IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje drogie badałyście sobie progesteron po transferze - jeszcze przed betą ? u mnie dziś 2 dzień po, no i zastanawiam się kiedy w ogóle wykonać to badanie.
a lekarz w invikcie kazał zrobić w związku z zarodeczkiem 4AA
Na testowanie jestem umówiona w Invikcie na 5.10 - także czekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:29
Inska, pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
Inska wrote:Dzieki za odpowiedz Skarbie!
Tak wlasnie wyczytalam, ze ten zastrzyk usypia jajniki, daje im odpoczac, co pomaga w pozbyciu sie torbieli.
Mialas normalnie okres po nim? Troche swiruje, poniewaz nic mi Profesor nie wyjasnil; kazal przyjac zastrzyk w 21 dniu cyklu (czyli wczoraj), potem pojawic sie 13 padziernika na wizycie. Gdybym dostala normalnie okres, to bylaby to polowa cyklu prawie..czy to dobrze czy zle ze wzgledu na ewentualna stymulacje? Wstyd sie przyznac, ze ja nawet nie wiem kiedy stymulacje sie rozpoczyna...Ach te niewiadome!
Ja stymulację miałam na protokole krótki więc trudno mi się w tej kwestii wypowiedzieć, ale myślę że lekarz odpowiednio CI daty wyznaczył.
Widzę, że jesteś w tej samej klinice
Co do okresu miałam normalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:29
Inska lubi tę wiadomość
-
Eliz wrote:Moje drogie badałyście sobie progesteron po transferze - jeszcze przed betą ? u mnie dziś 2 dzień po, no i zastanawiam się kiedy w ogóle wykonać to badanie.
a lekarz w invikcie kazał zrobić w związku z zarodeczkiem 4AA
Na testowanie jestem umówiona w Invikcie na 5.10 - także czekam.pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualny
-
Agnieszka_A. wrote:Ja stymulację miałam na protokole krótki więc trudno mi się w tej kwestii wypowiedzieć, ale myślę że lekarz odpowiednio CI daty wyznaczył.
Widzę, że jesteś w tej samej klinice
Co do okresu miałam normalnie.
Daty wyznaczyl, ale nie wytlumaczyl ani jakim protokolem pojdziemy, ani na co ten zastrzyk czy inne leki, ktore przyjmuje, choc teraz juz wyczytalam, ze biore progesteron, pewnie tez na pozbycie sie torbiela.
Tak tak, tez Kriobank. Ogolnie super poki co, tylko chyba bylam tak zaaferowana wszystkim, ze nie zadalam zadnych pytan i teraz sie glowie. Dobrze, ze jest OvuFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:41
-
godaweri wrote:Dziewczyny podczas brania anty pojawiła się mała torbiel na jajniku..
Jest 12 dc, jeszcze 2 tygodnie brania tabletek przede mną. Lekarz nie widzi przeciwskazań i po okresie Menopur i Fostimon...Myślicie, że ma racje? Stymulacja z torbiela czynnościowa? Cos mi to śmierdzi....Boje sie o jajnik...
Mi się torbiel wchłaniała 3 cykle na antykach, dopóki była to nie było mowy o stymulacji.17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
arlenka wrote:Cześć dziewczyny:)
W przyszły weekend będę blisko naszej południowej granicy i chciałam skorzystać z tamtych aptek i kupić agolutin (mam receptę). Czy któraś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Zastanawiam się:
-czy lepiej Czechy czy Słowacja?
-czy ceny są tam faktycznie lepsze? (w pl płaciłam 200zł za opakowanie)
-czy nie będzie problemu z realizacją naszej recepty (podobno w UE powinno być ok...)
Będę wdzięczna za wszelkie rady
Jak kupowałam utrogestan na pl recepte i nie było problemu. Byłam i w Czechach i na Słowacji. Cena na pewno będzie lepsza.
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/agolutin-30615.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:59
arlenka lubi tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Ja bede robic bete i progesteron 8 dpt. Dzisiaj moj 1dpt takze jeszcze tydzien.
ja jestem troszke zaskoczona tym że kazał zbadać progesteron jeszcze przed testowaniem, no cóż zrobię tak jak mówił. Ja na betę idę dopiero 5.10
nie wiem ale chyba coś ze mną nie tak jest bo, po pierwsze nie dociera do mnie to że już jestem po transferze, zachowuję się normalnie jakby nic się nie stało - choć wcześniej myślałam że po zabiegu będzie inaczej, no i w ogóle dobrze się czuje, ani nie bolał mnie w trakcie transferu brzuch ani po transferze, kompletnie nic nie czuję a po drugie nawet nie myślę czy się uda czy nie. Może moje zachowanie wynika z tego że wiele razy się nakręcałam na ciąże. Sama już nie wiem.Inska lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Anatolka wrote:Jak kupowałam utrogestan na pl recepte i nie było problemu. Byłam i w Czechach i na Słowacji. Cena na pewno będzie lepsza.
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/agolutin-30615.html
Arlenka. Jeździłam regularnie do Cieszyna apteka Agel maja po polsku stronę internetowa. Za 10opakowan po 5 zastrzyków płaciłam ok. 120zl. Receptę pisała mi ginekolog w Polsce. Trzeba napisać dawkowanie 1x1, bo jak bedzie inne, to nie przyjmą Ci w Czechach w aptece. Jak bedziesz chcieć coś widzieć dokładnie, to pisz na priv, chętnie pomogę. Aha i najpierw pisałam maila do tej apteki, ze zamawiam tyle a tyle opakowań i ze odbiorę wtedy, a wtedy. Najczęściej jechaliśmy w sobote.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:46
Inska, arlenka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Kokardka44 wrote:Hej, pisałam tu jakiś czas temu a AMH miałam 0,6 , po poleceniu brania dhea i wit d [plus inne witaminki ] AMH mi się poprawiło do 0,79
Chciałabym znaleźć teraz jakiegoś lekarza, który może mnie pokieruje coś dalej zleci a nie od razu na in vitro jak to chciał lekarz z kliniki z Pozniania. Poradzicie coś?
Kokardka44, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Asienka1184 wrote:Mi się torbiel wchłaniała 3 cykle na antykach, dopóki była to nie było mowy o stymulacji.
Kochana najlepsze jest to, ze tej torbieli nie bylo po owulacji w poprzednim cyklu, bo byłam na usg. Było czysto, liczne male pęcherzyki na obu jajnikach. W 5dc zaczęłam brać antyki, a w 12dc torbielka. Skąd to sie mogło wziac? I nie jest endometrialna (mam endometriozę). Kurde byłam tak zestresowana wizyta, ze nie zapytałam lekarza co to.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:10
-
mrth666 wrote:Mnie tez dhea wit d + kq10 uratowal:) może nie mialam tak niskiej rezerwy ale znaczaco poprawiła się jakość komórek jajowych. Twoj wynik super
Mrth666Liczyłam, że się odezwiesz
W ogóle GRATULACJE widzę suwaczek!!!! wow
Dajesz nadzieje
Powiedz mi jak długo brałaś witaminki?
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
nick nieaktualny
-
Justine wrote:Cześć Dziewczyny, nie dotarłam dziś na badania więc wyniki bety będą dopiero jutro
Będzie to 10dpt 3dniowych zarodków wiec jak ma coś być to już napewno będzie.
Zwiększyłam dawkę lutinusa i dodałam luteinę żeby podrasować progesteron (łącznie biorę na dobę ok 800).
Czekamy zatem
Trzymam mocno kciuki!!!Justine lubi tę wiadomość
-
Wiecie może co oznacza określenie zarodka "expandowane AA" albo "pełne AA" ?
Sansivieria lubi tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
godaweri wrote:Arlenka. Jeździłam regularnie do Cieszyna apteka Angel maja po polsku stronę internetowa. Za 10opakowan po 5 zastrzyków płaciłam ok. 120zl. Receptę pisała mi ginekolog w Polsce. Trzeba napisać dawkowanie 1x1, bo jak bedzie inne, to nie przyjmą Ci w Czechach w aptece. Jak bedziesz chcieć coś widzieć dokładnie, to pisz na priv, chętnie pomogę. Aha i najpierw pisałam maila do tej apteki, ze zamawiam tyle a tyle opakowań i ze odbiorę wtedy, a wtedy. Najczęściej jechaliśmy w sobote.
Godaweri wielkie dzięki!Wysyłam zaproszenie, jak będę miała wątpliwości pozwolę sobie napisać
Różnica w cenie powalająca...ładnie kliniki na nas zarabiają
Mimbla lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
mysza89 wrote:dokładnie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Nasza invikta pozostawia wiele do życzenia no ale trzeba jeszcze powalczyć
Byłam w Invimedzie w styczniu na konsultacji i takiegoś super wrarzenia na mnie nie zrobili a byłam u dr .Ż ...raczej nie miły gość od razu usłyszałam ivf po usg i poinformował ze teraz mają promocje ...
Asiula86 super ,że @ się pojawiła
nie wiem o którym lekarzu mówisz, nie wiem tez jak Ci powiedział o promocji.. wiesz czasem jest tak, że lekarze informaują o promocjach, bo ludzi nie stać… rozumiem, że odczułaś to jako sprzedaż.