X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziewczyny ja już po punkcji, pobrali 9 pęcherzyków, teraz pozostaje czekać na telefon..
    Trzymam kciuki za bety!! :-)

Gratulacje! Trzymam kciuki Kochana!

Karolina1111 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziewczyny ja już po punkcji, pobrali 9 pęcherzyków, teraz pozostaje czekać na telefon..
    Trzymam kciuki za bety!! :-)

No to teraz ostry sex na szkle Was czeka ;) powodzenia :)

pragnaca dzidziusia, Agi83, Karolina1111, Pola7 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pisałam tu jakiś czas temu a AMH miałam 0,6 , po poleceniu brania dhea i wit d [plus inne witaminki ] AMH mi się poprawiło do 0,79 :) Chciałabym znaleźć teraz jakiegoś lekarza, który może mnie pokieruje coś dalej zleci a nie od razu na in vitro jak to chciał lekarz z kliniki z Pozniania. Poradzicie coś?:)

mrth666, gosia81 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka kiedy testujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:37

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    W przyszły weekend będę blisko naszej południowej granicy i chciałam skorzystać z tamtych aptek i kupić agolutin (mam receptę). Czy któraś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Zastanawiam się:
    -czy lepiej Czechy czy Słowacja?
    -czy ceny są tam faktycznie lepsze? (w pl płaciłam 200zł za opakowanie)
    -czy nie będzie problemu z realizacją naszej recepty (podobno w UE powinno być ok...)

Będę wdzięczna za wszelkie rady :)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie odnośnie wysokiego amh...czyli 8,2. Czy dawka menopuru 150 to nie za mało? Bo w jajnikach nic nie czuje, a w piątek to już wizyta 2ds. Co po tej wyzycie może dr przepisać...? Dalej jakieś zastrzyki czy to już koniec na Gonapeptylu i Menopurze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:52

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za wszustkie bety:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:53

Inska lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    trzymam kciuki za wszustkie bety:)
    Ja bralam tylko menopur i gonalpeptyd i bylo ok. Pozdrawiam

Alincia lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Józefka kiedy testujesz? :)

jednak dopiero w piatek tak jak mam na zaleceniu, chyba spanikowałam. I pytanko do Was dziewczynki, u mnie w klinice nie robią żadnych weryfikacji i zastanawiam się czy warto by było zrobić oprócz bety, poziom progesteronu (tak na przyszłość) jak reaguje na leki i wogóle co Wy na to :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    a mam pytanie odnośnie wysokiego amh...czyli 8,2. Czy dawka menopuru 150 to nie za mało? Bo w jajnikach nic nie czuje, a w piątek to już wizyta 2ds. Co po tej wyzycie może dr przepisać...? Dalej jakieś zastrzyki czy to już koniec na Gonapeptylu i Menopurze?

Ja mam AMH 8,6. Miałam Menopur i Cetrotide.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Czesc Dziewczyny!

Wczoraj przyjelam zastrzryk Decapeptyl Depot 3,75mg. Byl to 21 dzien cyklu poprzedzajacego (mam nadzieje!) in vitro.

Czy ktora z Was przyjmowala ten zastrzyk w podobnym czasie?

Wyczytalam dzis, ze przyjecie Decapeptulu moze wskazywac na cykl bezowulacyjny - co to znaczy z perspektywy in vitro? Czy ktora z Was miala in vitro ta metoda?

Ja miałam ten zastrzyk przed crio. Miałam mieć crio na cyklu sztucznym. Dopiero po tym zastrzyku wchłonęła mi się torbiel na jajniku.

Inska lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka u mnie w klinice zawsze testuja bete, progesteron i estradiol. U mnie 1dpt ciekwe jak tam malenstwa. A za ciebie trzymam kciuki :)

józefka lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Inska Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ja miałam ten zastrzyk przed crio. Miałam mieć crio na cyklu sztucznym. Dopiero po tym zastrzyku wchłonęła mi się torbiel na jajniku.

Dzieki za odpowiedz Agnieszka_A!

Przepraszam Cie, ale jestem kompletnie nowa, co to znaczy cykl sztuczny?
    Przykro mi Kochana, ze zarodeczki nie przetrwaly :( xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:03

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzieki za odpowiedz Agnieszka_A!

Przepraszam Cie, ale jestem kompletnie nowa, co to znaczy cykl sztuczny?
    Przykro mi Kochana, ze zarodeczki nie przetrwaly :( xxx

U mnie naturalnie nie występowała owulacja. Miałam skłonność do torbieli. Lekarz tym zastrzykiem wprowadził mnie w stan sztucznej menopauzy i potem przygotowywał endometrium do transferu lekami. Wszystko poszło dobrze i właściwie na leki reagowałam. No ale niestety wyszło jak wyszło.

Cykl sztuczny jest teoretycznie wtedy, gdy jest problem z owulacją.

Inska lubi tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po tych 8dniach stymulacji co mnie będzie czekać w między czasie przed punkcją? dalsze zastrzyki czy parę dni wytchnienia?

jigt0hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A po tych 8dniach stymulacji co mnie będzie czekać w między czasie przed punkcją? dalsze zastrzyki czy parę dni wytchnienia?

Zastrzyk pregnyl lub ovitrelle dwie doby przed pick up i potem już pick up :)

• Inska Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    U mnie naturalnie nie występowała owulacja. Miałam skłonność do torbieli. Lekarz tym zastrzykiem wprowadził mnie w stan sztucznej menopauzy i potem przygotowywał endometrium do transferu lekami. Wszystko poszło dobrze i właściwie na leki reagowałam. No ale niestety wyszło jak wyszło.

Cykl sztuczny jest teoretycznie wtedy, gdy jest problem z owulacją.

Dzieki za odpowiedz Skarbie!
    Tak wlasnie wyczytalam, ze ten zastrzyk usypia jajniki, daje im odpoczac, co pomaga w pozbyciu sie torbieli.
    Mialas normalnie okres po nim? Troche swiruje, poniewaz nic mi Profesor nie wyjasnil; kazal przyjac zastrzyk w 21 dniu cyklu (czyli wczoraj), potem pojawic sie 13 padziernika na wizycie. Gdybym dostala normalnie okres, to bylaby to polowa cyklu prawie..czy to dobrze czy zle ze wzgledu na ewentualna stymulacje? Wstyd sie przyznac, ze ja nawet nie wiem kiedy stymulacje sie rozpoczyna...Ach te niewiadome!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie dotarłam dziś na badania więc wyniki bety będą dopiero jutro :) Będzie to 10dpt 3dniowych zarodków wiec jak ma coś być to już napewno będzie.
    Zwiększyłam dawkę lutinusa i dodałam luteinę żeby podrasować progesteron (łącznie biorę na dobę ok 800).
    Czekamy zatem :)

Inska, sylwiaśta159, Mimbla, aneczka2015, Eliz, SzewskaPasja, Asiula86, pragnaca dzidziusia, Konwalia, mia6, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Inska Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Cześć Dziewczyny, nie dotarłam dziś na badania więc wyniki bety będą dopiero jutro :) Będzie to 10dpt 3dniowych zarodków wiec jak ma coś być to już napewno będzie.
    Zwiększyłam dawkę lutinusa i dodałam luteinę żeby podrasować progesteron (łącznie biorę na dobę ok 800).
    Czekamy zatem :)

Powodzenia Justine! Bede trzymac kciuki!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Hej, pisałam tu jakiś czas temu a AMH miałam 0,6 , po poleceniu brania dhea i wit d [plus inne witaminki ] AMH mi się poprawiło do 0,79 :) Chciałabym znaleźć teraz jakiegoś lekarza, który może mnie pokieruje coś dalej zleci a nie od razu na in vitro jak to chciał lekarz z kliniki z Pozniania. Poradzicie coś?:)
    Kokardka robilas AMH w obydwu przypadkach w tym samym lab? Wiesz, moim zdaniem to AMH i tak nie jest zbyt wysokie i mysle, ze nie ma co tracic czasu- ale mowie to tylko z mojej perspektywy- nie jestem lekarzem ;)

Kava lubi tę wiadomość

‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ