IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:No właśnie inne testy, to i dlatego kreska może być inna. Trzymam mocno kciuki za betę.
Ja plamiłam przez 4 dni. Plamienie nie zawsze musi świadczyć o niskim progesteronie. U mnie doktor stwierdził, że są to pozostałości po zagnieżdżeniu. Był to brązowy śluz, czyli zaschnieta krew, która zdaniem doktora przeczekala gdzieś w zakątku mojej macicy i ze względu na zamkniętą szyjke znalazła dopiero później ujście. Można powiedzieć, że objaw implantacji u mnie był dużo później.
a dużo miałaś tego plamienia, ja w ponidziałaek miałam różową nitkę wczoraj mini mini dziś trochę więcej, no ta kreska jest widoczna gołym okiem nie to że jakiś cień jej ale słabsza niż wczoraj... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny podczas brania anty pojawiła się mała torbiel na jajniku..
Jest 12 dc, jeszcze 2 tygodnie brania tabletek przede mną. Lekarz nie widzi przeciwskazań i po okresie Menopur i Fostimon...Myślicie, że ma racje? Stymulacja z torbiela czynnościowa? Cos mi to śmierdzi....Boje sie o jajnik... -
aniesiack wrote:Dziewczyny czy można zastąpić czymś innym Lutinus? Bo do 12ego tygodnia ciąży to na bank przez niego zbankrutuję
Można luteina, jest refundowana w dawkach 50 i 100. Można duphastonem. Nie pamiętam skąd jesteś, ale jak masz niedaleko do Czech czy na Słowację to można tam kupić utrogestan i jest super - sama testowalam.
Można leki mieszać niezależnie od protokołu. Zawsze mialam mieszane.
Czy torbiele mogą przeszkadzać w crio? Shooa, myślę, że mogą. Nikt nie będzie chciał ich stymulować-karmic dodatkowo (Estrofem), żeby Ci krzywdy nie zrobić (pęknięcie?).Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:13
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
godaweri wrote:Dziewczyny podczas brania anty pojawiła się mała torbiel na jajniku..
Jest 12 dc, jeszcze 2 tygodnie brania tabletek przede mną. Lekarz nie widzi przeciwskazań i po okresie Menopur i Fostimon...Myślicie, że ma racje? Stymulacja z torbiela czynnościowa? Cos mi to śmierdzi....Boje sie o jajnik...
dużo dziewczyn bierze antyki właśnie po to, żeby pozbyć się torbieli. myslę, że przez dwa tygodnie brania tabeltek anty torbiel się wchłonie.Kava, godaweri lubią tę wiadomość
-
a ja mam zbliżone do godaweri pytanie. Chcę wykluczyć czekanei na @ w nieskończonośc, więc mam zamiar brać dupka od 17 dc. Tylko boje się, że jeśli będzie przed owu, to ją zablokuje, zrobi siętorbiel i teżbędzie problem przy stymulacji. Czy raczej progesteron spowoduje i tak wchłonięcie się ewentualnej torbieli?
-
aniesiack wrote:Dziewczyny czy można zastąpić czymś innym Lutinus? Bo do 12ego tygodnia ciąży to na bank przez niego zbankrutuję
Kochana ja stosuje luteine 200 do pochwowo i luteine 2*50 pod jezyka 3 razy dzuennieaniesiack lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Progesteron też może spowodować wchłonięcie się torbieli, podobno.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
lipa wrote:a ja mam zbliżone do godaweri pytanie. Chcę wykluczyć czekanei na @ w nieskończonośc, więc mam zamiar brać dupka od 17 dc. Tylko boje się, że jeśli będzie przed owu, to ją zablokuje, zrobi siętorbiel i teżbędzie problem przy stymulacji. Czy raczej progesteron spowoduje i tak wchłonięcie się ewentualnej torbieli?
Musisz byc prawie pewna kiedy byla owulka, trzeci dzien po skoku tempki mozesz zacząć brać duphaston, czy luteinę, wtedy juz bedzie prawie na pewno po owu. Nie zrobi sie wtedy torbiel, a nawet jesli by powstała, to sie wchlonie od progesteronie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:17
lipa lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny!
Wczoraj przyjelam zastrzryk Decapeptyl Depot 3,75mg. Byl to 21 dzien cyklu poprzedzajacego (mam nadzieje!) in vitro.
Czy ktora z Was przyjmowala ten zastrzyk w podobnym czasie?
Wyczytalam dzis, ze przyjecie Decapeptulu moze wskazywac na cykl bezowulacyjny - co to znaczy z perspektywy in vitro? Czy ktora z Was miala in vitro ta metoda? -
aneczka2015 wrote:Kochana ja stosuje luteine 200 do pochwowo i luteine 2*50 pod jezyka 3 razy dzuennie
Musze w takim razie poprosić lekarza, żeby mi zmienił tego lutinusa, bo co tydzień wydawać 140zl na niego to średniododatkowo biorę luteine 2x dziennie podjezykowo.
-
Dziewczyny ja już po punkcji, pobrali 9 pęcherzyków, teraz pozostaje czekać na telefon..
Trzymam kciuki za bety!!Inska, józefka, kuciak, lipa, Selena, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Konwalia, Justine, Tosia 1981, Agi83, sylwiaśta159, Asienka1184, mia6, Mimi86, OctAngel, Kava, MałaMi83 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016