IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:aaaa mam jeszcze jedno pytanko - mam zamiar brac teraz w pazdzierniku inofem lub inofolik , jak sadzicie jest sens?
kiedys ralam przez 3 mieisace -gin mi kazal, wiec pomyslalam ze teraz przezd ivf bym sobie troszke wspomogla jajeczka...
Mimi, ale co to znaczy że "gin kazał"? Gin może zalecać, ale na jakiej podstawie? To nie są leki.
Inofem czy Inofolik to suplementy diety, a na jajeczka pomagają tylko hormony.
Te środki zawierają dzienną dawkę kwasu foliowego i myo-inozytol którego działanie nie jest tak oczywiste, jak prezentują to przedstawiciele handlowi rozdający próbki ginekologom ( i nie tylko próbki). Jak będziesz piła - to Ci nie zaszkodzi, ale osobiście uważam że najlepszy jest lek, kwas foliowy 5mg Richtera, a nie jakieś suplementy diety..
Poza tym porównaj cenę: 5 mg kwasu foliowego "na receptę" (lek!) = 3 zł 20 groszy za 30 tabletek.
Inofolic/ Inofem = 20 saszetek za.. 30 złotych dawka dzienna kw. foliowego i myo-inozytol uzyskiwany z nasion kukurydzy..
to musiałby być cudowny środek, gdyby był wart swojej ceny. Szału nie ma, przepraszam że odzieram ze złudzeń ale ja już tak mam, to tylko moje zdanie.
cisza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:inska a bierzesz teraz antykoncepcyjne? czy tylko ten zastrzyk mialas?
ja teraz mam zaczac brac antykoncepcyjne i zgloscic sie na wizycie 20.10 to bedzie wlansie polowa cyklu mniej wiecej i wtedy dowiem sie kiedy mam zaczac zastrzyki brac.
Do wczoraj bralam Primolut Nor, ktory mial wlasnie wchlonac torbiele. I pozniej wlasnie zastrzyk z Decapeptylu 3,75mg, ktory mial wyciszyc jajniki i ponikad tez pomoc przy torbielach. Ale wszystko to wyczytalam, lekarz nie powiedzial mi ani slowa na co te lekiStad taka panika u mnie.
-
sylwiaśta159 wrote:Inska a to noe jest tak ze torbiele musza sie calkiem wchlanac by rozpoczac stymulacje?
Mimi ja mam w domu inofolic ale stwierdzilam ze bede brac dopiero po 1 procesurze jeali sie okaze ze teraz jajca byly zlej jakosci- teraz boje sie przedobrzycwiex nie wiem co ci doradzic
no wlasnie nie wiem, juz jak to jest. Bliska kolezanka miala zespol policystycznych jajnikow, czyli wiele torbieli, i normalnie do stymulacji podeszla i teraz cieszy sie przepiekna roczna juz Maja, takze wychodzi na to, ze z trobielami tez sie da, ale nie wiem, reki sobie nie dam uciac. -
nick nieaktualnyInska- mysle ze jestes w dobrych rekach i nie musisz sie tak martwic
)
Co do torbieli moze zalezy jaki rodzaj- moje musialy sie wchlonac bo byly z niepeknietego pecherzyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 16:29
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no dobra przekonalyście mnie
nie bede go piła
sylwia dzieki za chęc oddania saszetek
mimbla nie przepraszaj, dobrze ze piszesz co i jak.
Co do inofemu to gin mi "zalecil" (na samym poczatku leczenia) picie 2 saszetek dzinnie przez 3 miechy.
ok wiec bede brala kwas foliowy mam jakis naturalny solgar czy cus tam.
ps. Wy caly czas bierzecie kwas?Mimbla lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Kochane moje moja beta 6dpt 35,7 mlU. Progesteron 25,70 ng. Nie wierze siedze i sie trzese nie moge w to uwierzyć! Zero objawow, a jednak mialyscie racje !
Mimi86, Inska, pabelka88, cisza, Alincia, shooa, mysza89, Libra, myszaaa, Konwalia, Asiula86, Mimbla, maryska90, Tosia 1981, Takanijaka, Anko:-), Anatolka, pragnaca dzidziusia, zai2014, Agi83, Kava, Piggy, Anna255, Agnieszka_A., Madzia82, gosia81, Beata.D, justa1234, józefka, sylvuś lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Inska- mysle ze jestes w dobrych rekach i nie musisz sie tak martwic
)
Co do torbieli moze zalezy jaki rodzaj- moje musialy sie wchlonac bo byly z niepeknietego pecherzyka.
Dzieki Kochana! No chyba faktycznie nie mam innego wyjscia, jak tylko spokojnie jakos przezyc te najblizsze dwa tygodnie i zaufac lekarzowi bez reszty. W koncu on ma tytul medyczny nie ja
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny