IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przedewszystkim to trochę spokojniej musicie podejść do tematu...
Ja zrobiłam test 7 dni po transferze 3 dniowego zarodka wyszła 13 dzień wcześniej zrobiłam test na którym kreskę druga widziałam chyba tylko ja...
Pamiętajcie ze zarodek po transferze musi sie zagnieździć ja miałam na kleju wiec moj nie krążył bo nie miał jak dlatego z tymi testami i betami jest tak rożnie...
Pozatym pierwsza wizyta na która idziecie miedzy 5-6 tyg ciazym licząc od 1 dc lub jesli liczycie od dnia transferu to dodajcie 2 tyg to wyjdzie tydzien ciąży - wtedy określa sie czy jest pęcherzyk ciążowy czy sie w dobrym miejscu zagnieździł u niektórych moze byc widoczny zarodek jesli beta wyszła powyżej 1000
Serduszko moze byc widoczne dopiero około 8 tyg lub jak kto woli kiedy zarodek bedzie miec powyżej 5 mm...
Wiem ze to wszystko jest dla Was mega stresujące bo sie martwicie o swoje maluch tylko wiecie ze tym martwieniem to im nie pomagacie ja jak juz byłam mocno zestresowana łykałam neopersen jest ziołowy mi pomógł naprawde...
Któraś dziewczyna pisała o słabo bijącym serduszku który to tydzien ciąży? I był badany poziom progesteronu?triss, agulas, Libra, mia6 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny kiedy mogę najlepiej zrobić test/bete? Wczoraj miałam w ręku test/sikańca ale go grzecznie odłożyłam na półkę sklepową, a już byłam przy kasie
:P:P Przypomnę, że miała transfer 7.10 ,dziś 6 dpt> podane miałam 2 zarodki 3 dniowe (8 i 9 komórkowe), procedura z klejem embrioglue i z nacięciem otoczki.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:50
-
nick nieaktualnyDzwonil embriolog. Z 14 komorek 12 bylo dojrzalych i 12 sie zaplodnilo. Pozniej maja dzwonic by umowic mnie na ewentualny transfer na jutro, jesli konsultacja przed nie wykarze nieprawidlowosci i mam ustalic z lekarzem, czy mrozimy 3 czy 5 dniowe zarodki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:56
triss, Fedra, agulas, Agi83, V., lipa, muszynka, Selena, Selena, justa1234, magic1, Libra, Mimbla, iga 79, Tosia 1981, mia6, Mimi86, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z warszawskiej Invicty - Piggy Asiula pisaliście ze macie odwołane / przełożone do innego lekarza wizyty. Chodzi o przyszły poniedziałek?
Ja jestem zapisana na godzinę 11 w poniedziałek i do mnie nikt nie dzwonił. Zależy mi żeby ta wizyta była u dr P.
Co do dr J. Nie znam go za długo ale wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Robił mi punkcję, dwa razy byłam na wizycie oprócz tego. Jako jedyny zwrócił uwagę na nieprawidłowości z endomterium, co potwierdziło sie na histeroskopii.
Sylwiasta to super wiadomości, kciuki by ładnie sie dzieliły !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:52
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Dzwonil embriolog. Z 14 komorek 12 bylo dojrzalych i 12 sie zaplodnilo. Pozniej maja dzwonic by umowic mnie na ewentualny transfer, jesli konsultacja przed nie wykarze nieprawidlowosci i mam ustalic z lekarzem, czy mrozimy 3 czy 5 dniowe zarodki.
Super!!! Piękny wyniksylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Justyś11 wrote:Dziewczyny kiedy mogę najlepiej zrobić test/bete? Wczoraj miałam w ręku test/sikańca ale go grzecznie odłożyłam na półkę sklepową, a już byłam przy kasie
:P:P Przypomnę, że miała transfer 7.10 ,dziś 6 dpt> podane miałam 2 zarodki 3 dniowe (8 i 9 komórkowe), procedura z klejem embrioglue i z nacięciem otoczki.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki
Ja test zrobiłam 6 DTP 3 dniowego zarodka betę zrobiłam dzień pozniej wyszła 13 ale ja miałam na kleju...
Chyba bym poczekamy do min 10 dnia pt choc wiec ze to trudno tak wytrzymać
Edit: doczytałam ze ten miałaś klej wiec decyzja należy do Ciebie bo ja poprostu nie wytrzymałam z ciekawościWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:54
Justyś11 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwiaśta159 wrote:Dzwonil embriolog. Z 14 komorek 12 bylo dojrzalych i 12 sie zaplodnilo. Pozniej maja dzwonic by umowic mnie na ewentualny transfer, jesli konsultacja przed nie wykarze nieprawidlowosci i mam ustalic z lekarzem, czy mrozimy 3 czy 5 dniowe zarodki.
-
agulas wrote:Justyś a jaką masz czułość testu? Jeśli 10, to myślę że najlepiej wytrzymać chociaż do piątku..[
W sumie nie kupiłam go jednak <strach wziął górę> W piątek chciałam jechać na bete. Ponieważ w sobotę jedziemy na imieniny dziadka i chcieliśmy zrobić mu prezentDlatego do sb musimy wiedzieć
-
Fedra wrote:Ja test zrobiłam 6 DTP 3 dniowego zarodka betę zrobiłam dzień pozniej wyszła 13 ale ja miałam na kleju...
Chyba bym poczekamy do min 10 dnia pt choc wiec ze to trudno tak wytrzymać
Edit: doczytałam ze ten miałaś klej wiec decyzja należy do Ciebie bo ja poprostu nie wytrzymałam z ciekawości
Kochana a powiedz mi ilu komórkowe miałaś zarodek i jakiej klasy? -
triss wrote:Dziewczyny z warszawskiej Invicty - Piggy Asiula pisaliście ze macie odwołane / przełożone do innego lekarza wizyty. Chodzi o przyszły poniedziałek?
Ja jestem zapisana na godzinę 11 w poniedziałek i do mnie nikt nie dzwonił. Zależy mi żeby ta wizyta była u dr P.
Co do dr J. Nie znam go za długo ale wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Robił mi punkcję, dwa razy byłam na wizycie oprócz tego. Jako jedyny zwrócił uwagę na nieprawidłowości z endomterium, co potwierdziło sie na histeroskopii.
Sylwiasta to super wiadomości, kciuki by ładnie sie dzieliły !triss lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
sylwiaśta159 wrote:Dzwonil embriolog. Z 14 komorek 12 bylo dojrzalych i 12 sie zaplodnilo. Pozniej maja dzwonic by umowic mnie na ewentualny transfer na jutro, jesli konsultacja przed nie wykarze nieprawidlowosci i mam ustalic z lekarzem, czy mrozimy 3 czy 5 dniowe zarodki.
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualnyHmm agi moze jak komercyjnie to zapytaja, w koncu to ja place za mrozenie... ale dzieki za uwage bo zapomnialam o tym-a mialam im to zaznaczyc.
No i lepiej chyba mrozic w 5 dobie prawda? Z drugiej str mysle, ze moze gdyby zamrozic w 3 to w brzuchu beda mialy wieksze szanse na rozwoj do blastki... ale widze ze wiekszosc ma mrozone blastki wlasnie. Jutro zapytam lekarza. -
Sylwiasta wow ale zaszalalas dziewczyno! Gratuluje!
Shooa ja caly czas w Ciebie wierze. Jakby objawy ciazy byly za kazdym razem takie same, to pewnie wiekszosc z nas wiedzialaby czym sie sugerowac. Wszystko zapewne zalezy od poziomu hormonow itd... Wtedy transfer mialas po stymulacji teraz bylo crio.
Nie przekreslaj jeszcze wszystkiego. Wiem, ze lepiej jest sie milo rozczarowac, niz zawiesc ale mam nadzieje, że się uda!
Moj wynik kolo 14. Przede mna byly 3 ciezarowki. Poprosilam pielegniarke, zeby szczesliwa ręką pobrała mi krew bo tez pragne byc w takim stanie.
Moze to własnie dzis bedzie ten najszczęsliwszy dzien w moim zyciu...
Szalwia dla Ciebie to tylko formalnoscsylwiaśta159, Pola7, Fedra, agulas, gosia81, Konwalia, V., Libra, Giussta lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!