X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak ja jestem 4dpt i biore 3*1 luteine 200 i estrofem 3*1 do pochwowo. Oprocz tego 3*2 luteine 50 pod jezyk. Narazie za wcześnie na bete u mnie ale mam sporo tej lutki.moze tez bys musiala luteine brac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 14:52

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    super, może któraś odezwie się z Novum.
    Ja jestem w nOvum. Pytaj, jak będę wiedzieć to odpowiem, podpowiem :)

Mimbla lubi tę wiadomość

• godaweri Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie.......Czy któraś z Was podchodziła do stymulacji z torbielką w piersi? Wykryto u mnie torbiel 1cm, którą lekarz określił jako niegroźną, do obserwacji, za pół roku kolejne USG. Boję się, że stymulacja może na nią źle wpłynąć, ale lekarz stwierdził, że nie ma p/wskazan do stymulki...

Druga sprawa...Jestem cykl na antykach. W połowie opakowania pojawiło się brunatne plamienie, dość obfite, miała któraś z Was takie przeboje? Mam się martwic? Kontaktować z lekarzem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri, z torbiela w piersi nie mialam do czynienia nie pomoge.
    Co do plamien przy antykach tez nie mialam, ale niektore dziewczyny mialy po pare dni a niektore nawet przez caly czas antykow (Idge o ile sie nie myle).
    Wiec sie nie martw na zapas :)

godaweri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam robione USG piersi kilkanascie dni temu i wyszla 0,4 cm torbiel prosta. Lekarz powiedzial ze torbiele proste pojawiaja sie i znikaja u wiekszosci kobiet w zaleznosci od dnia cyklu- ta info potwierdzila prowadzaca mnie ginekolog wiec stymulacja sie odbedzie. Moze u siebie tez masz w opisie napisane, ze to prosta torbielka? Aha i ja bylam w 3 dc stad tez pewnie ona tam byla, bo na USG chodzi sie ok 10 dni po @. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 16:03

godaweri, Mimbla lubią tę wiadomość

• godaweri Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja mialam robione USG piersi kilkanascie dni temu i wyszla 0,4 cm torbiel prosta. Lekarz powiedzial ze torbiele proste pojawiaja sie i znikaja u wiekszosci kobiet w zaleznosci od dnia cyklu- ta info potwierdzila prowadzaca mnie ginekolog wiec stymulacja sie odbedzie. Moze u siebie tez masz w opisie napisane, ze to prosta torbielka? Aha i ja bylam w 3 dc stad tez pewnie ona tam byla, bo na USG chodzi sie ok 10 dni po @. :)

Ja mialam USG w 12dc, ale jest to cykl na antykach....Lekarz określił torbiel jako niegroźną, powiedzial, ze stymulacje robic mozna, skontrolowac sie za pol roku, ale mam dokładnie napisane "bezechowa zmiana ogniskowa płynowa - torbiel nie prosta".....No i tu zaczynaja sie schody, bo moja torbiel jest nie prosta....Pojde chyba na konsultacje do onkologa, bo moze jednak potrzebna bedzie biopsja. Takze jak nie urok to sraczka......

• Maka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny pomóżcie.......Czy któraś z Was podchodziła do stymulacji z torbielką w piersi? Wykryto u mnie torbiel 1cm, którą lekarz określił jako niegroźną, do obserwacji, za pół roku kolejne USG. Boję się, że stymulacja może na nią źle wpłynąć, ale lekarz stwierdził, że nie ma p/wskazan do stymulki...

Druga sprawa...Jestem cykl na antykach. W połowie opakowania pojawiło się brunatne plamienie, dość obfite, miała któraś z Was takie przeboje? Mam się martwic? Kontaktować z lekarzem?

Ja miałam jakieś pół roku temu torbiel na boku lewej piersi- 0,5 cm lekarz określił że to wlokniak . Nie ma po niej śladu - nie mam pojęcia co się stało że zniknęła..

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... no ale skoro jest niegrozna... moja mama robila np doslownie wczoraj isg piersi i ma torbiel wielokomorowa. Lekarz tez powiedzial ze nic z nia narazie nie robic tylko obserwowac. Choc ja zawsze wychodze z zalozenia ze najlepiej sie badac. A co do stymulacji to lekarz prowadzacy bedzie wiedzial co i jak... jesli potwierdzi slowa lekarza to mysle ze stymulacje mozna zrobic ale swoja droga torbiel tak czy tak bym przynajmniej za np miesiac sprawdzila ponownie na usg czy sie np nie powiekszyla?

• Maka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że miałam ją kilka lat i nie znikala, dopiero jak zaczęłam łazić po lekarzach, brać antyki i te inne hormony poszła w pizdu.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Reni555, rozgość się i czuj jak u siebie.
    Novum Wawa to popularna klinika.

Godaveri, niegroźna torbiel - zdarza się, i z tego co ja wiem od chirurga u którego robię regularnie usg piersi należy tylko się regularnie badać (USG), obserwować. Dla całkowitej pewności, chirurg może zrobić biopsję, pobrać wycinek torbieli do hist-pat i wtedy wiadomo czy na pewno jest niegroźna. Ale jeśli torbiel wygląda niewinnie, to biopsja nie jest z marszu zalecana.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wybiorę się jednak do chirurga onkologa, pewnie lepiej zna się na takich zmianach. Niechętnie, ale dla pewności zrobiłbym chyba jednak biopsję.....Zobaczymy, co powie onkolog. Napiszę Wam.

Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że przed rozpoczęciem stymulacji czekają mnie jeszcze dodatkowo takie wieści i takie negatywne emocje.....
    Cholernie mi smutno no i co tu dużo mówić, boję się o ta torbiel.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ja jestem w nOvum. Pytaj, jak będę wiedzieć to odpowiem, podpowiem :)

trafiłam tam niedwano
    po przeczytaniu opinii, uznałam, że to dobre miejsce
    tam też przymierzam się do ivf

chciałam zapytać o wrażenia innych w sprawie tej kliniki

jaki lekarz Cię prowadzi ?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Hmmm... no ale skoro jest niegrozna... moja mama robila np doslownie wczoraj isg piersi i ma torbiel wielokomorowa. Lekarz tez powiedzial ze nic z nia narazie nie robic tylko obserwowac. Choc ja zawsze wychodze z zalozenia ze najlepiej sie badac. A co do stymulacji to lekarz prowadzacy bedzie wiedzial co i jak... jesli potwierdzi slowa lekarza to mysle ze stymulacje mozna zrobic ale swoja droga torbiel tak czy tak bym przynajmniej za np miesiac sprawdzila ponownie na usg czy sie np nie powiekszyla?

Sylwaśta idziemy tak samo, też mam w pażdzierniku planowane ivf. Najgorsze, że jeśli za 3 miesiace torbiel urośnie, a mnie uda się ivf i będę w ciaży?......To co zrobię? A nie daj Boże to zmiana rakowa? Jestem w kropce szczerze mówiąc...Dla pewności zrobiłabym chyba biopsję....No nic czeka mnie wizyta u onkologa, zobaczymy co on na to....Nie wiem, czy będzie mnie w stanie uspokoić, czy dopiero wynik biopsji.......

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Witaj Reni555, rozgość się i czuj jak u siebie.
    Novum Wawa to popularna klinika.

Godaveri, niegroźna torbiel - zdarza się, i z tego co ja wiem od chirurga u którego robię regularnie usg piersi należy tylko się regularnie badać (USG), obserwować. Dla całkowitej pewności, chirurg może zrobić biopsję, pobrać wycinek torbieli do hist-pat i wtedy wiadomo czy na pewno jest niegroźna. Ale jeśli torbiel wygląda niewinnie, to biopsja nie jest z marszu zalecana.

dzięki :)

szukam koleżanek, które też się tam leczą
    i wogóle koleżanek :) :)

Mimbla, Libra, Beata.D, La-mia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri, takie torbiele ma wiele kobiet i nawet o nich nie wie...
    Nie zamartwiaj się na zapas. Zadbaj o to żeby info o tej torbielce była w Twojej karcie leczenia, mędź o niej ginowi i innym lekarzom. To najlepsze co możesz zrobić moim zdaniem.

A co do ew. biopsji.

Masz prawo do wielu opinii (np. od 2-3 różnych chirurgów), i do uzyskiwania zaleceń na piśmie po konsultacjach. Może jeszcze jakieś badania przeciwciał czy markerów Ci podpowiedzą, no i jak często robić to USG.

Tak mnie, na mój chłopski rozum się wydaje. Nie masz powodu do paniki.

godaweri lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    trafiłam tam niedwano
    po przeczytaniu opinii, uznałam, że to dobre miejsce
    tam też przymierzam się do ivf

chciałam zapytać o wrażenia innych w sprawie tej kliniki

jaki lekarz Cię prowadzi ?

Ja tam czuje się świetnie. Odpowiadają cierpliwie na każde pytanie. Wizyta trwa zawsze tyle ile potrzeba. Mieszkam od nich daleko, więc jak potrzebuje, to dzwonie do konsultanta lub umawiam się na dyżur telefoniczny.
    Przeszłam wizyty u kilku lekarzy, więc ogólnie mogę się wypowiedzieć na ich temat. Jak chcesz, to opisze Ci dokladnie na priv, by tu nie operować nazwiskami. Ale tak ogólnie wszyscy dla mnie byli przemili, rzeczowi, przedstawiali i tłumaczyli wszystko klarownie. Ufam im. Czuję, że jestem tam, gdzie powinnam.

Reni555, justa1234, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy podchodziłaś już tam do ivf ?

mój @ priv to
    [email protected]

chętnie wymienię się opinią, zdaniem, wsparciem
    odpiszę zwrotnie

ja mieszkam w Warszawie, więc mam bliżej, ale zauważyłam, że przyjeżdżają tam pary z całej Polski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri ja dzis wzielam ostatnia tabletke anty i od jitra czekam na @ i zaczynam z gonalem krotki protokol. Im blizej bym bardziej sie ciesze ale tez poddenerwowanie i niepewnosc narasta...

Mysle tak jak Mimbla, ze to nic groznego raczej, jak to moj lekarz robiacy USG powiedzial ze "torbiel" tylko tak groznie brzmi :P skoro lekarz twierdzi, ze jest niegrozna... idz dla swietego spokoju do onkologa, rzuci okiem i zobaczysz, ze Cie uspokoi a co dwie opinie to nie jedna :)

godaweri, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    czy podchodziłaś już tam do ivf ?

mój @ priv to
    [email protected]

chętnie wymienię się opinią, zdaniem, wsparciem
    odpiszę zwrotnie

ja mieszkam w Warszawie, więc mam bliżej, ale zauważyłam, że przyjeżdżają tam pary z całej Polski.
    Tak, przeszłam u nich wszystko co mam w opisie. Zdecydowałam się na nich, bo oni chyba maja najlepsze osiągnięcia w moim przypadku... Mam bardzo niską rezerwę jajnikową. Lekarze muszą byc doświadczeni, ale przede wszystkim laboratorium musi byc na najwyższym poziomie i pod względem wyposażenia i doświadczenia embriologów.
    Zaproszę Cię tu do przyjaciółek i pogadamy o lekarzach. Napiszesz mi tez do kogo jesteś umówiona.
    Ostatnio jak bylam tam na wizycie, to wszyscy z nami czekający byli spoza Warszawy. My mieliśmy najbliżej, bo 150km w jedna stronę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri

ja od 10 lat odkrywam co rusz jakąś torbielmw piersi
    pojawiają się, potem po kilku miesiącach znikają

ostatnie USG robione jakieś 3 mce temu nie znalazło żadnej

dwa razy miałam biopsje i badania onkologiczne
    bo czasem obrazy USG tych torbieli były niejednoznaczne
    najadłam się trochę strachu, ale suma sumarum okazało się to były zwykłe torbielki

taka po prostu moja uroda jest - tak mnie zdiagnozowano - i tyle

wiele kobiet ma torbiele nie wiedząc o tym

zawsze trzeba być ostrożnym i trzeba je badać
    bo choroby piersi w dzisiejszych czasach to plaga
    ale nie martw się na zapas
    :)

Mimbla lubi tę wiadomość

‹‹ 1913 1914 1915 1916 1917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ