X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z promocjami to trzeba uważać bo w praktyce jak klinika ma słabe osiągi to cóż nam po promocji. Uczyć się fachu embriolog i reszta zespołu powinna na koszt własny a nie pacjenta.

Godaweri dzięki za info o czeskiej aptece, ja sobie odnotowałam - w sobotę będę gina prosić o receptę i wypróbuję. Jesli możesz napisz mi swoje doświadczenia z tym lekiem na priv.

Interesowałoby mnie, czy masz porównanie z Prolutexem jeśli chodzi o branie, jest ten Agolutin bardziej oleisty, trudno się wchłania? I gdzie go wbijać, za przeproszeniem? Czy są w zestawie ampułkostrzykawki?

Bo Prolutex wiadoma sprawa - w brzuch. Zestaw akcesoriów trzeba dokupić, ale formulacja bardzo wodnista i np. u mnie ładnie się wchłania.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda klinika niestety ma coś 'za uszami' - ja będąc w Polmedisie we Wrocławiu wyszłam z płaczem. Byłam na konsultacji u dr który uważany jest za najlepszy w całej klinice i co i byłam zawiedziona. Po pierwsze w sposób jaki ze mną rozmawiał, po drugie wymyślił że mam macicie w ogóle po lewej stronie i pewnie to jest przyczyną problemu, gdy powiedziałam że mam kuracje z clo i luteiną odpowiedział że w moim przypadku to bez sensu, nie opłaca się tego w ogóle brać. Nic mi to nie da. A gdy zapytałam dlaczego tak uważa i skąd te twierdzenia nie potrafił odpowiedzieć. Mówił że przyczyn mojej niepłodności jest wiele. I nie jest w stanie powiedzieć co jest nie tak - ok rozumiem.
    Oczywiście mówił że mozliwości jest wiele, inseminacji no i in vitro. Ale w moim przypadku inseminacja też raczej się nie powiedzie. Czyli ogólnie mówiąc według tego lekarza jestem przypadkiem beznadziejnym, bo wszystko jest na nie.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Nadira Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy ten zestaw na polepszenie jakosci komórek to kazda z nas moze brać?
    Podbijam pytanie Ani

mrth666 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Dziewczyny każda klinika niestety ma coś 'za uszami' - ja będąc w Polmedisie we Wrocławiu wyszłam z płaczem. Byłam na konsultacji u dr który uważany jest za najlepszy w całej klinice i co i byłam zawiedziona. Po pierwsze w sposób jaki ze mną rozmawiał, po drugie wymyślił że mam macicie w ogóle po lewej stronie i pewnie to jest przyczyną problemu, gdy powiedziałam że mam kuracje z clo i luteiną odpowiedział że w moim przypadku to bez sensu, nie opłaca się tego w ogóle brać. Nic mi to nie da. A gdy zapytałam dlaczego tak uważa i skąd te twierdzenia nie potrafił odpowiedzieć. Mówił że przyczyn mojej niepłodności jest wiele. I nie jest w stanie powiedzieć co jest nie tak - ok rozumiem.
    Oczywiście mówił że mozliwości jest wiele, inseminacji no i in vitro. Ale w moim przypadku inseminacja też raczej się nie powiedzie. Czyli ogólnie mówiąc według tego lekarza jestem przypadkiem beznadziejnym, bo wszystko jest na nie.

Miejmy nadzieje ze po testowaniu, jednak okaze sie ze jestes świetnym przypadkiem i przyszla mama :). Walczymy kochana o nasze szczęście i nikt nas nie powstrzyma :)

Inska lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Z promocjami to trzeba uważać bo w praktyce jak klinika ma słabe osiągi to cóż nam po promocji. Uczyć się fachu embriolog i reszta zespołu powinna na koszt własny a nie pacjenta.

Godaweri dzięki za info o czeskiej aptece, ja sobie odnotowałam - w sobotę będę gina prosić o receptę i wypróbuję. Jesli możesz napisz mi swoje doświadczenia z tym lekiem na priv.

Interesowałoby mnie, czy masz porównanie z Prolutexem jeśli chodzi o branie, jest ten Agolutin bardziej oleisty, trudno się wchłania? I gdzie go wbijać, za przeproszeniem? Czy są w zestawie ampułkostrzykawki?

Bo Prolutex wiadoma sprawa - w brzuch. Zestaw akcesoriów trzeba dokupić, ale formulacja bardzo wodnista i np. u mnie ładnie się wchłania.

Mimbla ja mogę napisać od siebie. Agolutin jest oleisty, miejsce po zastrzyku boli. Podajesz domięśniowo, np w tyłek, ja dawałam w udo bo w tyłek sama nie miałam jak;)
    Ja mam problem z podbiciem progesteronu, na 3xlutinus i 2xprolutex (dziennie) miałam wyniki prg ok 16, przy 3xlutinus i 1xagolutin ok 60.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i w opakowaniu są tylko ampułki, resztę trzeba dokupić.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Miejmy nadzieje ze po testowaniu, jednak okaze sie ze jestes świetnym przypadkiem i przyszla mama :). Walczymy kochana o nasze szczęście i nikt nas nie powstrzyma :)

Mam nadzieje że Invikta przyniesie mi szczęście :) niebawem się okaże.
    Ja trzymam kciuki za te co czekają na transfer, za te co robią betki i te przyszłe które dopiero zaczynają przygodę z in vitro.
    Dziewczyny biust do przodu :))) będzie ok! :*

Agnieszka_A., Inska, aneczka2015, Takanijaka, Karolina1111, Asiula86 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Daty wyznaczyl, ale nie wytlumaczyl ani jakim protokolem pojdziemy, ani na co ten zastrzyk czy inne leki, ktore przyjmuje, choc teraz juz wyczytalam, ze biore progesteron, pewnie tez na pozbycie sie torbiela.

Tak tak, tez Kriobank. Ogolnie super poki co, tylko chyba bylam tak zaaferowana wszystkim, ze nie zadalam zadnych pytan i teraz sie glowie. Dobrze, ze jest OvuFriend ;-)

Powoli wszystko ogarniesz :)
    Ja na początku też miałam z tym problem. Nie wiedziałam co zrobić z reklamówką leków po przyniesieniu z apteki. Dzięki forum wiele się dowiedziałam.
    Dziewczyny to skarbnica wiedzy i nieocenione wsparcie.:)

• Inska Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, jednak sa lekarze, ktorym nalezaloby prawo wykonywania zawodu odebrac! Jestes przypadkiem cudownym i wierze, ze sie uda! Przypadkiem beznadziejnym z pewnoscia byl ten lekarz!

Aneczka2015, dokladnie! No i mam swieczki w oczach! Co ja bym bez Waszych wpisow zrobila! Od tygodni czytam i podziwiam i czerpie sile od Was Kochane!

Damy rade! Jak to mowia "Nothing worth having, comes easy!"

aneczka2015 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka44 wrote:
    Mrth666 :) Liczyłam, że się odezwiesz :) :) W ogóle GRATULACJE widzę suwaczek!!!! wow :) Dajesz nadzieje :) Powiedz mi jak długo brałaś witaminki? :)
    Odezwalam się bo roznica przed i po była zasadnicza. Juz nie chodzi o ilosc komorek ale o jakosc. W sumie wszystko mam opisane w pamiętniku. Bralam 3 miesiace bo po 2 jeszcze byla zla reakcja jajnikow i przerwali mi stymulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:14

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff beta z dziś 67,56 wzrost o ponad 100% chyba jest dobrze!!!!

asieńka, mrth666, mysza89, La-mia, aneczka2015, Inska, lipa, Agnieszka_A., pragnaca dzidziusia, Anatolka, Asienka1184, Agi83, iga 79, kassik, mia6, kuciak, józefka, Justine, muszynka, Karolina1111, Abra, pabelka88, Anko:-), Tosia 1981, Asiula86, Konwalia, Takanijaka, Mimi86, SzewskaPasja, shooa, Kava, Lilou1984, justa1234, MałaMi83, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    jest bardzo dobrze :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżę do końca tygodnia!! to cholerne plamienie mnie wkurza ale aplikuje dodatkowo luteinę, może moja macica nie wie o co chodzi 1 raz ma do czynienia z zagnieżdzeniem bo nigdy do niego nie doszło :/ już sama nie wiem

Inska, Mimbla, mrth666, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Konwalia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Mimbla ja mogę napisać od siebie. Agolutin jest oleisty, miejsce po zastrzyku boli. Podajesz domięśniowo, np w tyłek, ja dawałam w udo bo w tyłek sama nie miałam jak;)
    Ja mam problem z podbiciem progesteronu, na 3xlutinus i 2xprolutex (dziennie) miałam wyniki prg ok 16, przy 3xlutinus i 1xagolutin ok 60.

dziękuję Ci uprzejmie za odpowiedź.
    tak właśnie kojarzyłam, że Agu jest aplikowany domięśniowo i ma oleistą formułę.
    to mi niestety średnio pasuje, bo jak znam moje ciało i skórę, szprycowanie się w udo wiązałoby się z wizją podskórnych gul albo siniaków (skoro jest bolesny to nie ma siły, ślady zostają)... a męża o zastrzyk w du_ę nie mogę poprosić, zemdlałby przy tym chyba. Niestety ;-)

ja z prolutexem miałam ok. progesteron we krwi, jedyne co mi nie odpowiada to cena :/ no i to użeranie się z kupowaniem igieł... Sądzę że nie ma idealnego leku, cóż.

A orientujecie się któraś, czy mając polską receptę na żel z PRG, można ją zrealizować w UK? Czy jest w ogóle jakiś sprytny sposób żeby wykupić Crinone 8%, na receptę, legalnie, w Anglii, nie będąc ubezpieczonym w NHS?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Gratulacje! Powtórz jeszcze w 14dpt :)

pragnaca dzidziusia, myszaaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    leżę do końca tygodnia!! to cholerne plamienie mnie wkurza ale aplikuje dodatkowo luteinę, może moja macica nie wie o co chodzi 1 raz ma do czynienia z zagnieżdzeniem bo nigdy do niego nie doszło :/ już sama nie wiem

Myszaaa nie denerwuj się.
    Może Twoja macica właśnie stara się doprowadzić do zagnieżdżenia.
    Spróbuj kochana wyluzować.

pragnaca dzidziusia, myszaaa, aneczka2015, luger lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteście kochane !!! powtórzę na pewno, aczkolwiek dr nawet dziś nie kazał powtarzać tylko zaprosił na 9.10 na USG chyba bym umarła ze strachu do tego czasu!

a powiedzcie mi jak liczyć ciąże po punkcji ?

pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Po cichutku gratuluję :) i trzymam kciuki za dalszy przyrost !

Mimbla, myszaaa, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym tylko wtrącić, że wrzesień jako "9-ty miesiąc kalendarzowy" wygląda póki co nieźle...

Myszaa nie wiem czy mam rację ale zdaje się że wiek ciaży się liczy od 1 dnia cyklu, a nie od punkcji.
    Niech koleżanki dyżurne ekspertki poprawią jeśli się mylę
    ja tu jestem tylko sprzątająca.

Inska, Agi83, Moniaa lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalkulator ciąży, po ivf :)

http://www.ivf-infertility.com/calc_preg.php

myszaaa, aneczka2015, Anna255 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ