X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam złe zdanie o dr W-O. Generalnie nie mam problemu z kontaktem z ludźmi, potrafię się również postawić jak trzeba i zawalczyć o swoje, a z nią jakoś nie mogę kontaktu złapać. Wydaje mi się, że każde pytanie, które jej zadaje jest dla niej głupie i bez sensu. Jest bardzo zniecierpliwiona i znudzona i mam wrażenie, że chce powiedzieć coś w stylu- "jak możesz być tak głupia i tego nie wiedzieć" :P. Przy niej czuję się jak mała karcona dziewczynka. Doktorowi J. też do ideału daleko, więc kiepski mamy wybór. Może ten nowy rzeczywiście okaże się lepszy.
    Jeśli chodzi o moją stymulację, to na wizycie 1ds nie miałam usg, nie miałam badanego ani estradiolu ani prg., bo Pani doktor stwerdziła, że tego nie potrzebuje, hmm...
    Potem miałam tylko jedną wizytę 8ds i wtedy zapadła decyzja o pick-upie. Wszystko takie trochę po omacku było i w ciemno. Przy następnej procedurze, kiedy już wiem jak to powinno wyglądać, nie dam się łatwo zbyć.

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka - ja miałam stymulację w zasadzie 8 dni - menopur 225 i aż (sic!) 2 pecherzyki !
    W tym jeden pusty....
    No ale nie narzekam, bo sie udało :)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaję mi się, że wcześniej to faktycznie wyglądało inaczej, dużo się zmieniło po odejściu dr G. A ja mam jeszcze porównanie z IUI, podchodziłam również w invikcie i wizyt z usg i badaniem hormonów przed zabiegiem miałam wtedy trzy. IUI było robione raz w trzynastym a raz w czternastym dc. Różnica taka, że wtedy wszystko było płatne.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane pytanko mam. Jutro mam punkcję. Mam rozpiske z lekami: benadine, doxycycline, pozniej clexan, duphaston, lutinus i estrofen od dnia transferu.nie dopytalam lekarki co z lekami ktore biore do tej pory. Czy mam je nadal brac? Biorę : letrox, encorton i vigantoletten, no i oczywiście magnez i folik. Skoro nic nie mówiła to chyba mam brać cały czas nie?

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ile oszczednosci maja nie robiac badan i usg pacjentkom! Przeciez MZ za procedure daje kase ryczaltem, wiec wszystko czego nie zrobia i nie poniosa kosztu, zostaje w kieszeni kliniki. Proste.

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, bierz leki dalej. A po pick up zapytaj co i jak.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ale ile oszczednosci maja nie robiac badan i usg pacjentkom! Przeciez MZ za procedure daje kase ryczaltem, wiec wszystko czego nie zrobia i nie poniosa kosztu, zostaje w kieszeni kliniki. Proste.

Nic dodać nic ująć, dokładnie to samo myślę.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, jak to wszystko czytam to cieszę się, że na Slasku nie znalazła się invicta :-)

BTW, na fb ostatnio chwalili się wysokim miejscem w rankingu pewnej gazety. Napisałam tam niepochlebny komentarz dot. podejścia do pacjentek, braku lekarza prowadzącego, magicznej listy oczekujących, której pewnie nikt nigdy nie widział i o ogólnym bałaganie - same Wasze forumowe odczucia. Komentarz burzyl wizję ideału i został usunięty. Mówi to samo za siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:56

Anuszka, shooa, SzewskaPasja, Agi83, sylwiaśta159, mia6, Kava, Tosia 1981, Agnieszka_A., Beata.D, triss lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczyny kochane pytanko mam. Jutro mam punkcję. Mam rozpiske z lekami: benadine, doxycycline, pozniej clexan, duphaston, lutinus i estrofen od dnia transferu.nie dopytalam lekarki co z lekami ktore biore do tej pory. Czy mam je nadal brac? Biorę : letrox, encorton i vigantoletten, no i oczywiście magnez i folik. Skoro nic nie mówiła to chyba mam brać cały czas nie?

Brać.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

Zgadza się, w dokumencie regulujący rządówkę podpisanym przez B.Arłukowicza jest dokładnie rozpisane za co i ile kasy dostają. Badań hormonów jest więcej niż jedno - zapewniam ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dlatego napisalam, ze jeszcze jak byla dr G (no chyba ze to byl tylko jej standard ale mowila ze tak sie robi stymulacje ze trzeba patrzec jak sytuacja wyglada) to bylo usg na kazdej wizycie a moze jak odeszla i zostali we dwojke w okresie wakacyjnym z chmara pacjentow to zmienili standardy.

Rozumiem Cie, gdybym uslyszala ze nie robia usg "bo nie" to tez bym nie wiedziala co powiedziec..klocic sie?

W razie potrzeby ja tez dalej bede robic ivf w innej klinice.

jak ja mialam w sierpniu IVF w invicta we wrocku, mialam w ciagu 12 dni stymulki 2 usg, przed pick up nawet kroplowke z elektrolitami mi zapodali... nie wiem, dlaczego tak nagle im sie pozmienialo w klinice :/ moze mialam wyzsze amh (12,76) - moze bali sie u mnie, ze jeszcze wieksze ryzyko hiperki? kto wie... ale powinni nas jednakowo traktowac, chodzilismy do tych samych lekarzy, a tu teraz takie cos... ja nie wiem jak oni moga byc tak pewni, ze wszystko jest ok bez potwierdzenia tego na USG... tym bardziej, ze w wakacje czasem i 2 godzinne opoznienia byly w wizytach, tylko 2 lekarzy, a teraz 1 lekarz doszedl, maja mniej pacjentow, a czasu na zrobienie krotkiego USG nie moga znalezc :/

ja tez bym pewnie sie nie klocila dalej, bo tak jak piszecie - lekarz moze bylby jeszcze bardziej niemily itd...

wspieram was dziewczyny!!!

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zgadza się, w dokumencie regulujący rządówkę podpisanym przez B.Arłukowicza jest dokładnie rozpisane za co i ile kasy dostają. Badań hormonów jest więcej niż jedno - zapewniam ;-)

A możesz wrzucić linka do tego dokumentu? Byłabym wdzięczna.

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza beta HCG - 176:-) progesteron 9,86 dalej spada :-(
    w pon ide do lekarza spoza kliniki moze on cos poradzi.

shooa, sylwiaśta159, Anko:-), mrth666, Tosia 1981, justa1234, gosia81, agulas lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie jaja... Zadzwonilam na infolinie i Pani mowi ze to jest normalne, ze mam tylko jedno usg i badaniem hormonow, ze u nich w klinice większość pacjentek tak ma i ze tylko te, które nie reagują na stymulacje maja dodatkowo 1 lub dwie wizyty. Ja Pani mowie, ze to ja jestem taką pacjentką, która nie reaguje na stymulacje na co ona, ze tego w karcie nie widać. Z klinika nie chciała mnie polaczyc, umowic wizyty tez nie, a jak powiedziałam, ze może to być płatna wizyta to ona ze nie ma takiej możliwości, żeby bedac w programie MZ wybrać się na platna wizyte i ze oni tego nie ustalali tylko takie są warunki MZ.
    Jak jej powiedziałam, ze z W-O ciężko jest porozmawiać pelnymi zdaniami, bo ona raczej nie jest wylewna to Pani powiedziała, ze doktor jest bardzo lubiana i ze pacjentki się chętnie do niej umawiają, na co ja że być może tak jest, że się umawiają no bo niestety w naszej klinice jest poza nią tylko jeden lekarz wiec wybor żaden tym bardziej, ze ten drugi tez raczej jest obrażony, ze tam pracuje.. Odesłalam ją, żeby sobie poczyala opinie na forach.
    Nic nie załatwiłam.
    Czekam jeszcze na odpowiedz na maila.
    Teraz sobie mysle, ze może doktorka widzac ladne endometrium i 3 pęcherzyki stwierdziła, że wszystko jet ok i nie ma a co się więcej starac o dodatkowe ilości.
    A może z doświadczenia wie, ze na 3 się nie skończy i tak czy siak pojawi się więcej.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym chociaż wiedziała, ze te oszczednosci które na nas robia zostaną przekazane na kolejne stymulacje dla dziewczyn, które są w kolejce to bylabym cicho..
    A jeszcze wczoraj czekałam w poczekalni i sobie myslalam, ze wlasciwie to nie mam do czego się przyczepić i ze ta klnika jest nawet ok ;)

8599s65g50azui9s.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka a daleko masz do kliniki? Bo jesli nie to pojedź tam i powiedz ze dziwnie sie czujesz i masz obawy (ogólnie nasciemniaj coś)... Ja jak dostałam plamienia to co prawda mogłam przyjechać do mojego lekarza i przyjął mnie z korytarza... Ale dr M to jednak fajny facet jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 12:19

Tilka, mia6 lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my bylismy u kierowniczki invicta we Wrocławiu (w zwiazku z tym ze nie potrafila man koordynator okreslic tzn nas zbywala na ktorym miejscu jestesmy) i ona nam powiedziala ze to prawda ze przy kwalifikacji dostaja od razu kase na nas , ale ze w 1 polroczu zrobili nadmiar procedur za swoja kase to musieli sobie to wyrownac kasa z naszych kwalifikacji aby na koniec roku sie zgadzalo, czujecie?!

Ja planuje w kolejnym cyklu udac sie prywanie(do prywatnego gabinetu) tego nowego lekarza i zobaczyc jakie ma podejscie, wezmie wszystkie nasze papiery i jesli wzbudzi w nas zaufanie to na 1w umowimy sie do niego.

Przeraza mnie to ze w ostatnim czasie z naszej kliniki dziewczyny przy stymulacjach maja tak malo pecherzykow, zbieg okolicznosci czy cos jest nie tak? bo przeciez kiedys prawie kazda miala ok 10 minimum pecherzykow a teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 12:23

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka... skoro nie udało się nic wskórać... trzeba po prostu wziąć to na klatę... wrzuć na luz i tyle, bo sam stres tez szkodzi stymulacji.
    Myślę że walkę o kolejną wizytę powinnaś rozpocząć na tej wizycie 8ds, teraz już trochę za późno.
    Przy pierwszej stymulacji lekarzowi jest tez trochę ciężko ocenić jaki protokół ma wdrożyć. Często to pierwsze podejście jest takie że nigdy nie wiadomo co z niego wyjdzie... Teraz powinnaś na spokojnie wziąć przepisane dawki leków, poczekać na rezultaty stymulacji, pick up i transfer. Jeszcze nie wszystko jest stracone.

muszynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie po pierwszym usg nie bylo widac zadnego wzrostu pecherzykow, zero reakcji na lek (a to byl juz 8 dzien stymulki) wiec to by sie zgadzalo z tym co mowila ci babka na infolini - dlatego pewnie mialam dodatkowe USG...

Moniaa, muszynka lubią tę wiadomość

• muszynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chyba zrobie, odpuszcze i tyle. Nie ma sensu się stresować. Wiele z Was daje nadzieje, ze mimo wszystko może będzie ok.
    Jakby mi przyszlo wybierac się na 2 procedurę to będę o tyle madrzejsza.

Anna255, Tilka, Asiula86, Kava lubią tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ