IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina1111 wrote:Dziewczyny ja już po punkcji, pobrali 9 pęcherzyków, teraz pozostaje czekać na telefon..
Trzymam kciuki za bety!!
No to teraz ostry sex na szkle Was czekapowodzenia
pragnaca dzidziusia, Agi83, Karolina1111, Pola7 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Hej, pisałam tu jakiś czas temu a AMH miałam 0,6 , po poleceniu brania dhea i wit d [plus inne witaminki ] AMH mi się poprawiło do 0,79
Chciałabym znaleźć teraz jakiegoś lekarza, który może mnie pokieruje coś dalej zleci a nie od razu na in vitro jak to chciał lekarz z kliniki z Pozniania. Poradzicie coś?
mrth666, gosia81 lubią tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Cześć dziewczyny:)
W przyszły weekend będę blisko naszej południowej granicy i chciałam skorzystać z tamtych aptek i kupić agolutin (mam receptę). Czy któraś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Zastanawiam się:
-czy lepiej Czechy czy Słowacja?
-czy ceny są tam faktycznie lepsze? (w pl płaciłam 200zł za opakowanie)
-czy nie będzie problemu z realizacją naszej recepty (podobno w UE powinno być ok...)
Będę wdzięczna za wszelkie radyV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
a mam pytanie odnośnie wysokiego amh...czyli 8,2. Czy dawka menopuru 150 to nie za mało? Bo w jajnikach nic nie czuje, a w piątek to już wizyta 2ds. Co po tej wyzycie może dr przepisać...? Dalej jakieś zastrzyki czy to już koniec na Gonapeptylu i Menopurze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:52
-
aniesiack wrote:Józefka kiedy testujesz?
jednak dopiero w piatek tak jak mam na zaleceniu, chyba spanikowałam. I pytanko do Was dziewczynki, u mnie w klinice nie robią żadnych weryfikacji i zastanawiam się czy warto by było zrobić oprócz bety, poziom progesteronu (tak na przyszłość) jak reaguje na leki i wogóle co Wy na tohttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Alincia wrote:a mam pytanie odnośnie wysokiego amh...czyli 8,2. Czy dawka menopuru 150 to nie za mało? Bo w jajnikach nic nie czuje, a w piątek to już wizyta 2ds. Co po tej wyzycie może dr przepisać...? Dalej jakieś zastrzyki czy to już koniec na Gonapeptylu i Menopurze?
Ja mam AMH 8,6. Miałam Menopur i Cetrotide.Alincia lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Czesc Dziewczyny!
Wczoraj przyjelam zastrzryk Decapeptyl Depot 3,75mg. Byl to 21 dzien cyklu poprzedzajacego (mam nadzieje!) in vitro.
Czy ktora z Was przyjmowala ten zastrzyk w podobnym czasie?
Wyczytalam dzis, ze przyjecie Decapeptulu moze wskazywac na cykl bezowulacyjny - co to znaczy z perspektywy in vitro? Czy ktora z Was miala in vitro ta metoda?
Ja miałam ten zastrzyk przed crio. Miałam mieć crio na cyklu sztucznym. Dopiero po tym zastrzyku wchłonęła mi się torbiel na jajniku.Inska lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:Ja miałam ten zastrzyk przed crio. Miałam mieć crio na cyklu sztucznym. Dopiero po tym zastrzyku wchłonęła mi się torbiel na jajniku.
Dzieki za odpowiedz Agnieszka_A!
Przepraszam Cie, ale jestem kompletnie nowa, co to znaczy cykl sztuczny?
Przykro mi Kochana, ze zarodeczki nie przetrwalyxxx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:03
-
Inska wrote:Dzieki za odpowiedz Agnieszka_A!
Przepraszam Cie, ale jestem kompletnie nowa, co to znaczy cykl sztuczny?
Przykro mi Kochana, ze zarodeczki nie przetrwalyxxx
U mnie naturalnie nie występowała owulacja. Miałam skłonność do torbieli. Lekarz tym zastrzykiem wprowadził mnie w stan sztucznej menopauzy i potem przygotowywał endometrium do transferu lekami. Wszystko poszło dobrze i właściwie na leki reagowałam. No ale niestety wyszło jak wyszło.
Cykl sztuczny jest teoretycznie wtedy, gdy jest problem z owulacją.Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agnieszka_A. wrote:U mnie naturalnie nie występowała owulacja. Miałam skłonność do torbieli. Lekarz tym zastrzykiem wprowadził mnie w stan sztucznej menopauzy i potem przygotowywał endometrium do transferu lekami. Wszystko poszło dobrze i właściwie na leki reagowałam. No ale niestety wyszło jak wyszło.
Cykl sztuczny jest teoretycznie wtedy, gdy jest problem z owulacją.
Dzieki za odpowiedz Skarbie!
Tak wlasnie wyczytalam, ze ten zastrzyk usypia jajniki, daje im odpoczac, co pomaga w pozbyciu sie torbieli.
Mialas normalnie okres po nim? Troche swiruje, poniewaz nic mi Profesor nie wyjasnil; kazal przyjac zastrzyk w 21 dniu cyklu (czyli wczoraj), potem pojawic sie 13 padziernika na wizycie. Gdybym dostala normalnie okres, to bylaby to polowa cyklu prawie..czy to dobrze czy zle ze wzgledu na ewentualna stymulacje? Wstyd sie przyznac, ze ja nawet nie wiem kiedy stymulacje sie rozpoczyna...Ach te niewiadome!
-
Cześć Dziewczyny, nie dotarłam dziś na badania więc wyniki bety będą dopiero jutro
Będzie to 10dpt 3dniowych zarodków wiec jak ma coś być to już napewno będzie.
Zwiększyłam dawkę lutinusa i dodałam luteinę żeby podrasować progesteron (łącznie biorę na dobę ok 800).
Czekamy zatem
Inska, sylwiaśta159, Mimbla, aneczka2015, Eliz, SzewskaPasja, Asiula86, pragnaca dzidziusia, Konwalia, mia6, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Cześć Dziewczyny, nie dotarłam dziś na badania więc wyniki bety będą dopiero jutro
Będzie to 10dpt 3dniowych zarodków wiec jak ma coś być to już napewno będzie.
Zwiększyłam dawkę lutinusa i dodałam luteinę żeby podrasować progesteron (łącznie biorę na dobę ok 800).
Czekamy zatem
Powodzenia Justine! Bede trzymac kciuki! -
nick nieaktualnyKokardka44 wrote:Hej, pisałam tu jakiś czas temu a AMH miałam 0,6 , po poleceniu brania dhea i wit d [plus inne witaminki ] AMH mi się poprawiło do 0,79
Chciałabym znaleźć teraz jakiegoś lekarza, który może mnie pokieruje coś dalej zleci a nie od razu na in vitro jak to chciał lekarz z kliniki z Pozniania. Poradzicie coś?
Kava lubi tę wiadomość