X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska a Wy kochana kiedy się zakwalifikowaliscie ?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie badałyście sobie progesteron po transferze - jeszcze przed betą ? u mnie dziś 2 dzień po, no i zastanawiam się kiedy w ogóle wykonać to badanie.

a lekarz w invikcie kazał zrobić w związku z zarodeczkiem 4AA :)

Na testowanie jestem umówiona w Invikcie na 5.10 - także czekam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:29

Inska, pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Inska a Wy kochana kiedy się zakwalifikowaliscie ?

Pabelka88, my sciubiemy kazdy grosz i placimy sami :(

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziewczyny ja już po punkcji, pobrali 9 pęcherzyków, teraz pozostaje czekać na telefon..
    Trzymam kciuki za bety!! :-)
    Kciuki za silne zarodeczki :))

Karolina1111 lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzieki za odpowiedz Skarbie!
    Tak wlasnie wyczytalam, ze ten zastrzyk usypia jajniki, daje im odpoczac, co pomaga w pozbyciu sie torbieli.
    Mialas normalnie okres po nim? Troche swiruje, poniewaz nic mi Profesor nie wyjasnil; kazal przyjac zastrzyk w 21 dniu cyklu (czyli wczoraj), potem pojawic sie 13 padziernika na wizycie. Gdybym dostala normalnie okres, to bylaby to polowa cyklu prawie..czy to dobrze czy zle ze wzgledu na ewentualna stymulacje? Wstyd sie przyznac, ze ja nawet nie wiem kiedy stymulacje sie rozpoczyna...Ach te niewiadome!

Ja stymulację miałam na protokole krótki więc trudno mi się w tej kwestii wypowiedzieć, ale myślę że lekarz odpowiednio CI daty wyznaczył.

Widzę, że jesteś w tej samej klinice ;)
    Co do okresu miałam normalnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:29

Inska lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Moje drogie badałyście sobie progesteron po transferze - jeszcze przed betą ? u mnie dziś 2 dzień po, no i zastanawiam się kiedy w ogóle wykonać to badanie.

a lekarz w invikcie kazał zrobić w związku z zarodeczkiem 4AA :)

Na testowanie jestem umówiona w Invikcie na 5.10 - także czekam.
    Ja bede robic bete i progesteron 8 dpt. Dzisiaj moj 1dpt takze jeszcze tydzien.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi daj znać jak po wizycie :)

• Inska Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ja stymulację miałam na protokole krótki więc trudno mi się w tej kwestii wypowiedzieć, ale myślę że lekarz odpowiednio CI daty wyznaczył.

Widzę, że jesteś w tej samej klinice ;)
    Co do okresu miałam normalnie. :)

Daty wyznaczyl, ale nie wytlumaczyl ani jakim protokolem pojdziemy, ani na co ten zastrzyk czy inne leki, ktore przyjmuje, choc teraz juz wyczytalam, ze biore progesteron, pewnie tez na pozbycie sie torbiela.

Tak tak, tez Kriobank. Ogolnie super poki co, tylko chyba bylam tak zaaferowana wszystkim, ze nie zadalam zadnych pytan i teraz sie glowie. Dobrze, ze jest OvuFriend ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:41

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny podczas brania anty pojawiła się mała torbiel na jajniku..
    Jest 12 dc, jeszcze 2 tygodnie brania tabletek przede mną. Lekarz nie widzi przeciwskazań i po okresie Menopur i Fostimon...Myślicie, że ma racje? Stymulacja z torbiela czynnościowa? Cos mi to śmierdzi....Boje sie o jajnik...

Mi się torbiel wchłaniała 3 cykle na antykach, dopóki była to nie było mowy o stymulacji.

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    W przyszły weekend będę blisko naszej południowej granicy i chciałam skorzystać z tamtych aptek i kupić agolutin (mam receptę). Czy któraś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Zastanawiam się:
    -czy lepiej Czechy czy Słowacja?
    -czy ceny są tam faktycznie lepsze? (w pl płaciłam 200zł za opakowanie)
    -czy nie będzie problemu z realizacją naszej recepty (podobno w UE powinno być ok...)

Będę wdzięczna za wszelkie rady :)

Jak kupowałam utrogestan na pl recepte i nie było problemu. Byłam i w Czechach i na Słowacji. Cena na pewno będzie lepsza.

http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/agolutin-30615.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:59

arlenka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Ja bede robic bete i progesteron 8 dpt. Dzisiaj moj 1dpt takze jeszcze tydzien.

ja jestem troszke zaskoczona tym że kazał zbadać progesteron jeszcze przed testowaniem, no cóż zrobię tak jak mówił. Ja na betę idę dopiero 5.10

nie wiem ale chyba coś ze mną nie tak jest bo, po pierwsze nie dociera do mnie to że już jestem po transferze, zachowuję się normalnie jakby nic się nie stało - choć wcześniej myślałam że po zabiegu będzie inaczej, no i w ogóle dobrze się czuje, ani nie bolał mnie w trakcie transferu brzuch ani po transferze, kompletnie nic nie czuję a po drugie nawet nie myślę czy się uda czy nie. Może moje zachowanie wynika z tego że wiele razy się nakręcałam na ciąże. Sama już nie wiem.

Inska lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• godaweri Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jak kupowałam utrogestan na pl recepte i nie było problemu. Byłam i w Czechach i na Słowacji. Cena na pewno będzie lepsza.

http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/agolutin-30615.html

Arlenka. Jeździłam regularnie do Cieszyna apteka Agel maja po polsku stronę internetowa. Za 10opakowan po 5 zastrzyków płaciłam ok. 120zl. Receptę pisała mi ginekolog w Polsce. Trzeba napisać dawkowanie 1x1, bo jak bedzie inne, to nie przyjmą Ci w Czechach w aptece. Jak bedziesz chcieć coś widzieć dokładnie, to pisz na priv, chętnie pomogę. Aha i najpierw pisałam maila do tej apteki, ze zamawiam tyle a tyle opakowań i ze odbiorę wtedy, a wtedy. Najczęściej jechaliśmy w sobote.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:46

Inska, arlenka, Mimbla lubią tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Hej, pisałam tu jakiś czas temu a AMH miałam 0,6 , po poleceniu brania dhea i wit d [plus inne witaminki ] AMH mi się poprawiło do 0,79 :) Chciałabym znaleźć teraz jakiegoś lekarza, który może mnie pokieruje coś dalej zleci a nie od razu na in vitro jak to chciał lekarz z kliniki z Pozniania. Poradzicie coś?:)
    Mnie tez dhea wit d + kq10 uratowal:) może nie mialam tak niskiej rezerwy ale znaczaco poprawiła się jakość komórek jajowych. Twoj wynik super :)

Kokardka44, gosia81 lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:
    Mi się torbiel wchłaniała 3 cykle na antykach, dopóki była to nie było mowy o stymulacji.

Kochana najlepsze jest to, ze tej torbieli nie bylo po owulacji w poprzednim cyklu, bo byłam na usg. Było czysto, liczne male pęcherzyki na obu jajnikach. W 5dc zaczęłam brać antyki, a w 12dc torbielka. Skąd to sie mogło wziac? I nie jest endometrialna (mam endometriozę). Kurde byłam tak zestresowana wizyta, ze nie zapytałam lekarza co to.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:10

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Mnie tez dhea wit d + kq10 uratowal:) może nie mialam tak niskiej rezerwy ale znaczaco poprawiła się jakość komórek jajowych. Twoj wynik super :)

Mrth666 :) Liczyłam, że się odezwiesz :) :) W ogóle GRATULACJE widzę suwaczek!!!! wow :) Dajesz nadzieje :) Powiedz mi jak długo brałaś witaminki? :)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ten zestaw na polepszenie jakosci komórek to kazda z nas moze brać?

mrth666 lubi tę wiadomość

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Cześć Dziewczyny, nie dotarłam dziś na badania więc wyniki bety będą dopiero jutro :) Będzie to 10dpt 3dniowych zarodków wiec jak ma coś być to już napewno będzie.
    Zwiększyłam dawkę lutinusa i dodałam luteinę żeby podrasować progesteron (łącznie biorę na dobę ok 800).
    Czekamy zatem :)

Trzymam mocno kciuki!!! :D

Justine lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może co oznacza określenie zarodka "expandowane AA" albo "pełne AA" ?

Sansivieria lubi tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Arlenka. Jeździłam regularnie do Cieszyna apteka Angel maja po polsku stronę internetowa. Za 10opakowan po 5 zastrzyków płaciłam ok. 120zl. Receptę pisała mi ginekolog w Polsce. Trzeba napisać dawkowanie 1x1, bo jak bedzie inne, to nie przyjmą Ci w Czechach w aptece. Jak bedziesz chcieć coś widzieć dokładnie, to pisz na priv, chętnie pomogę. Aha i najpierw pisałam maila do tej apteki, ze zamawiam tyle a tyle opakowań i ze odbiorę wtedy, a wtedy. Najczęściej jechaliśmy w sobote.

Godaweri wielkie dzięki!:) Wysyłam zaproszenie, jak będę miała wątpliwości pozwolę sobie napisać:) Różnica w cenie powalająca...ładnie kliniki na nas zarabiają :|

Mimbla lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    dokładnie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Nasza invikta pozostawia wiele do życzenia no ale trzeba jeszcze powalczyć :)

Byłam w Invimedzie w styczniu na konsultacji i takiegoś super wrarzenia na mnie nie zrobili a byłam u dr .Ż ...raczej nie miły gość od razu usłyszałam ivf po usg i poinformował ze teraz mają promocje ...
    Asiula86 super ,że @ się pojawiła :)

nie wiem o którym lekarzu mówisz, nie wiem tez jak Ci powiedział o promocji.. wiesz czasem jest tak, że lekarze informaują o promocjach, bo ludzi nie stać… rozumiem, że odczułaś to jako sprzedaż.

‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ