IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
szałwia wrote:Ja też się boję, wcześniej luzik luzik, bałam się głównie, czy będzie co mrozić, a wczoraj dopadła mnie panika, że nie wyjdzie.
Ja mam od wczoraj taki stres w związku z tym, ze być może nie wyszlo ze szok.
Może powinnam dalej brac relaniumWtedy bylam jakas spokojniejsza a teraz znowu rozmyślam.
Te zielone sutki po tym jak się udało byłyby naprawdę rewelacyjną sprawą
Libra, Kava lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
muszynka wrote:No to witaj w klubie...
Ja mam od wczoraj taki stres w związku z tym, ze być może nie wyszlo ze szok.
Może powinnam dalej brac relaniumWtedy bylam jakas spokojniejsza a teraz znowu rozmyślam.
Te zielone sutki po tym jak się udało byłyby naprawdę rewelacyjną sprawą
Ja dodatkowo chyba na Utrogestan reaguję, mocno płaczliwa jestem, odkąd go muszę stosować.
Wczoraj poprawiłam sobie humor, kupując parę rzeczy, w których nie widać mojego brzucha, bo przez OHSS się w nic nie mieszczę. -
szałwia wrote:Doskonale Cię rozumiem, u nas się walka też o trzy toczyła w zeszłym tygodniu. Trzymam kciuki! Chociaż najważniejsze, żeby był ten jeden właściwy
Piggy Ty miałaś 13 blastocyst zamrożonych czy trzydniowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:37
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
szałwia wrote:V. ja sobie obiecywałam, że do piątku wytrzymam, ale byłam naiwna
Hehe, no właśnie boję się trochę że spękam wcześniej i zatestuję w sobotę (7 dpt)ale z drugiej strony wtedy w przypadku wyniku negatywnego będę rozkminiać na ile to wiarygodne... więc jak już to pójdę od razu na betę. Łudzę się, że wytrzymam do niedzieli, chociaż za mną dopiero 1 dzień czekania a już mam dość
gdzie tam do kolejnej niedzieli ech.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
szałwia wrote:Jakie zielone sutki?
Ja dodatkowo chyba na Utrogestan reaguję, mocno płaczliwa jestem, odkąd go muszę stosować.
Wczoraj poprawiłam sobie humor, kupując parę rzeczy, w których nie widać mojego brzucha, bo przez OHSS się w nic nie mieszczę.
Ktoras z dziewczyn napisala na forum, ze jak się kropek zadomowi to powinny być od razu wyraźne objawy np. wlasnie te zielone sutki, a nie ze się zastanawiamy, nad tym ze jajnik kluje, w macicy boli, lub nie ma zadnych objawów i przez to szalejemy do momentu zrobienia bety.
To dobrze, ciuszki przydadzą się w ciąży, która już się rozwija
A jaki masz estradiol ?Libra lubi tę wiadomość
I procedura
-
muszynka wrote:My w invicta mamy wytyczne co i jak robic po transferze. Co jesc ile pic itd.. Mowie Wam idzie z tym zwariować, szczególnie z tą ilością płynów do wypicia. Postaram się dziś to dla Was przepisać.
Muszynka przepisz i podziel sie. Ja jestem w invicta w Warszawa i jakos szczegolnych zalecen do dostawalam wiec chetnie zerkne7.03.2017 - Nina jest z nami
-
muszynka wrote:Ktoras z dziewczyn napisala na forum, ze jak się kropek zadomowi to powinny być od razu wyraźne objawy np. wlasnie te zielone sutki, a nie ze się zastanawiamy, nad tym ze jajnik kluje, w macicy boli, lub nie ma zadnych objawów i przez to szalejemy do momentu zrobienia bety.
To dobrze, ciuszki przydadzą się w ciąży, która już się rozwija
A jaki masz estradiol ?Poza tym wydętym brzuchem, do którego się przyzwyczaiłam, bo miałam 25 pęcherzyków.
-
V. wrote:Hehe, no właśnie boję się trochę że spękam wcześniej i zatestuję w sobotę (7 dpt)
ale z drugiej strony wtedy w przypadku wyniku negatywnego będę rozkminiać na ile to wiarygodne... więc jak już to pójdę od razu na betę. Łudzę się, że wytrzymam do niedzieli, chociaż za mną dopiero 1 dzień czekania a już mam dość
gdzie tam do kolejnej niedzieli ech.
-
nick nieaktualny
-
To są wskazówki dietetyczne, do ktorych nalezy sie stosować po embriotransferze.
Informacje te dostałam z kliniki. Myślałam, że wszystie je dostajecie, ale skoro nie to chetnie się dziele
1. posiłki powinny być spożywane regularnie przynajmniej 3 razy dziennie o ustalonej porze.
2. posiłki powinny być z przewagą produktów lekko strawnych, swiezych i przygotowanych przed spożyciem. nie należy stosować produktów zawierających konserwanty, barwniki i inne sztuczne substancje.
3. nalezy spozywac produkty zbozowe w tym ciemne pieczywo, płatki(produkty te zawierają bialko roślinne, witaminy, makro i mikroelementy). ograniczyć spożycie pieczywa białego jak: tosty,bagietki i ciasta. Dieta powinna być wzbogacona w jogurty a także w potrawy z siemieniem lnianym, platkami owsianymi i przenicznymi.
4. dieta powinna być uzupelniona także przez roznego rodzaju swieze i ekologiczne warzywa i owoce w ilości przynajmniej 0,5 kg dziennie w roznych postaciach.
5. potrawy z ziemniakow mogą być jedzone codziennie z mala iloscia soli ponieważ zawierają dużo pełnowartościowych skladnikow bialka skrobi, witamin C i B1. Uzupelniając dietę w warzywa i owoce dostarcza się wiele enzymów witamin, skladnikow mineralnych i pierwiastkow sladowych.
6. powinno się spozywac dużo roślin strączkowych szczególnie gdy jest się wegetarianinem (groch. fasola, soczewica) Rosliny strączkowe sa szczególnie bogate w bialka.
7. Produkty mleczne zawierają bialka zwierzęce, które powinno stanowic w diecie 1/3 dziennego zapotrzebowania na bialko. Swieze mleko, jogurt, twarogi i sery sa bardzo dobrym zrodlem tego bialka i wapnia. Kobiety powinny spozywac codziennie 1 litr nieskotluszczowego mleka.
8. mieso powinno być spożywane raz bądź dwa razy w tygodniu. powinno się wybierac produkty niskotłuszczowe (drob). należy unikac tłustego miesa, podrobów i miesa wedzonego. Kielbasy, również ubogie w tłuszcz powinny być spożywane około trzy razy w tygodniu.
9. swieze ryby zawierają jod i bialko. powinny być one uwzgledniane w diecie i spożywane raz czy dwa razy w tygodniu. szczególnie polecane sa sledzie, lososie, makrele, sardynki, halibut. również w przypadku ryb należy zrezygnować z produktów wedzonych i zawierających dużo soli.
10. jajka zawierają dużo wartościowego bialka zwierzęcego ale również dużo cholesterolu. powinno spozywac się nie więcej niż 3 jajka tygodniowo. należy zwrocic uwagę na jajka ukryte w omletach, sosach itd.
11. Należy zredukować zawartość tłuszczów w spożywanych pokarmach. Wiele produktów produkowanych przemysłowo zawiera niedostrzegalne ilości małowartościowych tłuszczy np. batony czekoladowe, sosy, majonezy ora potrawy smażone na oleju.
12. nalezy zmniejszyć ilość cukru w spożywanych pokarmach. Cukier jest wysokokaloryczny i nie zawiera poza tym zadnych wartościowych zwiazkow, także z umiarem powinno się spozywac miód. nalezy ograniczyć ilość używanych przypraw do potraw.
13. umiarkowanie powinno się stosować sol, wiele produtw spożywczych zawiera ja już w swym składzie. potrawy mogą być zamiennie doprawiane miedzy innymi ziolami. pod uwagę należy wziąć, jeżeli nie ma zadnych medycznych przeciwskazac stosowanie soli bogatej w fluor i jod. Fluor jest przede wszystkim ważnym składnikiem w budowie zebow a jego niedobor może prowadzic do rozgregulowania stanu hormonalnego przed i w czasie ciąży.
14. Należy pic dużo (2-3 litry) plynow, przede wszystkim wody mineralnej, herbaty ziolowej (swiezo zaparzonej), sokow (niskokalorycznych), niskotłuszczowego mleka. Wymagane jest także ograniczenie spożycia kawy i czarnej herbaty. Stwierdzono, ze składniki zawarte w kawie i herbacie wplywaja niekorzystnie na dojrzewanie pecherzykow i komórki jajowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:44
Antonelka, szałwia, Anna255, Giussta, cisza, Kala 1980 lubią tę wiadomość
I procedura
-
sylwiaśta159 wrote:muszynko
http://naforum.zapodaj.net/
miłego wieczoru dziewczyny
Dziekuje
O której masz punkcje ? Trzymam kciuki i jestem myślami z Toba! Powodzeniasylwiaśta159 lubi tę wiadomość
I procedura
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny