IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyV. wrote:A powiedzcie mi jeszcze, czy hasło "5 prawidłowo zapłodnionych" oznacza, że tych 5 już zaczęło się dzielić?
V., Anatolka lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:"Prawidłowo zapłodniona komórka jajowa posiada dwa przedjądrza, jedno pochodzi z komórki jajowej, drugie z plemnika oraz dwa ciałka kierunkowe, pochodzące z podziału materiału genetycznego komórki jajowej"... dzieli się po kilkunastu godzinach po pojawieniu się cech prawidłowego zapłodnienia
Acha, czyli "prawidłowo zapłodniona" jeszcze nie oznacza "dzieląca się". Padnę w oczekiwaniu na tego czwartkowego maila od embriologówDzisiaj i jutro muszę się czymś zająć, coś czuję że dom będzie błyszczał
Inska, Libra lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Witajcie! Ja niestety nie zacznę kolejnej procedury
Wczoraj lekarz zauważył na usg plamkę ok. 4 mm, chciał wykluczyć ciążę, więc zlecił betę. Wynik dostałam dziś rano - 2699 w 28 dpt... dziś szybka wizyta - pęcherzyk ciążowy ma 3,6mm, jest za mały jak a ten czas i beta też podobno nie jest za duża. Odstawiam wszystkie leki i mam czekać na poronienie, chociaż w piątek jeszcze mam powtórzyć betę i przyjść na wizytę. Lekarz nie dał nadziei, ja też nie chcę jej mieć, bo bałabym się, czy aby na pewno dziecko będzie zdrowe... więc lepiej niech się stanie, co ma się stać... -
Anatolka wrote:Nie. Ktoś mnie przypadkiem wrzucił do jednego terminowego worka z Mimbla i Shooa
Ja mam za tydzień.
Aaaaa.. .to ja chyba coś pokręciłamzapamietałam ze wtorek, czesto niestety w ferworze walki z codziennymi zajęciami czytam i słucham wybiórczo
-
nick nieaktualnyV. wrote:Acha, czyli "prawidłowo zapłodniona" jeszcze nie oznacza "dzieląca się". Padnę w oczekiwaniu na tego czwartkowego maila od embriologów
Dzisiaj i jutro muszę się czymś zająć, coś czuję że dom będzie błyszczał
tu masz, obrazek "druga doba"
Edit....jaka druga? pierwsza doba to zapłodnienie, druga to podziały... echWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:39
V. lubi tę wiadomość
-
Libra wrote:http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/od-jajeczka-do-blastocysty-tak-rodzi-sie-zycie,321267.html
tu masz, obrazek "druga doba"
Sama dzisiaj wrzucałam ten linkale nie wiedziałam od którego momentu można mówić o tym, że komórka się dzieli.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzanowne, dzisiaj mogę trzymając leki do symulacji w metaforycznej ręce (a raczej w prawdziwej lodówce) powiedzieć: dołączam do Was na 100%
Procedura rozpisana
Lekarz uśmiechając się powiedział mi, że jestem ostatnią jego pacjentką, której w tym roku rozpisuje procedurę z rządówki. Na dzień dobry takie szczęście
ps. idę robić rozpiskę - mam 9 leków, które muszę brać w trakcie tej procedury (nie liczę luteiny itp. leków które dojdą w trakcie) Życie jest piękne!
miłego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:34
Libra, Tilka, sylwiaśta159, Sanna, V., Pola7, gosia81, muszynka, Moniaa, mia6, Beata.D, Konwalia, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Najlepiej jest jak zaczyna się dzielić kilkanaście h po zaplodnieniu. To jest dobry czas. Libra dobrze napisała gdzieś wcześniej. Z takim startujących później bywa różnie. Zajmij się czymś, bo teraz to już zupełnie nie masz na to wypływu
sylwiaśta159, Libra, Mimbla, kuciak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asiula86 wrote:Lekarz, który nigdy nie mówi nigdy, ani na 100% powiedział, że nic dobrego z tego nie będzie. Niestety, ale do niego mam pełne zaufanie. Jestem jego drugą pacjentką, którą coś takiego spotkało. Trudno, muszę z tym jakoś żyć, mam tylko nadzieję, że obędzie się bez szpitala.
Asiula bardzo mi przykro. Teraz już za późno, żeby mówić co by było gdyby... Trzymaj się! -
triss wrote:Sanna jesli rozpoczynasz nowa procedurę i punkcja wypadnie po 1.11 to embriolodzy zapłodnią max. 6 komórek.
Oby było 6, chodzi mi o to czy po punkcji następnie po udanym zapłodnieniu będą mogli po 1.11 zrobić transfer 1 lub 2 zarodkow?? -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Najlepiej jest jak zaczyna się dzielić kilkanaście h po zaplodnieniu. To jest dobry czas. Libra dobrze napisała gdzieś wcześniej. Z takim startujących później bywa różnie. Zajmij się czymś, bo teraz to już zupełnie nie masz na to wypływu
http://www.ginekologiapolska.pl/Zywa-ciaza-blizniacza-otrzymana-za-pomoca-metody-ciaglego-monitorowania-zarodkow-u-pacjentki-z-niepowodzeniami-ivf-et-opis-przypadku-i-przeglad-pismiennictwa,1728,0,1.htmlV., Anatolka, Pola7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem juz w dwupaku z moja kruszynka 3BB. Transfer odbyl sie bez komplikacji, robil go nowy lekarz, oby mial szczesliwa reke..
prosze o kciuki!Tilka, sylwiaśta159, V., Libra, Madzia82, pragnaca dzidziusia, Anatolka, Kala 1980, asieńka, Asiula86, kkisia, triss, aneczka2015, Pola7, justa1234, gosia81, kuciak, Mimbla, Agi83, Moniaa, iga 79, Antonelka, mia6, Tosia 1981, Inska, Beata.D, BISCA, Konwalia, Anuszka, SzewskaPasja, Agnieszka_A., Mimi86, Selena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:Sylwia oj bardzo bym chciala zacząć jeść anty w tym tygodniu ale to od szanownej @zależy
Asiula bardzo mi przykro ze tak wyszło
Magic i jak po punkcji było? Masz jakieś mrozaczki, podali ci jeden czy dwa?
Trzymam kciuki
a po punkcji spoko, dobrze znosze narkozężadnych zawrotów głowy tylko dzień pozniej brzuch bolał, wiec dobrze jest miec ten dzien wolny.
V., Libra, gosia81, Anuszka, SzewskaPasja, Mimi86, Selena lubią tę wiadomość