IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:Czytałam o Anko i akuszerce, ale one miały na samym początku prawidłowe przyrosty, a ja nie...
Konwalia, Beata.D, Asiula86, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
pabelka88 wrote:Asiula tyle tu naczytalam sie prawdziwych cudów,ze wydaje mi sie,ze do konca trzeba wierzyć!
Wiem, cóż, mam nadzieję, że najdalej we wtorek sprawa się wyjaśni...gosia81 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualny
-
pragnaca dzidziusia wrote:Dziewczyny gratuluje nowych ciąż i trzymam kciuki za pozostałe walczące
Nie poddawajcie się nigdy moja ciąża jest cudem i niech będzie przykładem dla Was , ze jest o co walczyć
Po felernym upadku ze schodów, zaczełam wczoraj plamić. Pojechaliśmy do kliniki.
Dziewczyny mamy 3 bąble i trzy pieknie bijące serduszkaogromna radość ale tez strach, dostałam zwolnienie i mam leżeć i odpoczywać, nic więcej. Karta ciążowa założona z opisem " ciąża wysokiego ryzyka". Kolejne tygodnie będą decydujące.
Prosze o kciuki za moje dzielnie walcząće maleństwaKocham je nad życie
pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
triss wrote:aaaaa
!!!!!
Kala super !!
Shooa trzymam za Ciebie kciuki bez przerwy :*
Antonelka fajnie, że ruszacie do przodu. Kibicuję Wam z całych sił. Poprzednim razem miałaś długi protokoł, prawda? mi sie wydaje, ze jak możesz skorzystać z leków refundowanych to korzystaniej wyjdzie Ci wziać opcje bez leków. To, czy długi, czy krótki protokł nie ma większego znaczenia, bo do długiego dochodzą ceny gonapeptylu i ovulastanu a to akurat kropla w morzu. Poprzednim razem brałaś opcję all inclusive czy sama płaciłaś za leki? a poki co działajcie, oby powtórzył sie scenariusz jak u Ciszy
Mimbla a Ty kiedy do laboratorium się wybierasz?
miłej soboty kochane !
Yyyy nooo... Nie wiem. W czwartek wychodzi 10 dpt. Wcześniej się boję, chociaż już mnie nosi.
Wczoraj od rana objawów niby "kupa" a dziś od rana, całkowite zero.
Nie chcę sobie ani robić nadziei ani już odchorowywać rozczarowania... no wiec chyba poczekam do tego czwartku. Zanim ruszę do labu, nasikam na cokolwiek znajdę... Ale mam tylko jakiś głupi pink test w domu z Rossomaka..Ogólnie jest dupa, nastrój mam nieprzysiadalny bardzo i złapałam doła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 12:01
-
nick nieaktualnyAsiula kochana... nie wiem czy dobrze czy zle robie... ale na belly jest dziewczyna, ktorej beta w pewnym momencie tez zaczela spadac... potem stanela znowu spadala a teraz jest w 30 tyg ze zdrowa dziewczynka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 12:01
pabelka88, Asiula86, Mimi86, Giussta lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Asiula kochana... nie wiem czy dobrze czy zle robie... ale na belly jest dziewczyna, ktorej beta w pewnym momencie tez zaczela spadac... potem stanela znowu spadala a teraz jest w 30 tyg ze zdrowa dziewczynka...
Zatem cierpliwie czekamysylwiaśta159, cisza, Giussta lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Pragnaca dzidziusia ale jak to? Szczękę zbieram z podłogi! Miałaś podawane dwa zarodki i z jeden się rozmnozyl?
Ale czad! Modlę się za Twoje groszki. Powinnaś zmienić login na pragnaca dzidzisiowpabelka88, Beata.D, pragnaca dzidziusia, Kava, justa1234, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Konwalia tak się dzieje, tak samo ja miałam w poprzedniej ciąży. Podany jeden zarodek a z niego się zrobiły 2 pęcherzyki z ciałkami żółtkowymi.
Niestety u mnie przestały się rozwijać, ale u Pragnącej będzie na pewno wszystko okejpragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny cuda, cuda się tu dzieją!
Pragnąca dzidziusia - szok, taki pozytywny. Polecam ci bloga którego kiedyś przez przypadek znalazłam ciazaicalareszta.pl. taki przypadek jak twój, teraz dzieciaczki są juyz na świecie, całe i zdrowe
Asiula kochana, tyle łez tu wysłane było dla ciebie, tyle modlitw, kciukow, że może to wszystko do kupy wzięte pomoglo. Wierze w was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 12:28
Asiula86, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Pragnaca dzidziusia ale jak to? Szczękę zbieram z podłogi! Miałaś podawane dwa zarodki i z jeden się rozmnozyl?
Ale czad! Modlę się za Twoje groszki. Powinnaś zmienić login na pragnaca dzidzisiow
Dokladnie tak jak Moniaa napisala. Mialam podane 2 zarodki, jeden sie podzielily I wyszly 3sama jestem jeszcze w szoku. Prosze Boga o opieke NAD malenstwami
Asiula86, Anna255, pabelka88, tulipanna, Antonelka, Konwalia, Mimbla, justa1234, kkisia, Libra, Gosiacu, Mimi86, Brtiii86, Lilou1984, iga 79, gosia81, asieńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pragnaca dzidziusia wrote:Dokladnie tak jak Moniaa napisala. Mialam podane 2 zarodki, jeden sie podzielily I wyszly 3
sama jestem jeszcze w szoku. Prosze Boga o opieke NAD malenstwami
magia :-*
pragnaca dzidziusia, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość
-
Mimbla o moze zamów sobie nordtesta, one podobno są szczesliwe
wierzę, ze będzie dobrze, tyle pozytywnych wiadomości w ostatnim czasie tu na wątku, ze idąc tym tropem musisz podtrzymac szczęśliwą passę
Pragnąca Dzidziusia czad!trzymam mocno kciuki za fosolki
Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pragnaca dzidziusia wrote:Dokladnie tak jak Moniaa napisala. Mialam podane 2 zarodki, jeden sie podzielily I wyszly 3
sama jestem jeszcze w szoku. Prosze Boga o opieke NAD malenstwami
Kochana-normalnie mi szczeka opadla-Gratulacje
Mamy pierwsze trojaczki na forum-jupiiii........
Tyle ciotek bedzie teraz trzymac mocno kciuki za zdrowe i szczesliwe rozwiazanie
Asiula za Ciebie caly czas trzymam mocno kciuki,nigdy nie wierzylam ze to skonczy sie nie tak jak powinno
Tylko jak zwykle brak wiary lekarzy w nasze silne zarodki i ich chec przezycia....smutneDo kazdego "przypadku"trzeba podejsc indywidualnie a nie standardowo
Co by nie bylo wierze w nasze forum jeszcze bardziejAsiula86, Kava, Mimbla, pragnaca dzidziusia, Konwalia, sylwiaśta159, kkisia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Eliz wrote:Dobrze kojarzę że V. ma dzis transfer? W takim razie trzymam kciuki żeby ten dzień był najszczesliwszy ☺
Eliz, dziękuję za pamięć
Zgadza się, jestem po transferze blastocysty (4AB? chyba coś takiego powiedziała embriolog do doktorka, cokolwiek to znaczy, ale w sumie mogłam źle usłyszeć / nie zapamiętać). Kropek został podany o 10:28potem 15 minut leżenia, podczas których zmówiłam chyba wszystkie znane mi modlitwy
Teraz pozostaje mi się oszczędzać (cały przyszły tydzień jestem na chorobowym) i czekać na rozwój wydarzeń. Planuję testować w niedzielę, to będzie 8 dpt. I niezależnie od wyniku w poniedziałek idę na betę żeby potwierdzić to co zobaczę na sikańcu, co by to nie było.
Z rozmowy z embriolog wyszło, że z 5 zarodków jeden zatrzymał się w trzeciej dobie, jeden jest ładny i to jego mi dzisiaj podano, a trzy są w stadium wczesnej blastocysty i jeszcze będą obserwowane. Jutro, najdalej pojutrze dostanę maila z informacją czy i ile udało się zamrozić.
Pragnąca dzidziusia, WOW! Padłam z wrażenia, gratulacje!Mnie osobiście przeraża wizja ciąży mnogiej, ale grunt że Ty się cieszysz
Kciuki za wszystkie trzy maleństwa!
cisza, Mimbla, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, lipa, Takanijaka, Libra, gosia81, Giussta lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc