WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, wspaniale! Życzę przyrostów bety :)

Shooa, przykro mi... Ale pomyśl, że przynajmniej masz po co (czy raczej po kogo) wracać do kliniki. Ja też już obliczałam czy uda mi się mieć kolejny transfer przed 01.11. jeśli ten się nie uda, po czym okazało się, że nie zamrożono mi ani jednego zarodka... Teraz to oczekiwanie na testowanie frustruje mnie jeszcze bardziej, zwłaszcza że nie mam wielkiej nadziei że się udało. Skoro z 9 zapłodnionych komórek aż z ośmioma poszło nie tak jak powinno, to jaką mam szansę, że ten jeden zarodek jest ok... ech.

Wczoraj wieczorem powiedziałam mężowi o braku mrozaków (czekałam z tą informacją aż wróci z pracy, nie chciałam mu psuć dnia skoro i tak musiał być w biurze), dobiło go to tak samo jak mnie :(

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    dziewczyny zobaczyłam mizeraka na teście pierwszy raz w życiu :D wczoraj wieczorem oczywiście zrobiłam i zobaczyłam jedną krechę a dzis taki cudak :-)
    Brawo brawo!! Ja dziś też sobie sikłam jest mizerna kreska. Troche już zaczynam świrować, że to mimo wszystko za mało jak na 12dpt...

mia6, Fedra, Agi83, gosia81, Kava, Libra, Asiula86, Beata.D, Giussta lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic biegniesz dzisiaj na bete? :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Magic, wspaniale! Życzę przyrostów bety :)

Shooa, przykro mi... Ale pomyśl, że przynajmniej masz po co (czy raczej po kogo) wracać do kliniki. Ja też już obliczałam czy uda mi się mieć kolejny transfer przed 01.11. jeśli ten się nie uda, po czym okazało się, że nie zamrożono mi ani jednego zarodka... Teraz to oczekiwanie na testowanie frustruje mnie jeszcze bardziej, zwłaszcza że nie mam wielkiej nadziei że się udało. Skoro z 9 zapłodnionych komórek aż z ośmioma poszło nie tak jak powinno, to jaką mam szansę, że ten jeden zarodek jest ok... ech.

Wczoraj wieczorem powiedziałam mężowi o braku mrozaków (czekałam z tą informacją aż wróci z pracy, nie chciałam mu psuć dnia skoro i tak musiał być w biurze), dobiło go to tak samo jak mnie :(
    Kochana ja też byłam załamana brakiem mrożaków. U mnie z 6 tylko 2 w ogóle zaczęły się dzielić... a uchował się tylko ten co w brzuszku... mam nadzieję, że ze mna zostanie...

V., Fedra, Libra lubią tę wiadomość

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Magic biegniesz dzisiaj na bete? :-)
    zaraz po pracy!!

lipa lubi tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Gdzieś po cichu liczę na to że za wcześnie ale z drugiej strony boje się że to koniec, jeszcze ten lekarz który jest do wszystkiego nastawiony pesymistycznie i jak tu się nie załamać?!
    ten lekarz z takim nastawieniem już wstaje do tej kliniki on sie nie nadaje ....olej go i żadnym wypadku nie prowadź u niego tej ciąży ...to będzie dobry finał i udowodnisz mu ,że sie dupek myli ...

shooa bierz lekki ...czekany na bete i miłe zaskoczenie :)

V nie dobijaj się brakiem mrozaków na prawde a wierz w tego w brzuchu by z Tobą został...nie zadręczaj sie ,bo to szkodzi Wam ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:18

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa ja Ci życzę powodzenia na tej becie obyś się zdziwiła :-)

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic - super! pięknej bety życzę :)

Shooa - trzymam kciuki cały czas i nie przestanę dopóki wyniku bety nie zobaczę ;)

Też jestem zapisana na wizytę w 21dpt, bo na wytycznych miałam, żeby zgłosić się na wizytę w 21-25dpt. Chciałam początkowo jechać w pn. (24dpt), ale i tak recepty na leki potrzebuję wcześniej. Teraz zaczęłam się stresować, że to jednak za wcześnie będzie...
    Była któraś z Was tak wcześnie i nie wyszła załamana?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie testujace i betujace dnia dzisiejszego!!!!

Pola7 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam sobie siknąć i sie boję :( Dodatkowo obudził mnie silny skurcz orgazmowy i teraz mam stracha ze będzie jak za pierwszym razem biochemiczna (a nawet jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży) . Narazie sikańca odpuszczam bo paralizuje mnie strach :(

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś metodę na zagięcie czasoprzestrzeni? Tak o 3 dni do przodu?

elcia_aa lubi tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Ma któraś metodę na zagięcie czasoprzestrzeni? Tak o 3 dni do przodu?
    Będzie dobrze V. Zobaczysz!!!

V. lubi tę wiadomość

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dzień (nie)dobry ;)

u mnie bez wielkiego zaskoczenia test pepino 10tka pokazał wielką jedną krechę i potem dłuuuuugo nic. Popołudniu dla czystego sumienia zrobię jeszcze betę ale znam jej wynik. Moja intuicja jeszcze nigdy w życiu mnie nie zawiodła.
    Nie wzięłam już porannej porcji leków, żeby nie przedłużać tego cyklu.

Mam taki plan, że jeśli @ pojawi się w ciągu ok 4 dni, to może uda się wyrobić na transfer 30.10 (na szczęście w piątki robi moja kochana klinika transfery) i ostatnim rzutem na taśmę zabrać dwa dzieciaczki.
    Dlatego od dzisiejszego wieczoru się seksuję, piję winko i poleguję z termoforem.

nie chcę się przyznawać w klinice, że odstawiłam leki tak szybko i teraz pytanie do Was - czy któraś dostała @ pomimo brania leków? Mój prg 3dpt był drastycznie niski jak na mnie więc może mi uwierzą :)

Wieeeelkie ciuki za Mimblę, Piggy i pozostałe testujące && :*

ja w poprzednim cyklu (beta była całe 3 chyba 11dpt) w tym samym czasie dostałam @ mimo brania luteiny. O ktorej beta?

• agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ależ Wy jesteście niecierpliwe!! :D
    Ja kupiłam wszystkie testy o czułości 10. Najpierw robiłam testy codziennie, a później co 2 dni :D 8dpt zobaczyłam mizerną drugą kreskę. Dopiero około 14 dpt miałam wyraźne dwie kreski :) u każdej z nas beta inaczej rośnie. Nie przejmujcie się tym, że 2 kreski nie ma od razu albo ta 2 jest nadal mało wyraźna :) U mnie raz było tak, że jednego dnia kreska była bardziej wyraźna, a na drugi dzień mniej wyraźna. Wyobraźcie sobie jak ja wtedy szalałam z nerwów. Musicie się uzbroić w cierpliwość. To co ma się stać musi się stać i dopiero testujemy :)

V. ja grałam w grę non stop. Byłam na zwolnieniu. Dodatkowo przygarnęłam pieska. Czas zleciał dość szybko.

Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, beta po pracy koło 16:00. Jak się okazało dialab pod moim domem robi wyniki w ciągu dwóch godzin jak się odda krew do 17:00 więc ok 18:00 powinnam mieć czarno na białym.
    W razie WIEEEELKIEGO CUDU zdążę jeszcze wziąć zaległe popołudniowe leki;)

Ale jestem realistką i moje smętne (w sensie nie nadmuchane jak po ostatniej pozytywnej becie) cycki też dają mi do myślenia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, odezwij się

Mimbla lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa wiesz ze my tu wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie, nie skreślaj groszka jeszcze, moze test byc badziewny ;), moze fasol chce się później trochę zaimplantować.... poczekaj na tę wieczorną bete, a ja tymczasem z całych sił trzymam kciuki

sylwiaśta159, cisza, shooa, szałwia, Fedra, Mimbla lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa... okej jesteś realistką, ale powiem Ci szczerze że 7 dni po transferze to i tak trochę za wcześnie nawet jak na realizm... rozumiem 9 dpt, nooo może 8 ... ale nie 7!!!
    Trzymam kciuki do dzisiejszej bety!

shooa, gosia81, Agnieszka_A., Fedra, Libra, Mimbla lubią tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Triss, beta po pracy koło 16:00. Jak się okazało dialab pod moim domem robi wyniki w ciągu dwóch godzin jak się odda krew do 17:00 więc ok 18:00 powinnam mieć czarno na białym.
    W razie WIEEEELKIEGO CUDU zdążę jeszcze wziąć zaległe popołudniowe leki;)

Ale jestem realistką i moje smętne (w sensie nie nadmuchane jak po ostatniej pozytywnej becie) cycki też dają mi do myślenia :P
    Mnie wyszła beta wczoraj 49,63, a cycki mnie w ogóle nie bolą...

Fedra, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • V. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    V. ja grałam w grę non stop. Byłam na zwolnieniu. Dodatkowo przygarnęłam pieska. Czas zleciał dość szybko.

No właśnie też jestem na zwolnieniu i chyba to dodatkowo mnie dobija, gdybym była w pracy to prędzej miałabym się czym zająć ;) ale koleżanka po ivf tak mnie nastawiła, że po transferze mam dużo odpoczywać, zalegać na kanapie. Ona zrobiła tak dopiero po trzecim transferze i wtedy się udało. Pewnie przypadek, no ale daje do myślenia. Gra to nie jest zły pomysł ;)

‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ