X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ktoras mi podrzuci tą stronkę gdzie można wrzucić zdjecie i udostepnic, bo nie chce mi się tego przepisywac ;)

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Ja też się boję, wcześniej luzik luzik, bałam się głównie, czy będzie co mrozić, a wczoraj dopadła mnie panika, że nie wyjdzie.
    No to witaj w klubie...
    Ja mam od wczoraj taki stres w związku z tym, ze być może nie wyszlo ze szok.
    Może powinnam dalej brac relanium :P Wtedy bylam jakas spokojniejsza a teraz znowu rozmyślam.
    Te zielone sutki po tym jak się udało byłyby naprawdę rewelacyjną sprawą :)

Libra, Kava lubią tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    No to witaj w klubie...
    Ja mam od wczoraj taki stres w związku z tym, ze być może nie wyszlo ze szok.
    Może powinnam dalej brac relanium :P Wtedy bylam jakas spokojniejsza a teraz znowu rozmyślam.
    Te zielone sutki po tym jak się udało byłyby naprawdę rewelacyjną sprawą :)
    Jakie zielone sutki? :-)
    Ja dodatkowo chyba na Utrogestan reaguję, mocno płaczliwa jestem, odkąd go muszę stosować.
    Wczoraj poprawiłam sobie humor, kupując parę rzeczy, w których nie widać mojego brzucha, bo przez OHSS się w nic nie mieszczę.

• Piggy Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, u nas się walka też o trzy toczyła w zeszłym tygodniu. Trzymam kciuki! Chociaż najważniejsze, żeby był ten jeden właściwy :-)
    Piggy Ty miałaś 13 blastocyst zamrożonych czy trzydniowych?
    Tak 13 blastocyst , jedna się nie rozmrozila a reszta mnie chyba nie lubi. Jeszcze 2 czekają w kolejce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:37

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    V. ja sobie obiecywałam, że do piątku wytrzymam, ale byłam naiwna :-D

Hehe, no właśnie boję się trochę że spękam wcześniej i zatestuję w sobotę (7 dpt) :P ale z drugiej strony wtedy w przypadku wyniku negatywnego będę rozkminiać na ile to wiarygodne... więc jak już to pójdę od razu na betę. Łudzę się, że wytrzymam do niedzieli, chociaż za mną dopiero 1 dzień czekania a już mam dość :P gdzie tam do kolejnej niedzieli ech.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Jakie zielone sutki? :-)
    Ja dodatkowo chyba na Utrogestan reaguję, mocno płaczliwa jestem, odkąd go muszę stosować.
    Wczoraj poprawiłam sobie humor, kupując parę rzeczy, w których nie widać mojego brzucha, bo przez OHSS się w nic nie mieszczę.

Ktoras z dziewczyn napisala na forum, ze jak się kropek zadomowi to powinny być od razu wyraźne objawy np. wlasnie te zielone sutki, a nie ze się zastanawiamy, nad tym ze jajnik kluje, w macicy boli, lub nie ma zadnych objawów i przez to szalejemy do momentu zrobienia bety.
    To dobrze, ciuszki przydadzą się w ciąży, która już się rozwija :)
    A jaki masz estradiol ?

Libra lubi tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    My w invicta mamy wytyczne co i jak robic po transferze. Co jesc ile pic itd.. Mowie Wam idzie z tym zwariować, szczególnie z tą ilością płynów do wypicia. Postaram się dziś to dla Was przepisać.

Muszynka przepisz i podziel sie. Ja jestem w invicta w Warszawa i jakos szczegolnych zalecen do dostawalam wiec chetnie zerkne :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Ktoras z dziewczyn napisala na forum, ze jak się kropek zadomowi to powinny być od razu wyraźne objawy np. wlasnie te zielone sutki, a nie ze się zastanawiamy, nad tym ze jajnik kluje, w macicy boli, lub nie ma zadnych objawów i przez to szalejemy do momentu zrobienia bety.
    To dobrze, ciuszki przydadzą się w ciąży, która już się rozwija :)
    A jaki masz estradiol ?
    Haha dobre z tymi sutkami. Nie wiem jaki mam teraz estradiol, ale mnie właśnie niepokoi, że się dobrze czuję pierwszy raz od początku stymulacji ;-) Poza tym wydętym brzuchem, do którego się przyzwyczaiłam, bo miałam 25 pęcherzyków.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Hehe, no właśnie boję się trochę że spękam wcześniej i zatestuję w sobotę (7 dpt) :P ale z drugiej strony wtedy w przypadku wyniku negatywnego będę rozkminiać na ile to wiarygodne... więc jak już to pójdę od razu na betę. Łudzę się, że wytrzymam do niedzieli, chociaż za mną dopiero 1 dzień czekania a już mam dość :P gdzie tam do kolejnej niedzieli ech.
    U mnie dopiero 4 dni a też pękam :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Tak 13 blastocyst , jedna się nie rozmrozila a reszta mnie chyba nie lubi. Jeszcze 2 czekają w kolejce.
    No to rzeczywiście mega wynik! Trzymam kciuki za znalezienie tej właściwej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynko :)
    http://naforum.zapodaj.net/

miłego wieczoru dziewczyny ;)

V. lubi tę wiadomość

• muszynka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są wskazówki dietetyczne, do ktorych nalezy sie stosować po embriotransferze.
    Informacje te dostałam z kliniki. Myślałam, że wszystie je dostajecie, ale skoro nie to chetnie się dziele :)

1. posiłki powinny być spożywane regularnie przynajmniej 3 razy dziennie o ustalonej porze.
    2. posiłki powinny być z przewagą produktów lekko strawnych, swiezych i przygotowanych przed spożyciem. nie należy stosować produktów zawierających konserwanty, barwniki i inne sztuczne substancje.
    3. nalezy spozywac produkty zbozowe w tym ciemne pieczywo, płatki(produkty te zawierają bialko roślinne, witaminy, makro i mikroelementy). ograniczyć spożycie pieczywa białego jak: tosty,bagietki i ciasta. Dieta powinna być wzbogacona w jogurty a także w potrawy z siemieniem lnianym, platkami owsianymi i przenicznymi.
    4. dieta powinna być uzupelniona także przez roznego rodzaju swieze i ekologiczne warzywa i owoce w ilości przynajmniej 0,5 kg dziennie w roznych postaciach.
    5. potrawy z ziemniakow mogą być jedzone codziennie z mala iloscia soli ponieważ zawierają dużo pełnowartościowych skladnikow bialka skrobi, witamin C i B1. Uzupelniając dietę w warzywa i owoce dostarcza się wiele enzymów witamin, skladnikow mineralnych i pierwiastkow sladowych.
    6. powinno się spozywac dużo roślin strączkowych szczególnie gdy jest się wegetarianinem (groch. fasola, soczewica) Rosliny strączkowe sa szczególnie bogate w bialka.
    7. Produkty mleczne zawierają bialka zwierzęce, które powinno stanowic w diecie 1/3 dziennego zapotrzebowania na bialko. Swieze mleko, jogurt, twarogi i sery sa bardzo dobrym zrodlem tego bialka i wapnia. Kobiety powinny spozywac codziennie 1 litr nieskotluszczowego mleka.
    8. mieso powinno być spożywane raz bądź dwa razy w tygodniu. powinno się wybierac produkty niskotłuszczowe (drob). należy unikac tłustego miesa, podrobów i miesa wedzonego. Kielbasy, również ubogie w tłuszcz powinny być spożywane około trzy razy w tygodniu.
    9. swieze ryby zawierają jod i bialko. powinny być one uwzgledniane w diecie i spożywane raz czy dwa razy w tygodniu. szczególnie polecane sa sledzie, lososie, makrele, sardynki, halibut. również w przypadku ryb należy zrezygnować z produktów wedzonych i zawierających dużo soli.
    10. jajka zawierają dużo wartościowego bialka zwierzęcego ale również dużo cholesterolu. powinno spozywac się nie więcej niż 3 jajka tygodniowo. należy zwrocic uwagę na jajka ukryte w omletach, sosach itd.
    11. Należy zredukować zawartość tłuszczów w spożywanych pokarmach. Wiele produktów produkowanych przemysłowo zawiera niedostrzegalne ilości małowartościowych tłuszczy np. batony czekoladowe, sosy, majonezy ora potrawy smażone na oleju.
    12. nalezy zmniejszyć ilość cukru w spożywanych pokarmach. Cukier jest wysokokaloryczny i nie zawiera poza tym zadnych wartościowych zwiazkow, także z umiarem powinno się spozywac miód. nalezy ograniczyć ilość używanych przypraw do potraw.
    13. umiarkowanie powinno się stosować sol, wiele produtw spożywczych zawiera ja już w swym składzie. potrawy mogą być zamiennie doprawiane miedzy innymi ziolami. pod uwagę należy wziąć, jeżeli nie ma zadnych medycznych przeciwskazac stosowanie soli bogatej w fluor i jod. Fluor jest przede wszystkim ważnym składnikiem w budowie zebow a jego niedobor może prowadzic do rozgregulowania stanu hormonalnego przed i w czasie ciąży.
    14. Należy pic dużo (2-3 litry) plynow, przede wszystkim wody mineralnej, herbaty ziolowej (swiezo zaparzonej), sokow (niskokalorycznych), niskotłuszczowego mleka. Wymagane jest także ograniczenie spożycia kawy i czarnej herbaty. Stwierdzono, ze składniki zawarte w kawie i herbacie wplywaja niekorzystnie na dojrzewanie pecherzykow i komórki jajowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:44

Antonelka, szałwia, Anna255, Giussta, cisza, Kala 1980 lubią tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    muszynko :)
    http://naforum.zapodaj.net/

miłego wieczoru dziewczyny ;)

Dziekuje :)
    O której masz punkcje ? Trzymam kciuki i jestem myślami z Toba! Powodzenia <3

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 9;00 , dziękuję <3

V., muszynka, Libra, Antonelka, Mimi86, cisza, magic1, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    o 9;00 , dziękuję <3

Masz byc juz na 8 ?
    Ja jade jutro na ta kroplowke z intolipidami

• V. Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta, kciuki! Ze swojej strony powiem tyle, że punkcja to była sama przyjemność, zwłaszcza w porównaniu z laparoskopią ;)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, na 8 mam już być. dziękuję Wam dziewczyny, dam znać po :) kkisia, ty jutro też na 8? dr M zlecił Ci kroplówkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:34

• szałwia Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta159 trzymam kciukasy. Punkcja to nic strasznego!

• lipa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Kochana trzymam kciuki z całych sił. Przetrzyj szlaki, będę szła za Tobą :-*

sylwiaśta159, Libra lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście kochane :) do jutra buźka :)

cisza lubi tę wiadomość

‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ