Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    dziękuję Ci uprzejmie za odpowiedź.
    tak właśnie kojarzyłam, że Agu jest aplikowany domięśniowo i ma oleistą formułę.
    to mi niestety średnio pasuje, bo jak znam moje ciało i skórę, szprycowanie się w udo wiązałoby się z wizją podskórnych gul albo siniaków (skoro jest bolesny to nie ma siły, ślady zostają)... a męża o zastrzyk w du_ę nie mogę poprosić, zemdlałby przy tym chyba. Niestety ;-)

ja z prolutexem miałam ok. progesteron we krwi, jedyne co mi nie odpowiada to cena :/ no i to użeranie się z kupowaniem igieł... Sądzę że nie ma idealnego leku, cóż.

A orientujecie się któraś, czy mając polską receptę na żel z PRG, można ją zrealizować w UK? Czy jest w ogóle jakiś sprytny sposób żeby wykupić Crinone 8%, na receptę, legalnie, w Anglii, nie będąc ubezpieczonym w NHS?

Dobrze wypisana polska recepta powinna zostać bez problemu zrealizowana w całej UE. Bez znaczenia na co jest. Utrogestanu i agolutinu też w Polsce nie ma a kupujemy :-)

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    dziękuję Ci uprzejmie za odpowiedź.
    tak właśnie kojarzyłam, że Agu jest aplikowany domięśniowo i ma oleistą formułę.
    to mi niestety średnio pasuje, bo jak znam moje ciało i skórę, szprycowanie się w udo wiązałoby się z wizją podskórnych gul albo siniaków (skoro jest bolesny to nie ma siły, ślady zostają)... a męża o zastrzyk w du_ę nie mogę poprosić, zemdlałby przy tym chyba. Niestety ;-)

ja z prolutexem miałam ok. progesteron we krwi, jedyne co mi nie odpowiada to cena :/ no i to użeranie się z kupowaniem igieł... Sądzę że nie ma idealnego leku, cóż.

A orientujecie się któraś, czy mając polską receptę na żel z PRG, można ją zrealizować w UK? Czy jest w ogóle jakiś sprytny sposób żeby wykupić Crinone 8%, na receptę, legalnie, w Anglii, nie będąc ubezpieczonym w NHS?

Mój luby jak widzi że chwytam igłę to ucieka więc też nie mam z niego pożytku ;)
    Jakbym dobrze reagowała na prolutex to bym chyba wolała przy nim pozostać mimo ceny, bo ten agolutin jest naprawdę nieprzyjemny :| Co gorsza myślałam że z każdym zastrzykiem będzie łatwiej, bo się wprawię w robieniu domięśniowych, ale tak naprawdę było coraz gorzej, każdy kolejny bolał coraz bardziej a brałam tylko 5 dni. Tak przynajmniej było u mnie.
    Co do recept to niby na terenie UE nasze recepty są honorowane, ale podobno z refundacją jest gorzej.

Mimbla lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dobrze wypisana polska recepta powinna zostać bez problemu zrealizowana w całej UE. Bez znaczenia na co jest. Utrogestanu i agolutinu też w Polsce nie ma a kupujemy :-)

dzięki, tylko że w UK są dwie opcje żeby np. kupić Crinone na legalu, przez neta:
    -recepta NHS
    -recepta prywatna
    - a wspomnę tylko że koszt to mniej niż 3 funie za opakowanie. Porównajmy to z Lutinusem czy Lutką wytwarzaną we wsi Czosnów koło Łomianek....

Mnie się wydaje, że byłby jednakowoż problem wykupić ów żel, tak po prostu w Anglii jako "kraju członkowskim"mając polską receptę..

może trzebaby uderzyć z taką receptą do ang. lekarza z 1-zdaniową notatką od polskiego gina że jestem w in-vitro i poprosić o wypisanie ichniejszej recepty. Tak to widzę :/ Może ktoś przerabiał ten temat albo zna kogoś na in-v w UK?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    chciałabym tylko wtrącić, że wrzesień jako "9-ty miesiąc kalendarzowy" wygląda póki co nieźle...

Myszaa nie wiem czy mam rację ale zdaje się że wiek ciaży się liczy od 1 dnia cyklu, a nie od punkcji.
    Niech koleżanki dyżurne ekspertki poprawią jeśli się mylę
    ja tu jestem tylko sprzątająca.

bo ja normalnie mam owu w 14 dc a punkcja była w 19 więc myślałam że punkcja to dzień owu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Gratulacje! Powtórz jeszcze w 14dpt :)

a ty jaką datę do suwaczka podałaś?

• mia6 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    uffff beta z dziś 67,56 wzrost o ponad 100% chyba jest dobrze!!!!

Super!! Gratulacje :) niech dalej ładnie rośnie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Moje drogie badałyście sobie progesteron po transferze - jeszcze przed betą ? u mnie dziś 2 dzień po, no i zastanawiam się kiedy w ogóle wykonać to badanie.

a lekarz w invikcie kazał zrobić w związku z zarodeczkiem 4AA :)

Na testowanie jestem umówiona w Invikcie na 5.10 - także czekam.

widze że tak samo miałyśmy transfer:)

ja mam zrobic progesterone w poniedziałek 28/08

Eliz lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczoraj robiony transfer i wyniki mam robic 30 września. Jak sie czujecu, takanijaka i Eliz?

Inska, Takanijaka, Eliz lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi dziewczyny o Utrogestanu to jest do nabycia w mojej klinice w Łodzi bez problemu przynajmniej ja tam kupuje :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, bomba :)

nick nieaktualny, Konwalia lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    jeśli chodzi dziewczyny o Utrogestanu to jest do nabycia w mojej klinice w Łodzi bez problemu przynajmniej ja tam kupuje :)

Za jedyne?

Poza tym sądzę, że sprzedają wyłącznie pacjentkom z pieczątką Twojej kliniki. W jednej ze sląskich aptek również można nabyć, ale sprzedają tylko na recepty z jednej kliniki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Mój luby jak widzi że chwytam igłę to ucieka więc też nie mam z niego pożytku ;)
    Jakbym dobrze reagowała na prolutex to bym chyba wolała przy nim pozostać mimo ceny, bo ten agolutin jest naprawdę nieprzyjemny :| Co gorsza myślałam że z każdym zastrzykiem będzie łatwiej, bo się wprawię w robieniu domięśniowych, ale tak naprawdę było coraz gorzej, każdy kolejny bolał coraz bardziej a brałam tylko 5 dni. Tak przynajmniej było u mnie.
    Co do recept to niby na terenie UE nasze recepty są honorowane, ale podobno z refundacją jest gorzej.

Refundacji kupując za granicą nie ma. Ja w miejscu numeru numeru 12 (śląski oddział nfz) miałam 100 (to chyba info dla aptekarza, że na 100%) na recepcie. Także dlatego jest obojętne aptekom skąd recepta skoro nie muszą rozliczać się z refundacji. Żeby była refundacja na lek zza granicy to trzeba by chyba przejść procedurę importu docelowego - mega słabe to jest.

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Za jedyne?

Poza tym sądzę, że sprzedają wyłącznie pacjentkom z pieczątką Twojej kliniki. W jednej ze sląskich aptek również można nabyć, ale sprzedają tylko na recepty z jednej kliniki.

coś koło 60zł za 30 globulek, nie wiem czy tylko sprzedają pacjentką kliniki. jest nr telefonu na który można zadzwonić i spytać się czy można zrealizować receptę z innej kliniki jak coś mogę podać

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    coś koło 60zł za 30 globulek, nie wiem czy tylko sprzedają pacjentką kliniki. jest nr telefonu na który można zadzwonić i spytać się czy można zrealizować receptę z innej kliniki jak coś mogę podać

100 czy 200mg za taką cenę? 100 drogo, o połowę drożej niż w Czechach i na Słowacji. Jak za 200 to ok :-)

Mnie Łódź nie urządza, bliżej mam Cieszyn, ale może któraś z dziewczyn będzie zainteresowana :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka 100mg coś czułam, że klinika zarabia na mnie dodatkowe pieniążki :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Anatolka 100mg coś czułam, że klinika zarabia na mnie dodatkowe pieniążki :)

Połowę zarabiają. Ja kupowałam 3op po 30 szt i placilam za nie w przeliczeniu na zł niespełna 90zl.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie śwituchy zarabiają i to sporo, dobrze przynajmniej że dojazdy do kliniki mi odchodzą bo autem jadę niespełne 5 minut, ale marżę na ten lek mają straszną, ale za to inne leki jak tam kupowałam były tańsze niż w aptece więc moze choć troszkę się wyrównało. ale spytam się następnym razem czyby mi nie przepisali luteiny z refundacją, ciekawe co powie psorek.

• toca81 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Po 3 miesiącach i 4 opakowaniach antykoncepcyjnych tabletek dowiedziałam się dzisiaj, że mam je odstawić bo Invicta Gdańsk na tą chwile nie realizuje programu.
    Może w listopadzie coś ruszy, taką uzyskałam informacje.
    To jest jakaś pomyłka normalnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja beta z dzisiaj tj. 10 dpt to 749.4 mIU/mL a progesteron 355.30 ng/mL. W poniedzailek beta wynosiła 170, lekarze powiedzieli że piekny przyrost. Pytałam o ten progesteron i nic nie mówili, powiedzieli, ze ok, ale czy nie za duży jest? U żadnej z dziewczyn nie widziałam takiej wartości :O Biore utrogestan po 200 X dziennie czyli lacznie 600.

Anatolka, Asiula86, nick nieaktualny, Takanijaka, Mimi86, Justine, cafe, nick nieaktualny, mia6, Konwalia, OctAngel, takasobieja, pinezka, Agnieszka_A., lipa, Kava, Tosia 1981, justa1234, MałaMi83, Asienka1184, Anuszka, gosia81, Moniaa, Mimbla, sisi, Beata.D lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaw na razie prg w spokoju :-)

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ