IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszynka, tak, komercyjne. Decyzja zapadła momentalnie, bo chcieliśmy zdążyć przed zmianą prawa, nie było czasu na kwalifikacje do rządówki. Ja nawet na CLO reagowałam dobrze, więc może pójdzie szybko z tym Menopurem
Asiula, a, czyli ta moja dawka to wcale nie taka najwyższaChciałabym żeby u mnie też tak szybko poszło, wtedy za 10 dni byłabym już po pikaczu (bardzo mi się na nazwa spodobała
)
Czyli przy każdym monitoringu, co 2 dzień będą mi upuszczać krwi? Doktorek o tym nie wspomniał.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Ja w rządówce miałam w sumie 11 dni stymulacji w tym 4 wizyty z usg i pobraniem krwi. Nie mogę zupełnie narzekać na podejście lekarza. Nawet na transferze mnie zaskoczył, bo jak zawsze nic nie mówi, tak się teraz rozgadał sam, nie trzeba było z niego wyciągać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:00
mia6 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Tak tylko jedno w 8ds, wczoraj na 15ds zaplanowala pikacza i pomiędzy tymi dniami nie mam więcej monitoringow
!!! Nie wiem czy nie zrobić zadymy w związku z tym, ale z drugiej strony boje się ze zajde im a skore i nie podejdę jak cos do 2 stymulacji...
Tilka wrote:Czy ja dobrze rozumiem że miałaś tylko jedno usg i badanie krwi podczas stymulacji i od razu punkcja bez wizyty pomiędzy? Może udaj się do innego lekarza w tej klinice?I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
muszynka wrote:Tak tylko jedno w 8ds, wczoraj na 15ds zaplanowala pikacza i pomiędzy tymi dniami nie mam więcej monitoringow
!!! Nie wiem czy nie zrobić zadymy w związku z tym, ale z drugiej strony boje się ze zajde im a skore i nie podejdę jak cos do 2 stymulacji...
Tez miałam tylko jedno usg, w 8 ds.
To chyba taki standard w tej klinice.05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Nie będę się wymądrzać bo nie znam się na tym na tyle aby dawać 100% porad, ale z własnego doświadczenia z rządówką mogę wam powiedzieć, że w obu klinikach w jakich byłam/jestem najpierw miałam badania usg przed rozpoczęciem stymulacji aby upewnić się czy nie mam jakieś torbieli, a później od 6/5 ds co 2 dni usg i badania krwi. Na tej podstawie miałam np. zmieniane dawki leków.
Coś mi się wydaję, że chcą przyoszczędzić na waszych badaniach bo oni i tak dostają z góry kasę za wasze procedury i od nich zależy na co to wydadzą.Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Dlatego ważne jest aby kolejne dziewczyny idąc na wizyte 8ds widzialy, ze musza wymagac kolejnej wizyty przed pick upem, chyba ze lekarz stwierdza, ze koniec stymulki i następny etap to pikacz.
Moja doktorka w 1ds kiedy mowilam ze może warto zrobić usg i sprawdzić czy po antykach wszystko jest ok odpowiedziala " ja wiem ze wszystko jest dobrze" i koniec tematu...
Zaczną trzęść tylkiem jak ktoś porządnie narobi im tam dymu i może wtedy się ogarną.I procedura
-
nick nieaktualnyJak juz pisalam wczoraj, ja tez z wroclawskiej invicty, mialam 4 usg podczas stymulacji.
Jedno usg nie bylo wczesniej standardem, moze w ostatnich miesiacach gdzie cala klinike i wszystkie zabiegi obslugiwalo dwoch lekarzy sie to zmienilo..moze jak pacjentki sie nie buntuja to uznali to za oszczednosc czasu.
V. u mnie pick up byl 15dc bo mialam dodatkowe dwa dni klucia zeby pecherzyki bardziej podrosly.
A co dr J to po odejsciu dr G chodze do niego i pomimo tego ze ani on mily ani sympatyczny ani wylewny to nie zdazylo mi sie, zeby mi usg nie zrobil czy pozostawil mnie bez informacji. Dwa tyg jak poszlam na wizyte z powodu braku okresu a przed przygotowaniem do crio, tez mnie pozytywnie zaskoczyl usg, przegladaniem dokladnie dokumentow ze szpitala, zleceniem dodatkowych badan, ustaleniem co z crio itd. 40 min wizyta.
triss lubi tę wiadomość
-
Alincia wrote:a może nam nie robiła więcej USG bo jesteśmy z czynnika męskiego i nam tak naprawdę nic poważnego nie jest.... może to o to chodzi...?
Alincia czynnik męski nie ma tu znaczenia - lekarz sprawdza jak reagujesz na stymulację. tym bardziej że masz PCO i z założenia ryzyko hiperstymulacji.Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
w 1 ds kiedy ja byłam na wizycie, na poczekalni nie było za mną już nikogo, więc miała czas na zrobienie usg..
ale może te dziewczyny, które nie mają nic poważnego, mają drożne jajowody itd , to może przy takich nie ma konieczności robienia usg? -
nick nieaktualnyFakt niezaprzeczalny jest tak, ze wizyta z usg powinna byc na starcie stymulacji z liczeniem pecherzykow i po paru dniach zastrzykow a przed wyznaczeniem pick up zeby sprawdzic jakie sa efekty. Jedna wizyta to patologia, sorry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:30
margo001, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W 1ds powinno być usg, bo przecież mogły być nie daj Boże jakieś torbiele... tak mi przynajmniej się wydaje... Poza tym wtedy liczy się ilość widocznych pęcherzyków, które potencjalnie mogą urosnąć. Mnie zawsze na początku cyklu lekarz robi usg, żeby zobaczyć, czy może zacząć stymulację. Teraz nawet przed antykami zrobił mi usg, żebym nie musiała przyjść podczas @ - torbieli nie było.
Widzę, że Invicta podchodzi dość standardowo, ale pewnie sporo też zależy od lekarza. Mój na szczęście jest dość empatyczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:30
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nie no rozumiem Shooa, ale wiesz, gdybyśmy nie nalegały na usg to inaczej, powinna wstać i zrobić, a ona: żę oni nie robią usg na 1ds.....no to chyba nie ma się co kłócić... zdałam się na jej intuicję i to ona jest lekarzem i powinna wiedzieć co jest dla kogo wskazane....no nie wiem...może to i patologia, ale jak nie wyjdzie ta procedura to mnie tam nie ma.... zmieniam klinikę, bo nie podoba mi się jej milczenie i przebieranie oczkami....
-
Dokladnie jest tak jak shooa powiedziała, nawet dziewczyny w zabiegowym pytaly się mnie, ile miałam pecherykow przed stymulka. Nie wiem tego bo wielkiej Pani doktor nie chciało się ruszyc tylka z fotela. Jestem strasznie zła na to wszystko i przede wszystkim na siebie, ze nie umiałam wymagac, ale balam się ze jak zaczne z nią polemizować to się wkurzy i np. będę cierpieć podczas usg bo będzie niedelikatna czy cos. o samym pick upie nie wspomnę.I procedura
-
nick nieaktualnyDlatego napisalam, ze jeszcze jak byla dr G (no chyba ze to byl tylko jej standard ale mowila ze tak sie robi stymulacje ze trzeba patrzec jak sytuacja wyglada) to bylo usg na kazdej wizycie a moze jak odeszla i zostali we dwojke w okresie wakacyjnym z chmara pacjentow to zmienili standardy.
Rozumiem Cie, gdybym uslyszala ze nie robia usg "bo nie" to tez bym nie wiedziala co powiedziec..klocic sie?
W razie potrzeby ja tez dalej bede robic ivf w innej klinice.