X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jadę do kliniki. Przywiozę ze sobą receptę tylko pytanie czy na antyki czy na leki do krio...

Wyników wyborów nawet nie chce mi się komentować...

Sylwiaśta159 jest trochę racji w tym co piszesz też kombinowałam w tą stronę.

Kala kciuki zaciśnięte!

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny nie chce sie nakrecac ale u mnie @ nadal brak.
    Czy slyszalyscie o przypadkach, ze test wychodzi negatywny a jest ciaza? U mnie nie opoznia sie @ - moze 1 dzien ale nie dluzej. W sob lekarz mnie badal ale nic nie stwierdzil wiec pewnie sobie wmawiam...
    Dzisiaj wyjezdzam sluzbowo ale jak do jutra nie przyjdzie to chyba pojde na bete w srode.
    mi 2 dni po terminie @ wyszedł bladzioch taki cien ledwo co ....także masz szansę....

sylwiaśta159 obyś miała racje choć invikta tylko ceny podnosi nie zmniejsza ...no zobaczymy jak to bedzie ...

Anuszka obyś przywiozła leki do crio ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 08:22

Anuszka, Libra lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do kliniki i transfery crio wstrzymane do 15.11:/

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    a jaka klinika?

• kuciak Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    i co teraz? masz brac leki?

bhywanlil4ktaodk.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala trzymaj się. Daj znać co powiedzieli na obchodzie.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo, że mam już synka i z drugim dzieckiem jestem w ciąży, to wczorajszy wynik pis mnie załamał. Mimo, że mam nakaz leżenia pojechałam wczoraj na wybory. Ale nie spodziewałam się aż takiego wyniku. Trzeba przyznać, że żyjemy w kraju, w którym w większości obywatele to ciemnogród.

Fedra, Kava, gosia81, Mimbla, Libra lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzwoniłam na infolinie invikty i usłyszałam ze myślą ze wszystko bedzie działać normalnie i po 1 listopada beda transfery i crio normalnie

Inska lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, czekam na wieści :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat z wyborczej
    PiS nie zakazałby in vitro, ale nie dałby finansowego wsparcia. I zmieniłby ustawę, bo "nie ma zgody na mrożenie zarodków i stosowanie zabiegu przez związki partnerskie".

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75478,19072996,wybory-parlamentarne-2015-programy-partii.html#ixzz3peuWd6VP

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie jedną wielką katastrofa

Kala trzymam kciuki kochana za was &&&&&&

Madzia ja też mam nakaz leżenia a na wybory poszłam, pewne było że PiS wygra ale nie myślałam że wynik będzie miażdżacy

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    a jaka klinika?
    Invimed ...dziś mam 2dc mam brać estrofem i w przyszłym tygodniu wizyta...mam mieszane uczucia,bo coś czuję ze będę musiała przerwać przygotowania do crio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:23

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • triss Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala trzymam kciuki z całych sił za Twoje bąble. Ja krwawiłam jednorazowo (ale to był z prawdziwego zdarzenia krwotok) potem z przerwami zdarzało mi sie plamić do 10 tygodnia, bodajże, póki krwiak całkowicie sie nie oczyścił.

Inska trzymam za ciebie kciuki, mam nadzieje ze pecherzyki podrosną odpowiednio i jeszcze Cię zaskoczą pozytywnie :*

Asiula podziwiam Cię za to, jak dzielna jesteś i ile w Tobie sił do walki :* wierze ze los Ci to wkrótce wynagrodzi

Dziwne ze Invicta nadal twierdzi ze transfery bedą realizowane planowo po 1.11 , pewnie bedą odwoływać w ostatniej chwili... :/

W temacie wyborów nie chce już sie wypowiadać... Nie wiem jak to będzie po objęciu rządów PiS , ale tak czy inaczej nie zamierzam sie poddać. Pewnie będzie kosztować nas to więcej pieniędzy, czasu i zaangażowania, ale obiecaliśmy sobie ze sie nie poddamy.

Nadira, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... ja mam wizytę jutro, ciekawe co mi powie doktorek ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Siedzę i rycze bo wkurza mnie postawą mojego męża. Daj spokój, nie rycz, przesadzasz, przestań wymyślać. Nie chcę mi się z nikim rozmawiać bo czuję ogromny niepokój. Nie stać mnie na komercyjne podejście. :(

Tez jestem wkurzona na mojego :( Wczoraj załamałam się wynikami a on do mnie Uspokoj sie co jakis stolek ci na wiejskiej ktos obiecal ze tak lamentujesz :O No myslalam ze talerze polecą !!! W kazdym razie oni do tego tak lekko podchodza bo ich jedyne zadanie to oddac nasienie ! no sory ale bezbolesne ,,,, Nikt ich nie znieczula milion razy, nie robia sobie zastrzykow w brzuch, nie faszeruja sie hormonami itp. Ja nie wiem dlaczego oni tacy są... Czy ja to wszystko dla przyjemnosci robię ? Siedze wlasnie z trzema dziurami w brzucjhu a on mi tu wyjezdza z takim haslem ! Myslalm ze zabije golymi rekami ...

Ale tez pierwsze jego slowa - mamy jeszcze jedn powod zeby wyjechac z kraju... I chyba trzeba pakowac manatki i spadac z tego ciemnogrodu ...

Co do IVF zagranica staje sie coraz bardziej realna ... tylko jak my się tam dogadamy ...
    Ps. Wydaje mi sie ze w DE tez jest zakaz mrozenia zarodkow ?

• Nadira Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Kala trzymam kciuki z całych sił za Twoje bąble. Ja krwawiłam jednorazowo (ale to był z prawdziwego zdarzenia krwotok) potem z przerwami zdarzało mi sie plamić do 10 tygodnia, bodajże, póki krwiak całkowicie sie nie oczyścił.

Inska trzymam za ciebie kciuki, mam nadzieje ze pecherzyki podrosną odpowiednio i jeszcze Cię zaskoczą pozytywnie :*

Asiula podziwiam Cię za to, jak dzielna jesteś i ile w Tobie sił do walki :* wierze ze los Ci to wkrótce wynagrodzi

Dziwne ze Invicta nadal twierdzi ze transfery bedą realizowane planowo po 1.11 , pewnie bedą odwoływać w ostatniej chwili... :/

W temacie wyborów nie chce już sie wypowiadać... Nie wiem jak to będzie po objęciu rządów PiS , ale tak czy inaczej nie zamierzam sie poddać. Pewnie będzie kosztować nas to więcej pieniędzy, czasu i zaangażowania, ale obiecaliśmy sobie ze sie nie poddamy.

Ostatni akapit triss to święte słowa i tego się trzymamy od dziś dziewczyny!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:

My tak samo. Wściekam się, że będzie trudniej i drożej, ale w nosie mam cały PiS i ich zakazy. Będzie trzeba, to będę się leczyła za granicą, damy sobie radę.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziewczyny :) jakos sie dogadamy z Czechami ;)? Po czesko-polsku hihi :)) My tez bedziemy walczyc ... jestesmy dopiero na poczatku drogi ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, w czeskich klinikach gadają po polsku:) i to tam chyba najbardziej będzie się opłacało jeździć (cenowo i biorąc pod uwagę liberalniejszą niż w DE politykę dot. in vitro)

sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    jestem, tu nowa....mogłybyście mi udzielić kilku rad na temat in vitro...?zamierzam się zapisać jeśli będą jeszcze miejsca, a jeśli nie będzie miejsc to zamierzam podejść prywatnie własnie w gyncentrum....mogłybyście mi poradzić o co się mam zapytać...co się dowiedzieć....jestem zielona w temacie....czy mam na coś zwrócić szczególną uwagę? no i przede wszystkim jaki to jest koszt....za co się płaci podchodząc do rządowego programu, a za co podchodząc prywatnie...za co nie..ile kosztują tabletki/zastrzyki....bardzo proszę o pomoc.

Nusieńka lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
‹‹ 2208 2209 2210 2211 2212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ