IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Eliz wrote:ale emocje, forum rozgrzane jest do czerwoności
za jednym razem aż 3 dzieci - cud nad cudami
)) tego jeszcze nie było. Najważniejsze żeby było wszystko w porządku.
Aneczka, Takanijaka - jak wy się w ogóle czujecie ? Macie jakieś objawy ?
V.to teraz kochana odpoczywaj, nie myśl o tym czy się udało czy nie, co ma być to będzie - pamiętaj, stres nie jest wskazany. Ja wierzę że i Ty niebawem do nas dołączysz. Nie wiem co oznacza ten twój zarodeczek ale myślę że będzie silny i zostanie z Tobą przez najbliższe 9 miesięcy)
Ja czuje sie dobrze, podbrzusze troszke ciagnie ale jest ok. Boje sie zeby czar nie prysl... Czekam na moje serduszko
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Kala, wspaniale! Gratulacje!
Dziękuję dziewczynyNiech się żadna nie waży przerywać tej dobrej passy bo zamierzam się załapać
Beata.D, Antonelka, Kala 1980, Mimbla, justa1234 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
aneczka2015 wrote:Ja czuje sie dobrze, podbrzusze troszke ciagnie ale jest ok. Boje sie zeby czar nie prysl... Czekam na moje serduszko
A kiedy masz następną wizyte ? Ja idę w poniedziałek, muszę powtórzyć progesteron i estradiol. Moje bóle brzucha nie ustały, budzę się w nocy, rano też mam boleści. Dr J twierdzi że to przez 'rozrost' macicy. Teraz mam jakieś głupie myśli, boję się czy dzidzia urodzi się zdrowa. Jeszcze wczoraj naczytałam się jakiś głupich artykułów na temat wad wrodzonych u dzieci z in vitro. A jeszcze na dodatek moja siostra ma dziecko niepełnosprawne to już w ogóle, mam taki odlot na tym punkcie że aż coś.Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnyMuszynka nie chce zasmecac forum, wiec powiem tylko czuje sie tak ze dzis zamiast jechac to poszlam na zakupy i przytargalam ciezkawa siate.. Wytracila mnie ta 3dpt <0,1 i ten niski jak na mnie prg z rownowagi. Teraz to juz w ogole nie wiem czy jeszcze testowac w przyszlym tyg czy czekac na 14dpt. Zastanowie sie, mam w domu jeszcze pepino 10 czuly.
-
Eliz wrote:A kiedy masz następną wizyte ? Ja idę w poniedziałek, muszę powtórzyć progesteron i estradiol. Moje bóle brzucha nie ustały, budzę się w nocy, rano też mam boleści. Dr J twierdzi że to przez 'rozrost' macicy. Teraz mam jakieś głupie myśli, boję się czy dzidzia urodzi się zdrowa. Jeszcze wczoraj naczytałam się jakiś głupich artykułów na temat wad wrodzonych u dzieci z in vitro. A jeszcze na dodatek moja siostra ma dziecko niepełnosprawne to już w ogóle, mam taki odlot na tym punkcie że aż coś.
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Shooa w necie pełno jest przypadków kiedy beta w 3dpt <1 a potem jest dodatnia. Jesteś mądra dziewczynka wiec na pewno wiesz ze to żaden wyznacznik niepowodzenia. Jakbyś miała 1 albo 3 to byś byla spokojna?
Pierwsze lepsze z brzegu z cyklu invictowych weryfikacji
Witajcie oto wyniki moich weryfikacji
I werifikacja 3dpt
beta hcg <1mlU/ml
progesteron 11.8ng/ml
Estradiol 852pg/ml
II weryfikacja 6dpt
beta hcg 19.6mlU/ml
progesteron 25.0ng/ml
estradiol 1438pg/ml
III weyfikacja 10dpt
beta hcg 192mlU/ml
progesteron 29.0 ng/ml
Estradiol 1315 pg/ml
IV weryfikacja 17dpt
beta hcg 2657 mlU/ml
progesteron 45,9 ng/ml
estradiol 2593 pg/ml
widoczne dwa pęcherzyki 0.43mm i 0.70mm:D
teraz czekam na piątą weryfikację
trzymajcie kciukishooa, sylwiaśta159, lipa, pragnaca dzidziusia, Agnieszka_A., Anna255, Alincia, tulipanna, Mimbla, mysza89, Giussta, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTris
Moj rozum to wszystko wie bo czytal mase takich wpisow.. Ale moje serce po tym co przezylo i prawie peklo, troche asekuracyjnie podchodzi juz do wszystkiego. Dlatego sie nie poddaje i wierze w kruszynke, ale wkladam juz ochronna zbroje zeby tak bardzo nie bolalo.
Najbardziej na swiecie nie chcialabym przelamac tej cudownej passy na forum bo takiego wysypu ciaz to tu jeszcze od poczatku watku nie bylo i chcialabym zeby ten watek z nami obecnymi forumowiczkami umarl smiercia naturalna z braku niezaciazonych w ciagu paru/nastu tyg (oczywiscie nasz jazgot, marudzenia, strachy i radosci przeniesiemy na fiolet!
Pola7, triss, pragnaca dzidziusia, Antonelka, Beata.D, muszynka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Tris
Moj rozum to wszystko wie bo czytal mase takich wpisow.. Ale moje serce po tym co przezylo i prawie peklo, troche asekuracyjnie podchodzi juz do wszystkiego. Dlatego sie nie poddaje i wierze w kruszynke, ale wkladam juz ochronna zbroje zeby tak bardzo nie bolalo.
Najbardziej na swiecie nie chcialabym przelamac tej cudownej passy na forum bo takiego wysypu ciaz to tu jeszcze od poczatku watku nie bylo i chcialabym zeby ten watek z nami obecnymi forumowiczkami umarl smiercia naturalna z braku niezaciazonych w ciagu paru/nastu tyg (oczywiscie nasz jazgot, marudzenia, strachy i radosci przeniesiemy na fiolet!pragnaca dzidziusia, Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Dziewczyny ja już nie mogę nadążyć z tymi gratulacjami, gratuluję z całego serca wszystkim szczęśliwym mamusiom!
Pragnąca dzidziusia jesteś przykładem cudu, teraz musisz zmienić nick na pragnąca dzidziusiów! Odpoczywaj, Bóg będzie nad Wami czuwał.pragnaca dzidziusia, Libra lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:mam dziś w planach wizytę w Tesco, kupię Pepino i nasikam na dniach. Jeszcze nie wiem kiedy, nie mogę obiecać. Staram się podejść do zagadnienia racjonalnie... Jest dopiero 5dpt.
Nie,nie zadne Tesco i Pepino-siedzisz na necie to zamow te "pozytywne" NordtestyKciuki dalej mocno zacisniete
&&&&&&&
myszaaa, cisza, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Mi został jeden
chętnie mogę Ci za przesłać za free... tak na szczęście
na forum to na prawdę cuda się dzieją oby trwały jak dłużej!!
Pragnąca zaszalała za jednym razem 3 bobasy echkupa szczęscia jednym słowem
a u mnie kuźwa nadal zero objawów null.......Libra, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Eliz wrote:ale emocje, forum rozgrzane jest do czerwoności
za jednym razem aż 3 dzieci - cud nad cudami
)) tego jeszcze nie było. Najważniejsze żeby było wszystko w porządku.
Aneczka, Takanijaka - jak wy się w ogóle czujecie ? Macie jakieś objawy ?
V.to teraz kochana odpoczywaj, nie myśl o tym czy się udało czy nie, co ma być to będzie - pamiętaj, stres nie jest wskazany. Ja wierzę że i Ty niebawem do nas dołączysz. Nie wiem co oznacza ten twój zarodeczek ale myślę że będzie silny i zostanie z Tobą przez najbliższe 9 miesięcy)
Eliz myślałam dzisiaj o Tobie;) ja czuję się dobrze ciągle. Czasem cośtam zakluje. Ciągle ziewam chociaż nie czuję senności. Ogólnie mało ciążowa. A Wy jak się macie?
-
magic1 wrote:hihi spoko ale do wtorku chyba nie dojdą
na forum to na prawdę cuda się dzieją oby trwały jak dłużej!!
Pragnąca zaszalała za jednym razem 3 bobasy echkupa szczęscia jednym słowem
a u mnie kuźwa nadal zero objawów null.......
magic1 lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Dziewczyny, ktore mialy podany zarodek 2-3 dniowy- kiedy Wam wyszla beta pozytywna? Wiem, teoretycznie jak to wyglada a w praktyce?
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2018 - 3 ICSI -
myszaaa wrote:a może kolejne trojaczki
myszaaa Ty wróżko
Chociaż wiecie, że jeśli przyrastać nie będzie to nici. Dlatego ostrożnie podchodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:05
myszaaa lubi tę wiadomość
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]