IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć Dziewczyny. Chyba mogę już do Was dołączyć. Dostałam dzisiaj Puregon i w środę mam zrobić pierwszy zastrzyk. Do tego czasu przeczytam chyba cały internet żeby wiedzieć co i jak. Tak więc cześć
i powodzenia wszystkim!
Agnieszka_A., Asiula86, V., lipa, sylwiaśta159, Agi83, shooa, Kala 1980, mia6, Libra, Anuszka, Tosia 1981, Fedra, cisza, Mimbla, Mimi86 lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
sylwiaśta159 wrote:Godaweri mnie pobolewal juz w drugim ale wlasnie tez w 3 wiec to normalne
Ja mam natomiast pytanie do dziewczyn po punkcji- was tez tak bolalo podbrzusze przy chodzeniu, sikaniu?
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Ja mam natomiast pytanie do dziewczyn po punkcji- was tez tak bolalo podbrzusze przy chodzeniu, sikaniu?
Może nie jakoś strasznie, ale bolało. W dniu punkcji wzięłam dwa paracetamole, dziewczyna która była ze mną (to była jej druga punkcja) od razu prosiła o zastrzyk z ketonalem. Mnie paracetamol wystarczył. Zakładałam, że drugiego dnia też wezmę, ale już nie było potrzeby. Czułam podbrzusze, momentami bolało, ale bardzo znośnie. Trzeciego dnia już nic mi nie było.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Dzieki za odpowiedzi
juz nie chodzi o ten bol tylko boje sie ze mi w srode nie zrobia transferu
no chyba ze poczekaja i zamiast podac 2 to podadza 3 dniowy... albo 5...
Dużo zależy od ilości jajek, dziewczyna, która leżała ze mną miała pobierane 4 i nie bolało ją nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszałwia wrote:Przez sam ból raczej nie przekładają, tylko jak OHSS jest, chociaż mi przy słabym zrobili. Ja zaraz po punkcji miałam takie bóle, że podali po coś w kroplówce, potem już było lepiej, więc nawet paracetamoli nie brałam, ale bolało.
Dużo zależy od ilości jajek, dziewczyna, która leżała ze mną miała pobierane 4 i nie bolało ją nic.
Dobrze ze jestescie. Dobrej nocy -
Anatolka wrote:Jestem. Jest fasolka ładnie rozmrozona
AH i EG dostała dziś. W pt podwójny intralipid.
Mysza89, u mnie zmiana estrofemu na plastry Systen 50 (1 szt co drugi dzień).
trzymam kciuki za Ciebie no i za plastry i ich skuteczność ja puki co dzis zaczynam łykać estrofem no i musze sie zarejestrować do kliniki ...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Sylwia, mnie tak bolało wszystko (łącznie z tyłkiem), że prawie płakałam z bólu, a byłam po kroplówce z ketonalu. Chodziłam przygarbiona, ledwo drobiąc, a każda zmiana pozycji, to był ból. Na szczęście na drugi dzień było już lepiej, a na trzeci już nic nie bolało.
Godaweri, ja nie czułam jajników, no może przed samą punkcją delikatnie, ale myślę, że taki ból jest normalny. Nie panikuj!
Elcia_aa - cześć!powodzenia!
godaweri, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka te intralipidy działają coś jak encorton?? A badalas w ogóle nk??
mam nadzieję że ten transfer będzie szczęśliwy!!!!!!
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Sylwiaśta mnie po punkcji też bolał brzuch, nie mogłam się wyprostować. Ale następnego dnia już było ok, więc zobaczysz jutro, będzie dobrze
w końcu sporo komórek Ci pobrali
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016