X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    dziękuję Ci uprzejmie za odpowiedź.
    tak właśnie kojarzyłam, że Agu jest aplikowany domięśniowo i ma oleistą formułę.
    to mi niestety średnio pasuje, bo jak znam moje ciało i skórę, szprycowanie się w udo wiązałoby się z wizją podskórnych gul albo siniaków (skoro jest bolesny to nie ma siły, ślady zostają)... a męża o zastrzyk w du_ę nie mogę poprosić, zemdlałby przy tym chyba. Niestety ;-)

ja z prolutexem miałam ok. progesteron we krwi, jedyne co mi nie odpowiada to cena :/ no i to użeranie się z kupowaniem igieł... Sądzę że nie ma idealnego leku, cóż.

A orientujecie się któraś, czy mając polską receptę na żel z PRG, można ją zrealizować w UK? Czy jest w ogóle jakiś sprytny sposób żeby wykupić Crinone 8%, na receptę, legalnie, w Anglii, nie będąc ubezpieczonym w NHS?

Dobrze wypisana polska recepta powinna zostać bez problemu zrealizowana w całej UE. Bez znaczenia na co jest. Utrogestanu i agolutinu też w Polsce nie ma a kupujemy :-)

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    dziękuję Ci uprzejmie za odpowiedź.
    tak właśnie kojarzyłam, że Agu jest aplikowany domięśniowo i ma oleistą formułę.
    to mi niestety średnio pasuje, bo jak znam moje ciało i skórę, szprycowanie się w udo wiązałoby się z wizją podskórnych gul albo siniaków (skoro jest bolesny to nie ma siły, ślady zostają)... a męża o zastrzyk w du_ę nie mogę poprosić, zemdlałby przy tym chyba. Niestety ;-)

ja z prolutexem miałam ok. progesteron we krwi, jedyne co mi nie odpowiada to cena :/ no i to użeranie się z kupowaniem igieł... Sądzę że nie ma idealnego leku, cóż.

A orientujecie się któraś, czy mając polską receptę na żel z PRG, można ją zrealizować w UK? Czy jest w ogóle jakiś sprytny sposób żeby wykupić Crinone 8%, na receptę, legalnie, w Anglii, nie będąc ubezpieczonym w NHS?

Mój luby jak widzi że chwytam igłę to ucieka więc też nie mam z niego pożytku ;)
    Jakbym dobrze reagowała na prolutex to bym chyba wolała przy nim pozostać mimo ceny, bo ten agolutin jest naprawdę nieprzyjemny :| Co gorsza myślałam że z każdym zastrzykiem będzie łatwiej, bo się wprawię w robieniu domięśniowych, ale tak naprawdę było coraz gorzej, każdy kolejny bolał coraz bardziej a brałam tylko 5 dni. Tak przynajmniej było u mnie.
    Co do recept to niby na terenie UE nasze recepty są honorowane, ale podobno z refundacją jest gorzej.

Mimbla lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dobrze wypisana polska recepta powinna zostać bez problemu zrealizowana w całej UE. Bez znaczenia na co jest. Utrogestanu i agolutinu też w Polsce nie ma a kupujemy :-)

dzięki, tylko że w UK są dwie opcje żeby np. kupić Crinone na legalu, przez neta:
    -recepta NHS
    -recepta prywatna
    - a wspomnę tylko że koszt to mniej niż 3 funie za opakowanie. Porównajmy to z Lutinusem czy Lutką wytwarzaną we wsi Czosnów koło Łomianek....

Mnie się wydaje, że byłby jednakowoż problem wykupić ów żel, tak po prostu w Anglii jako "kraju członkowskim"mając polską receptę..

może trzebaby uderzyć z taką receptą do ang. lekarza z 1-zdaniową notatką od polskiego gina że jestem w in-vitro i poprosić o wypisanie ichniejszej recepty. Tak to widzę :/ Może ktoś przerabiał ten temat albo zna kogoś na in-v w UK?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    chciałabym tylko wtrącić, że wrzesień jako "9-ty miesiąc kalendarzowy" wygląda póki co nieźle...

Myszaa nie wiem czy mam rację ale zdaje się że wiek ciaży się liczy od 1 dnia cyklu, a nie od punkcji.
    Niech koleżanki dyżurne ekspertki poprawią jeśli się mylę
    ja tu jestem tylko sprzątająca.

bo ja normalnie mam owu w 14 dc a punkcja była w 19 więc myślałam że punkcja to dzień owu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Gratulacje! Powtórz jeszcze w 14dpt :)

a ty jaką datę do suwaczka podałaś?

• mia6 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    uffff beta z dziś 67,56 wzrost o ponad 100% chyba jest dobrze!!!!

Super!! Gratulacje :) niech dalej ładnie rośnie :)

myszaaa lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Moje drogie badałyście sobie progesteron po transferze - jeszcze przed betą ? u mnie dziś 2 dzień po, no i zastanawiam się kiedy w ogóle wykonać to badanie.

a lekarz w invikcie kazał zrobić w związku z zarodeczkiem 4AA :)

Na testowanie jestem umówiona w Invikcie na 5.10 - także czekam.

widze że tak samo miałyśmy transfer:)

ja mam zrobic progesterone w poniedziałek 28/08

Eliz lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczoraj robiony transfer i wyniki mam robic 30 września. Jak sie czujecu, takanijaka i Eliz?

Inska, Takanijaka, Eliz lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi dziewczyny o Utrogestanu to jest do nabycia w mojej klinice w Łodzi bez problemu przynajmniej ja tam kupuje :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, bomba :)

myszaaa, Konwalia lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    jeśli chodzi dziewczyny o Utrogestanu to jest do nabycia w mojej klinice w Łodzi bez problemu przynajmniej ja tam kupuje :)

Za jedyne?

Poza tym sądzę, że sprzedają wyłącznie pacjentkom z pieczątką Twojej kliniki. W jednej ze sląskich aptek również można nabyć, ale sprzedają tylko na recepty z jednej kliniki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Mój luby jak widzi że chwytam igłę to ucieka więc też nie mam z niego pożytku ;)
    Jakbym dobrze reagowała na prolutex to bym chyba wolała przy nim pozostać mimo ceny, bo ten agolutin jest naprawdę nieprzyjemny :| Co gorsza myślałam że z każdym zastrzykiem będzie łatwiej, bo się wprawię w robieniu domięśniowych, ale tak naprawdę było coraz gorzej, każdy kolejny bolał coraz bardziej a brałam tylko 5 dni. Tak przynajmniej było u mnie.
    Co do recept to niby na terenie UE nasze recepty są honorowane, ale podobno z refundacją jest gorzej.

Refundacji kupując za granicą nie ma. Ja w miejscu numeru numeru 12 (śląski oddział nfz) miałam 100 (to chyba info dla aptekarza, że na 100%) na recepcie. Także dlatego jest obojętne aptekom skąd recepta skoro nie muszą rozliczać się z refundacji. Żeby była refundacja na lek zza granicy to trzeba by chyba przejść procedurę importu docelowego - mega słabe to jest.

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Za jedyne?

Poza tym sądzę, że sprzedają wyłącznie pacjentkom z pieczątką Twojej kliniki. W jednej ze sląskich aptek również można nabyć, ale sprzedają tylko na recepty z jednej kliniki.

coś koło 60zł za 30 globulek, nie wiem czy tylko sprzedają pacjentką kliniki. jest nr telefonu na który można zadzwonić i spytać się czy można zrealizować receptę z innej kliniki jak coś mogę podać

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    coś koło 60zł za 30 globulek, nie wiem czy tylko sprzedają pacjentką kliniki. jest nr telefonu na który można zadzwonić i spytać się czy można zrealizować receptę z innej kliniki jak coś mogę podać

100 czy 200mg za taką cenę? 100 drogo, o połowę drożej niż w Czechach i na Słowacji. Jak za 200 to ok :-)

Mnie Łódź nie urządza, bliżej mam Cieszyn, ale może któraś z dziewczyn będzie zainteresowana :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka 100mg coś czułam, że klinika zarabia na mnie dodatkowe pieniążki :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Anatolka 100mg coś czułam, że klinika zarabia na mnie dodatkowe pieniążki :)

Połowę zarabiają. Ja kupowałam 3op po 30 szt i placilam za nie w przeliczeniu na zł niespełna 90zl.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie śwituchy zarabiają i to sporo, dobrze przynajmniej że dojazdy do kliniki mi odchodzą bo autem jadę niespełne 5 minut, ale marżę na ten lek mają straszną, ale za to inne leki jak tam kupowałam były tańsze niż w aptece więc moze choć troszkę się wyrównało. ale spytam się następnym razem czyby mi nie przepisali luteiny z refundacją, ciekawe co powie psorek.

• toca81 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Po 3 miesiącach i 4 opakowaniach antykoncepcyjnych tabletek dowiedziałam się dzisiaj, że mam je odstawić bo Invicta Gdańsk na tą chwile nie realizuje programu.
    Może w listopadzie coś ruszy, taką uzyskałam informacje.
    To jest jakaś pomyłka normalnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja beta z dzisiaj tj. 10 dpt to 749.4 mIU/mL a progesteron 355.30 ng/mL. W poniedzailek beta wynosiła 170, lekarze powiedzieli że piekny przyrost. Pytałam o ten progesteron i nic nie mówili, powiedzieli, ze ok, ale czy nie za duży jest? U żadnej z dziewczyn nie widziałam takiej wartości :O Biore utrogestan po 200 X dziennie czyli lacznie 600.

Anatolka, Asiula86, sylwiaśta159, Takanijaka, Mimi86, Justine, cafe, shooa, mia6, Konwalia, OctAngel, takasobieja, pinezka, Agnieszka_A., lipa, Kava, Tosia 1981, justa1234, MałaMi83, Asienka1184, Anuszka, gosia81, Moniaa, Mimbla, sisi, Beata.D lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaw na razie prg w spokoju :-)

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ