IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzalwia, robilam weryfikacje progesteronu i przy okazji, niestety, hcg 3dpt i bylo <0,1 wiec z kolejnym testowaniem jakby sie nie spiesze... zrobie bete we wtorek popoludniu (7dpt) bo w srode wyjezdzam w delegacje i musze wiedziec czy pic czy isc grzecznie spac
-
Nadira wrote:Forum nam się zrobiło ciążowe jak nic. Fiolet mi się mieni w oczach. Gratuluję pięknych przyrostów!
Niedługo coś czuję sama będę tu koczować i czekać na nową proceduręDzieciaczki chyba przestraszyły się nowej ustawy i śpieszą się do swoich mam:-)
oj ja też jeszcze tu zostanę ...
shooa obyś musiała iść grzecznie spać
Miałyście plamienie po odstawieniu estrofemu ? ja wczoraj myślałam ,że to @ ale dziś też tylko plamienie mam luteinę brać 2x1 jak myślicie brać czy to @ się rozkręci ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:19
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
szałwia wrote:W sensie, że po pierwszym dwóch nie można czy wcale?
Od 1.11 nie można przeprowadzać transferów wcale, taka jest decyzja rządu. 2 listopada kliniki mają się zwrócić z prośbą o wznowienie procedur transferowania. Nie wiadomo ile to potrwa. Podobno rząd obiecał, ze szybko wydadzą ponowną zgodę na transferowanie, ale nie wiadomo do końca, jak to będzie. Taką informację mam z mojej kliniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:21
-
nick nieaktualny
-
Nadira wrote:Forum nam się zrobiło ciążowe jak nic. Fiolet mi się mieni w oczach. Gratuluję pięknych przyrostów!
Niedługo coś czuję sama będę tu koczować i czekać na nową proceduręDzieciaczki chyba przestraszyły się nowej ustawy i śpieszą się do swoich mam:-)
Nadira pokoczujemy troszke razem ale trzeba wierzyc, ze juz niedlugoNadira lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
opu wrote:Dziewczyny, orientujecie sie moze czy po laparoskopi mozna od razu podejsc do in vitro czy trzeba odczekac ze wzgledu na podanie narkozy ( obciazenie dla organizmu)
Opu ja 26.02. mialam laparoskopie (usuniecie ciazy pozamacicznej) a w drugiej polowie kwietnia zaczelam gonapeptyl. Beta wolna schodzila wic trzeba bylo czekacopu lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
shooa wrote:Szalwia, robilam weryfikacje progesteronu i przy okazji, niestety, hcg 3dpt i bylo <0,1 wiec z kolejnym testowaniem jakby sie nie spiesze... zrobie bete we wtorek popoludniu (7dpt) bo w srode wyjezdzam w delegacje i musze wiedziec czy pic czy isc grzecznie spac
Ja nie robiłam progesteronu, ale mam dużą dawkę Utrogestanu.
Dziewczyny zanim nie odstawię Utrogestanu nie dostanę okresu nawet, jak nie zaciążyłam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 16:11
shooa lubi tę wiadomość
-
godaweri wrote:Od 1.11 nie można przeprowadzać transferów wcale, taka jest decyzja rządu. 2 listopada kliniki mają się zwrócić z prośbą o wznowienie procedur transferowania. Nie wiadomo ile to potrwa. Podobno rząd obiecał, ze szybko wydadzą ponowną zgodę na transferowanie, ale nie wiadomo do końca, jak to będzie. Taką informację mam z mojej kliniki.
-
opu wrote:Dziewczyny, orientujecie sie moze czy po laparoskopi mozna od razu podejsc do in vitro czy trzeba odczekac ze wzgledu na podanie narkozy ( obciazenie dla organizmu)
Ja się orientuję - można podejść od razu8 września miałam laparo, jajowody niemal niedrożne więc błyskawiczna decyzja i 15 września zaczęłam długi protokół. 5 października miałam punkcję, wczoraj transfer.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
Ja pewnie też jeszcze trochę poczekam
Antonelka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
ja też koczuje
-
nick nieaktualny
-
cisza wrote:ps. mogę oddać w dobre ręcę jeden "badziewiasty" test
z tych, które zawsze wychodzą pozytywne
wiem, że to grosze kosztuje, ale może Komuś szczęście przyniesie
Z tego własnie powodu chciałam tescik od Libry - nie o kase chodzi tylko o to aby przyniósł szczescie
Lipa obsikamy szczesliwe testy hehepabelka88, cisza, lipa, Libra lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Tosia 1981 wrote:No sama to na pewno nie będziesz
ja też koczuje
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Opu ja 26.02. mialam laparoskopie (usuniecie ciazy pozamacicznej) a w drugiej polowie kwietnia zaczelam gonapeptyl. Beta wolna schodzila wic trzeba bylo czekac
Bardzo mi przykro ze Cie to spotkalo
Ja mam miec laparoskopie diagnostyczna razem z histeroskopia z mysla o podejsciu do IVF wlasnie. Mam nadzieje ze wszystko okaze sie w porzadku i moze rozpoczne stymulacje w tym roku jeszcze