X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel :(

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel... nie wierze....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Właśnie, sa tu osoby korzystające z Embryo glue? My chcemy korzystac- a z AH dr powiedziala, ze zobaczymy jak grube beda otoczki. Ale AH stosuje sie chyba tylko w stadium blastki? A w GynC podaja 2-3 dniowe z tego co widze. No chyba ze widzieliby ze otoczka jest gruba to moze przetrzymaja do blaski? Hmm.
    Narazie to dalej czekam na @, bo dalej mam tylko sluz zmieszany z ciemna krwia.. :/
    u mnie w klinice nacinają na każdym etapie, także przy transferze w drugiej czy trzeciej dobie

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Ja chyba jestem przykładem najbardziej pechowych osób. To co mnie spotkało jest nie do uwierzenia. 10dpt beta 4,5, 12dpt - 9,5. Lekarze każą odstawić leki i czekać na @, który przyszedł 14dpt. Potem miałam wizytę, lekarz nie zrobił usg bo i po co, przepisał leki do crio i do widzenia. 29dpt dostałam krwotoku, lało się ze mnie masakrycznie, w 4h zużyłam z 10 podpasek i przeszło. Zadzwoniłam do kliniki, kazali przyjechać dzisiaj (31dpt). A tam na usg gruba śluzówka i martwy zarodek, beta 329. Nie ma doktora M., byłam u dr Cz. i ma do mnie zadzwonić, czekam na jej telefon już 3h i mnie olała. Nie wiem co myśleć o tej sytuacji, nie kazali wcześniej powtarzać bety, nie zrobili usg. Powtórzę rano betę i pójdę do swojego gin spoza kliniki, może da radę oczyścić się samo, boję się kolejnego łyżeczkowania.

współczuje :(trzymaj sie w tym całym koszmarze :(
    aneczka2015 to jest szansa na bliźnięta trzymam kciuki za piękny przyrost

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel dramat jakiś :(

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Ja chyba jestem przykładem najbardziej pechowych osób. To co mnie spotkało jest nie do uwierzenia. 10dpt beta 4,5, 12dpt - 9,5. Lekarze każą odstawić leki i czekać na @, który przyszedł 14dpt. Potem miałam wizytę, lekarz nie zrobił usg bo i po co, przepisał leki do crio i do widzenia. 29dpt dostałam krwotoku, lało się ze mnie masakrycznie, w 4h zużyłam z 10 podpasek i przeszło. Zadzwoniłam do kliniki, kazali przyjechać dzisiaj (31dpt). A tam na usg gruba śluzówka i martwy zarodek, beta 329. Nie ma doktora M., byłam u dr Cz. i ma do mnie zadzwonić, czekam na jej telefon już 3h i mnie olała. Nie wiem co myśleć o tej sytuacji, nie kazali wcześniej powtarzać bety, nie zrobili usg. Powtórzę rano betę i pójdę do swojego gin spoza kliniki, może da radę oczyścić się samo, boję się kolejnego łyżeczkowania.

strasznie mi przykro :( dla mnie to nie do pomyślenia!!!

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel, strasznie mi przykro :-( potwornie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel bardzo mi przykro... Współczuję...

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel , szok normalnie, tak bardzo mi przykro , to jakiś obłęd :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane moje moja beta 6dpt 35,7 mlU. Progesteron 25,70 ng. Nie wierze siedze i sie trzese nie moge w to uwierzyć! Zero objawow, a jednak mialyscie racje !

Piękna beta :) :D Rośnijcie zdrowo :)

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel :( cos strasznego...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel - totalna masakra... strasznie mi przykro :(

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel, nie bierz tego w ten sposób że "jesteś pechowa"...
    Nie możesz siebie obwiniać. Ty i Twoje zdrowie, są najważniejsze.

Ja miałam jedną betę porządnie plusową po ostatnim transferze i co, i niestety dalej było bez przyrostu.. Nienawidziłam gina za gadki o statystyce po każdej "mojej" porażce, ale staram się tak na to patrzeć, że po prostu tak musiało być :/.

Mam nadzieję że lekarze Ci jutro pomogą i ten koszmar się zaraz skończy.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octangel, brak słów na to co się stało... wspieram, trzymaj się :*

u mnie po wizycie. endometrium podobno ładne 9-10mm, ale E2 za niski, zwiększył mi estrofem do 3x1, mam w środe powtórzyć E2 i jak będzie poniżej 800 to transfer przesunięty. Ale aktualnie termin crio mam 6.10.

Ale dr mnie wkurzył, po prostu aż sie zagotowałam. Podczas usg znowu się zawiesił na mojej torbieli endo na lewym jajniku. i pyta mnie czy biorę metypred. na to ja, że nie, bo ostatnio jak chciałam żeby mi przepisał to powiedział, że bez potwierdzonej hist-pat endomendy nie może mi przepisać..
    no. to mi przepisał od dziś, ale jak sam mówi, niewiele to raczej da. no i zarodki mam słabe, więc 3bb dadzą teraz a 2bc dwa zarodki razem przy kolejnym crio.

nie dość, że mnie wkurzył to jeszcze zdołował.
    chociaż może to dobrze, realnie podchodzić do sytuacji a jak się zdarzy cud to mieć niewyobrażalną radochę.

• mia6 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że dr Cz. potrafi wykazać się empatią ;) Płaciłaś za wizytę? Co do relanium, to Ci nie pomogę, bo nie biorę. Chodzisz do pracy? Wypoczywaj :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

u mnie po wizycie. endometrium podobno ładne 9-10mm, ale E2 za niski, zwiększył mi estrofem do 3x1, mam w środe powtórzyć E2 i jak będzie poniżej 800 to transfer przesunięty. Ale aktualnie termin crio mam 6.10.

Ale dr mnie wkurzył, po prostu aż sie zagotowałam. Podczas usg znowu się zawiesił na mojej torbieli endo na lewym jajniku. i pyta mnie czy biorę metypred. na to ja, że nie, bo ostatnio jak chciałam żeby mi przepisał to powiedział, że bez potwierdzonej hist-pat endomendy nie może mi przepisać..
    no. to mi przepisał od dziś, ale jak sam mówi, niewiele to raczej da. no i zarodki mam słabe, więc 3bb dadzą teraz a 2bc dwa zarodki razem przy kolejnym crio.

chociaż może to dobrze, realnie podchodzić do sytuacji a jak się zdarzy cud to mieć niewyobrażalną radochę.

O matko, co za kretyn normalnie .....przepraszam za wyrażenie, ale tylko to mi sie nasuwa.
    Kochana nie wiem, czy pamiętasz ale ja miałam dwa zarodki 1CC i pokazały co potrafią :) Tobie tez tego życze :)

mysza89, shooa lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel, bardzo mi przykro :(

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

A nie mówiłam ,że on sie nie zmieni nie ma nowego lekara obok siebie to nie udaje co za gburas no ...dupek jeden ...za to ,go nie nawidze za to straszenie zabieranie nadzieji ....trzeba mu było puścić pare ciepłych słów ...palantunio...
    trzymam kciuki za Twój estradiol :)pokaż mu ,że sie myli.i się uda :)

shooa lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do inofolic - pije go od stycznia. Ciągle. I mówcie co chcecie, ale wyrównał mi piękne cykle, a wręcz je przywrócił. Wcześniej bez leków miałam @ raz na dwa trzy miesiące. Teraz samym infolinię regularnie miesiąc w miesiąc (raz tylko cykl mi się wydluzyl). Tylko kilka razy sprawdzałam czy była ovu, i za każdym razem była. Mam zamiar pić inofolic przez całą procedure

Agi83, pragnaca dzidziusia, Kava, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

age.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce w gabinecie. Progesteronu dzis nie badalam. Nie chce sie stresować. Dzieki za pamięć.

pragnaca dzidziusia, Kava, mia6, gosia81, Mimbla lubią tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ