X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Tak, przeszłam u nich wszystko co mam w opisie. Zdecydowałam się na nich, bo oni chyba maja najlepsze osiągnięcia w moim przypadku... Mam bardzo niską rezerwę jajnikową. Lekarze muszą byc doświadczeni, ale przede wszystkim laboratorium musi byc na najwyższym poziomie i pod względem wyposażenia i doświadczenia embriologów.
    Zaproszę Cię tu do przyjaciółek i pogadamy o lekarzach. Napiszesz mi tez do kogo jesteś umówiona.

super :)
    dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Godaweri ja dzis wzielam ostatnia tabletke anty i od jitra czekam na @ i zaczynam z gonalem krotki protokol. Im blizej bym bardziej sie ciesze ale tez poddenerwowanie i niepewnosc narasta...

Czyli że już niedługo zaczynasz:-) powiedz jakie badania zleciła Ci dr P? Bo ją też jestem u niej. Też jestem podekscytowana Twoim podejściem do ivf;-)

• godaweri Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Godaweri ja dzis wzielam ostatnia tabletke anty i od jitra czekam na @ i zaczynam z gonalem krotki protokol. Im blizej bym bardziej sie ciesze ale tez poddenerwowanie i niepewnosc narasta...

Mysle tak jak Mimbla, ze to nic groznego raczej, jak to moj lekarz robiacy USG powiedzial ze "torbiel" tylko tak groznie brzmi :P skoro lekarz twierdzi, ze jest niegrozna... idz dla swietego spokoju do onkologa, rzuci okiem i zobaczysz, ze Cie uspokoi a co dwie opinie to nie jedna :)

Ja jestem dokładnie w połowie tabsów anty. I dopadło mnie to uciążliwe plamienie. Tez krótki protokół z tego co się orientuję. Jeszcze ta torbiel wyszła... Powiem Ci, że jeszcze nie zaczęłam ivf, a już mam przeboje..:( Oby to były, jak to mówią, złe dobrego początki.....Ja mam menopur i fostimon do stymulacji na razie przepisany. Trzymam kciuki :) Czuję się podobnie, podekscytowanie i strach jednocześnie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii mialam zrobic usg piersi i tarczycy a z krwi chlamydie igg igm toxoplasme igg igm cytomegalie igg igm i hiv hbs hcv i jeszcze jedno :) ja dodatkowo zrobilam jeszze wymaz na ureoplasme i mycoplasme od siebie. Aha i dr zrobila mi na miejscu jeszcze wymaz z pochwy :) no i gacet musi tez miec wirusologie hiv hbs hcv i usr, moj noe robil bo ma z czerwca - robilismy do iui + chlamydia igg igm :)

Godaweri to Tobie tez zostalo juz niewiele... ja co dzien ogladalam ten listek z tabletkami i odliczalam do konca :P

Aha: i zalecila zrobienie kariotypow plus dla mojego azf i cftr z racji obnizonej ilosci plemnikow. O to tyle z genetyki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:04

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 ja też jestem z Novum i mam takie same zdanie o klinice i lekarzach oraz ogólnie jak Libra ;-) też miałam ivf ;-) polecam serdecznie novum ;-)

Libra lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do plamień podczas antykow to mnie wlasnie gin uprzedzil ze jak bede brala to moga one wystepowac i zeby sie nie martwila :)

sylwia ale ci zazdroszcze tego krotkiego protokolu :) nerwy mam jak pomysle ze bede szla dlugim bo wiesz juz ci kiedys pisalalm ze ja jestem w goracej wodzie kąpana i do tgo boje sie zastrzykow a tu tyle wkłuć przyjme :/ mam nadzieje ze dzidzia mi to wynagrodzi :)
    a mi zadnych badan nie kazali robic...

godaweri lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• godaweri Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    Godaweri

ja od 10 lat odkrywam co rusz jakąś torbielmw piersi
    pojawiają się, potem po kilku miesiącach znikają

ostatnie USG robione jakieś 3 mce temu nie znalazło żadnej

dwa razy miałam biopsje i badania onkologiczne
    bo czasem obrazy USG tych torbieli były niejednoznaczne
    najadłam się trochę strachu, ale suma sumarum okazało się to były zwykłe torbielki

taka po prostu moja uroda jest - tak mnie zdiagnozowano - i tyle

wiele kobiet ma torbiele nie wiedząc o tym

zawsze trzeba być ostrożnym i trzeba je badać
    bo choroby piersi w dzisiejszych czasach to plaga
    ale nie martw się na zapas
    :)

No chyba jednak właśnie będę musiała stanąć w obliczu biopsji...Gdyby nie stymulacja, która już za rogiem, pewnie bym to zostawiła na najbliższe 3-6 miesięcy do kolejnego USG. Ale przed IVF muszę wyjaśnić sprawę.....Już robię w gacie.......Jestem przerażona.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi z tym byciem w goracej wodzie kapanym to rozumiem Cie nawet nie wiesz jak bardzo ... :) jestem taka sama!!

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godaweri- strach ma wielkie oczy, zobaczysz ze wszystko bedzie OK! :)

godaweri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Brtii mialam zrobic usg piersi i tarczycy a z krwi chlamydie igg igm toxoplasme igg igm cytomegalie igg igm i hiv hbs hcv i jeszcze jedno :) ja dodatkowo zrobilam jeszze wymaz na ureoplasme i mycoplasme od siebie. Aha i dr zrobila mi na miejscu jeszcze wymaz z pochwy :) no i gacet musi tez miec wirusologie hiv hbs hcv i usr, moj noe robil bo ma z czerwca - robilismy do iui + chlamydia igg igm :)

Godaweri to Tobie tez zostalo juz niewiele... ja co dzien ogladalam ten listek z tabletkami i odliczalam do konca :P

Aha: i zalecila zrobienie kariotypow plus dla mojego azf i cftr z racji obnizonej ilosci plemnikow. O to tyle z genetyki :)
    Masakra:-) moc tego ale się zrobi:-)
    Dziękuje za ta listę :-) a jak długo te wszystkie badania robilam?miesiąc starczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:30

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja glupia jestem, dziwie sie ze nie mam badan zleconych a ja w zasadzie prawie wszytskie mam zrobione (toxo, cytomegalie, chlamydie, hcv, usg tarczycy) i do tego mialam histeroskopie i laparoskopie. Wiec uznaje ze jest ok i sie nie nakrecam :)

jaaa chceeeee już żreć te antykoncepcyjne dziady.... !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:31

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtii na chlamydie czeka sie w diagnostyce 4 dni a reszta online juz w ten sam dzien :) oprocz hiv ktorego wynik jest zastrzezony i trzeba odebrac forme papierowa :) usg wiadomo wynik w ten sam dzien :)
    Kariotypy 3 tyg cftr i azf 2 tyg :)

Mimi a ja juz (mimo ze sie boje igiel) chce juz zeby moj mnie zaczal klóc!! ;) i oby bylo chociaz z 6 komorek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:37

Brtiii86 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam sylwia kciuki :) bedzie dobrze, pisz mi co i jak bo przezywam twoje imsi jakby to juz moje bylo hehehe
    ehhh gdyby moj gin nie by na urlopie to juz bym dostala antki poczatkiem wrzesnia i razem bysmy startowaly...

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja ci przetre droge i bedzie Ci latwiej! :P

Mimi86, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Brtii na chlamydie czeka sie w diagnostyce 4 dni a reszta online juz w ten sam dzien :) oprocz hiv ktorego wynik jest zastrzezony i trzeba odebrac forme papierowa :) usg wiadomo wynik w ten sam dzien :)
    Kariotypy 3 tyg cftr i azf 2 tyg :)

A to miesiąc przed starczy. Jej niech już ten styczeń jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:31

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ze tez ten czas w oczekiwaniu tak sie dluzy...

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwierzcie, że jak już zaczniecie to zleci strasznie szybko. Ja też nie mogłam się doczekać, a potem zastrzyki, co chwilę wizyty i już jestem po transferze ;-) więc głowa do góry i trzymam kciuki :-)

sylwiaśta159, Mimi86, Libra, cisza lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jestem załamana.. zauważyłam minimalne plamienie, do tego cały dzień pobolewa mnie brzuch. Chyba umrę jak to tak szybko się zakończy :-( :-(

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    W środę odstawiłam leki i dziś dostałam @. Zaczął się nowy cykl. Na 5 października umówiłam wizytę kontrolną i zobaczymy co dalej. Tak czy inaczej trzeba czekać do nowego roku. Ten czas dobrze będzie wykorzystać i zadbać o zdrowie. Za męża trzeba się wziąć żeby poprawić jakość jego armii.
    Podpytam też lekarza o badania genetyczne dla mnie.
    A czas tak szybko mija. Do końca roku trzy miesiące.

Powiem Wam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Gdyby transfer doszedł do skutku dziś byłby 6 dzień po. Mój dziadek od czwartku leży w śpiączce. Lekarze mówią, że szanse ma nikłe. To, co się teraz dzieje w mojej głowie to masakra. Niesamowity stres itd. Nie byłabym w stanie na spokojnie czekać na wynik testu. A gdyby okazał się negatywny to wolę nie myśleć...
    Nic nie dzieje się bez przyczyny...

Za wszystkie Dziewczyny po transferach i przed trzymam kciuki;*
    Wszystkie tutaj jesteście niesamowicie silne i dzielne.
    Wierzę, że każda doczeka się swojego wymarzonego Szczęścia.

sylwiaśta159, Beata.D, gosia81, SzewskaPasja, triss, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga... duzo sily dla Ciebie.

Agnieszka_A., Mimbla lubią tę wiadomość

‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ