IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLibra wrote:Tak, przeszłam u nich wszystko co mam w opisie. Zdecydowałam się na nich, bo oni chyba maja najlepsze osiągnięcia w moim przypadku... Mam bardzo niską rezerwę jajnikową. Lekarze muszą byc doświadczeni, ale przede wszystkim laboratorium musi byc na najwyższym poziomie i pod względem wyposażenia i doświadczenia embriologów.
Zaproszę Cię tu do przyjaciółek i pogadamy o lekarzach. Napiszesz mi tez do kogo jesteś umówiona.
super
dzięki -
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Godaweri ja dzis wzielam ostatnia tabletke anty i od jitra czekam na @ i zaczynam z gonalem krotki protokol. Im blizej bym bardziej sie ciesze ale tez poddenerwowanie i niepewnosc narasta...
Czyli że już niedługo zaczynasz:-) powiedz jakie badania zleciła Ci dr P? Bo ją też jestem u niej. Też jestem podekscytowana Twoim podejściem do ivf;-) -
sylwiaśta159 wrote:Godaweri ja dzis wzielam ostatnia tabletke anty i od jitra czekam na @ i zaczynam z gonalem krotki protokol. Im blizej bym bardziej sie ciesze ale tez poddenerwowanie i niepewnosc narasta...
Mysle tak jak Mimbla, ze to nic groznego raczej, jak to moj lekarz robiacy USG powiedzial ze "torbiel" tylko tak groznie brzmiskoro lekarz twierdzi, ze jest niegrozna... idz dla swietego spokoju do onkologa, rzuci okiem i zobaczysz, ze Cie uspokoi a co dwie opinie to nie jedna
Ja jestem dokładnie w połowie tabsów anty. I dopadło mnie to uciążliwe plamienie. Tez krótki protokół z tego co się orientuję. Jeszcze ta torbiel wyszła... Powiem Ci, że jeszcze nie zaczęłam ivf, a już mam przeboje..Oby to były, jak to mówią, złe dobrego początki.....Ja mam menopur i fostimon do stymulacji na razie przepisany. Trzymam kciuki
Czuję się podobnie, podekscytowanie i strach jednocześnie....
-
nick nieaktualnyBrtii mialam zrobic usg piersi i tarczycy a z krwi chlamydie igg igm toxoplasme igg igm cytomegalie igg igm i hiv hbs hcv i jeszcze jedno
ja dodatkowo zrobilam jeszze wymaz na ureoplasme i mycoplasme od siebie. Aha i dr zrobila mi na miejscu jeszcze wymaz z pochwy
no i gacet musi tez miec wirusologie hiv hbs hcv i usr, moj noe robil bo ma z czerwca - robilismy do iui + chlamydia igg igm
Godaweri to Tobie tez zostalo juz niewiele... ja co dzien ogladalam ten listek z tabletkami i odliczalam do konca
Aha: i zalecila zrobienie kariotypow plus dla mojego azf i cftr z racji obnizonej ilosci plemnikow. O to tyle z genetykiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:04
-
co do plamień podczas antykow to mnie wlasnie gin uprzedzil ze jak bede brala to moga one wystepowac i zeby sie nie martwila
sylwia ale ci zazdroszcze tego krotkiego protokolunerwy mam jak pomysle ze bede szla dlugim bo wiesz juz ci kiedys pisalalm ze ja jestem w goracej wodzie kąpana i do tgo boje sie zastrzykow a tu tyle wkłuć przyjme
mam nadzieje ze dzidzia mi to wynagrodzi
a mi zadnych badan nie kazali robic...godaweri lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Reni555 wrote:Godaweri
ja od 10 lat odkrywam co rusz jakąś torbielmw piersi
pojawiają się, potem po kilku miesiącach znikają
ostatnie USG robione jakieś 3 mce temu nie znalazło żadnej
dwa razy miałam biopsje i badania onkologiczne
bo czasem obrazy USG tych torbieli były niejednoznaczne
najadłam się trochę strachu, ale suma sumarum okazało się to były zwykłe torbielki
taka po prostu moja uroda jest - tak mnie zdiagnozowano - i tyle
wiele kobiet ma torbiele nie wiedząc o tym
zawsze trzeba być ostrożnym i trzeba je badać
bo choroby piersi w dzisiejszych czasach to plaga
ale nie martw się na zapas
No chyba jednak właśnie będę musiała stanąć w obliczu biopsji...Gdyby nie stymulacja, która już za rogiem, pewnie bym to zostawiła na najbliższe 3-6 miesięcy do kolejnego USG. Ale przed IVF muszę wyjaśnić sprawę.....Już robię w gacie.......Jestem przerażona..... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Brtii mialam zrobic usg piersi i tarczycy a z krwi chlamydie igg igm toxoplasme igg igm cytomegalie igg igm i hiv hbs hcv i jeszcze jedno
ja dodatkowo zrobilam jeszze wymaz na ureoplasme i mycoplasme od siebie. Aha i dr zrobila mi na miejscu jeszcze wymaz z pochwy
no i gacet musi tez miec wirusologie hiv hbs hcv i usr, moj noe robil bo ma z czerwca - robilismy do iui + chlamydia igg igm
Godaweri to Tobie tez zostalo juz niewiele... ja co dzien ogladalam ten listek z tabletkami i odliczalam do konca
Aha: i zalecila zrobienie kariotypow plus dla mojego azf i cftr z racji obnizonej ilosci plemnikow. O to tyle z genetyki
Dziękuje za ta listęa jak długo te wszystkie badania robilam?miesiąc starczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:30
-
ale ja glupia jestem, dziwie sie ze nie mam badan zleconych a ja w zasadzie prawie wszytskie mam zrobione (toxo, cytomegalie, chlamydie, hcv, usg tarczycy) i do tego mialam histeroskopie i laparoskopie. Wiec uznaje ze jest ok i sie nie nakrecam
jaaa chceeeee już żreć te antykoncepcyjne dziady.... !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:31
-
nick nieaktualnyBrtii na chlamydie czeka sie w diagnostyce 4 dni a reszta online juz w ten sam dzien
oprocz hiv ktorego wynik jest zastrzezony i trzeba odebrac forme papierowa
usg wiadomo wynik w ten sam dzien
Kariotypy 3 tyg cftr i azf 2 tyg
Mimi a ja juz (mimo ze sie boje igiel) chce juz zeby moj mnie zaczal klóc!!i oby bylo chociaz z 6 komorek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:37
Brtiii86 lubi tę wiadomość
-
trzymam sylwia kciuki
bedzie dobrze, pisz mi co i jak bo przezywam twoje imsi jakby to juz moje bylo hehehe
ehhh gdyby moj gin nie by na urlopie to juz bym dostala antki poczatkiem wrzesnia i razem bysmy startowaly...sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Brtii na chlamydie czeka sie w diagnostyce 4 dni a reszta online juz w ten sam dzien
oprocz hiv ktorego wynik jest zastrzezony i trzeba odebrac forme papierowa
usg wiadomo wynik w ten sam dzien
Kariotypy 3 tyg cftr i azf 2 tyg
A to miesiąc przed starczy. Jej niech już ten styczeń jest!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:31
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny uwierzcie, że jak już zaczniecie to zleci strasznie szybko. Ja też nie mogłam się doczekać, a potem zastrzyki, co chwilę wizyty i już jestem po transferze
więc głowa do góry i trzymam kciuki
sylwiaśta159, Mimi86, Libra, cisza lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Cześć Dziewczyny.
W środę odstawiłam leki i dziś dostałam @. Zaczął się nowy cykl. Na 5 października umówiłam wizytę kontrolną i zobaczymy co dalej. Tak czy inaczej trzeba czekać do nowego roku. Ten czas dobrze będzie wykorzystać i zadbać o zdrowie. Za męża trzeba się wziąć żeby poprawić jakość jego armii.
Podpytam też lekarza o badania genetyczne dla mnie.
A czas tak szybko mija. Do końca roku trzy miesiące.
Powiem Wam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Gdyby transfer doszedł do skutku dziś byłby 6 dzień po. Mój dziadek od czwartku leży w śpiączce. Lekarze mówią, że szanse ma nikłe. To, co się teraz dzieje w mojej głowie to masakra. Niesamowity stres itd. Nie byłabym w stanie na spokojnie czekać na wynik testu. A gdyby okazał się negatywny to wolę nie myśleć...
Nic nie dzieje się bez przyczyny...
Za wszystkie Dziewczyny po transferach i przed trzymam kciuki;*
Wszystkie tutaj jesteście niesamowicie silne i dzielne.
Wierzę, że każda doczeka się swojego wymarzonego Szczęścia.sylwiaśta159, Beata.D, gosia81, SzewskaPasja, triss, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny