IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. wrote:Ja szłam długim protokołem. Od 22 dc Gonapeptyl, potem od 3 dc Menopur. Zaczęłam protokół 15 września, punkcję miałam 5 października (w 12 dc).
Dzieki V, czyli punkcje mialas 10 dnia od momentu rozpoczecia stymulacji.
Troche mnie zmartwilas tym, ze mialas punkcje juz w 12 dc. Ja teraz jestem w 7 dniu cyklu a Profesor kazal mi przyjechac 13 pazdz co bedzie moim 14tym. Troche pozno na rozpoczecie stymulacji. Ach, nie bede sie nakrecac, kazda z nas jest innym przypadkiem, ufam, ze wiec, co robi, ze w tym szlanstwie jest metodaAle dzieki za podpowiedz! Bardzo pomocna!
V. lubi tę wiadomość
-
myszaaa wrote:Ja idąc długim protokołem w 21 dc decapeptyl Daily , @ dostałam 22,08 od 7 dc stymulacja Puregonem i punkcja była 9.09 czyli w sumie w 19 dc ale co klinika to inaczej
Dzieki myszaa! Po raz pierwszy widze podobienstwo; tez wzielam Decapeptyl w 23 dc, okres dostalam 30/09 ale wizyte mam dopiero 13 pazdz. Z racji, ze nie meiszkamy w Polsce, Profesor kazal mi przyleciec na trzy tygodnie wiec wnioskuje, ze stymulacja, punkcja i transfer sie odbeda, jesli wszystko oczywiscie pojdzie ladnie (niepoprawna optymistka, co).
-
nick nieaktualny
-
magic1 wrote:ja szlam dlugim i od startu stymulacji do punkcji minelo 14 dni, zreszta zobacz na moj wykres
Ok, super! 14 dni juz z punkcja to bardzo szybciutko, to znaczy zawsze wydawalo mi sie, ze samej stymulacji jest co najmniej 14 dni ale widze pewien trend ze jest to zwykle 10 dni. -
nick nieaktualnyInska wrote:Dzieki myszaa! Po raz pierwszy widze podobienstwo; tez wzielam Decapeptyl w 23 dc, okres dostalam 30/09 ale wizyte mam dopiero 13 pazdz. Z racji, ze nie meiszkamy w Polsce, Profesor kazal mi przyleciec na trzy tygodnie wiec wnioskuje, ze stymulacja, punkcja i transfer sie odbeda, jesli wszystko oczywiscie pojdzie ladnie (niepoprawna optymistka, co
).
Z tego co mi dr tłumaczył to jak dostałam decapeptyl to w nowym cyklu dopóki lekarz nie poda ci leki na stymulację to nic się nie stanie bo on steruje cyklemi ma nad nim kontrolę takżemmyślę że jest ok i to nie przeszkadza ze to juz będzie 14 dc
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja zaczęłam współżycie dopiero po 13 tyg wtedy dostałam zielone światło od gina na bara bara
no ale u każdej kobitki jest inaczej gdyż zależy to jak się rozwija ciąża,czy nie ma twardnienia brzucha,plamień lub innych dolegliwości. Są kobietki które mają zakaz sexu na całą ciążę
Kava lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Ja zaczęłam współżycie dopiero po 13 tyg wtedy dostałam zielone światło od gina na bara bara
no ale u każdej kobitki jest inaczej gdyż zależy to jak się rozwija ciąża,czy nie ma twardnienia brzucha,plamień lub innych dolegliwości. Są kobietki które mają zakaz sexu na całą ciążę
O kurcze myslalam, ze potwierdzamy pozytywna bete i można sobie pozwolic na małe figle...
W tym tyg miałam 2 gorące sny, raz akcja się działa w ciasnej szafie
Mimbla, mia6, mysza89 lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualny
-
Na wszelkich rozpiskach, zaleceniach od kliniki które dostałam na piśmie - nie było nigdy słowa o zakazie współżycia. Czy autorzy tego zakazu, go jakoś argumentowali? -
No wlasnie ja na rozpiskach po transferach mialam napisane aby nie wspolzyc tylko nie wiem do kiedy? Hmm...
Laski a z innej beczki, cos mnie w gardle gryzie i mam 37,2. Czy ja moge zazyc cos z apteki typu jakis gripex czy cos? Czy czosnek, herbata z cytryna i lezec?
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:No wlasnie ja na rozpiskach po transferach mialam napisane aby nie wspolzyc tylko nie wiem do kiedy? Hmm...
Laski a z innej beczki, cos mnie w gardle gryzie i mam 37,2. Czy ja moge zazyc cos z apteki typu jakis gripex czy cos? Czy czosnek, herbata z cytryna i lezec?
Nie bierz na własną rękę żadnych leków, nawet jeśli są one tylko na zbicie gorączki. Lóżko, kocyk, goraca herbata z cytryną to twoje lekarstwo terazLibra, aneczka2015 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do współzycia to my mamy zakaz, od punkcji tj. od kiedy zaczełam aplikować progesteron dopochwowo 3X dziennie aż do teraz ( dalej go aplikuje 3 X dziennie ) poki co zakaz obowiązuje do odwołania. Każdy przypadek jest inny wydaje mi się....
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny