IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka2015 wrote:Ja tez sie balam zastrzykow ale dasz rade zobaczysz. Powodzenia i nie stresuj sie. Dasz rade! ☺
Podali mi tylko jednego - 4AA bo reszta się nie nadawała. Ja w ogóle słabo reagowałam na stymulacje, miałam tylko 3 pęcherzyki po 15mm.
Mnie akurat zapisali na 5.10 więc nie miałam innego wyjścia.
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Evaa wrote:Czytam Was od jakiegos czasu ale nie bylam pewna decyzji...i z tad sie wahalam czy napisac czy nie
dzieki za odpowiedzi.. troche sie boje robic zastrzyki wiem moze to dziecinada
ale tak mam boje sie ze zaslabne ...no ale czego sue nie robi dla dzidziusia...
Spokojnie, ja panikara i tchórz jestem z natury ale bez problemu daliśmy radę. Najgorszy i najbardziej stresujący był pierwszy dzień z zastrzykiem, oczywiscie podawał mąż bo gdybym miała zrobić to sama to ręce by mi chyba się zatrzęsły. Igiełka jest tak cieniutka że nie ma się czego obawiać, zobaczysz że każdy następny raz będzie pikuś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:13
aneczka2015, Evaa lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Ja dopiero na 15.30 z tego co pamiętam, ale tak się własnie zastanawiam... do której tam pobierają krew na badania, kojarzysz może ?
Pewnie się nie spotkamy, ale kciuki trzymać będę od rana!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:28
aneczka2015 lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Anatolka wrote:Spójrzcie na końcówkę artykułu: http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1113/plusy-i-minusy-ustawy-o-leczeniu-nieplodnosci
Kiepsko
-
Anatolka wrote:Spójrzcie na końcówkę artykułu: http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykul/1113/plusy-i-minusy-ustawy-o-leczeniu-nieplodnosci
KiepskoW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Różne rzeczy z tej ustawy jakoś da się wytłumaczyć, ale tego, że kobieta nie może zabezpieczyć swojej płodności jeśli jest zdrowa to nie potrafię zrozumieć. Co komu do tego, że zdrowa babka chce sobie jajeczka zamrozić? Może nie poznała tego jedynego nadajacego się na ojca? Albo ma jakiś inny powód?
Nadira, Mimbla, Kava, Inska lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kolejne pytanie które nasunęło mi się po nadrobieniu kilku stron tego wątku - czy długi protokół jest "gorszy" w jakiś sposób od krótkiego? Dlaczego? Od czego zależy jakim protokołem się idzie i czemu tak a nie inaczej?3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
Czyli co zrobią z moimi zamrożonymi komórkami jajowymi, za których mrożenie zapłaciłam? No żesz kurw....!!!
sylwiaśta159, shooa, Mimbla lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
La-mia wrote:Ja dopiero na 15.30 z tego co pamiętam, ale tak się własnie zastanawiam... do której tam pobierają krew na badania, kojarzysz może ?
Pewnie się nie spotkamy, ale kciuki trzymać będę od rana!!!
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Dziewczyny wytłumaczcie mi jakim ja do cholery idę protokołem-srotokołem, bo chyba pod żaden nie podchodzę....Mam przez miesiąc antyki, po skończeniu mam przepisany menopur i fostimon i na razie tyle. Dawke mi jeszcze ustalą, a w 3cim dniu stymulacji kontrola USG, czy ja mam jakąś dziwną tą stymulację? Dodam, że mam endometriozę i AMH 3,5.
-
V. wrote:Dziewczyny, kolejne pytanie które nasunęło mi się po nadrobieniu kilku stron tego wątku - czy długi protokół jest "gorszy" w jakiś sposób od krótkiego? Dlaczego? Od czego zależy jakim protokołem się idzie i czemu tak a nie inaczej?
Od wskazań lekarskich. Od przyczyny, schorzeń z powodu, których podchodzisz.
Nie jest gorszy.
PCOS, zbyt niskie i zbyt wysokie amh, zdrowa babka - krotki
Endometrioza, kiepska jakość komórek - długi.
Często zaczyna się od krótkiego, bo mniej obciąża organizm. Dużo zależy od doświadczeń lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:48
-
godaweri wrote:Dziewczyny wytłumaczcie mi jakim ja do cholery idę protokołem-srotokołem, bo chyba pod żaden nie podchodzę....Mam przez miesiąc antyki, po skończeniu mam przepisany menopur i fostimon i na razie tyle. Dawke mi jeszcze ustalą, a w 3cim dniu stymulacji kontrola USG, czy ja mam jakąś dziwną tą stymulację? Dodam, że mam endometriozę i AMH 3,5.
Krótki. Nie masz leków wyciszajacych. Antyki się nie liczą jako wyciszanie tu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:46
godaweri lubi tę wiadomość
-
aneczka2015 - dziękuję
po ostatniej wizycie byłam chyba zbyt rozemocjonowana, zeby zapytać
poza tym, wcześniej zawsze miałam wizyty do południa, więc nie było z tym problemu...aneczka2015 lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm