X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Witajcie! Ja niestety nie zacznę kolejnej procedury :(
    Wczoraj lekarz zauważył na usg plamkę ok. 4 mm, chciał wykluczyć ciążę, więc zlecił betę. Wynik dostałam dziś rano - 2699 w 28 dpt... dziś szybka wizyta - pęcherzyk ciążowy ma 3,6mm, jest za mały jak a ten czas i beta też podobno nie jest za duża. Odstawiam wszystkie leki i mam czekać na poronienie, chociaż w piątek jeszcze mam powtórzyć betę i przyjść na wizytę. Lekarz nie dał nadziei, ja też nie chcę jej mieć, bo bałabym się, czy aby na pewno dziecko będzie zdrowe... więc lepiej niech się stanie, co ma się stać...

Asiula :(
    Bardzo, bardzo mi przykro.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, właśnie nic nie mówili o becie a ja też jakoś tak nie zapytalam. nie brałam też teraz tych inviktowych weryfikacji bo zbadam sobie prg i e2 razem z betą na własną rekę i będę wiedzieć co i jak. korci mnie sobota, choć to dopiero będzie 4 dpt, a w poniedziałek 6dpt powtórka. a Tobie jak kazali i kiedy będziesz robić?

• V. Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mimbla, właśnie nic nie mówili o becie a ja też jakoś tak nie zapytalam. nie brałam też teraz tych inviktowych weryfikacji bo zbadam sobie prg i e2 razem z betą na własną rekę i będę wiedzieć co i jak. korci mnie sobota, choć to dopiero będzie 4 dpt, a w poniedziałek 6dpt powtórka. a Tobie jak kazali i kiedy będziesz robić?

Nawet w przypadku blastocysty 4 dpt i 6 dpt to zdecydowanie za wcześnie. Mam w otoczeniu przykłady gdzie dziewczyny testowały 11 dpo (czyli tu tak jakby 5-dniowy zarodek i 6 dpt) i nic nie wychodziło, 2 dni później już tak. Może słabo się znam, ale wydaje mi się, że 7 dpt 5-dniowego zarodka to minimum. Moja klinika zaleca testowanie 9 dpt blastki. Ja zamierzam testować 8 dpt, bo to będzie niedziela, dzień wolny na płacz albo z radości albo z żalu ;)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa, kochana mi kazali robić 10 dpt. I wcześniej pewnie nie zrobię, co najwyżej PRG.
    Staram się nie wariować i na pewno 4 dpt to dla mnie byłoby za wcześnie... Wiem że jak wychodzi 0 to człowiek się załamuje (przerabiałam) a prawda jest taka, że zarodek implantuje się różnie. Ja wolę poczekać..co ma być to będzie. 10 dpt wypada mi 15-10.

Dzisiaj, pochwalę się - byłam na fajnym spacerze z małżem i psem w parku, grzałam się w słońcu, a wieczorem będę się udzielać kulinarnie w kuchni.

To skreślając,teraz idę zaaplikować moje czeskie kulki.. ;-) i trochę poleżeć z książką.

triss, shooa, V., Libra, mia6, Inska, SzewskaPasja, Mimi86 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Nawet w przypadku blastocysty 4 dpt i 6 dpt to zdecydowanie za wcześnie. Mam w otoczeniu przykłady gdzie dziewczyny testowały 11 dpo (czyli tu tak jakby 5-dniowy zarodek i 6 dpt) i nic nie wychodziło, 2 dni później już tak. Może słabo się znam, ale wydaje mi się, że 7 dpt 5-dniowego zarodka to minimum. Moja klinika zaleca testowanie 9 dpt blastki. Ja zamierzam testować 8 dpt, bo to będzie niedziela, dzień wolny na płacz albo z radości albo z żalu ;)

mi przy pierwszym transferze 6dpt beta wyszła już 34,6 (a 3dpt była 3) więc to nie reguła.
    zresztą mam świadomość że to wcześnie ale niewykluczone, że mimo to tak zrobię. chcę wiedzieć czy w ogóle zaskoczy czy nie a 10dpt dla mnie niewiele mówi o tym co po drodze się dzieje. poza tym mam diagnostyke 50m od domu więc pokusa jest większa :)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podchodzącego do crio transferu, w którym dniu cyklu mialyscie wykonany?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    mi przy pierwszym transferze 6dpt beta wyszła już 34,6 (a 3dpt była 3) więc to nie reguła.
    zresztą mam świadomość że to wcześnie ale niewykluczone, że mimo to tak zrobię. chcę wiedzieć czy w ogóle zaskoczy czy nie a 10dpt dla mnie niewiele mówi o tym co po drodze się dzieje. poza tym mam diagnostyke 50m od domu więc pokusa jest większa :)

Hm, no tak, gdybym miała Diag pod nosem to pewnie też poszłabym tam szybciej niż zamierzam ;)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • triss Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa mi tez zdaje się ze 4dpt to ciut za wczesnie. U mnie beta przy ciązy biochemicznej w 6dpt wynosiła 14. Dzien wczesniej mogła jeszcze być bliska 0.

Jadę jutro zrobić scratching endometrium. Wypytam przy okazji w klinice o te transfery po 1.11, może już coś więcej będzie wiadomo.

shooa, Mimbla, Anuszka lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny podchodzącego do crio transferu, w którym dniu cyklu mialyscie wykonany?

pierwszy w 16dpt, drugi w 13dpt

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    moja siostra... i jeszcze jedna koleżanka... a ja się dowiem niebawem
    ☺powodzenia życzę

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Asiula :(
    Bardzo, bardzo mi przykro.
    Sorki nue chcualam polubic

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86, przykro mi , wspieram...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Menopur 75 trzymałyście w lodówce? Na ulotce jest napisane, że nie należy przechowywać w temperaturze powyżej 25°C., a ja pamiętam, że trzymałam go w lodówce przy wcześniejszych symulacjach (ktoś zapewne mi tak w aptece powiedział, a ja głupia nie doczytałam). A jak Panie go przechowywały? Buziaki

• maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menopur przed rozpuszczeniem w lodówce, po rozpuszczeniu w temp. Pokojowej :)

cisza lubi tę wiadomość

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • triss Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:
    ja też znam i stosowałam tę wersję ;-)

cisza lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jest napisane "powyżej"? Dobrze spojrzalaś? Ja raz tak, raz tak, bo w jednej aptece kazali w lodowce w drugiej nie. Zadziałał i tak i tak :-)

cisza, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Na pewno jest napisane "powyżej"? Dobrze spojrzalaś? Ja raz tak, raz tak, bo w jednej aptece kazali w lodowce w drugiej nie. Zadziałał i tak i tak :-)

Tak jest. Jest dokładnie napisane: (...) Nie przechowywać w temperaturze powyżej 25°C (...).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maryska90 wrote:

Jakby się tak zastanowić to przecież obojętnie :) bo w lodówce nie jest powyżej 25 :)
    więc faktycznie o ile nie ma upałów to obie wersje są poprawne :)
    ha! cóż za piękną drogę dedukcji zaliczyłam :D

Anatolka, triss, Inska, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 u mnie dzis 18dc, byla ze mna dziewczyna miala tez blastke i byla w 22dc.

Agi83 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Tak jest. Jest dokładnie napisane: (...) Nie przechowywać w temperaturze powyżej 25°C (...).

To dobrze trzymalas. W lodowce masz poniżej 25 stopni zapewne ;-) więc zgodnie z ulotka nie trzymasz w temp powyżej 25 stopni.

Przed rozrobieniem na bank w lodowce :-) po też nic nie będzie złego. W upały 40 Stopniowe latem trzymałam w lodowce i nic mu nie było.

triss, cisza lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1992 1993 1994 1995 1996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ