IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
OctAngelSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Właśnie, sa tu osoby korzystające z Embryo glue? My chcemy korzystac- a z AH dr powiedziala, ze zobaczymy jak grube beda otoczki. Ale AH stosuje sie chyba tylko w stadium blastki? A w GynC podaja 2-3 dniowe z tego co widze. No chyba ze widzieliby ze otoczka jest gruba to moze przetrzymaja do blaski? Hmm.
Narazie to dalej czekam na @, bo dalej mam tylko sluz zmieszany z ciemna krwia..sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
OctAngel wrote:Ja chyba jestem przykładem najbardziej pechowych osób. To co mnie spotkało jest nie do uwierzenia. 10dpt beta 4,5, 12dpt - 9,5. Lekarze każą odstawić leki i czekać na @, który przyszedł 14dpt. Potem miałam wizytę, lekarz nie zrobił usg bo i po co, przepisał leki do crio i do widzenia. 29dpt dostałam krwotoku, lało się ze mnie masakrycznie, w 4h zużyłam z 10 podpasek i przeszło. Zadzwoniłam do kliniki, kazali przyjechać dzisiaj (31dpt). A tam na usg gruba śluzówka i martwy zarodek, beta 329. Nie ma doktora M., byłam u dr Cz. i ma do mnie zadzwonić, czekam na jej telefon już 3h i mnie olała. Nie wiem co myśleć o tej sytuacji, nie kazali wcześniej powtarzać bety, nie zrobili usg. Powtórzę rano betę i pójdę do swojego gin spoza kliniki, może da radę oczyścić się samo, boję się kolejnego łyżeczkowania.
współczuje :(trzymaj sie w tym całym koszmarze
aneczka2015 to jest szansa na bliźnięta trzymam kciuki za piękny przyrost
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyOctAngel wrote:Ja chyba jestem przykładem najbardziej pechowych osób. To co mnie spotkało jest nie do uwierzenia. 10dpt beta 4,5, 12dpt - 9,5. Lekarze każą odstawić leki i czekać na @, który przyszedł 14dpt. Potem miałam wizytę, lekarz nie zrobił usg bo i po co, przepisał leki do crio i do widzenia. 29dpt dostałam krwotoku, lało się ze mnie masakrycznie, w 4h zużyłam z 10 podpasek i przeszło. Zadzwoniłam do kliniki, kazali przyjechać dzisiaj (31dpt). A tam na usg gruba śluzówka i martwy zarodek, beta 329. Nie ma doktora M., byłam u dr Cz. i ma do mnie zadzwonić, czekam na jej telefon już 3h i mnie olała. Nie wiem co myśleć o tej sytuacji, nie kazali wcześniej powtarzać bety, nie zrobili usg. Powtórzę rano betę i pójdę do swojego gin spoza kliniki, może da radę oczyścić się samo, boję się kolejnego łyżeczkowania.
strasznie mi przykrodla mnie to nie do pomyślenia!!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
OctAngel, nie bierz tego w ten sposób że "jesteś pechowa"...
Nie możesz siebie obwiniać. Ty i Twoje zdrowie, są najważniejsze.
Ja miałam jedną betę porządnie plusową po ostatnim transferze i co, i niestety dalej było bez przyrostu.. Nienawidziłam gina za gadki o statystyce po każdej "mojej" porażce, ale staram się tak na to patrzeć, że po prostu tak musiało być.
Mam nadzieję że lekarze Ci jutro pomogą i ten koszmar się zaraz skończy. -
nick nieaktualnyOctangel, brak słów na to co się stało... wspieram, trzymaj się :*
u mnie po wizycie. endometrium podobno ładne 9-10mm, ale E2 za niski, zwiększył mi estrofem do 3x1, mam w środe powtórzyć E2 i jak będzie poniżej 800 to transfer przesunięty. Ale aktualnie termin crio mam 6.10.
Ale dr mnie wkurzył, po prostu aż sie zagotowałam. Podczas usg znowu się zawiesił na mojej torbieli endo na lewym jajniku. i pyta mnie czy biorę metypred. na to ja, że nie, bo ostatnio jak chciałam żeby mi przepisał to powiedział, że bez potwierdzonej hist-pat endomendy nie może mi przepisać..
no. to mi przepisał od dziś, ale jak sam mówi, niewiele to raczej da. no i zarodki mam słabe, więc 3bb dadzą teraz a 2bc dwa zarodki razem przy kolejnym crio.
nie dość, że mnie wkurzył to jeszcze zdołował.
chociaż może to dobrze, realnie podchodzić do sytuacji a jak się zdarzy cud to mieć niewyobrażalną radochę.
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Octangel, brak słów na to co się stało... wspieram, trzymaj się :*
u mnie po wizycie. endometrium podobno ładne 9-10mm, ale E2 za niski, zwiększył mi estrofem do 3x1, mam w środe powtórzyć E2 i jak będzie poniżej 800 to transfer przesunięty. Ale aktualnie termin crio mam 6.10.
Ale dr mnie wkurzył, po prostu aż sie zagotowałam. Podczas usg znowu się zawiesił na mojej torbieli endo na lewym jajniku. i pyta mnie czy biorę metypred. na to ja, że nie, bo ostatnio jak chciałam żeby mi przepisał to powiedział, że bez potwierdzonej hist-pat endomendy nie może mi przepisać..
no. to mi przepisał od dziś, ale jak sam mówi, niewiele to raczej da. no i zarodki mam słabe, więc 3bb dadzą teraz a 2bc dwa zarodki razem przy kolejnym crio.
chociaż może to dobrze, realnie podchodzić do sytuacji a jak się zdarzy cud to mieć niewyobrażalną radochę.
O matko, co za kretyn normalnie .....przepraszam za wyrażenie, ale tylko to mi sie nasuwa.
Kochana nie wiem, czy pamiętasz ale ja miałam dwa zarodki 1CC i pokazały co potrafiąTobie tez tego życze
mysza89, shooa lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Octangel, brak słów na to co się stało... wspieram, trzymaj się :*
A nie mówiłam ,że on sie nie zmieni nie ma nowego lekara obok siebie to nie udaje co za gburas no ...dupek jeden ...za to ,go nie nawidze za to straszenie zabieranie nadzieji ....trzeba mu było puścić pare ciepłych słów ...palantunio...
trzymam kciuki za Twój estradiol :)pokaż mu ,że sie myli.i się udashooa lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Co do inofolic - pije go od stycznia. Ciągle. I mówcie co chcecie, ale wyrównał mi piękne cykle, a wręcz je przywrócił. Wcześniej bez leków miałam @ raz na dwa trzy miesiące. Teraz samym infolinię regularnie miesiąc w miesiąc (raz tylko cykl mi się wydluzyl). Tylko kilka razy sprawdzałam czy była ovu, i za każdym razem była. Mam zamiar pić inofolic przez całą procedure
Agi83, pragnaca dzidziusia, Kava, SzewskaPasja lubią tę wiadomość