IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula a ja czekam na Twoją betę, jak groch tyle przetrwał to ja nadal wierzę że jest nadzieja.
Pabelka, na monitoringu czyhaj na owulację, bo ta ma być tą wyjątkową. Tak się chyba umawiałyśmy!!!Asiula86, pabelka88, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Nadira!!!
Nadira, mia6, gosia81 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Nadira wrote:Asiula a ja czekam na Twoją betę, jak groch tyle przetrwał to ja nadal wierzę że jest nadzieja.
Pabelka, na monitoringu czyhaj na owulację, bo ta ma być tą wyjątkową. Tak się chyba umawiałyśmy!!! -
pabelka88 wrote:Oczywiscie ze czekam,ale chcę miec świadomość że w razie czego jest zaplecze i plan...boję się liczyć na cuda...
Najważniejsze że jest w planach jakaś alternatywa. Też wychodzę z tego założenia. Cuda się zdarzają ale trzeba zrobić wszystko co w naszej mocy żeby mogły się zdarzyć.
Antonelka, pabelka88, Libra lubią tę wiadomość
-
To ja też dołączę do koczujących
Jeśli chodzi o ilość zarodków to ja się zdziwiłam, że lekarz powiedział że mogę brać dwa, bo myślałam że trzeba mieć wskazania jakieś. Nie zdecydowałam się, bo też boję się ciąży bliźniaczej. Głównie z tego względu, że jestem bardzo szczupła i jak bym ją miała donosićale jak uda mi się podejść jeszcze w październiku do crio to chyba teraz wezmę dwa
Antonelka, mia6, gosia81 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Ja mam dwa za każdym razem i dupa blada żaden zostać ze mną nie chce2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy, masz tysiąc polubień
ale kolejnego Ci nie dam, bo bardzo nie lubię poprzedniego postu... Dopiero teraz zobaczyłam w podpisie, że miałaś 13 mrozaczków, wow, imponujący wynik. Ja jutro powinnam dostać maila z kliniki o tym czy udało im się zamrozić jakieś moje zarodki, a jeśli tak to ile. Walka toczy się o trzy, mam nadzieję, że chociaż jeden będzie się nadawał do mrożenia... To by mi dało względny komfort psychiczny (marny bardzo, ale zawsze coś), że mam "rezerwę" w razie gdyby wczorajszy transfer się nie powiódł.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Alincia wrote:Ja tak samo dzis od 5 nie spie bo cos mnie boli brzuszek...hmm...ciekawe co tam sie w srodku moze dziac...
A Ty muszynka nie masz sie co martwic. Mnie tez kilka razy ukuly takze to dobry znak:) juz tam maluszek wie co robi:) scieli sobie gniazdeczko klujac mamusie w conieco:)
co chwile dopatruje się czegos innego dziś w macicy mnie bolało przed jakies 3hoszaleje do wtorku!
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
V. wrote:Mnie nikt nic nie mówił na temat jedzenia. Jedynie, żeby się dobrze nawadniać, ale i tak to robię, od zawsze sporo piję, szklankę z wodą mam zawsze pod ręką. A jakie są te wytyczne?
Za mną ciężka noc. Wczoraj starałam się jak najmniej myśleć o tym wczorajszym transferze, o zarodku, o testowaniu... no to w nocy mój mózg nadrobił wbrew mojej woli, obudziłam się zmęczona
My w invicta mamy wytyczne co i jak robic po transferze. Co jesc ile pic itd.. Mowie Wam idzie z tym zwariować, szczególnie z tą ilością płynów do wypicia. Postaram się dziś to dla Was przepisać.V., sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
I procedura
-
Muszynka, będę wdzięczna
wątpię, żebym się sztywno stosowała do menu (płynów i tak piję dużo) bo jakoś nie wierzę, żeby to miało takie istotne znaczenie, ale chętnie poczytam. Trzeba pamiętać, że dziecko i tak wyciągnie z organizmu matki wszystko co mu potrzebne, jeśli ktoś będzie miał jakieś niedobory to matka.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Piggy, masz tysiąc polubień
ale kolejnego Ci nie dam, bo bardzo nie lubię poprzedniego postu... Dopiero teraz zobaczyłam w podpisie, że miałaś 13 mrozaczków, wow, imponujący wynik. Ja jutro powinnam dostać maila z kliniki o tym czy udało im się zamrozić jakieś moje zarodki, a jeśli tak to ile. Walka toczy się o trzy, mam nadzieję, że chociaż jeden będzie się nadawał do mrożenia... To by mi dało względny komfort psychiczny (marny bardzo, ale zawsze coś), że mam "rezerwę" w razie gdyby wczorajszy transfer się nie powiódł.
Piggy Ty miałaś 13 blastocyst zamrożonych czy trzydniowych?V. lubi tę wiadomość
-
V. wrote:Muszynka, będę wdzięczna
wątpię, żebym się sztywno stosowała do menu (płynów i tak piję dużo) bo jakoś nie wierzę, żeby to miało takie istotne znaczenie, ale chętnie poczytam. Trzeba pamiętać, że dziecko i tak wyciągnie z organizmu matki wszystko co mu potrzebne, jeśli ktoś będzie miał jakieś niedobory to matka.
-
V. takie sa terminy weryfikacji z góry ustalone przez klinike jak się na nią dodatkow decysuje. Odbywaja się one w 3dpt, 6, 10 i 17dpt. W 3 nie robiłam bety tylko progesteron i estradiol.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:17
I procedura
-
szałwia wrote:Muszynka na betę idziesz we wtorek?
V. ja sobie obiecywałam, że do piątku wytrzymam, ale byłam naiwnasylwiaśta159 lubi tę wiadomość
I procedura
-
muszynka wrote:V. takie sa terminy weryfikacji z góry ustalone przez klinike jak się na nią dodatkow decysuje. Odbywaja się one w 3dpt, 6, 10 i 17dpt. W 3 nie robiłam bety tylko progesteron i estradiol.