X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Najlepiej jest jak zaczyna się dzielić kilkanaście h po zaplodnieniu. To jest dobry czas. Libra dobrze napisała gdzieś wcześniej. Z takim startujących później bywa różnie. Zajmij się czymś, bo teraz to już zupełnie nie masz na to wypływu :-)

I tak nie wiem, czy moje zaczęły się dzielić po tych kilkunastu h czy nie ;) Także tak jak mówisz, pozostaje zachować spokój i czekać.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Jestem juz w dwupaku z moja kruszynka 3BB. Transfer odbyl sie bez komplikacji, robil go nowy lekarz, oby mial szczesliwa reke..
    prosze o kciuki!

Moje juz od dawna zacisniete. &&&&&&&&

• Sanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa trzymamy kciuki :) mocno zaciskamy :)

Magic za Ciebie tzn Was tez :)

magic1 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    a po punkcji spoko, dobrze znosze narkozę :-) żadnych zawrotów głowy tylko dzień pozniej brzuch bolał, wiec dobrze jest miec ten dzien wolny.

U mnie ból brzucha był tylko w dniu punkcji (wczoraj), dzisiaj już praktycznie nic mnie nie boli, tylko momentami trochę czuję jajniki ale totalnie do przeżycia, nawet po paracetamol nie sięgam :)

Shooa kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 14:00

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nażre sie awiomarinu ( po dwoch nic tylko spie) i bede spala cale dnie :P Boze, dlaczego ja jestem tak niecierpliwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 14:01

Inska lubi tę wiadomość

• magic1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja to chyba nażre sie awiomarinu ( po dwoch nic tylko spie) i bede spala cale dnie :P Boze, dlaczego ja jestem tak niecierpliwa...
    ja to bym się winka najchętniej napiła, a tu ani alkoholu ani seksu, jestem tak wyposzczona że codziennie mam sny erotyczne ;-) dzisiaj namawiałam malza na seks a ten mi przetlumaczal ze nie wolno przeciez jeszcze testu nie robilam dziz co za sny..

Pola7, Mimbla, Inska, Mimi86 lubią tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    I tak nie wiem, czy moje zaczęły się dzielić po tych kilkunastu h czy nie ;) Także tak jak mówisz, pozostaje zachować spokój i czekać.
    ja się zapytałam embriologa o której godzinie nastąpiło zapłodnieni, tzn ICSI... poczytałam w necie sporo, a potem liczyłam od tego godziny i mniej więcej się zgadzało, choć moje okruchy były szybsze o 2h od tych idealnych... dużo rzeczy jeszcze nie wiem, ale moja gin się śmieje, że zadaje takie pytania jakbym fakultet z ginekologii robiła ;)

Sanna, V., Inska, Beata.D, Kava, BISCA, Konwalia, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Oby było 6, chodzi mi o to czy po punkcji następnie po udanym zapłodnieniu będą mogli po 1.11 zrobić transfer 1 lub 2 zarodkow??
    nie wiem jak to ma myć z tym dokładnie, ale wydaje mi się, że po nieudanej próbie lekarz będzie mógł zadecydować o transferze dwóch... przynajmniej do tej pory tak było, że w pewnych przypadkach podawali dwa... na pewno nie będzie to standardem

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa powodzenia !!!! &&&&&

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    ja to bym się winka najchętniej napiła, a tu ani alkoholu ani seksu, jestem tak wyposzczona że codziennie mam sny erotyczne ;-) dzisiaj namawiałam malza na seks a ten mi przetlumaczal ze nie wolno przeciez jeszcze testu nie robilam dziz co za sny..
    Ojej :D ja alkoholu nie lubie to akurat za tym nie tesknie, ale sny erotyczne miewam i bez "wyposzczenia" wiec jazda bedzie potem :P

magic1 lubi tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Jestem juz w dwupaku z moja kruszynka 3BB. Transfer odbyl sie bez komplikacji, robil go nowy lekarz, oby mial szczesliwa reke..
    prosze o kciuki!

Shooa tyle kciuków juz zaciśnietych , że kruszynka napewno da radę :) W którym dniu miałaś transfer?

Kava lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura78 wrote:
    Madzia leczę się u Dr. Rokickiego. Małomówny gość. Oprócz tego co sama nie wypytałam to nic nie powiedział:-)

moja znajoma z forum była u Rokickiego i bardzo go chwaliła. Podobno przez to, że taki małomówny typ i przydzielili mu koordynatora, hi hi ;)

Madzia82, Agi83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    przyzwyczajaj się :p ponoć w ciąży często zdarzają się takie sny... a nie zawsze można je zrealizować ;)

V. lubi tę wiadomość

• magic1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    przyzwyczajaj się :p ponoć w ciąży często zdarzają się takie sny... a nie zawsze można je zrealizować ;)
    oby to był dobry zwiastun :-)

Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    no to zapodam wam coś z tak wyższej szkoły jazdy, ale tam jest tabela czasowa, więc mniej więcej widać, w jakim czasie zarodki dokonują podziału

http://www.ginekologiapolska.pl/Zywa-ciaza-blizniacza-otrzymana-za-pomoca-metody-ciaglego-monitorowania-zarodkow-u-pacjentki-z-niepowodzeniami-ivf-et-opis-przypadku-i-przeglad-pismiennictwa,1728,0,1.html
    To żeś zaszalała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 14:17

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    oby to był dobry zwiastun :-)
    Szkoda, że nie ma takiego czegoś jasnego, że to to... tylko człowiek się musi tyle na myśleć i analizować... O ile było by prościej jak 3dpt np. sutki robiłyby się zielone na znak poczęcia

magic1, myszaaa, V., Madzia82, Pola7, sylwiaśta159, gosia81, Mimbla, lipa, mia6, Inska, Konwalia, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, mialam crio a nie transfer swiezego zarodka. Dzis mam 18dc a podali mi pieciodniowa blastke.

Inska, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka_ wrote:
    moja znajoma z forum była u Rokickiego i bardzo go chwaliła. Podobno przez to, że taki małomówny typ i przydzielili mu koordynatora, hi hi ;)

Ja dzięki niemu mam 1,5-rocznego synka i drugie dzieciątko w drodze. Facet jest małomówny, ale na każde zadane pytanie odpowiada. Ja ogólnie jestem z niego zadowolona.

gosia81, triss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, niewiarygodne co Ci się przytrafiło... współczuję i trzymam kciuki, żebyś nie musiała przechodzić szpitalnego zabiegu bo to jest straszne przeżycie.
    Zobaczysz, będzie dobrze!
    Wspieram:*

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa, trzymam && :) za Twojego kropka :). Kiedy kazali Ci robić betę?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
‹‹ 1991 1992 1993 1994 1995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ