IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
szałwia wrote:Pięciodniowy, nie wiem czy szalony, chyba sam nigdy nie testował
Ja miałam podany 5 dniowy i testowałam 8dpt ☺
Beta wyszła 46.6, a sikaniec taka delikatna blada kreska i to po 5 minutach. Także lepiej betę zróbZ udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Eliz wrote:Ja miałam podany 5 dniowy i testowałam 8dpt ☺
Beta wyszła 46.6, a sikaniec taka delikatna blada kreska i to po 5 minutach. Także lepiej betę zrób -
szałwia wrote:A nie ma ryzyka, że mi Pregnyl jeszcze wyjdzie? Robiłam eksperyment na Pregnyl wczoraj sikańcem i wyszedł mi cień cienia cienia.
Raczej nie powinien, w każdym bądź razie beta wyszła pozytywna. Sikanca zrobilam dzień pozniej po becie, po paru dniach powtorzylam i był przyrost.Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Eliz wrote:Raczej nie powinien, w każdym bądź razie beta wyszła pozytywna. Sikanca zrobilam dzień pozniej po becie, po paru dniach powtorzylam i był przyrost.
I gratuluję!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 12:28
-
cisza wrote:Szanowne, zrobiłam dzisiaj trzecią betę
26dc: 137,9
progesteron: 60,10
(24dc: 43,6, 22dc: 19,4)
Miłego dnia wszystkimtrzymam mocno kciuki za wszystkie Panie, które jutro się zapładniają lub uzyskują piękne zarodeczki do zapłodnienia
oraz za te, które czekają na dobre wieści
pragnaca dzidziusia, cisza, godaweri, gosia81 lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Dziewczyny wiem, ze to za wcześnie na takie rozważania, bo jestem dopiero w trakcie stymulacji i nie wiadomo, czy bedzie co transferować, ale lekarz mi z góry zaproponował transfer 2och zarodkow. Mam 30 i endometriozę, podobno to wskazanie do podania 2óch, ale boję sie. Co myślicie, zgodzić sie? Obawiam sie ciąży bliźniaczej, czy trojaczej, zawsze to większe ryzyko. Często podają 2 zarodki, czy w jakiś wyjątkowych sytuacjach?
-
Mi się wydaje że od 1.11 ustawa reguluje tą kwestię i do 35 roku życia będzie można podawać tylko 1 zarodek, jeśli się mylę to poprawcie mnie.
Ja w trakcie rządówki po 1 nieudanym transferze sama prosiłam o 2 zarodki, ale z racji wieku <35 lekarze nie dali mi dwóch. Gdzieś czytałam że szansa ciąży bliźniaczej to około 10% przy 2 zarodkach. Szansa że implantuje się chociaż jeden jest napewno większa. Coś za coś. Większa szansa na to że się uda, ale większe ryzyko ciąży bliźniaczej. Trojaczki to rzadkość, ale jak na naszym forum widać zdarzają się i potrójne cuda
Ja osobiście marzyłam o bliźniakach a teraz marzę o chociaż jednym dzieciątku. Powodzenia!Libra, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystko zalezy od lekarza i polityki kliniki. Ja mam 28lat i mi mowil ze dwa zarodki to tylko zgodnie ze wskazaniami (po 35rz lub po kilku niepowodzeniach innych tramsferow itd) a teraz przy moim drugim tranferze (pierwszy nie mozna powiedziec ze nie zaskoczyl...) sam nie pytany powiedzial ze dwa ostatnie zarodki podamy razem. Dodam ze jest sluzbista niewychodzacym ponad schemat i o wszystko co choc troche odbiega od normy pyta profesora dzwoniac do niego na kom podczas wizyt. Woec dla mnie to tez zagadka.
Nadira lubi tę wiadomość
-
godaweri wrote:Dziewczyny wiem, ze to za wcześnie na takie rozważania, bo jestem dopiero w trakcie stymulacji i nie wiadomo, czy bedzie co transferować, ale lekarz mi z góry zaproponował transfer 2och zarodkow. Mam 30 i endometriozę, podobno to wskazanie do podania 2óch, ale boję sie. Co myślicie, zgodzić sie? Obawiam sie ciąży bliźniaczej, czy trojaczej, zawsze to większe ryzyko. Często podają 2 zarodki, czy w jakiś wyjątkowych sytuacjach?
Nadira lubi tę wiadomość
-
Forum nam się zrobiło ciążowe jak nic. Fiolet mi się mieni w oczach. Gratuluję pięknych przyrostów!
Niedługo coś czuję sama będę tu koczować i czekać na nową proceduręDzieciaczki chyba przestraszyły się nowej ustawy i śpieszą się do swoich mam:-)
-
Przykładowo w Czechach kasa chorych refunduje 4 próby IVF, jeśli wprowadzane są pojedyncze zarodki, inaczej 3 próby, niezależnie od wieku (ogólnie refundacja jest do 39 roku życia). Nie dotyczy to jednak crio transferów. Więc tam stanowisko lekarzy i kas chorych jest jasne.
-
nick nieaktualny
-
szałwia wrote:O ile wiem to zarodki implantują niezależnie od siebie, więc nie wiem, dlaczego wiek (w dodatku 30 lat to przecież żaden wiek) i endometrioza to wskazanie do transferu dwóch zarodków. W ogóle mam wrażenie, że w Polsce jest parcie na transfer 2, a na Zachodzie już od tego odchodzą. Jednak nie jestem lekarzem. Na Twoim miejscu decydowałabym się, biorąc pod uwagę, czy jestem gotowa na ewentualną ciążę bliźniaczą, ewentualnie poprosiła lekarza o dokładniejszą konsultację.
Dzięki, no właśnie chyba nie jestem gotowa, ale z drugiej strony biorac pod uwagę, ze po 1 listopada nie można transferować i nie wiadomo przez jak długi czas, to może lepiej wziąc 2 i liczyć na szczesliwą ciażę.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:06
-
godaweri wrote:Dzięki, no właśnie chyba nie jestem gotowa, ale z drugiej strony biorac pod uwagę, ze po 1 listopada nie można transferować i nie wiadomo przez jak długi czas, to może lepiej wziąc 2 i liczyć na szczesliwą ciażę.....