IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny usłyszałam od genetyka ze azf nie jest na nfz. U nich kosztuje 420zl. Poszperalam w necie i w Bydgoszczy znalazlam takie coś : . Detekcja delecji w rejonie AZF .. czy to to samo? No i pytanie o to drugie...
2. Detekcja 2 mutacji w genie CFTR... Co to? Bo te dwa badania razem kosztują 200zl. Dziwna różnica w cenie. Mąż ma na nfz kariotyp i mutacje coś z mukowiscydoza. Hm.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyMimbla wrote:Na wszelkich rozpiskach, zaleceniach od kliniki które dostałam na piśmie - nie było nigdy słowa o zakazie współżycia. Czy autorzy tego zakazu, go jakoś argumentowali?
Ja mam duże libido, więc liczę, że gdy się uda, to po prostu mi się nie będzie chciałoA jak nie, to jakoś wytrzymam. Dam się nawet zamknąć w szpitalu na 8 miesięcy, jeżeli to ma być gwarantem, że donoszę dzidzię. Czego się dla dzidzi nie zrobi...
pragnaca dzidziusia, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Dziewczyny usłyszałam od genetyka ze azf nie jest na nfz. U nich kosztuje 420zl. Poszperalam w necie i w Bydgoszczy znalazlam takie coś : . Detekcja delecji w rejonie AZF .. czy to to samo? No i pytanie o to drugie...
2. Detekcja 2 mutacji w genie CFTR... Co to? Bo te dwa badania razem kosztują 200zl. Dziwna różnica w cenie. Mąż ma na nfz kariotyp i mutacje coś z mukowiscydoza. Hm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:20
-
sylwiaśta159 wrote:Muszynko, jak czujesz sie przed jutrzejszym dniem?
Proszę o trzymanie kciuków!sylwiaśta159, Nadira, pragnaca dzidziusia, Libra, shooa, Kala 1980, lipa, V., mysza89, Mimbla lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
myszaaa wrote:Z tego co mi dr tłumaczył to jak dostałam decapeptyl to w nowym cyklu dopóki lekarz nie poda ci leki na stymulację to nic się nie stanie bo on steruje cyklem
i ma nad nim kontrolę takżemmyślę że jest ok i to nie przeszkadza ze to juz będzie 14 dc
Myszaaa co ja bym bez Ciebie zrobila! Potwierdzilas cos, co raz gdzies wyczytalam! RewelacjaNo, to moge sie relaksowac, byle to 13ego
myszaaa lubi tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Dziewczyny usłyszałam od genetyka ze azf nie jest na nfz. U nich kosztuje 420zl. Poszperalam w necie i w Bydgoszczy znalazlam takie coś : . Detekcja delecji w rejonie AZF .. czy to to samo? No i pytanie o to drugie...
2. Detekcja 2 mutacji w genie CFTR... Co to? Bo te dwa badania razem kosztują 200zl. Dziwna różnica w cenie. Mąż ma na nfz kariotyp i mutacje coś z mukowiscydoza. Hm.
My dostaliśmy azf plus cftr (szczegółowe mutacje) na NFZ od genetyka w invikcie. Czekaliśmy prawie rok...
-
Sylwiasta właśnie u nas w vitalabo w Bydgoszczy tak tanio jest. Ten drugi chyba właśnie dotyczy mukowiscydozy tak?? Babka poleciła nam dokupić ten azf... Wtedy od razu fragmentacje dna zrobimy. Nie robiliśmy. Ale cena 420 mnie zabiła.Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak, mukowiscydoza. Cena spora, ale ja np za sama fragmentacje placilam 300 zl, a warto zrobic. Nam gin wlasnie mowila ze dla faceta podstawa to morfologia fragmentacja DNA, kariotyp cftr i azf.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:32
-
Nadira wrote:My dostaliśmy azf plus cftr (szczegółowe mutacje) na NFZ od genetyka w invikcie. Czekaliśmy prawie rok...Gameta Rzgów
aneczka2015 wrote:No wlasnie ja na rozpiskach po transferach mialam napisane aby nie wspolzyc tylko nie wiem do kiedy? Hmm...
Laski a z innej beczki, cos mnie w gardle gryzie i mam 37,2. Czy ja moge zazyc cos z apteki typu jakis gripex czy cos? Czy czosnek, herbata z cytryna i lezec?aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Tak, mukowiscydoza. Cena spora, ale ja np za sama fragmentacje placilam 300 zl, a warto zrobic. Nam gin wlasnie mowila ze dla faceta podstawa to morfologia fragmentacja DNA, kariotyp cftr i azf.Gameta Rzgów
muszynka wrote:O dziwo bardzo dobrze. Już nie mogę się doczekać jak będę miała przy sobie maluszka
Proszę o trzymanie kciuków!
Powodzenia jutro ☺muszynka lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Cftr to muko tak?? To mamy na nfz. A azf ...moze mamy za dobre nasienie na to? Nie wiem. Wiem że muko dostaliśmy bo nasienie poniżej 10mln. Nie znam się. Tylko zastanawia mnie czy to azf za 150 zł w vitalabo to to samo azf co w genesis z a 420zl.??? To jedno badanie
-
nick nieaktualny
-
Takasobieja, gen CFTR można przebadać na kilkaset mutacji (ok. 500), i w zależności od labu są różne "oferty" tych badań, ja bym robiła z krwi takie które wykrywa conajmniej 200-300 mutacji...Różnica w cenie między badaniem 2 mutacji a 200 mutacji nie będzie duża. A poziom wiedzy nieporównywalny..
relacjonuję, co usłyszałam podczas naszej konsultacji z genetyczką, najlepiej z nimi takie rzeczy planować, najlepiej znają się na rodzajach testów.takasobieja lubi tę wiadomość