rozumiem jak można tak traktować ludzi, nie liczyć się z ich uczuciami, jak wyszłam z kliniki wyłam i nie mogłam się uspokoić....

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopie przed pierwszą procedurą i uważam, że warto zrobić, bo jest to dokładniejsze badanie niż usg, a jeżeli będzie jakiś polip, to lepiej usunąć, żeby nic nie przeszkadzało.

SzewskaPasja- strasznie mi przykro :( Karygodne jest to co ta klinka zrobiła... zdrowia i nerwów Ci nie zwrócą, ale kasę za leki i dojazd powinni, bo to ich zaniedbanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:39

ckai3e3kq5o7xu9o.png

‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ