IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka2015 wrote:Ja mialam wczoraj robiony transfer i wyniki mam robic 30 września. Jak sie czujecu, takanijaka i Eliz?
Zależy czy fizycznie czy psychicznie. Fizycznie super. Jak by była w szczytowej formiepsychicznie gorzej - zaczynam się bać że nic z tego nie będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:46
-
hej
przepraszam że wczoraj nie napisałam co na wizycie - ale nie mogłam sie zalogować, a poniej juz czasu nie mialam.
No więc przystępujemy do IVF
Gin stweirdził że jestem przygotowana bo mialam histero i laparoskopie wiec wie co i jak i moge przystepowac do ivf.
Nistety stało sie to czego nie chcialam - bede szła DŁUGIM PROTOKOŁEM(ale jak mus to mus) - bede brała 3 zastrzyki dziennie (1 rano i 2 wieczorem) .
Od nowego cyklu mam brac miesiac tabletki antykoncepcyjne Yasmin i 20.10.15 przyjechac na wizyte to wtedy juz rozpisze mi stymulacje.sylwiaśta159, mia6, pragnaca dzidziusia, OctAngel lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyPrzy braku endometriozy i super AMH robi sie tez dlugi protokol? Jestem w szoku, myslalam ze tez bedzie krotki. Moze chce wyhodowac wiecej pecherzykow? No ale krotkim protokolem tez mozna. No nie wiem. W kazdym badz razie lekarz na pewno wie co robi
wiesz juz chociaz na czym stoisz i jaki jest plan
-
Wróciłam wczoraj z siatką leków do domu - bo juz mi dał recepte .
Mam przepisane :
- zastrzyki MENOPUR 600
- ZASTRZYKI PUREGON 600
- ZASTRZYKI GONAPEPTYL DAILY
- TABLETKI ENCORTON
To moja wałówka
aaaa co najwazniejsze gin przpisał mi wszytskie leki na refundacje, wiec zaplacilam groszeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:05
pragnaca dzidziusia, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:
Będzie więcej&&
Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aneczka2015 wrote:Ja mialam wczoraj robiony transfer i wyniki mam robic 30 września. Jak sie czujecu, takanijaka i Eliz?
Czuję się dobrze, nic mi nie dolega, brzuch nie boli. Jedynie relanium na mnie źle działa, po nim czuję się jak naćpana, chwieje się jak bym nie wiadomo ile wypiła %%%
ale poza tym jest ok. Mam mieszane uczucia, z jednej strony nadzieje mam że się uda, z drugiej strony nie nakręcam się na pozytywne wyniki. Zapewne stres mnie dopadnie w momencie odbioru wyniku bety.
A u ciebie jak ? W jakiej klinice jesteś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:14
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Cześć dziewczyny, u mnie klęska. Beta <1,2
12dpt. Jestem załamana, przeczuć dobrych nie miałam, ale nadzieja była do końca
-
W aptece przezyłam szok bo szykowalam sie na jakies 2 -3 tysiace, po refundacji myslalam ze zaplace okolo 1000 zl a za wsyztsko łącznie z tabletkami antykoncepcyjnymi (ktore nie byly refundowane) zaplaciłam UWAGA --- 208 zł szok
shooa, mia6, mrth666, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Takanijaka wrote:widze że tak samo miałyśmy transfer:)
ja mam zrobic progesterone w poniedziałek 28/08
ooo mam nadzieje, że ten 21.09 będzie dla nas szczęśliwya w jakiej klinice jesteś ? ja na testowanie umówiona jestem w invikcie 5.10 ale między czasie zrobie ten progesteron tylko zastanawiam się w jaki dzień byłoby najrozsądniej
bety wcześniej robić nie będę - co ma być to będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:19
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:W aptece przezyłam szok bo szykowalam sie na jakies 2 -3 tysiace, po refundacji myslalam ze zaplace okolo 1000 zl a za wsyztsko łącznie z tabletkami antykoncepcyjnymi (ktore nie byly refundowane) zaplaciłam UWAGA --- 208 zł szok
No to faktycznie mało zapłaciłaś... ja już ponad 4000 zł wydałam (łącznie z histeroskopią)
cafe - wspieram
Evaa - ja się dobrze czułam po zastrzykach, wręcz rewelacyjnie, że w końcu mogę odłożyć tabletki anty, po których czułam się fatalnieNie zauważyłam większych zmian...no może taką, że brzuch mi napuchnął tuż przed punkcją i do dzisiaj taki jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:23
Evaa lubi tę wiadomość
-
Evaa wrote:Czesc dziewczyny i ja podchodze do in vitro... w tym cyklu bede juz stymulowana... mam do Was pytanie... sa jakies skutki uboczne po tych zastrzykach jak sie czulyscie..z gory dziekuje za odpowiedz... i trzymam za Was kciuki zeby kazdej sie szybko pojawila 2ga kreska na tescie
ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, czułam się dobrzea masz gonapeptyl ?
Evaa lubi tę wiadomość